• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğuma babasının adını koymak istiyor

naneli_limon

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
796
90
118
Mrb arkadaşlar. İkizlere hamileyim. 2oğlumuz olacak inş. Konyada yaşıyorum ve burda geleneklere göre bir babanın bütün oğğulları çocuğuna annesinin babasının adını veriyor. Ben evlenmeden önce kocam kendmz istediğimz ismi verirrz diye söz verdi. Şimdide öyle bişey demediğini iddia ediyor. Babasının adını vermk istyomş yanınada bi isim daha koyarz diyo. Bi kere ikimizde 2ismi sevmiyoz. Kızımızın tek ismi var. Ben hiç sevmiyom 2ismi. Uzun ismi zaten hiç sevmem. O da yeterki babamn adı konsunda 2isimli olsn derdnde. Hamileliğimn başında Babasının adını direterek sinir krizine soktu beni. Ağladm saatlerce umrunda değil. Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar? Kaynmn 2oğlu oldu o biraz modern babasının adını beğenip koymadı. Sonradan utandı adını değiştrdik diyo. Buraya her geldğnde babasnn ve diğer koydupu isimle hitap ediyor. Bana çok itici geliyo. Kaynanamı zaten hiç sevmem o da oğluna babann ismini koy diye baskı yaptı ve oğlu onun adını koydu diye mutlu kocasnn adıyla sesleniyor. Benm rahatsz olacağım manzaralar.. halbuki ben gidipte nüfus cüzdanını değiştrceğini düşünmüyom. Bizi kandryolar koyduk diye.. her neysede ben çok rahatszm hem uzun hem eski bir isim. Ben kerem düşünüyom bide eymen olabilir diğrri. Önüne bi isim istemiyom. Ne yapablrm?:-(

Mrb arkadaşlar. İkizlere hamileyim. 2oğlumuz olacak inş. Konyada yaşıyorum ve burda geleneklere göre bir babanın bütün oğğulları çocuğuna annesinin babasının adını veriyor. Ben evlenmeden önce kocam kendmz istediğimz ismi verirrz diye söz verdi. Şimdide öyle bişey demediğini iddia ediyor. Babasının adını vermk istyomş yanınada bi isim daha koyarz diyo. Bi kere ikimizde 2ismi sevmiyoz. Kızımızın tek ismi var. Ben hiç sevmiyom 2ismi. Uzun ismi zaten hiç sevmem. O da yeterki babamn adı konsunda 2isimli olsn derdnde. Hamileliğimn başında Babasının adını direterek sinir krizine soktu beni. Ağladm saatlerce umrunda değil. Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar? Kaynmn 2oğlu oldu o biraz modern babasının adını beğenip koymadı. Sonradan utandı adını değiştrdik diyo. Buraya her geldğnde babasnn ve diğer koydupu isimle hitap ediyor. Bana çok itici geliyo. Kaynanamı zaten hiç sevmem o da oğluna babann ismini koy diye baskı yaptı ve oğlu onun adını koydu diye mutlu kocasnn adıyla sesleniyor. Benm rahatsz olacağım manzaralar.. halbuki ben gidipte nüfus cüzdanını değiştrceğini düşünmüyom. Bizi kandryolar koyduk diye.. her neysede ben çok rahatszm hem uzun hem eski bir isim. Ben kerem düşünüyom bide eymen olabilir diğrri. Önüne bi isim istemiyom. Ne yapablrm?:-(
Benim yegenimde tek isim de anlasmisti esiyle. Cocugun nufusu bi geldi babasinin ismini gobek adi olarak yazdirmis. Yegenim cildirdi. Yapacak bisi yok..

Güzel(!)memleketim :|
Esinizin doğru tavri sergilemesi gerekiyor.
Neden koyacagiz anlami ne vb.. bunlari düşünecek kapasitede de degil anladigim kadariyla.
Bunu direti desem de aile huzurunuz bozulacak öbür türlü de cocugunuzn adini her duydugunuzda sizin kendi huzurunuz kacacak.
Azicik aklini ve kalbini kullanmak zor olmamali.. (esiniz icin diyorum bu kismi)

Şimdi bebiste huzursuz olmasin iceride.
Siz biraz sakinleyin. Olayi bebek dogana kadar actirmayin. Tartisma olmasin.
Sonra bir hal caresine bakilir insallah gönlünüzce olsun. Anne baba olarak ortak bir noktaya ulasmanizi temenni ediyorum.

Açıkçası ismi anlamli ise koyulabilir karsilikli riza cercevesinde. Hem siz hem esiniz kabul ettigi takdirde.
Sahsen nişanlıyim koymak isterim kayinbabamin adini çünkü adi güzel istedigimiz isimle bütünlesiyor :) ben iki isimcilerdenim.

Güzel(!)memleketim :|
Esinizin doğru tavri sergilemesi gerekiyor.
Neden koyacagiz anlami ne vb.. bunlari düşünecek kapasitede de degil anladigim kadariyla.
Bunu direti desem de aile huzurunuz bozulacak öbür türlü de cocugunuzn adini her duydugunuzda sizin kendi huzurunuz kacacak.
Azicik aklini ve kalbini kullanmak zor olmamali.. (esiniz icin diyorum bu kismi)

Şimdi bebiste huzursuz olmasin iceride.
Siz biraz sakinleyin. Olayi bebek dogana kadar actirmayin. Tartisma olmasin.
Sonra bir hal caresine bakilir insallah gönlünüzce olsun. Anne baba olarak ortak bir noktaya ulasmanizi temenni ediyorum.

Açıkçası ismi anlamli ise koyulabilir karsilikli riza cercevesinde. Hem siz hem esiniz kabul ettigi takdirde.
Sahsen nişanlıyim koymak isterim kayinbabamin adini çünkü adi güzel istedigimiz isimle bütünlesiyor :) ben iki isimcilerdenim.

Ha birde bir ailede bi çocuğa verildiyse o isim her torunada verilmez ki çok saçmaymış ozaman ne olucak 10 erkek torun olsada 10unada babasınin isminimi koyucaklar :oha:

Evet :D dünyanın en dusuncesizce durumu inanin. Bi sesleniyorlar adamin dört çocuğundan dört torunun adida dedenin adi. Ayni sekilde babaannenin adida öyle. Bayramlarda tan bir facia. Seslenince hepsi ayni anda odadan çıkıyor.

Esinizle anlaşma yapsaniz, o birine babasının adını verirse siz de diğerine satılmış ismini koyacaginizi söyleyin :KK49: Ne yazıkki bu isim koyma geleneği her yerde var hala. Benim annem bile senin ismini koymam diyince bozuluyor. Ben daha evli bile değilim üstelik. İsim kişinin kaderidir, her isim konmamali çocuğa. İnsanın babası diyelim ki çok iyi bir karaktere sahip değil neden çocuğuna da aynı ismi koyarki, ilkinden çok fayda görmüş gibi. Allah sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin. Bu konuda esinizin biraz tarafsız olması gerekiyor, ben olsam çok zorda kalsam iki isim koyar, çocuk doğunca da mahsus kpederin ve eşimin yanında ikinci ismiyle hitap ederdim sürekli :anneadayı:

E bazen misilleme gerekiyor bir şeylerin anlaşılması için.
Dayatmayla bir insana bir şey yaptırmanın ne kadar kötü bir şey olduğunu ancak anlar. :işsiz:
Babanın adını mı koyacağız aşkım, o zaman diğer oğlana da benim babamın adını koyarız. Hadi bakalım eşitlik. Şimdi hiç bana yarışa çeviriyorsun işleri demeyin. İşi yokuşa süren koca çünkü. 9 ay karnında taşıyan anne, bir zahmet kendi çocuğunun ismine karar verebilsin.
Hem babanın adı konulunca ne oluyor? Ölünce adı yaşayacakmışmış. Hiç de öyle olmuyor, ben de babaanne adı taşıyanlardanım. Rahmetli ile alakamız yok. Hiç benzemeyiz ne fiziki ne davranış olarak. Saçma sapan bir uygulama yani. Anne istese neyse de zorla koymak çok büyük haksızlık. Şahsen ben olsam Nuh nebiden kalma isimleri minicik bebeğime koymam. Çocuğa da yazık, anlamı güzel, çağa uygun, akranları içinde sıkıntı çıkarmayacak bir ismi olsa fena mı olur? Minicik bebeğe Muhittin adını koymuşlar geçen duydum. Ne bileyim ya...

O zaman ötekine de benim babamın adını koyalım de :KK70: Görsün gününü
Düşünmüyor değilim valla. Üstelik benm babamn adı çok kötü. Çok örnek bir insan da değil :-) benm babamn adını kimse koymuyo.. çok itici bi ismi var. Onun babasının adı ise eski yine fakat dini anlamı güzel bi isim babasıda örnek bi insan. Acaba diyorum iki isim olmasn madem direk biri onun babasnn adı olsn biride benm babamn adı olsn madem desem??? İnş etki eder

Ha birde bir ailede bi çocuğa verildiyse o isim her torunada verilmez ki çok saçmaymış ozaman ne olucak 10 erkek torun olsada 10unada babasınin isminimi koyucaklar :oha:
eğer öyleyse 1.Süleyman 2.Süleyman 3.Süleyman ... diye devam eder.Konu sahibi Allâh kolaylik versin.

Back
X