Eşim çocuk istemiyor

Sizin geçmişteki hemen hemen tüm mesajlarınız çocuk sahibi olma çabalarıyla ilgili. "İlla çocuk olsun kafasında değilim" diye yazmışsınız konunuzda. Bir yazdığınız diğerini tutmuyor. Ben çocuğunuz da yok zannettim. Mesajlarınızda sezeryan olduğunuzdan bahsetmişsiniz oysaki.

Son düzenleme:
Merhaba herkese, plansız hamile kaldım.Yasim 38...4 senedir eşime çocuk yapalım bir an önce diyorum aslında ama yok ekonomi iyi değil yok pandemi var vs oteledi...Tr şartlarında iyi bir gelirimiz de var ama benim eşim baba olmaya hazır değilmiş. O kadar sinirliyim ki, ben de böyle korkak tembel baba istemem çocuğuma zaten.
Kendisine bu saatten sonra bı daha çocuk mocuk doguramam dedim, yani gelip iki sene sonra bana hadi çocuk deme dedim.
Bir de eşim ailesinin tek oğlu, Napicam şimdi ben? Gerçekten 40imdan sonra doğurmak istemiyorum.Ogullari adam olsaydı, sizce?
eşin hazır değilse yapıcak çok da bişey yok açıkcası senin açından evet kötü kadının belli bir doğurganlık yaşı var erkekler o açıdan rahatlar peki sizi çocuk konusunda 4 yıldır mı erteliyo onu merak ettim

Çocuğa tek başınıza bakabilecek biriyseniz doğurun diyeceğim. Ama çocuğun bir babası olmadığını bilerek. Kimse istemediği birine babalık yapmak zorunda değil. Ya aynı evin içinde zorla ya da ayrı bir şekilde büyüteceksiniz. (Belki ileride çocuğu sever diyeceğim de adam açık net hamile halinizle bile istemiyorum diye çırpınıyor.)

Yok ben çocuğumun babasının olmasını isterim bunu kaldıramam, çocuğumun da bunu kaldırmasını istemem derseniz aldırın.

Ben olsam kesinlikle aldırırım. Sonra isterseniz evlatlık alabilirsiniz
aldırın ne demek ya konu ne olursa olsun hıcbır hamıleye aldırın denmez.. herkes sızın kadar duygusuz olmak zorunda degıl.. Ay sız lutfen takmayın boyle mesajları konu sahıbı arkadasım. Esın ıstemıyorsa dogur bosanırsın halıne tavrına gore ılerde ıstersen bu son sansın da olabilir bılemeyız karnındakı bır can bakacak gucun varsadogur gıtsın

Çocuk konusunda ortak karar şart.

aldırın ne demek ya konu ne olursa olsun hıcbır hamıleye aldırın denmez.. herkes sızın kadar duygusuz olmak zorunda degıl.. Ay sız lutfen takmayın boyle mesajları konu sahıbı arkadasım. Esın ıstemıyorsa dogur bosanırsın halıne tavrına gore ılerde ıstersen bu son sansın da olabilir bılemeyız karnındakı bır can bakacak gucun varsadogur gıtsın
Kendi genlerinden bir çocuk istiyorsa zaman geçiyor yani isterse aldırmasın beni alakadar etmez ben kendi fikrimi söylüyorum.

Anne olmaya hazırsan ve bir baba olmamasını göze alıyorsan doğur önceki mesajımda da yazdım.

Ama yazı tonundan çok da gerekli değil gibi bahsetmiş. O zaman ileride evlatlık da olabilir tabii.

Ben de duygusuzluk ve çocuk sevmeme de var zaten ama ne benim gazıma gelin ne de burada annelik öven kadınların. Siz istediğinizi koşulları göze alabiliyorsanız yapın. Herkesin hayattan beklentisi aynı değil

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese, plansız hamile kaldım.Yasim 38...4 senedir eşime çocuk yapalım bir an önce diyorum aslında ama yok ekonomi iyi değil yok pandemi var vs oteledi...Tr şartlarında iyi bir gelirimiz de var ama benim eşim baba olmaya hazır değilmiş. O kadar sinirliyim ki, ben de böyle korkak tembel baba istemem çocuğuma zaten.
Kendisine bu saatten sonra bı daha çocuk mocuk doguramam dedim, yani gelip iki sene sonra bana hadi çocuk deme dedim.
Bir de eşim ailesinin tek oğlu, Napicam şimdi ben? Gerçekten 40imdan sonra doğurmak istemiyorum.Ogullari adam olsaydı, sizce?
Kendiniz gerçekten anne olmaya hazırsanız doğurun bence

Karşımdaki insan baba olmak istemiyorsa ve ben babalık yapabilecek kapasitede biri olmadığını, sorumluluk alamayacağını da görüyorsam; doğuracak olsam bile tek başıma o sorumluluğu almayı kabullenir, eğer gözüm kesiyorsa doğururdum. Aksi hâlde doğurmanızı tavsiye etmem.
Bencede

eşin hazır değilse yapıcak çok da bişey yok açıkcası senin açından evet kötü kadının belli bir doğurganlık yaşı var erkekler o açıdan rahatlar peki sizi çocuk konusunda 4 yıldır mı erteliyo onu merak ettim
Evet, erteletti hep. Artık art niyet arayacağım neredeyse...

Yasin 38, ne güzel doğal yoldan hamile kalmışsın. Çok bir yıllar da yok önünde sağlıklı gebelik icin.
Hani hamile olmasan 'adam istemiyor,ben de olsa da olur modundayim' desen tabii ki kimse sana hamile kal demez. Ama olan olmuş bir kere. Bu saatten sonra tutup da aldırmak bence doğru değil . O da o kadar bebek istemiyorduysa önlemini alsaydı. Hem korunmasız sevişip/ ya da güzelce-guvenilir korunmayip bebek olustuktan sonra öldürülmesinin istenmesi akıllı insanın yapacağı şey degil. Yerinde olsam bekar anne olmayı göze alabileceksem sırf kendim için doğururdum. Babalık yapamayacaksa da kendi bilir.

Evlenmeden önce hemen çocuk yapıyorduk geç kalmamak için :) 2020'ye bebeğimiz olur diye konuşuyorduk ama gelin görün ki evlenince "daha erken" olmaya başladı...

Bana çok sağlıklı bir gebelik gibi gelmiyor en başından beri, daha önce doğum yaptım onda herşey muazzam ilerlemişti.Bilmiyorum zorlamanın anlamı var mı, ne doğacak engellenebilir ne de düşecek diye düşünüyorum.

"Daha önce doğum yaptım" demişsiniz. Çocuğunuz iyi mi ?

Ay bunu bi an ben mi yazdim ki dedim. Ben de 35 den beridir kendimi hazir hissediyorum. Hadi hadi diye konustum hep ama hep bi bahane surdu e zaten covid de gelince iyice kavusmustu bahanesine. 37. Yasimdayim artik bu sene de baslamazsak herkese bana cocuk soran herkese esim istemiyor onla konusun ben istiyorum ama o istemiyor diycem dedim. Cunku ben hep aramizdakileri kimse bilmesin diye, dusunmuyoruz hazir degiliz vs deyip cogul konusurdum.sonunda razi geldi simdi hamileyim sukur. Simdi de bunu yapinca ikinciyi cok geciktirmeyelim onu da yapalim hemen diyor.Daha bunu dogurmadim:) Yani zaten covidden oturu sosyal hayat bitti keske gecen yillarda yapsaymisiz evde bizle buyurdu cocuk falan diyor. o ilk korku donemi cok fena. Onu bi atsa emin olun alisicak. ( asla cocuk istemem ben baba olamam diyen adamlara saygi duyup tenzih ederim) benim lafim esim gibi bahane uretenlere.

Bunlari hamile kaldiktan sonrami dusunuyorsun? Eh olmadi aldiririm gibisinden. O cocugun gunahi ne?

Ay bunu bi an ben mi yazdim ki dedim. Ben de 35 den beridir kendimi hazir hissediyorum. Hadi hadi diye konustum hep ama hep bi bahane surdu e zaten covid de gelince iyice kavusmustu bahanesine. 37. Yasimdayim artik bu sene de baslamazsak herkese bana cocuk soran herkese esim istemiyor onla konusun ben istiyorum ama o istemiyor diycem dedim. Cunku ben hep aramizdakileri kimse bilmesin diye, dusunmuyoruz hazir degiliz vs deyip cogul konusurdum.sonunda razi geldi simdi hamileyim sukur. Simdi de bunu yapinca ikinciyi cok geciktirmeyelim onu da yapalim hemen diyor.Daha bunu dogurmadim:) Yani zaten covidden oturu sosyal hayat bitti keske gecen yillarda yapsaymisiz evde bizle buyurdu cocuk falan diyor. o ilk korku donemi cok fena. Onu bi atsa emin olun alisicak. ( asla cocuk istemem ben baba olamam diyen adamlara saygi duyup tenzih ederim) benim lafim esim gibi bahane uretenlere.
Benimki hiç istemiyor değil, illa bir gün olur herhalde diyor ama benim yaşımı ve enerjini dikkate almıyor...Dusunemiyorlar işte klasik. Erkekler hep kendi taraflarından bakıyor bence.

Back
X