- 29 Mart 2012
- 796
- 90
- 118
- Konu Sahibi naneli_limon
-
Benim yegenimde tek isim de anlasmisti esiyle. Cocugun nufusu bi geldi babasinin ismini gobek adi olarak yazdirmis. Yegenim cildirdi. Yapacak bisi yok..Mrb arkadaşlar. İkizlere hamileyim. 2oğlumuz olacak inş. Konyada yaşıyorum ve burda geleneklere göre bir babanın bütün oğğulları çocuğuna annesinin babasının adını veriyor. Ben evlenmeden önce kocam kendmz istediğimz ismi verirrz diye söz verdi. Şimdide öyle bişey demediğini iddia ediyor. Babasının adını vermk istyomş yanınada bi isim daha koyarz diyo. Bi kere ikimizde 2ismi sevmiyoz. Kızımızın tek ismi var. Ben hiç sevmiyom 2ismi. Uzun ismi zaten hiç sevmem. O da yeterki babamn adı konsunda 2isimli olsn derdnde. Hamileliğimn başında Babasının adını direterek sinir krizine soktu beni. Ağladm saatlerce umrunda değil. Ne yapaym? Bende okumş çalışan bi insanm neyim eksik bi erkekten? Niye böyle yaparlar? Kaynmn 2oğlu oldu o biraz modern babasının adını beğenip koymadı. Sonradan utandı adını değiştrdik diyo. Buraya her geldğnde babasnn ve diğer koydupu isimle hitap ediyor. Bana çok itici geliyo. Kaynanamı zaten hiç sevmem o da oğluna babann ismini koy diye baskı yaptı ve oğlu onun adını koydu diye mutlu kocasnn adıyla sesleniyor. Benm rahatsz olacağım manzaralar.. halbuki ben gidipte nüfus cüzdanını değiştrceğini düşünmüyom. Bizi kandryolar koyduk diye.. her neysede ben çok rahatszm hem uzun hem eski bir isim. Ben kerem düşünüyom bide eymen olabilir diğrri. Önüne bi isim istemiyom. Ne yapablrm?:-(
Cok super fikirO zaman ötekine de benim babamın adını koyalım deGörsün gününü
Ha birde bir ailede bi çocuğa verildiyse o isim her torunada verilmez ki çok saçmaymış ozaman ne olucak 10 erkek torun olsada 10unada babasınin isminimi koyucaklar
Evetdünyanın en dusuncesizce durumu inanin. Bi sesleniyorlar adamin dört çocuğundan dört torunun adida dedenin adi. Ayni sekilde babaannenin adida öyle. Bayramlarda tan bir facia. Seslenince hepsi ayni anda odadan çıkıyor.
O zaman oy oy emineBabaannemin bir komşusu vardı
Kayınvalide emine gelin emine kızı olmuş torun emine
Evde üç kadın üçü de emine
E bazen misilleme gerekiyor bir şeylerin anlaşılması için.Cok super fikir
Düşünmüyor değilim valla. Üstelik benm babamn adı çok kötü. Çok örnek bir insan da değilO zaman ötekine de benim babamın adını koyalım deGörsün gününü
eğer öyleyse 1.Süleyman 2.Süleyman 3.Süleyman ... diye devam eder.Konu sahibi Allâh kolaylik versin.Ha birde bir ailede bi çocuğa verildiyse o isim her torunada verilmez ki çok saçmaymış ozaman ne olucak 10 erkek torun olsada 10unada babasınin isminimi koyucaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?