• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğuma babasının adını koymak istiyor

Karşılıklı rıza yoksa kimse sizi zorlayamaz, isim hakkı anne ve babaya aittir. Ama bana kalırsa en başta annenin rızası önemli, bu benim görüşüm elbette.

Ben bir erkek çocuğum olursa babamın adını ikinci isim olarak koymak istiyorum mesela. Bunun ataerkillikle alakası da yok, babamın benim için yaptıklarından dolayı bir tür minnet duygusuyla koymak istiyorum diyebilirim. Babamın ismi de günümüzde modern olarak sayılan isimlerden biri, koymak istememde rahat olma sebeplerimden biri de bu. Ama eşim istemezse koymam, o çocuk ikimizin onun da söz hakkı var sadece kendi dediğimi dayatamam. O yüzden eşinizi haklı bulmadım ama sadece sizin dediğiniz de olamaz. Umarım ortak bir paydada buluşup anlaşabilirsiniz.

Evet :KK70: dünyanın en dusuncesizce durumu inanin. Bi sesleniyorlar adamin dört çocuğundan dört torunun adida dedenin adi. Ayni sekilde babaannenin adida öyle. Bayramlarda tan bir facia. Seslenince hepsi ayni anda odadan çıkıyor.
Ahaha ne güldüm ya:halay: Benim de eniştem ve torunun adı aynı. İkisi bir evdeyken teyzem , enisteme seslenecekse kendi şivesiyle bağırıyor, torununa seslenecekse kimlikte yazdığı şekliyle gayet modern bir biçimde sesleniyor. O ses ve söyleyiş bakımından eniştem de torunları da hangisine seslendiğini anlıyor :deli:

Düşünmüyor değilim valla. Üstelik benm babamn adı çok kötü. Çok örnek bir insan da değil :-) benm babamn adını kimse koymuyo.. çok itici bi ismi var. Onun babasının adı ise eski yine fakat dini anlamı güzel bi isim babasıda örnek bi insan. Acaba diyorum iki isim olmasn madem direk biri onun babasnn adı olsn biride benm babamn adı olsn madem desem??? İnş etki eder
Kullan bunu. İsmin güzelliği veya adını alacağı şahsın karakteri değil zaten sorun. Sorun çocuğun iki isimli olması, sizin o ismi koymak istememeniz ve de eşinizin sizi buna zorlaması.
Madem öyle ben olsam bunu kullanırdım. Abdulrezzak Kerem koyalım kocacağım desenize bir :D Abdulrezzak'ı babanızın ismi olarak farz ettim.
Hayır bir de 2 ismi kabul etseniz de aile içinde illa ki kayınpederin ismini söyleyeceklermiş. E okulda ayrı, evde ayrı derken saçma sapan bir kimlik bunalımı ortaya çıkacak. Şahsen bende oldu.

Bir tanıdığımızın ikiz oğullarına Utku ve umut adlarını ve dedelerinin adlarını koymuştu

Kadının babasının adı İsmail miş

Anneanne kızmış bu huysuz Ada'mın adını neden koydunuz bu küçücük bebeğe diye

Bu arada babamın adı İsmail o da huysuzdur onu babaannem koymuş akraba vs yokmuş İsmail efendi diye bir hoca varmış galiba 70 yıl önce

Annemin dayısı ve eniştesi var İsmail onlar da ters adamlarmış

Benim oğlumun adı tabii ki İsmail değillll

Burası öyle bir memleket. Adını koymasanda akrabalar tuhafsıyorlar, ayıplarlardr belkide saçma sapan işte
Yav bacım orası neresi? Sanırsın İngiltere kraliyet ailesi :D
İsmi yaşasa ne olur, yaşamasa ne olur.:KK53:
Kanuni Sultan Süleyman bu kadar dert etmemiştir bu isim meselesini vallahi. :deli:

Ahaha ne güldüm ya:halay: Benim de eniştem ve torunun adı aynı. İkisi bir evdeyken teyzem , enisteme seslenecekse kendi şivesiyle bağırıyor, torununa seslenecekse kimlikte yazdığı şekliyle gayet modern bir biçimde sesleniyor. O ses ve söyleyiş bakımından eniştem de torunları da hangisine seslendiğini anlıyor :deli:

Yönteme bak iyiymis sizinkiler :D bayramda ziyaret ettigimiz bir ailede görmüştüm onlarda dedeleri ayni tonlama ile söylüyordu 4 torununa da durum daha fena :D babanne sesleniyor 1 2 3 4 diye numaralandırılmış torunlari. Bi de övünuyorlar her cocugumuz da koydu isimleri diye nasil kasilip anlatiyorlar hey allahim :D

Kullan bunu. İsmin güzelliği veya adını alacağı şahsın karakteri değil zaten sorun. Sorun çocuğun iki isimli olması, sizin o ismi koymak istememeniz ve de eşinizin sizi buna zorlaması.
Madem öyle ben olsam bunu kullanırdım. Abdulrezzak Kerem koyalım kocacağım desenize bir :KK70: Abdulrezzak'ı babanızın ismi olarak farz ettim.
Hayır bir de 2 ismi kabul etseniz de aile içinde illa ki kayınpederin ismini söyleyeceklermiş. E okulda ayrı, evde ayrı derken saçma sapan bir kimlik bunalımı ortaya çıkacak. Şahsen bende oldu.

Okul sorunu feci

Oğlumun arkadaşı var

Dedesinin adı ve kısa modern ismi var

Öğretmen ilk adı olan dede adını, çocuklar ikisini birden diyor

Annesi öğretmen ile konuşmuş ama kadın alışmış o tek dedesinin adını söylüyormuş

Babaanne çok mutluymuş oğlum da adını tam öğrenir artık diye

Yav bacım orası neresi? Sanırsın İngiltere kraliyet ailesi :KK70:
İsmi yaşasa ne olur, yaşamasa ne olur.:KK53:
Kanuni Sultan Süleyman bu kadar dert etmemiştir bu isim meselesini vallahi. :deli:

türünün son örnekleri bu aileler inşallah bitecekler. Nasil kasalip hava atiyorlar bizim adimizi koydular diye gormeniz lazim

isim konusu her acildiginda sinirlerim zipliyor.kv oglumda alis de alis diye tutturdu.esime istiyosan koyalim dedim ali ismi guzel dedim.o zaman da kv ile aramiz iyiydi.ne zamanki oglum dogu kv ile aramiz bozuldu.kizimda da hamile haberini verdik ecr geliyo diye tutturdu.ama su sekil.kizimizin adi ece olacak.benim sinirler zipliyo tabi her seferinde.isin icine kp soktu.babaniz ece isgiyo diye.esimde babasiba cok duskundur.ben de seberim.aslinda baya bi sure koymamayi dusundum.sonra esimi bi isim icin uzmemeye karar verdim.dana birakiyorum dedim.. ama bazen keskr koymasaydim diyorum.ece diye seslenoldikce kv nin dedigi oldugu icin cok hirslaniyorim maalesef.o yuzden iyi karar verin lutfen

Okul sorunu feci

Oğlumun arkadaşı var

Dedesinin adı ve kısa modern ismi var

Öğretmen ilk adı olan dede adını, çocuklar ikisini birden diyor

Annesi öğretmen ile konuşmuş ama kadın alışmış o tek dedesinin adını söylüyormuş

Babaanne çok mutluymuş oğlum da adını tam öğrenir artık diye
Aman ne gerekse artık, çok meraklılar Nurlu Canlı zorlama isimlere. Birçok tanıdığım zorla koydu, Fevzican çocuğun adı ya. Anne dede ölünce Can demeye başladı. Ölmeden evvel de dede ortada yokken Can diyordu :D
Ha şimdi senin ismin mi konulmuş oluyor. Çocuk da Can'ı daha çok benimsemiş oluyor hali ile. Bazen bazı şeyleri kabul etmek lazım. Zorlamayacaksın arkadaş

Güzelim memleketimde değil bir çok yerde bu gelenek yada kafa yapısı var .esimde bende konyaliyiz ama bebegimizin ismine biz karar verdik iki ailede karismadi. Istemiyorsaniz zorla değil dicem ama o çocuklar babanın da sonuçta ve onun da düşünce hakkı var bilmiyorum yada ikizlermis birine dede ismi birine kendiniz isim verin yani aynı evde iki çocuğa da dede ismi mi düşünüyor esiniz zaten kuzeni de varmış aynı isimde ..

Kpeder ismi konulmaz çocuğa , eeeey kpeder ve kvadiler ne olacak isminiz toruna koyulunca başınız göğe mi erecek yahu
Koyma kpederinin ismini ,sonuna kadar diren , sen 9 ay taşı o çocuğu dogururken sancısını çek , neymiş efendim kpederin ismi olacakmış yok öyle bi dünya , çok istiyorlarsa kendileri bi tekne kazıntısı yapıp koysunlar .
Bu kadar .

. Eşim muhakkak babasının adını istycek , ama tek istemiyo yanınada bişy daha koyarz diyo. Ben iki ismiyle hitap ederm diyo ben kocamn benm yanmda babasnn adını da telafus etmesini istemem çünkü ben bir tane uzun isme bile dayanamazken o sürekli iki isimle seslenecek. Benm sinirler tavan yapacak. Dedimki bunlar ikiz isimleride benzer olmalı babanun adına benzeyen isim yok o yzden koymayalm dedim ikna edemedim.. yanınada koyarz bi isim diyo geçyo.. bende şundan rahatszm ailesi 2isimle sesleniyor. Bana gerçekten 2isim itici geliyo. Bide sanki kendi ismide geçyo diye onuda gururla söylüyorlarmş gibi hissedyom isim bana göre kısa öz olmalı.seslenirken insan yorulmamalı büyüyncr çocuk istediği ismi kullanr diyo eşim. Ama razı değilm kendmi paraladm değişen bişy olmadı. Benm babam evliliğimizn ilk zamanlarında alkol alan, argolu konuşan, alaycı bir kişiydi (şimdi namaz kılıyo bıraktı kötü alışkanlğnı şükür) ama yinede öyle örnek biri değil. İsmide inanın çok komik. Kimse istemez koymak. Bende bir isimleri olsn biri senin babanın adı diğeri benm babamn adı desem.. hodri meydan. Sizce etki edermi? Aslında deliyimdr valla. Nüfusa beraber gidip yazdrcaz dycem. İnş ikna ederm :-(

Yönteme bak iyiymis sizinkiler :KK70: bayramda ziyaret ettigimiz bir ailede görmüştüm onlarda dedeleri ayni tonlama ile söylüyordu 4 torununa da durum daha fena :KK70: babanne sesleniyor 1 2 3 4 diye numaralandırılmış torunlari. Bi de övünuyorlar her cocugumuz da koydu isimleri diye nasil kasilip anlatiyorlar hey allahim :KK70:
Çocuklara barkod yapıştirsinlar hiç karışmazlar. Ahaha çok komik ya ,numaralandırmis bir de :KK45: bundan güzel komedi filmi sahnesi olur ,iyi güldüm sayende canım akşam aksam:deli::KK200:

Madem öyle ben olsam bunu kullanırdım. Abdulrezzak Kerem koyalım kocacağım desenize bir :KK70: Abdulrezzak'ı babanızın ismi olarak farz ettim.

1 kadin 1 erkek de jabağı koymak istiyordu zeyno onu koysun :70:

Back
X