Eşim Çalışmam İçin Baskı Yapıyor

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
2 yıllık üniversite mezunuyum. Normalde ben çalışan bir insanım. Bugüne kadar pek çok yerde çalıştım. Çalışmak benim içim sorun değil fakat eşim acayip acayip işler buluyor bana. Acayip dediğimde günde 12-14 saat ayakta kalmam gerekecek 1 saat yol gitmemi gerektirecek türden işler. Bu işleri yapan yok mu? Evet var tabiki. Ama ben kaldıramayacağımı düşünüyorum.

Kendim işlere başvuruyorum. Ya aramıyorlar ya da görüşmeye gidiyorum olumsuz oluyor sonuç. Kaldı ki eşim nişanlıyken bir süre işssiz kaldı. Şu anda bana bulduğu işlerin hepsine zamanında kendisi burnunu kıvırdı zor dedi falan. Şimdi o işlerde benim çalışmamı istiyor. Şu an kendisinin çalıştığı iş evet yorucu ama nezih bir yerde çalışıyor. Çalıştığı her dakikanın hakkını alıyor mesaiye kaldığı zaman. Servisi var yemeği var. Cumartesi yarım gün pazar tatil. Ve en önemlisi insanlarla muhattap olmuyor insanların kaprisini çekmiyor.

Bana bulduğu işler tamtersi. Günde 12-14 saat arası insanlarla uğraşacağım ve her tür işi yapacağım. Kendisinin zamanında istemediği işlere benim girmemi istemesi bana haksızlık geliyor. Şu an borçlarımız yüzünden sıkışıyoruz. Ben o işlerde çalışmaktansa bu şekilde bir süre idare etmeyi yeğlerim.

Gerçekten artık bu tür işleri kaldıramam. Eskiden öğrenciykende çalıştım ben yoğun tempoda fakat artık o gücüm ve enerjim yok. İnsanlara tahammülüm yok. Bilmiyorum haklı mıyım haksız mıyım? Bugün yine öyle bir iş bulmuş yerel bir market git başvur dedi. Hemde ben daha yeni düşük yapmışım sinirlerim hala bozukken kendimi toparlamaya çalışırken.

sen kendin çalışmak istediğin işi bulursun zaten ne bu zorlama anlamadım ki:53: hem mutsuz olacağın işi niye yapasın saçmalamış eşin bence hemde yeni düşük yaptım diyorsun biraz anlayışı olur insann kocanaa :20::19::19: diyorum

Eşim çok paragöz hergün arabalara bakıyor. Bana diyorki millet şöyle araba almış böyle yapmış. Mesela bir araba görüyor sokakta içindekinin tipini beğenmiyor başlıyor Allah bunlara verir bize vermez diyor. Ve hakaretler ediyor arabanın içindekine hiç tanımadığı bir insana düşünebiliyor musunuz? Ben artık bıktım bu huyundan. Her şeye özeniyor. Parası olana arabası olana neredeyse düşman.

Artı çokta savurgan bir insan elinde para olsun 5 dakika içinde harcar. Elinde fazladan para oldumu gereksiz şeyler alır. Bir bankadan kredi çekmişti. Eylülde nikahımız oldu takı falanda oldu tabi. Elimizde para varken yatırmamış taksitleri. Birikmiş taksitler ve faiz binmiş. Ben kendi birikimimden verdim. Dedim niye elimizde para varken ödemedin? Boşu baoşuna faiz ödedik. Bana diyorki unuttum herhalde bilmiyorum ki diyor. Dedim şu maaşını bana ver ben idare edeyim. Tamam diyor her seferinde ama daha vermedi.

Birde annesiyle babasıda bana sormadan benim adıma gidip iş için orayla burayla konuşuyor. Sonra bana diyorlarki git şuradan seni bekliyorlar görüş bir. Hayatta en sevmediğim şeylerden biridir bu benim haberim olmadan bana sorulmadan benim adıma kararlar verilmesi ne kadar iyi niyetli olsa dahi. Nişanlıyken bu konu yüzünden birkaç kez tartıştık. Ama beni haklı bulmuyor. Bu konulardan bunaldım artık. Eşimin tarafı tamamen bana takık. Çalışıyor musun? İş buldun mu? Şurası eleman arıyormuş git başvur. Ne söyleyeyimde bu insanlar bu tavırlarından vazgeçsinler?

Sürekli yazıyorum ama doldum artık. Mesela oturuyoruz akşam bana diyorki arabamız olsa gidip şunu yapardık bunu alırdık. Ben diyorum nereden bulacaksın parayı? Diyorki arabamız olsa paramızda olur herhalde.

Ya ben anlamıyorum sanki arabası olan herkes çok zengin bir eli yağda bir eli balda çok rahat geçiniyor. Ben nasıl başa çıkacağım bununla?

Birde nişanlıyken kayınvalidem nişanlıma benim için çalımaz bu sende salak gibi bir ömür boyu buna bakarsın demiş. Ben hala bu lafını unutamıyorum. Kendimi bazen yük gibi görüyorum. Şeytan diyor çek git.

eşin senin alacağın maaşa güvenip mi araba hayalleri kuruyor anlamadım? bence açık açık herkese içine sinen bir iş olmadığı müddetçe çalışmayı düşünmediğini söyle. sana görüşme falan ayarlarsa da istediğin gibi bir yer değilse gitmeyeceğim de, sonuçta onlar senin adına randevu verebiliyorlarsa gitmeme ihtimalini de göze almış olmaları gerekir. hala konuşan olursa da takma kafana boşver.

2 yıllık üniversite mezunuyum. Normalde ben çalışan bir insanım. Bugüne kadar pek çok yerde çalıştım. Çalışmak benim içim sorun değil fakat eşim acayip acayip işler buluyor bana. Acayip dediğimde günde 12-14 saat ayakta kalmam gerekecek 1 saat yol gitmemi gerektirecek türden işler. Bu işleri yapan yok mu? Evet var tabiki. Ama ben kaldıramayacağımı düşünüyorum.

Kendim işlere başvuruyorum. Ya aramıyorlar ya da görüşmeye gidiyorum olumsuz oluyor sonuç. Kaldı ki eşim nişanlıyken bir süre işssiz kaldı. Şu anda bana bulduğu işlerin hepsine zamanında kendisi burnunu kıvırdı zor dedi falan. Şimdi o işlerde benim çalışmamı istiyor. Şu an kendisinin çalıştığı iş evet yorucu ama nezih bir yerde çalışıyor. Çalıştığı her dakikanın hakkını alıyor mesaiye kaldığı zaman. Servisi var yemeği var. Cumartesi yarım gün pazar tatil. Ve en önemlisi insanlarla muhattap olmuyor insanların kaprisini çekmiyor.

Bana bulduğu işler tamtersi. Günde 12-14 saat arası insanlarla uğraşacağım ve her tür işi yapacağım. Kendisinin zamanında istemediği işlere benim girmemi istemesi bana haksızlık geliyor. Şu an borçlarımız yüzünden sıkışıyoruz. Ben o işlerde çalışmaktansa bu şekilde bir süre idare etmeyi yeğlerim.

Gerçekten artık bu tür işleri kaldıramam. Eskiden öğrenciykende çalıştım ben yoğun tempoda fakat artık o gücüm ve enerjim yok. İnsanlara tahammülüm yok. Bilmiyorum haklı mıyım haksız mıyım? Bugün yine öyle bir iş bulmuş yerel bir market git başvur dedi. Hemde ben daha yeni düşük yapmışım sinirlerim hala bozukken kendimi toparlamaya çalışırken.

Esin oyle istiyor diye sakin istemedigin,agir gelen bir iste calisma arkadasim..daha yeni dusuk yapmissin bu da buyuk bir travma biraz hem fiziken hem ruhen dinlenmeye ihtiyacin var.cok istiyorsa kendisi gitsin calissin durum sikisiksa biraz daha kemerleri sik ve mutlu olcagin is basvurulari yapmaya devam et illaki bu sene olmasa seneye istedigin gibi bir is kismetine duser..ustelik ogrencyken cok calstm artk o guc enerji yok yazmissiniz ve bu bile yeterince hakli bir bahane bence dunyaya 1 kez geliyoruz.once kendimiz..

kurban olayım eşime diyesim geldi:P
canım kusura bakama baya paragözmüş.
siz aşık olarak mı evlendınız.
cok seven asık olan bırı eşine kıyamazkı bıde yenı düşük yaptıysa:(

kurban olayım eşime diyesim geldi:P
canım kusura bakama baya paragözmüş.
siz aşık olarak mı evlendınız.
cok seven asık olan bırı eşine kıyamazkı bıde yenı düşük yaptıysa:(

Evet canım severek evlendik. Ve ben hamileyken aramızda şöyle bir konuşma geçti. Ben hamileyim bana dediki bir iş bulsanda çalışsan bende dedimki hamileyim bana ne dese beğenirsin. Hamileler çalışmıyor mu? Hiçbir şey demedim. Yine yapabileceğim tür bir iş olsa çalışırım hamileler evet çalışıyor ama bana ben aynen senin dediğin gibi hamileyken ben sana kıyamam demesini beklerdim. Ama bana verdiği cevaba bak hamileler çalışmıyor mu? Hemde benim ayakta dikileceğimi bile bile bütün gün.

Okuduklarımdan sonra şoka girdim resmen.
Salak gibi sana bakarmış öylemi?
Böyle terbiyesizlik yok.
Çalşmak zorunda degilsin ama o sana bakmak zorunda.
Durumunuz sıkışıksa ona göre harcama yaparsınız.
Siz birde düşük yapmşsınız.
Bizimde var arabamız,satışa çıkardık.
Vergisi,benzini sgortasi bizi zarara soktu.
Bi kendimize gelelim o zaman alırz gene diyoruz.
Ama şu an araba olursa ayranı yok içmeye durumuna gelicez.
Bizimde elmze ay snu az bi para kalıyo.
Ama hiç bskı yapmadı bu zamana kadar.
Taviz vermeyin derim.

sinir oluorum kadını çalış die zorlayan erkeklere...
bu tercih kadının kendisine bırakılmalı. bu konuda çalış veya çalışma diye yapılan baskılar beni çileden çıkartıyor..
iş lafa söze gelince ben erkek adamım ben delikanlıyım bu evin reisiyim ama sözde işte..
üstelik bi de yeni düşük yapmışsın geçmiş olsun..el insaf yahu.. az yesin de yettirsin parayı..

Evet canım severek evlendik. Ve ben hamileyken aramızda şöyle bir konuşma geçti. Ben hamileyim bana dediki bir iş bulsanda çalışsan bende dedimki hamileyim bana ne dese beğenirsin. Hamileler çalışmıyor mu? Hiçbir şey demedim. Yine yapabileceğim tür bir iş olsa çalışırım hamileler evet çalışıyor ama bana ben aynen senin dediğin gibi hamileyken ben sana kıyamam demesini beklerdim. Ama bana verdiği cevaba bak hamileler çalışmıyor mu? Hemde benim ayakta dikileceğimi bile bile bütün gün.

tatlım kesınlıkle tavız verme.
gıdıp o çalışsın 12 saatlık işlerde.
böyle kabul ettıyse baksın sana.
laf yapmasın

Bir akşam canımız sıkıldı şöyle bir yürümeye çıktık yemin ederim pişman oldum. Bir iş ilanı gördü. Bak dedi başvur buraya. Dediği yerde daha önce kendisinin girdiği ve bir hafta sonra dayanamayıp çıktığı bir iş yeri. Şartlarını falan ikimizde gayet iyi biliyoruz. Hayır dedim. Allahım bir surat bir surat. Resmen bana küstü. Beni asla haklı bulmuyor. Birazda annesi dolduruyor sanırım. Bugün annesine gidecek yine bakalım ne laflarla gelecek. Birde bana duygu sömürüsü yapıyor ben şöyle çalışıyorum çabalıyorum. Off of. Yemin ederim aramızdaki tek sorun bu. İş ve para başka derdimiz yok çok şükür. Şükretmeyi bilmiyor hiç. Huzurumuz var aç değiliz açıkta değiliz bir şekilde kiramızı faturalarımız ödüyoruz. Şu banka borçları bitsin zaten rahatlayacağız diyorum. Böyle yapma diyorum şükret diyorum ama tık yok.

Televizyonda başbakanı görmesin Allahım ne hakaretler bırak başbakana hakaret etmeyi adamın ölmüş annesinede küfrediyor. Ölmüş insana küfretme diyorum. Başlıyor bunlar yüzünden böyle şöyle. Öyle geriliyorumki akşam yemek yerken ne gerek var boşu boşuna sinir bozmaya. Başbakanı savunduğum yok ama. Ben sevmiyorum böyle şeyleri. Eleştir ama küfretme hele ölmüş insana asla bak evimizin bereketi kaçar diyorum ama boşuna konuşuyorum ben. Artık Başbakanı gördüğüm an kanalı değiştiriyorum.

Bence biraz paragözmüş kocan.. Bu kadar baskı yapılmaz bi insana. Birda sadece kendisi olsa bi şekilde anlatırsın ama anne ve babasıda aynı baskıyı yapıyormuş. Hayir yeni düşük yapmışsın, yorulmaman gerekir...

Peki ne yapmayı düşünüyorsun?

Bence biraz paragözmüş kocan.. Bu kadar baskı yapılmaz bi insana. Birda sadece kendisi olsa bi şekilde anlatırsın ama anne ve babasıda aynı baskıyı yapıyormuş. Hayir yeni düşük yapmışsın, yorulmaman gerekir...

Peki ne yapmayı düşünüyorsun?

Yalan söyledim bugün gittim başvurdum dedim. Na yapayım istemiyorum desem surat asacak başlayacak duygu sömürüsüne. Ben her ay düşünüyorum nasıl yapacağız diye söylenir durur. İnan çekemeyeceğim artık. Yalan söylemek zorunda kaldım. Ben bir doktor bulmuştum özel bir tıp merkezinde muayene ücreti 22 lira sonra para yatmış baktım kıyamadım 22 liraya hadi boşver dedim eşime araştırma hastanesine giderim dedim. O da tamam daha iyi dedi. Ertesi gün eşimin canı işe gitmek istemedi ki 2 gün gitmedi zaten rapor aldı. Gitmiş özel bir polikliniğe 20 lira vermiş rapor için. Telefonda dedimki aşkolsun ben para gitmesin diye randevuma gitmedim. Sen 20 lira vermişsin sağlık ocağına gitseydin dedim. O da ne yapayım dedi bana. Neyse sonra çok sıra varmış bekleyememiş almış parasını çıktı geldi.

bence başvuruyorum falan demeyın siz habersiz iş arayın gönlünüze size uygun iş bulursanz gidin ama eşiniz bu konuyu bir daha

açtığında çalışmayacağım istemıyorum bir daha da bu konu hakkında hiçbir şey duymak istemiyorum kımseden dıyın... istediği kadar

küssün ıkı gun kuser uc gun sonra barısır..

Ama Allah yardımcın olsun canım ya şükretmeyi bilmeyen insanlarda zor:S evinizin bereketinide alır götürür eşinin huyları sen çalışsan ne olacak?

Vallahi bi arabanın aylık masrafı en az 500-600 tl...En azından bizim bu rakamın üstüne çıkıyor altına inmiyor her ay!
Eşine bu mesajımı okut istersen,o araba alınınca kendi kendine gitmiyor:)
Benzini
kaskosu
zorunlu trafik sigortası
mtv(motorlu taşıtlar vergisi)
yıllık bakımı
periyodik bakımları
yıkama-temizlik
sigorta dışı ekstra maliyetler
vs....v.s.... daha aklıma gelmiyor:34:

Ben öğrenciyken markette çalıştım aslında market elemanı değildik ajans gönderiyodu
aman yarabbim sabah on akşam on çay dağıt sucuk dağıt oturmak yasak marketler buz gibi
ben yine haftasonu çalışıyordum sabit elemanlarının hafta içi bigün izinleri var koli taşı koli diz felan velhasıl evli insanın harcı değil.

sen kafana göre bi iş bulanakadar çalışmayacağını açık açık belirt söylenmeye devam ederlerse hehe de geç.

Back
X