Esimden kilometrelerce uzakta hic bilmedigim bir sehirde tek basima calisiyorum. Paraya da ihtiyacimiz yok. Sebep bu da degil. Kendimi iyi hissetmek icin kendimi guclu guvende hissetmek icin. Esinize bi sorun bakalim hic mi guvenmiyormus size. Madem ki guveni yokmus nasil evli kalabiliyormus. Sizi gectim kendine de mi hic guveni yokmus. Cozumu sizi eve kapatarak mi bulmus. Kacinci yuzyilda yasiyoruz. Esim calismami istemiyor nedir. Esinizin her dedigine tamam mi diyorsunuz. Siz evde oturun aman kimse sarkmasin size ama gecim sikintisi cekin. Zaten sirketlerde adamlar sizi bekliyorsu asilmak icin. Esinize soyleyin cok hastalikli bir dusuncesi var.Eşimle iki yıllık çalkantılı bir evliliğimiz var. Ben artık çalışmak istiyorum ama istemediğim bir yerde çalışırsan boşanırız diye tehdit ediyo. İllaki onun tanıdıgı güvenilir adamların çalıştıgı bir yer ya da devlet daireleri olacak. Devlete girmem cok cok zor.
Bunun yanında çalışmama karısacak kadar cok kazanmıyo da borclar boyumuzu aşmış b.ka batmış bir haldeyiz. İstediğim hiçbişeyi yapamıyorum para yok diyor. Kavgalar ettik boşanırız diye tehdit ediyo adam. Asla ikna olmuyo bişeyler fırlatıyo bu konuyu açtıgım zaman. Ne yapacağım ben benzer süreclerden gecenler yardımcı olun lütfen...
Edit: evlenmeden önce konustum. Calısıcam ben diye. O da tamam dedi. Çalışmamı istiyo ama sarkmayacak birilerinin yanında. Böyle yan çizdi.
Psikolojik olanıda var.Sizin bu yaşadığınız ekonomik şiddet. Boşansanız siz haklısınız.
Boşanırsam böyle yazarım dilekçeye :)asıl tam da bunun için boşanır.
farkında değilsin ama şiddet görüyorsun. ekonomik özgürlüğüne ulaşmanı engelliyor bu da ekonomik şiddettir. şiddet de net bir boşanma sebebidir. üstelik fiziksel şiddete yakın durumlar da var. (ses yükseltme, eşya fırlatma, kırma vs. )
İçinden çıkamıyorum. Herkes beni beklemiyo tabii ki ama millet diyecek ya xin karısı su adamın yanında calısıyo diye ondan korkuyo bence. Laf cıkar diye.Esimden kilometrelerce uzakta hic bilmedigim bir sehirde tek basima calisiyorum. Paraya da ihtiyacimiz yok. Sebep bu da degil. Kendimi iyi hissetmek icin kendimi guclu guvende hissetmek icin. Esinize bi sorun bakalim hic mi guvenmiyormus size. Madem ki guveni yokmus nasil evli kalabiliyormus. Sizi gectim kendine de mi hic guveni yokmus. Cozumu sizi eve kapatarak mi bulmus. Kacinci yuzyilda yasiyoruz. Esim calismami istemiyor nedir. Esinizin her dedigine tamam mi diyorsunuz. Siz evde oturun aman kimse sarkmasin size ama gecim sikintisi cekin. Zaten sirketlerde adamlar sizi bekliyorsu asilmak icin. Esinize soyleyin cok hastalikli bir dusuncesi var.
Kucuk biryerde mi yasiyorsunuz. Calismaya baslarsan ki umarim baslarsin goreviniz ne olacak. Esinle konus. Rahat rahat yasamak varken neden sikinti cekelim de. Boyle adam nasil ikna edilir bilmiyorum ama ekonomik ozgirlugunu eline alman sart. Iki gun sonra bizi nelerin bekledigini bilemeyiz. Ayrilik olur hastalik olur. Sudan cikmis baliga donersiniz.İçinden çıkamıyorum. Herkes beni beklemiyo tabii ki ama millet diyecek ya xin karısı su adamın yanında calısıyo diye ondan korkuyo bence. Laf cıkar diye.
Bu mantalite çok yanlış. Laf niye çıkıyor? İş yapıyosun para alıyosun sonuçta. Namussuzluk mu yapıyosun da laf çıksın.İçinden çıkamıyorum. Herkes beni beklemiyo tabii ki ama millet diyecek ya xin karısı su adamın yanında calısıyo diye ondan korkuyo bence. Laf cıkar diye.
Evet küçük yer. Meslek seçmiyorum ki. O kadar bunaldım. Ohooo neler neler dedim eşyalar fırlatıyo sesler yükseliyo nuh diyo peygamber demiyo.Kucuk biryerde mi yasiyorsunuz. Calismaya baslarsan ki umarim baslarsin goreviniz ne olacak. Esinle konus. Rahat rahat yasamak varken neden sikinti cekelim de. Boyle adam nasil ikna edilir bilmiyorum ama ekonomik ozgirlugunu eline alman sart. Iki gun sonra bizi nelerin bekledigini bilemeyiz. Ayrilik olur hastalik olur. Sudan cikmis baliga donersiniz.
Evde olmadıgı zaman gitmem imkansız.. çünkü kendisi gün içinde geliyo eve. Ha bahane uydurabilirim belki arkadaşıma gidiyorum diye. Haklısınız bunu yapabilirim.Bu mantalite çok yanlış. Laf niye çıkıyor? İş yapıyosun para alıyosun sonuçta. Namussuzluk mu yapıyosun da laf çıksın.
Çalışma konusunu açmadan iş aramaya bak. Görüşmeleri de onun evde olmadığı zamanlar yap. Eğer olumlu olursa ben iş buldum başlıyorum de. Sonra istediğini yapsın evde kırsın herşeyi istiyosa geç odana otur sakince. Ay sonu maaşın gelince borçlar rahatlayınca görürsün. Maaşını bile isteyebilir bilemiyorum
Hayır sürekli bana asılmıyolar. Her kadına asılan birileri oluyo olacak. Derdi gerçekten ne inanın anlamıyorum benzLaf niye ciksin ya? Birileri surekli size mi asılıyor ki? Ne alaka yani? Surda kac tane evli kadiniz, kacimiza birileri asılıyor? Eşinizin kafasi bulanik.
Söz hakkı mı veriyo kidunyadaki tek kadin karim ve butun erkekler ona yazacak kafasindaki erkek. sizin soz hakkiniz yoksa ve bosanma gibi bi durum isinize gelmiyorsa oturacaksiniz.
yok. Bi de cocuk istiyo üstüne üstlük. Yapar mıyım töbeeeUmarim bir kiz cocugunuz yoktur/olmaz. Ne okutur ne calistirir bu adam onu da belli ki.
Hayır sürekli bana asılmıyolar. Her kadına asılan birileri oluyo olacak. Derdi gerçekten ne inanın anlamıyorum benz
Bunun yanında çalışmama karısacak kadar cok kazanmıyo da borclar boyumuzu aşmış b.ka batmış bir haldeyiz. İstediğim hiçbişeyi yapamıyorum para yok diyor. Kavgalar ettik boşanırız diye tehdit ediyo adam. Asla ikna olmuyo bişeyler fırlatıyo bu konuyu açtıgım zaman. Ne yapacağım ben benzer süreclerden gecenler yardımcı olun lütfen...
Edit: evlenmeden önce konustum. Calısıcam ben diye. O da tamam dedi. Çalışmamı istiyo ama sarkmayacak birilerinin yanında. Böyle yan çizdi.
Benim çalışma hayatım cok kısa oldu. Asılana veriyodum cevabını sıkıntı olmuyodu. Korkusu ne anlaymadım bide ketum söylemez.Tabii ki boyle bir sey yok. Evli bir kadına asilma orani cok cok düşer. Buyuk sehirde bile aklini peynir ekmekle yemis biri olmasi lazim. Ki kucuk yerde imkansiz. Siz de bu kafadasiniz belli ki. Is hayati boyle bir yer degil. Herkes ekmeginin pesinde.
Benim çalışma hayatım cok kısa oldu. Asılana veriyodum cevabını sıkıntı olmuyodu. Korkusu ne anlaymadım bide ketum söylemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?