• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim Çalışmam İçin Baskı Yapıyor

Eşim çok paragöz hergün arabalara bakıyor. Bana diyorki millet şöyle araba almış böyle yapmış. Mesela bir araba görüyor sokakta içindekinin tipini beğenmiyor başlıyor Allah bunlara verir bize vermez diyor. Ve hakaretler ediyor arabanın içindekine hiç tanımadığı bir insana düşünebiliyor musunuz? Ben artık bıktım bu huyundan. Her şeye özeniyor. Parası olana arabası olana neredeyse düşman.

Artı çokta savurgan bir insan elinde para olsun 5 dakika içinde harcar. Elinde fazladan para oldumu gereksiz şeyler alır. Bir bankadan kredi çekmişti. Eylülde nikahımız oldu takı falanda oldu tabi. Elimizde para varken yatırmamış taksitleri. Birikmiş taksitler ve faiz binmiş. Ben kendi birikimimden verdim. Dedim niye elimizde para varken ödemedin? Boşu baoşuna faiz ödedik. Bana diyorki unuttum herhalde bilmiyorum ki diyor. Dedim şu maaşını bana ver ben idare edeyim. Tamam diyor her seferinde ama daha vermedi.

Birde annesiyle babasıda bana sormadan benim adıma gidip iş için orayla burayla konuşuyor. Sonra bana diyorlarki git şuradan seni bekliyorlar görüş bir. Hayatta en sevmediğim şeylerden biridir bu benim haberim olmadan bana sorulmadan benim adıma kararlar verilmesi ne kadar iyi niyetli olsa dahi. Nişanlıyken bu konu yüzünden birkaç kez tartıştık. Ama beni haklı bulmuyor. Bu konulardan bunaldım artık. Eşimin tarafı tamamen bana takık. Çalışıyor musun? İş buldun mu? Şurası eleman arıyormuş git başvur. Ne söyleyeyimde bu insanlar bu tavırlarından vazgeçsinler?

Aynı ben ve eşimin ailesi gibi seni okdr iyi anlıyorumki...Hamileyim diye isterim birbuçuk aylık Hamileyken beni işten cikardi ve sanki suçlu benmisim gbi esim ben yeni iş bulana kadar burnumdan getirdi hayatı sonra o hamile halimle yaz sıcAğında iş bulmustum şimdi izindeyim ama izinde asgari ücret alıyorum diye burun kiviriyor doğumuma az kaldı ailesode ilk frsatta bizden para tirtikliyor ne diyim nasıl akil vereyim bilniyorumki kelin ilacı olsa ...:((allah yardımcımız olsun

çalışmamak içinmi hemen hamile kalmak istiyorsunuz :31: ayrıca bukadar şikayetçi olduğunuz insandan çocuk yapma istediğiniz ilginç

Oncelikle yeni dusuk yapmissiniz, gecmis olsun.
Ikilemde bir durum...
Oncelikle erkekler calisip kadinlara bakmak zorunda fikrine kesinlikle karsiyim, kimse buna mecbur degil, esitlik diye bas bas bagirip sefasini istiyorsak cefasini da cekecegiz.
Ancak sizin durumunuz farkli, bundan once calismis, hamilelik doneminde ve hatta dusukten hemen sonra bile baski yapilan bir kadin.
Esinize ve ailesine, zaten calismak istediginizi, ancak size uygun insani sartlarda bir isi en iyi gene sizin bulabileceginizi soyleyin, karar benim karismayin mesajini direkt verin.
Istemiyorsaniz da bunu esinizle konusun.
Merak ettim kayinvalideniz surekli calismis mi?!!!
Umarim hersey en kisa surede yoluna girer.

Erkek eşine bakmakla yükümlü ama kadının öyle bir yükümlülüğü yok ki.İsterse çalışır istemezse çalışmaz.Bakmayacaktı madem evlenmeseydi.Kaynanan ne diye gelin almaya kalkmış o zaman oğlunun bakamayacağı kıza.Sinir oldum kadına:47: İstemiyorsan çalışma canım bi şileri bahane edersin.İstediğin bi iş olana kadar da bekle bence.Eşine de maaşından şöyle tasarruf yapalım filan birikince alırız de yararı olur belki gaza gelir birikim yapar.

İstemiyorsan çalışma canım bi şileri bahane edersin.İstediğin bi iş olana kadar da bekle bence.Eşine de maaşından şöyle tasarruf yapalım filan birikince alırız de yararı olur belki gaza gelir birikim yapar.

Böyle erkekelerde var.bende 2sene önce işe girdim 1sene çalıştım duramlar iyi değildi.Sonra işten çıkmak zorunda kaldım .Eşim istiyou çalışmamı alıştı paranı yüzü sıcak.3 yaşıda kızımı sabahın köründe kaldırıyodum anneme bırakıyodum.Çok zor.Yaşamayan bilmez .Baktım olmuyo bıraktım .Eşim direk soylemesede belli ediyodu.BAKTIM OLMAYACAK.Dedim ben çalışmak zorunda değilim .sen bize bakacaksın kusura bakma.ben çalışıp eve ekmek getireceksem sen ne işe yarayacan.işine gelirse .baktı ben dellenecem keti sesini:27:

konunu dün akşam okudum hatta eşimde duysun diye seslice okudum çünkü sanki benle eşimi anlatmışsın gibi geldi.
her cümlende kahkaha attık o kadar benzer ki eşinin söyledikleriyle benim eşimin söyledikleri mesela araba alalım diye yapmadığını bırakmadı beni deli etti.
devamlı bir baskı vs..
çalışmamı ister ama senin eşin gibi baskı yapmadı bana hiç karışmaz yani..
ben çalışıyorum ama kendim istediğim için..
sana bir tavsiye arkadaşım eşine bu kadar taviz verme
sen onun kuklası değilsin çalışmasan bile sana bakmak zorunda
şimdiden bu kadar tepene çıkarırsan ileride başın çok ağrır benden söylemesi.
araba işine gelince kredi çektim bankadan kendi adıma çünkü eşime çıkmadı kredi şu anda bankaya 8,9 bin civarı kredi borcu var.
arabanın muayenesi+bakımı+sigortasının yapılması lazım nerden baksan 1,000 tl de bunun için gerekli
bizim ayrıca 3,4 bin tl de başka borcumuz var araba bize çok yük oldu.
demek istediğim o ki arabası olan herkesin parası olmaz..
eşine bunu anlat!:24::24:

Son düzenleme:
2 yıllık üniversite mezunuyum. Normalde ben çalışan bir insanım. Bugüne kadar pek çok yerde çalıştım. Çalışmak benim içim sorun değil fakat eşim acayip acayip işler buluyor bana. Acayip dediğimde günde 12-14 saat ayakta kalmam gerekecek 1 saat yol gitmemi gerektirecek türden işler. Bu işleri yapan yok mu? Evet var tabiki. Ama ben kaldıramayacağımı düşünüyorum.

Kendim işlere başvuruyorum. Ya aramıyorlar ya da görüşmeye gidiyorum olumsuz oluyor sonuç. Kaldı ki eşim nişanlıyken bir süre işssiz kaldı. Şu anda bana bulduğu işlerin hepsine zamanında kendisi burnunu kıvırdı zor dedi falan. Şimdi o işlerde benim çalışmamı istiyor. Şu an kendisinin çalıştığı iş evet yorucu ama nezih bir yerde çalışıyor. Çalıştığı her dakikanın hakkını alıyor mesaiye kaldığı zaman. Servisi var yemeği var. Cumartesi yarım gün pazar tatil. Ve en önemlisi insanlarla muhattap olmuyor insanların kaprisini çekmiyor.

Bana bulduğu işler tamtersi. Günde 12-14 saat arası insanlarla uğraşacağım ve her tür işi yapacağım. Kendisinin zamanında istemediği işlere benim girmemi istemesi bana haksızlık geliyor. Şu an borçlarımız yüzünden sıkışıyoruz. Ben o işlerde çalışmaktansa bu şekilde bir süre idare etmeyi yeğlerim.

Gerçekten artık bu tür işleri kaldıramam. Eskiden öğrenciykende çalıştım ben yoğun tempoda fakat artık o gücüm ve enerjim yok. İnsanlara tahammülüm yok. Bilmiyorum haklı mıyım haksız mıyım? Bugün yine öyle bir iş bulmuş yerel bir market git başvur dedi. Hemde ben daha yeni düşük yapmışım sinirlerim hala bozukken kendimi toparlamaya çalışırken.

eşinin seni sevdiğini düşünüyor musun ? neden seni hiç düşünmüyor ?

2 yıllık üniversite mezunuyum. Normalde ben çalışan bir insanım. Bugüne kadar pek çok yerde çalıştım. Çalışmak benim içim sorun değil fakat eşim acayip acayip işler buluyor bana. Acayip dediğimde günde 12-14 saat ayakta kalmam gerekecek 1 saat yol gitmemi gerektirecek türden işler. Bu işleri yapan yok mu? Evet var tabiki. Ama ben kaldıramayacağımı düşünüyorum.

Kendim işlere başvuruyorum. Ya aramıyorlar ya da görüşmeye gidiyorum olumsuz oluyor sonuç. Kaldı ki eşim nişanlıyken bir süre işssiz kaldı. Şu anda bana bulduğu işlerin hepsine zamanında kendisi burnunu kıvırdı zor dedi falan. Şimdi o işlerde benim çalışmamı istiyor. Şu an kendisinin çalıştığı iş evet yorucu ama nezih bir yerde çalışıyor. Çalıştığı her dakikanın hakkını alıyor mesaiye kaldığı zaman. Servisi var yemeği var. Cumartesi yarım gün pazar tatil. Ve en önemlisi insanlarla muhattap olmuyor insanların kaprisini çekmiyor.

Bana bulduğu işler tamtersi. Günde 12-14 saat arası insanlarla uğraşacağım ve her tür işi yapacağım. Kendisinin zamanında istemediği işlere benim girmemi istemesi bana haksızlık geliyor. Şu an borçlarımız yüzünden sıkışıyoruz. Ben o işlerde çalışmaktansa bu şekilde bir süre idare etmeyi yeğlerim.

Gerçekten artık bu tür işleri kaldıramam. Eskiden öğrenciykende çalıştım ben yoğun tempoda fakat artık o gücüm ve enerjim yok. İnsanlara tahammülüm yok. Bilmiyorum haklı mıyım haksız mıyım? Bugün yine öyle bir iş bulmuş yerel bir market git başvur dedi. Hemde ben daha yeni düşük yapmışım sinirlerim hala bozukken kendimi toparlamaya çalışırken.

Eşim çok paragöz hergün arabalara bakıyor. Bana diyorki millet şöyle araba almış böyle yapmış. Mesela bir araba görüyor sokakta içindekinin tipini beğenmiyor başlıyor Allah bunlara verir bize vermez diyor. Ve hakaretler ediyor arabanın içindekine hiç tanımadığı bir insana düşünebiliyor musunuz? Ben artık bıktım bu huyundan. Her şeye özeniyor. Parası olana arabası olana neredeyse düşman.

Artı çokta savurgan bir insan elinde para olsun 5 dakika içinde harcar. Elinde fazladan para oldumu gereksiz şeyler alır. Bir bankadan kredi çekmişti. Eylülde nikahımız oldu takı falanda oldu tabi. Elimizde para varken yatırmamış taksitleri. Birikmiş taksitler ve faiz binmiş. Ben kendi birikimimden verdim. Dedim niye elimizde para varken ödemedin? Boşu baoşuna faiz ödedik. Bana diyorki unuttum herhalde bilmiyorum ki diyor. Dedim şu maaşını bana ver ben idare edeyim. Tamam diyor her seferinde ama daha vermedi.

Birde annesiyle babasıda bana sormadan benim adıma gidip iş için orayla burayla konuşuyor. Sonra bana diyorlarki git şuradan seni bekliyorlar görüş bir. Hayatta en sevmediğim şeylerden biridir bu benim haberim olmadan bana sorulmadan benim adıma kararlar verilmesi ne kadar iyi niyetli olsa dahi. Nişanlıyken bu konu yüzünden birkaç kez tartıştık. Ama beni haklı bulmuyor. Bu konulardan bunaldım artık. Eşimin tarafı tamamen bana takık. Çalışıyor musun? İş buldun mu? Şurası eleman arıyormuş git başvur. Ne söyleyeyimde bu insanlar bu tavırlarından vazgeçsinler?

Sürekli yazıyorum ama doldum artık. Mesela oturuyoruz akşam bana diyorki arabamız olsa gidip şunu yapardık bunu alırdık. Ben diyorum nereden bulacaksın parayı? Diyorki arabamız olsa paramızda olur herhalde.

Ya ben anlamıyorum sanki arabası olan herkes çok zengin bir eli yağda bir eli balda çok rahat geçiniyor. Ben nasıl başa çıkacağım bununla?
bence eşine karşı yeterince dolmuşsun. bu yüzden ne fikir verse gözüne batıyo. bu çağda erkekler genelde çalışan bayan istiyor. sebebi açık. bir yükü birlikte omuzlamak. ama sen farklı konularda ona çok doyduğun için tepkini çalışma konusunda göstermek istiyorsun. kendince haklı olabilirsin ama karşındaki insan bunu hırs yapmış. dikkat et bir zamna sonra aldığına sattığına karışmasınlar

Çok geçmiş olsun. eşinin gözü yükseklerdeyse çalışacak parasına sahip çıkacak fedakarlık yapıp biriktirecek. allah çalışana verir diye bir söz vardır. çalışmak istiyorsan tabiki çalış ama eşinin baskısıyla kendini çalımak zorunda hissetmek tabiki kötü birşey. eşini karşına al net bir şekilde ifade et. madem kendine güvenmiyordun neden evlendin, her bayan çalışıyormu diyebilirsin. bende çalışmak istiyorum kendime uygun bir iş bulduğumda çalışıcam ama bu konu sadece ikimizi ilgilendirir, başka hiç kimseden iş hakkında birşey duymak istemiyorum diye belirt.

2 yıllık üniversite mezunuyum.

Çalışmak benim içim sorun değil fakat eşim acayip acayip işler buluyor bana. Acayip dediğimde günde 12-14 saat ayakta kalmam gerekecek 1 saat yol gitmemi gerektirecek türden işler. Bu işleri yapan yok mu? Evet var tabiki. Ama ben kaldıramayacağımı düşünüyorum.

Kendim işlere başvuruyorum. Ya aramıyorlar ya da görüşmeye gidiyorum olumsuz oluyor sonuç.

Kendin yazmışsın işte,beğendiğin işlere başvurunca kabul edilmiyormuşsun.
Eşin herhalde sana kabul edilebileceğin işler buluyor.Bu sefer sen onları beğenmiyorsun.
Herkes rahat bir işte çalışmak ister.Ama aciliyet varsa bazı koşullardan fedakarlık ediliyor.

Yazdıklarından,çalışman gerektiğini düşündüm.
Krediniz varmış ve 20 liralık doktor parası bile çok geliyormuş.
Demek ki gerçekten maddi bir sıkıntı var.

Araba konusu erkekler için ayrı bir merak.Bana tuhaf gelmedi.
Yani çoğu erkeğin hayali arabadır.Hatta araba alsalar bile gözleri hep hayallerindeki daha lüks arabada olur.

Burada bana ters gelen tek detay,kayınvalidenin evlenmeden önce söylediği söz.
Sanırım sen de ona takılmışsın ve her çalışma önerisinde o söz aklına geliyor.

çalışmamak içinmi hemen hamile kalmak istiyorsunuz :31: ayrıca bukadar şikayetçi olduğunuz insandan çocuk yapma istediğiniz ilginç

Hayır canım ne alakası var çalışmamak için hamile kalmak istemek. Ben çok istediğim bir ameliyatı bile hakkımı kaybetmeyi göze alarak erteledim sırf çocuk için. Tek şikayetim eşimden bu. Başka bir şikayetim yok.

Kendin yazmışsın işte,beğendiğin işlere başvurunca kabul edilmiyormuşsun.
Eşin herhalde sana kabul edilebileceğin işler buluyor.Bu sefer sen onları beğenmiyorsun.
Herkes rahat bir işte çalışmak ister.Ama aciliyet varsa bazı koşullardan fedakarlık ediliyor.

Yazdıklarından,çalışman gerektiğini düşündüm.
Krediniz varmış ve 20 liralık doktor parası bile çok geliyormuş.
Demek ki gerçekten maddi bir sıkıntı var.

Araba konusu erkekler için ayrı bir merak.Bana tuhaf gelmedi.
Yani çoğu erkeğin hayali arabadır.Hatta araba alsalar bile gözleri hep hayallerindeki daha lüks arabada olur.

Burada bana ters gelen tek detay,kayınvalidenin evlenmeden önce söylediği söz.
Sanırım sen de ona takılmışsın ve her çalışma önerisinde o söz aklına geliyor.

Evet maddi sıkıntımız var doğrudur. Birçoğuda eşimin para konusunda sorumsuz davranmasından ve ailesinin hiçbir şeye el sürmemesinden kaynaklanıyor. Benimde hayallerim var herkes gibi. İnsan elindekiyle yetinmeyide bilmeli. Bu nasıl bir tutku olabilir ki arabası olanlara küfrediyor. Bu tarz şeyler bana ters geliyor her seferinde de dile getiriyorum. Şükür çok önemli benim için.

Bu lafa çok sinirlendim. Sen de ömür boyu onun oğluna bakacaksın! Adamlara bak ya!
Sen kafana göre bir iş bul. Bulduğun anda da ev işlerini aksat bakalım nasıl oluyormuş. Kendi görsün kendi işini de aklı başına gelsin. Kaynanan çalışıyor mu?

Hayır canım kaynvalidem hiç çalışmamış.

Anladığım kadarıyla bu yapıda bir insan olduğunun sinyallerini daha nişanlıyken vermiş bu adam ve hatta anası.. görmek istemeyip evlenmişsiniz bu sefer daha büyük problemler çıkmış şimdide çocuk yapmak istiyorsunuz bence hata üstüne hata yapıyorsunuz..çalışsanızda birşey değişeceğini sanmıyorum eşiniz bencil çünkü, çalışmanızı eviniz, geleceğiniz için istemiyor kendi cebinde daha çok parası olsun daha rahat yaşasın diye istiyor başka bir problemimiz yok diyorsunuz ama bu zaten çok büyük bir problem eşiniz başka dünyada siz başka dünyada yaşıyorsunuz
Sizi üzmek istemem ama ben sizin yerinizde olsam çocuk mevzusunuda şimdilik kapatırım hamile karısına bile acımayacak bir adam sizide çocuğuda 5 kuruş fazla para için perişan eder doğumdan sonrada bu baskı sürecek ve siz çocuğunuzu bırakıp istemeye istemeye işe gitmek zorunda kalacaksınız belki hayatı kendinize dahada zorlaştırmayın bence

eşim çok paragöz hergün arabalara bakıyor. Bana diyorki millet şöyle araba almış böyle yapmış. Mesela bir araba görüyor sokakta içindekinin tipini beğenmiyor başlıyor allah bunlara verir bize vermez diyor. Ve hakaretler ediyor arabanın içindekine hiç tanımadığı bir insana düşünebiliyor musunuz? Ben artık bıktım bu huyundan. Her şeye özeniyor. Parası olana arabası olana neredeyse düşman.

Birde annesiyle babasıda bana sormadan benim adıma gidip iş için orayla burayla konuşuyor. Sonra bana diyorlarki git şuradan seni bekliyorlar görüş bir. Hayatta en sevmediğim şeylerden biridir bu benim haberim olmadan bana sorulmadan benim adıma kararlar verilmesi ne kadar iyi niyetli olsa dahi. Nişanlıyken bu konu yüzünden birkaç kez tartıştık. Ama beni haklı bulmuyor. Bu konulardan bunaldım artık. Eşimin tarafı tamamen bana takık. çalışıyor musun? Iş buldun mu? şurası eleman arıyormuş git başvur. Ne söyleyeyimde bu insanlar bu tavırlarından vazgeçsinler?

o zaman eşinde dahil ailesinede hayır ben çalışmayı düşünmüyorum henüz de biraz evimin evliliğimin keyfini süreceğim de evde ayağımı uzatıp yatacağım gezip tozacağım de bana karışmayın beni yönlendirmeyin de bir kapa çenelerini sonrasında tabiki böyle yapma kendin için en başta sana uygun bir iş bul ve çalış ama üstünde baskı kurmalarına izin verme neymiş o çok meraklılarsa gidip kendileri çalışsınlar o buldukları işlerde
herkesin bir aklı var ve kendine yeter

Birde nişanlıyken kayınvalidem nişanlıma benim için çalımaz bu sende salak gibi bir ömür boyu buna bakarsın demiş. Ben hala bu lafını unutamıyorum. Kendimi bazen yük gibi görüyorum. Şeytan diyor çek git.

ne demek salak gibi ya bir erkek karısına bakmak zorunda evi geçindirmek zorunda zaten bunu yapanlar salak mı oluyormuş anlamadım. istemediğiniz bir işte çalışmak zorunda değilsiniz ki

Hayır canım kaynvalidem hiç çalışmamış.

Canım merhaba;
Umarım bugünleri atlatıp evinde aradığın huzura kavuşursun.Ben seni anlıyorum çünkü senin gibi düşünüyorum.Herşeyin hayatta denk olmasını istemek çok doğru değil.Yani şöyle insan elindeki ile mutlu olabilmeli ve daha iyisi için önce sahip olduğunu tutabilmeli.Anlattıklarına bakılarak sen işe girsen bile eşin senin aldığınada biryer bulur harcar onun mantığında birikim yok afedersin onunki hani elinde para yok falan lüks arabalar milletin sahip olduklarına özenmeler falan çok afedersin aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş:) Normalde evet erkekler arabaya meraklı ama eşin sana şöyle dese hayatım bak durumumuz belli bu zor süreç geçene kadar bana destek olurmusun?Sende elbetteki seve seve çalışırsın.Ama tavrı çok yanlış bilmiyorum flört döneminizde nasıl bir insandı ama eğer sen küfür edilmesinden hoşlanmayan bir insansan eşinin bu konuda dikkatli olması lazım bencede hiiç hoş değil ben içki,küfür gibi şyleri evimde istemem.Allah yardımcın olsun canım.İnşallah herşey yoluna girer çocuk konusunda rabbim inşallah sağlıkla sıhhatle nasip etsin ama biraz evliliğin düzene girmesi için eşine ve kendine zaman tanı bence yinede sen bilirsin.Rabbim hakkında hayırlı kapılar açsın dilerim.

işte nişanlıyken flörtteyken farkedılen sorunlar gelıp çıkar önüne insanın.ve evlenırken bellı başlı konulardan bırı de maddi olarak bakıştır.evliliğin kalitesınde önemlidir.siz de bunun sorununu yaşıyrosnuz.ve erkeklerimiz artık çalışan kadın arıyor bu gerçek.sebebi ise tüketim toplumu.ve ev araba kriteri.evet bu kriter ev ve araba olmalı.ve genlde de tek maşşla olmuyor.çunku o ev taksıtle alıncak araba taksıtle alıncak ve benzın gereklı.bu da süreklilik gösteren bır gelir istiyor.zor durum.ve bence aile sorunları bakımından derhal çözum bulunması gerek bır sorun

Back
X