• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çocuğuma babasının adını koymak istiyor

Okul sorunu feci

Oğlumun arkadaşı var

Dedesinin adı ve kısa modern ismi var

Öğretmen ilk adı olan dede adını, çocuklar ikisini birden diyor

Annesi öğretmen ile konuşmuş ama kadın alışmış o tek dedesinin adını söylüyormuş

Babaanne çok mutluymuş oğlum da adını tam öğrenir artık diye

Bende olmadı o durum büyüdükçe modern isim baskınlaşır benim ilk adımı hep ilk okulda derlerdi ben 2. adımı kullanırdım hala beni tanıyıp ilk adımı bilmeyenler var babanne boşuna sevinmesin yani :)

Bizim ailede hiç baba ismi verme yoktur ve kimse de koymamıştır ama esimlerin ailesinde var .benim oğlum olunca ben eşimin babasının ismini de koymak istedim onlar hiçbir şekilde zorlamadı hatta koymayin eski isim ne olacak dediler.ama ben memnun olacaklarını biliyordum.onlarda olan birşey niye koymayip uzeyimki diye dusundum gayet de memnun oldular hissettim.aslnda bu şekilde dusunsen sorun etmezsin ama tabi baskı kurdukları için sen de böyle hissediyorsundur.zorlamaslardi keske.aslinda geçinmek o kadar kolay ki böyle küçük şeyler sorun olmasa herşey daha kolay olur

Bence direk soyle kpederine ben sizin isminizi koymak istemiyorum diye.
Kırılır falan ama sonrada kabullenir.
Çok fazla sinirlenme bebeklrre yazik.
En olmadi dogumdan sonra doğum belgesini verme git kendin çıkar nüfus cüzdanını.

kocana de ki ben çocuğa yeri gelecek kızıcam bağırıcam belki kötü bir şey çıkıcak ağzımdan her defasından babana da bağırmış küfür etmiş olucam hoşuna mı gidecek?

C
Güzelim memleketimde değil bir çok yerde bu gelenek yada kafa yapısı var .esimde bende konyaliyiz ama bebegimizin ismine biz karar verdik iki ailede karismadi. Istemiyorsaniz zorla değil dicem ama o çocuklar babanın da sonuçta ve onun da düşünce hakkı var bilmiyorum yada ikizlermis birine dede ismi birine kendiniz isim verin yani aynı evde iki çocuğa da dede ismi mi düşünüyor esiniz zaten kuzeni de varmış aynı isimde ..
cnm eşim iki çocuğada dede ismi düşünmüyo. İki ismede ddde ismi düşünen benm. Deliymdr valla. Madem onun babasınn adı koncak bizimkide koncak o kadar der nüfusa kadar bende giderim:KK53:

Sanki biz evlenince bize bişy yaptılar. İğne bile getrmediler evimize. Cimrinin en önde fiden insanları. Çifter maaşları kiradaki evlern paralarını biriktrp biriktrp diğer oğullarına kayıyorlar. Onlarn düğünlerinide yapıyolar eşyalarınıda alıyolar hatta ev bile aldılar. Şimdi diğer oğullarına para biriktryolar. Hepsini feraha kavuştrp bizimle dengeleme derdne grmşler bizede iğne yok tabi.. pisler ..her ne kadar kp sevsemde bu maalesef böyle. Bide bu insanlarn adını vercem sanki iğne yaptılarda

Hepsi bizim illerimiz genelleme yapmak istemem ama konya hakkında bir tane iyi şey duymadım .
Konyaya kim gelin gitse çok dertli. Orda geline değer verilmiyormuş . Hatta gelin bütün akrabaların hizmetçisi gibi gorulurmus diye duymuştum doğru mu bilmem .
Çocuklara anne baba ismi verilmesi kadar saçma bişey yok . Ki çoğumuzun anneannesinin dedesinin ismi eski isimlerden .
Bebegin annesinin fikri en önemlisi diye düşünüyorum.

Konyayı sevmemem için bir neden daha :D
Bende konyada yaşıyorum çevrede ve eşimin ailesinde bu gelenek var bebişimiz olursa buraya çok konu açarım hazırlıklı olun :kızgın:

Hepsi bizim illerimiz genelleme yapmak istemem ama konya hakkında bir tane iyi şey duymadım .
Konyaya kim gelin gitse çok dertli. Orda geline değer verilmiyormuş . Hatta gelin bütün akrabaların hizmetçisi gibi gorulurmus diye duymuştum doğru mu bilmem .
Çocuklara anne baba ismi verilmesi kadar saçma bişey yok . Ki çoğumuzun anneannesinin dedesinin ismi eski isimlerden .

+1 canm konya geliniyim zerre kadar sevemedim burayı.

Ben şanslı olanlardanm ama. Çok şükür kv kp hiçbişeyime karışmaz aile ve akraba ortamında gösteriş derecesinde değer gösterirler.. ama eltimin çocuğu olduğunda ilk elden tecrübe ettim: kp siz koymazsanz ben bi cocuk daha yapar kendi adımı koyarım gibi saçma ve gereksiz triplere girdi ve oğlu eltimden habersiz iki isimli bi kimlik çıkardı çocuğa. Eminim bendede aynısı olur cıngar çıkarmam inşallah :D

Mrb arkadaşlar. İkizlere hamileyim. 2oğlumuz olacak inş. Konyada yaşıyorum ve burda geleneklere göre bir babanın bütün oğğulları çocuğuna annesinin babasının adını veriyor. Ben evlenmeden önce kocam kendmz istediğimz ismi verirrz diye söz verdi. Şimdide öyle bişey demediğini iddia ediyor. Babasının adını vermk istyomş yanınada bi isim daha koyarz diyo. Bi kere ikimizde 2ismi sevmiyoz. Kızımızın tek ismi var. Ben hiç sevmiyom 2ismi. Uzun ismi zaten hiç sevmem. O da yeterki babamn adı konsunda 2isimli olsn derdnde. Hamileliğimn başında Babasının adını direterek sinir krizine soktu beni. Ağladm saatlerce umrunda değil. Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar? Kaynmn 2oğlu oldu o biraz modern babasının adını beğenip koymadı. Sonradan utandı adını değiştrdik diyo. Buraya her geldğnde babasnn ve diğer koydupu isimle hitap ediyor. Bana çok itici geliyo. Kaynanamı zaten hiç sevmem o da oğluna babann ismini koy diye baskı yaptı ve oğlu onun adını koydu diye mutlu kocasnn adıyla sesleniyor. Benm rahatsz olacağım manzaralar.. halbuki ben gidipte nüfus cüzdanını değiştrceğini düşünmüyom. Bizi kandryolar koyduk diye.. her neysede ben çok rahatszm hem uzun hem eski bir isim. Ben kerem düşünüyom bide eymen olabilir diğrri. Önüne bi isim istemiyom. Ne yapablrm?:-(
boşarım seni. bırak isim koymayı sevecek evlat bulamazsın derdim ben.

+1 canm konya geliniyim zerre kadar sevemedim burayı.

Ben şanslı olanlardanm ama. Çok şükür kv kp hiçbişeyime karışmaz aile ve akraba ortamında gösteriş derecesinde değer gösterirler.. ama eltimin çocuğu olduğunda ilk elden tecrübe ettim: kp siz koymazsanz ben bi cocuk daha yapar kendi adımı koyarım gibi saçma ve gereksiz triplere girdi ve oğlu eltimden habersiz iki isimli bi kimlik çıkardı çocuğa. Eminim bendede aynısı olur cıngar çıkarmam inşallah :KK70:
ben o eltinin yerinde olsam gerekirse mahkemeye başvurur, o nüfus cüzdanını değiştirirdim. o düzenbaz kocaya da iyi bir ders olurdu.

Sadece sizin oglunuz degil esiniz o cocugun yabancisi degil babasi. Ve iki isim koyma fikri ile ortak bir cozum gelistirmis. Ben sizi haksiz buldum. Bu kdr kati davranmaniza gerek yok.

Konyada gelenekmiymis yeni duydum . Konulursa memnun olur dedeler konulmazsa Çok da sıkıntı çıkarılmaz.
Kaynatanizin ismini merak ettim.
Ayrıca benden size bir tavsiye Eymen ismini koymayın o kadar çok Eymen var ki ( bende Eymen ismi koyanlardanim) çocuklar okula başladığında bir sınıfta 4 5 Eymen isminde çocuk olacak

Cnm ben zaten çalışan bayanm istedikleri ayarda bi gelin değilim. Evine gittiğimde içtiğimz çayın bulaşığını ykkarım o kadar.. ama gerçekten gıcık gdyom bende konyalılara.. en başta eşimin ailesine.. kötü söz asla kullanmszlar ama biz çalışıyoz diye bize hiç karışmadılar düğünmze. Gırtlağmıza kadar borç içinde bıraktılar. İnsan hiç unutmuyo.. diğer oğullarına ev aldılar. Bize yok. Ayrıca o yetmiyomş gibi acınır kv. dardayz anca kendmze yetyoz diye..şimdi bakıyom o oğullarına oh paşalar gibi her bişeyi yapıldı.bizide türlü türlü sıkıntılarla baş bsşa bıraktılar. Bilseydm çalışmazdm ev alsmazdk. O zaman bixede ev almk zorunda kalacaklardı.Allaha havale ediyom. Cimriler o yetmedi bizidd yıllardr yediler durdular. Kendi paralarına ellemeye korkup korkup bizede maddi manevi külfet öıkarttılar

ben o eltinin yerinde olsam gerekirse mahkemeye başvurur, o nüfus cüzdanını değiştirirdim. o düzenbaz kocaya da iyi bir ders olurdu.

Çocuk yaşını doldurdu kız halen stresli ömrüm olduğu sürece ilk fırsatta sildiricem o ismi diyo haklı da. Ailecek kv dahil kp.nin ismini kullanmıyoruz bile..

Eşini sevıyorsan koyabılırsın bence dunyanın sonu degıl. Önce insana tuhaf geliyor ama oglunz inşallah dunyaya geldıgınde onu öyle sevceksınız kii adının önemı kalmıyor gerckten

Konudan çıkardığım sonuç ne konya ne il arkadaş oldu

Ben bu isim olayında hassasim eğer o bebeği aylarca karnimda ben tasiyorsam hamililikte ki fiziksel ve ruhsal degisimleri ben yasiyorsam doğduktan sonra da en büyük gorev ve sorumluluk benimse isim koyma hakki da ilk olarak benimdir.

Konu sahibi egitimci misin gerçekten?

Back
X