Eşim çocuk istemiyor

55 yaşındaki eşimi bebeğe ikna etmiş bir abla olarak yazıyorum.

Öncelikle yaşınız genç bu stresi bir yana bırak. Sen ne kadar bu konuya takılırsan evliliğiniz de keyifsizleşecek ve bebek isteği daha da ertelenecek.
Kadının dış etkenlere fazla ihtiyacı yok annelikte, sütümüzü bile kendimiz üretiyoruz. Yani bedenen biz bir bebeğe yetiyoruz. Ama erkek öyle değil. Sen tam olabilirsin ama erkeğinde kendini tam hissetmesi lazım. Maddi konulara takılmakta çok haklı. Hele bu devirde.

Bir de erkeklere biraz çocuk gibi davranmak lazım. Önüne 2 seçenek sunup kendi tercihini yaptırtmak çok işe yarıyor. Sen yanlış seçenek sunmuşsun. “Bebek olsun mu olmasın mı?”

Sen bir kaç ay bu konuyu kapat. Uygun bir zamanda sen kendini hazır hissedene kadar ben biraz erteledim bu konuyu de. Bırak o da kendi içinde hazırlansın tartsın biçsin.

Benim eşim asla çocuk istemiyorum diyordu. Oturdum konuştum. Ben istiyorum sen 60 yaşında da baba olabilirsin benim zamanım geçiyor. 4 sene sonra hadi dersen benim için geç olacak benim şimdiden hazırlanmam lazım diye. O da teknik olarak haklı buldu evet sen hazırlan ama yine tamam demiyorum bir süre sonra tekrar konuşalım dedi. Bu konuşmadan 2 sene sonra hamile kaldım ama kaybettik 2 aylık hamileyken. Tüp bebek istedim hayır dedi. 1 sene sonra ona da ok dedi. Şimdi kızımız 3 aylık. Bunu anlatmamın sebebi zaman tanımak. Biz ilk konuşmayı yaptığımızda 38 yaşındaydım 42 yaşında anne oldum.

Onkadar beklemeye değdi mi evet değdi. Çünkü ilk başta diretseydim asla evet demeyecekti.

Daha yeni 6 yasinda bir cocuk yetersiz beslenmeden öldü.
yaaa bilmiyordum cok üzüldüm keske hamile kalmasaymis yoksa asla bu konu sahibine böyle yorum yazmazdim gercekten cok üzüldüm ne diyecegimi bilemiyorum zavalli yavrucagin mekani Cennet olsun ............ amin

Ben şu konuda netim bir adam çocuk istemiyorsa ya karısını sevmiyordur yada ayrılmayı düşünüyordur çocuk konusu tek taraflı istemek veya istememekle olmuyor herkes sevdiğiyle evlenince çocuk ister ha 1 kaç sene dursun evliliğimizi yaşayalım der iki tarafta okeylerse tamam ama gerisi bahane ... bu adam boşanır . Eski kocamdan biliyorum .

Ben şu konuda netim bir adam çocuk istemiyorsa ya karısını sevmiyordur yada ayrılmayı düşünüyordur çocuk konusu tek taraflı istemek veya istememekle olmuyor herkes sevdiğiyle evlenince çocuk ister ha 1 kaç sene dursun evliliğimizi yaşayalım der iki tarafta okeylerse tamam ama gerisi bahane ... bu adam boşanır . Eski kocamdan biliyorum .
Yoo eski kocanız onu bahane edip boşanmış sizden bence. Bi gayet mutluyuz bayada parmak attık feleğin biryerlerine :) çocuksuz hayat çooook rahat.

Yoo eski kocanız onu bahane edip boşanmış sizden bence. Bi gayet mutluyuz bayada parmak attık feleğin biryerlerine :) çocuksuz hayat çooook rahat.
Siz beraber istemiyorsunuz farkındaysanız. milletinde zoruna gitmiş ne zorunuza gidiyorsa anlamadım . Bu tek taraflı olacak bişey değil ortak karar alınır ortak karar bağlanır ona göre hayat sürülür. Bi taraf istiyipte diğer taraf istemiyorsa özelliklede hiç istemiyorsa sıkıntı vardır.

Ben de aynı fikirdeyim. Eski kocamdan biliyorum.

Siz karşılıklı karardasınız. Bir taraf istiyor bir taraf istemiyorsa bu büyük bir sorun oluyor. Ama iki kişi de istemiyorsa zaten sorun yok.

Öyle ama çoğu kişi katılmamış karı koca istemez anlarım ama tek taraf istemiyorsa orda bi sevgisizlik tanımamazlık

. Benim yakınlarım çocukları olmayanlar aşk dolu 14. yıllarındalar. Ama çocuğu olanlar birbirini yiyor ve doğumdan sonra arkadaşlarım gitti yerlerine bambaşka insanlar geldi hepsi tedavi görüyor. Erkekler bile bunu söylüyor eşim başkasına dönüştü diye. Ekonomi çok etken belki de zengin her şekilde mutlu. Bizim maddi durumumuz iyi ama gene de düşünmedik bende o duygu yok. İlerde koruyucu aile olurum belki eğitim vs. Ama gencecikken çocuk diye delirmek biraz toyluk.

Merhabalar esim cocuk istemiyor. Defalarca neden diye sordum ekonomiden bahsediyor. Durumumuz orta diyebilirim cogu zaman eksigimiz olmuyor. esim evden calisiyor . Esim cocuk istemedigi icin morelim bozuluyor ve depresyona giriyorum bu nedenle de calismak istemiyorum . Esim min 10 bin tl kazaniyor bende gerekirse her seyden kisarim diyorum hatta calisirim da ama surekli bi erteleme soz konusu biz 1.5 seneye yakin birlikte yasadik ve evlendik . Bazen yanlislikla kazayla oldu diyip sevinip husrana ugramaktan yoruldum . Elbette cocugun masraflari olacak kimse dort dortluk yasamiyor ki su zaman da . Ona sorumluluk almak istemiyorsan soyle diyorum almak istemeseydim evlenmezdik diyor . Fakat dunya hali ne kadar erken o kadar iyi anne olmak istiyorum esim 30 yasinda . Ve calistigi sure zarfinda bazen mizmizlaniyor en son sinirlendim her evli adam calisiyor senin gibi mizmizlanmiyor dedim. Ben zaten hep calismis bir kadinim calismaktan gocunmam fakat depresyon yasiyorum cocuklari o kadar cok seviyorum ki sizce ne yapmaliyim nasil ikna ederim ? Hayat bu eksiginde olur artilarin da bi gun et de yersin bi gun corba da hangimizin garantisi vardir ki ? Bana bahanne gibi geliyor esimin soyledikleri :KK43:
Akışına bırakın.Allah nasip ederse olur.

Merhabalar esim cocuk istemiyor. Defalarca neden diye sordum ekonomiden bahsediyor. Durumumuz orta diyebilirim cogu zaman eksigimiz olmuyor. esim evden calisiyor . Esim cocuk istemedigi icin morelim bozuluyor ve depresyona giriyorum bu nedenle de calismak istemiyorum . Esim min 10 bin tl kazaniyor bende gerekirse her seyden kisarim diyorum hatta calisirim da ama surekli bi erteleme soz konusu biz 1.5 seneye yakin birlikte yasadik ve evlendik . Bazen yanlislikla kazayla oldu diyip sevinip husrana ugramaktan yoruldum . Elbette cocugun masraflari olacak kimse dort dortluk yasamiyor ki su zaman da . Ona sorumluluk almak istemiyorsan soyle diyorum almak istemeseydim evlenmezdik diyor . Fakat dunya hali ne kadar erken o kadar iyi anne olmak istiyorum esim 30 yasinda . Ve calistigi sure zarfinda bazen mizmizlaniyor en son sinirlendim her evli adam calisiyor senin gibi mizmizlanmiyor dedim. Ben zaten hep calismis bir kadinim calismaktan gocunmam fakat depresyon yasiyorum cocuklari o kadar cok seviyorum ki sizce ne yapmaliyim nasil ikna ederim ? Hayat bu eksiginde olur artilarin da bi gun et de yersin bi gun corba da hangimizin garantisi vardir ki ? Bana bahanne gibi geliyor esimin soyledikleri :KK43:
Esinin dedikleri bahane değil? Sen hayatı toz pembe görmesen keşke

Ben bu tür konularda maddiyat hep geri tutmuşumdur çocuk rızkıyla gelir ki belki çocuk olduktan sonra dahada artacak rızkınız. Rızki Allahtan isteyip bu durumdan korkmak çok doğru gelmiyor bana sizin günahınıza giriyor kesinlikle

Biliyor musun okadar aynısı ki senin yasadigin durum ile benim ki birebir neredeyse ve ben şuan okurken kendimi gördüm ağlayarak yazıyorum ama üzüntüden başka birşey değil ikna edilecek gibi değil sadece sen istiyorsun yani biz , bildiğin depresyona sürüklüyor bu durum benim yazacaklarımı sen yazmış içini dökmüşsün okadar moralim bozuk ki oturmuş ağlıyorum

Adam hakli mantigini kullanarak yorum yapıyor. Siz sadece "cocuklari cok seviyorum" mantigiyla gereksiz duygusal bakiyosunuz. Hamile kalinca calisilmaz tam tersi olur normalde simdi calismayan hamile kalinca hic calismaz diye dusunuyo olabilir esiniz cunku disardan bakinca oyle görünüyor. Arti maddi durumunuz su devirde cocuk buyutmek icin yeterli degil. Sizinde calisip ciddi bi birikim yaptiktan sonra bunu dusunmeniz gerekir bence. Ki esiniz 30 yasinda olduguna gore sizin yasiniz da genc. Eninde sonunda olucak ve omrunuz boyunca surcek bisi icin bu kadar acele etmeniz mantikli degil. Arti ikna etmek icin bi cozum istiyosaniz, sizde istemiyomussunuz gibi davranmanizdir. Siz israrci oldukca esiniz cocuk fikrinden dahada bunalicak ve daha uzaklasicak bu fikirden. Bu her zaman her konuda boyledir. Bence de daha erken zaten daha 5 aylik evliyiz evliligimizin gelecegini gorelim tavrinda yaklasirsaniz zamanla ikna olucaktir

Back
X