Eşim çok paragöz hergün arabalara bakıyor. Bana diyorki millet şöyle araba almış böyle yapmış. Mesela bir araba görüyor sokakta içindekinin tipini beğenmiyor başlıyor Allah bunlara verir bize vermez diyor. Ve hakaretler ediyor arabanın içindekine hiç tanımadığı bir insana düşünebiliyor musunuz? Ben artık bıktım bu huyundan. Her şeye özeniyor. Parası olana arabası olana neredeyse düşman.
Artı çokta savurgan bir insan elinde para olsun 5 dakika içinde harcar. Elinde fazladan para oldumu gereksiz şeyler alır. Bir bankadan kredi çekmişti. Eylülde nikahımız oldu takı falanda oldu tabi. Elimizde para varken yatırmamış taksitleri. Birikmiş taksitler ve faiz binmiş. Ben kendi birikimimden verdim. Dedim niye elimizde para varken ödemedin? Boşu baoşuna faiz ödedik. Bana diyorki unuttum herhalde bilmiyorum ki diyor. Dedim şu maaşını bana ver ben idare edeyim. Tamam diyor her seferinde ama daha vermedi.
Birde annesiyle babasıda bana sormadan benim adıma gidip iş için orayla burayla konuşuyor. Sonra bana diyorlarki git şuradan seni bekliyorlar görüş bir. Hayatta en sevmediğim şeylerden biridir bu benim haberim olmadan bana sorulmadan benim adıma kararlar verilmesi ne kadar iyi niyetli olsa dahi. Nişanlıyken bu konu yüzünden birkaç kez tartıştık. Ama beni haklı bulmuyor. Bu konulardan bunaldım artık. Eşimin tarafı tamamen bana takık. Çalışıyor musun? İş buldun mu? Şurası eleman arıyormuş git başvur. Ne söyleyeyimde bu insanlar bu tavırlarından vazgeçsinler?
Aynı ben ve eşimin ailesi gibi seni okdr iyi anlıyorumki...Hamileyim diye isterim birbuçuk aylık Hamileyken beni işten cikardi ve sanki suçlu benmisim gbi esim ben yeni iş bulana kadar burnumdan getirdi hayatı sonra o hamile halimle yaz sıcAğında iş bulmustum şimdi izindeyim ama izinde asgari ücret alıyorum diye burun kiviriyor doğumuma az kaldı ailesode ilk frsatta bizden para tirtikliyor ne diyim nasıl akil vereyim bilniyorumki kelin ilacı olsa ...