Eşim çalışmama izin vermiyor..

One of a kind

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
402
513
53
kızlar nerden başlıcam bilmiyorum ama
ben genç yaşta evlendim(27 yaşındayım) eşimide çok severek evlendim halada seviyorum. çocuğum var anaokuluna başladı ve sabahtan akşama tam gün gidiyor. tüm gün evdeyim arkadaşlarım var ama çok sık görüşemiyorum artık görüşsekde telefonda konuşuyoruz anca çoğu zaman. sıkıldım evin içinde. temizlikti yemekti falan yapıyorum ama geriye kalan zamanım sanki boşa gidiyormuş gibime geliyor.
bu arada lise mezunuyum kızlar ama herhangibir iş olsa çalışsam parttime bile olsa rahatlıcam kafayı dağıtıcam gibi.eşime anlattım iş bakmaya başlıcam kafam dağılır dedim olmaz evle çocukla kim ilgilenicek dedi. şaşırdım açıkcası çünkü eşim genelde anlayışlıdır destek verir.bozuldum bunu demesine.bende o kadar boş saatim var zaten dedim.hobi falan birşeyler edin geçer dedi..yani çalışmamı istememesi yinede kursa gitmeme izin vermesi ilgincime geldi.tamam dedim yinede.

neyse dedim araştırdım falan resim kursu buldum yaklaşık 2 ay kadarda gittim.denedim yani kızlar heleki öğrenciyken çok severdim resim yapmayı ama sonra beni sıkmaya başladı.istediğim şey değil çünkü.yarıda bıraktım. eşimle yine konuştum konusunu açtım parttime çalışırım evlede çocuklada ilgilenirim hem katkımda olur dedim..ben zaten çalışıyorumya ne gereği var dedi.niye istemiyorsun açık açık söyle dedim sinirlendim ben artık bunaldım çünkü. eşimi çalıştırmıcam ben dedi. öyle şeymi olur dedim.

(kızlar eşimi onca senedir tanıyorum hiç böyle konuşacağı aklıma gelmezdi.ciddiyim.birde çocuktan öncede kısa bir sürede olsa çalıştım ben o sıra hiçbir sorun etmedi.) daha önce çalıştım ama dediğimde o eskidendi beğenmiyorsan yapacak birşey yok dedi. kızlar diyecek hiçbirşey bulamadım tanıyamadım eşimi. tamam tartışmalarımız oluyordu her evlilikteki gibide bu söylediklerine hiç anlam veremedim.Kayınvalidemle biraz aram kötüleşince o da bana tavır koydu sanırım öyle düşünüyorum en azından.Sizce ben mi çok abartıyorum çok diretiyorum?istediğim çok şey değildiki.nasıl konuşmalıyım eşimle. eşimle hala aramız soğuk şuan hiçbir şekilde ne telafi etti ne normal haline geri döndü. suratı hep asık.benimde modumu düşürüyor bu halleri.gerçekten hiç bir anlam veremiyorum.Siz ne diyorsunuz?uzun olduysa kusuruma bakmayın kızlar gerçekten bbunaldım.

Keşke birisi de benim çalışmamamı istese...
Sabah erkenden daha ezan okumadan yollara düşüyorum...
Soğuk Ayaz vasitam yok yürüyerek gidiyorum...
Bakmak zorunda olduğum evladlarim var...
Çalışmak ekonomik bağımsızlık güzel de gülüm ...
Ben artık bir sabahta uyumak istiyorum...

canım anlamadığım kısımda o aslında..çünkü eskiden çalışıyordum birşey demiyordu.olay kayınvalide ile tartışmamdan kaynaklı sanırım öyle düşünüyorum ama şu çalışma mevzusunuda geçtim hiçbirşey demiyor surat yapıyor anca kaç gündür.anlamıyorum hiçbirşey.tavırlarından bunaldım gerçekten.durumu nasıl düzeltirim olay ne hiçbir fikrim yok

Eşiniz kıskandığından yapmıyor, ekonomik özgürlüğünüz olsun istemiyor bence.

allah yardımcınız olsun sizin durumunuz daha zor gerçekten

Keşke eşinle aranı bozmadan önce iş bulmayı deneseydin bu devirde çok zorda. Sonra konuşmayı denerdin. Boşuna üzülmüşsünüz.
Çalışmak istemek illaki biryere girip saatli çalışmak değildir aklınızın yattığı bir kursa gidip evde kendiniz birşeyler yapabilirsiniz böyle evde yapıp ticaretini yapan çok insan var. gerçekten ihtiyaç için olsa eşiniz izin verirdi zaten. Bence anlayışla karşılamalısınız ki lise mezunu muhtemelen mağaza sektörü part time dediğiniz için birde yaş probleminizi unutmayın Çoğu sektör yaş sınırı koyuyor özellikle mağaza vb yerlerde 25 ve altu gibi bu zamanda çok zor iş bulmak.

haklısnız yinede önce eşime söylemek istemiştim ama hata yaptım farkındayım bu konuda. ama zoruma giden şey eşimin tavır koyması kaç gündür suratı asık gerçekten

Tövbe Estağfirullah
Yahu her konu nasıl kayınvalideye bağlanıyor aklım almıyor.
Arkadaşım, konunun kv ile alakası Yok.
Eşin çalışmana izin vermiyor, eger bunu kv yüzünden yapıyorsa da yine burada eşinin sucu oluyor.
Kv yok, unutun onu.

ay kendimi yanlış ifade ettim sanırım.tabiki kv ile ilgisi yok ama geçen hafta tartıştım onun etkisiylede bana soğuk yapmıştı ama uzun sürmedi.iş konusunu açıncada yine aşırı soğuk davrandı.sadece kin mi tuttu diye düşündüm çünkü tek kelime etmiyor şuan yoksa kvnin olayla ilgisi yok.

O zaman kusura bakmayın lütfen

Boşver sen bu kadar sıkma canını belki başka şeylere canı sıkılmıştır onun için durgundur biraz sen tavır yapıyor diye algılıyosundur. Gerçekten istemiyordur çalışmanı o yüzden hayır demiştir. Bence çalışmıyokende açıköğretim üniversiteye girme ve bitirmeye gayret et çok faydasını görürsün şiddetle tavsiye ederim hatta.

önerin için teşekkür ederim daha öncede açıktan devammı etsem diye düşünmüştüm çocuk falan zaman kalmamıştı düşünmeye:) şimdi hazır boş zamanım var iyi bir zaman gerçekten.

Bende ise yarıyor umarım sizde de yarar :)
Suratsa sürat tripse trip bakıyorum düzeliyor

ay benimkine işlemez gibi geliyorda bakalım:)))

Seninki can sıkıntısı değil bence eşinin kazandigi yetmedigi icin ekstra gelir istiyorsun kendine dogru mu anladım?
Esini bu mu rahatsiz ediyor acaba?

Can sıkıntısından insan ayak islerinde calismaz cunku. Kucumsemiyorum insanlar o islerle ev gecindiriyor ama can sıkıntısına yapilcak sey degil. Onca etkinlikler, sporlar, gezmeler dururken... O kadar cok sıkılıyorsam ve illa calismak istiyorsam once universite okurum yerinde olsam, boylece canin sıkılmaz. Sonrasinda da guzel bir iş arardim.

Denemekte fayda var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…