ruhen ve bedenen lstemedlğin bir çocuğu doğurman işkence olur, sanırım evliliğiniz henüz oturmamış bence ertele hazır olduğundada bahaneler olmaz direk istersin
gerçekten bahanem olmayacak mı? çocuğumun nasıl masraflarını karşılayacağımı, çevremdeki insanlardan geri kalabilir ihtimalini, kuzenleriyle yaşam şartlarının farklı olabileceğini,kreşini okulunu vs düşünmeden gerçekten isteyecek miyim? eğer gerçekten hiç bi bahane gözetmeksizin isteyeceksem çocuk istemek böyle bişeyse hazır olmayı beklemeye razıyım. yeterki bu düşünceler olmasın aklımda..
merhaba bayanlar..
eşimle maddi ve aile sıkıntılarını saymazsak 2senedir çok güzel giden bi evliliğimiz var.
eşim artık çocuk istiyor. ben ise hiç cesaret edemiyorum. evimiz var fakat eve giren para
ikimize anca yetiyor. çocuk rızkıyla gelir diyorlar ama kıyafet yeme içme saymıyorm bile
ben çocğmzn eğitiminden sosyal aktivitelernden eksik bırakmak istemiyorum.çevremdekilerden
geri kalsın istemiyorum. bu yüzden düşünemiyorum. çok mu yanlış düşünüyorum(((((
ben o baskıyı yasadım 2 aylık evliyken hamile kaldım neler yasadım pişman oldum...
canım maddi sıkıntıyı düşünmek sadece sana has bişey değil diye düşünüyorum..ben daha bebeğime hamileyken başladı rızkı gelmeye..inanır mısın bebeğime yeni doğan takımı aldım gerisi hep hediye..bazen de pazardan bi kaç parça bişey aldık annemle..zaten yediği helal giydiği haram derler..
bir arkadaşımın ikizleri vardı büyük ondan kıyafet aldım,ablamın kızından nevresimler geldi falan derken şmdi 3 çekmece sığmıyor..tabi anne sütü alırsa da yediği de bedava..
tabi ki masrafı var ama inan o dişsiz bi gülümsemesi dünyayı altüst edecek güzellikte..tabi bu senin hazır olmanla alakalı..
ama şunu söyleyebilirim ben 3 senelik evliydim arkadaşım dedi ki gözünü karartmezsan o çocuk hiç olmaz
bu dediklerinizi herzaman düşüneceksiniz.unutmayın herkes çocuğu için en iyiyi ister onun için uğraşır ama yapabilidğimiz kadarı oluyor..iyinin iyisi,markalının markalısı,pahalının pahalısı var..yaşınız kaç bilmiyorum tabi ama çocuk dünyaya getirmek için gerçekten istemek ve arzu duymak onun eksikliğini hissetmeniz lazım evinizde..istedikten ve sırası geldikten sonra siz de çocuğunuz için elinizden gelenin en iyiysini yapacaksınız eminim.
yaşınız 30u geçmişse çok bekleme taraftarı değilim ben sonuçta sizin ilk çocuğunuz ve hemen istediniz diye de çocuk olmuyor biliyorsunuz onun için de belli bir süre beklemek zorunda kalabilirsiniz.bu ihtimali de gözden kaçırmayın derim
canım sen şu anda gercekten çocuk ıstemıosun eğer ısteseydın saydığın bu mazeretlerın hıcbırını görmezdın
ama sen hazır hıssetmıyorsun kendını bu durumda cocuk yapman mantıksız gıbı gelıo bana eşine de hazır olmadıını uygun bı dılle anlat hazır hıssedınce zaten sen gırısımlerde bulunursun bu seferde o istemezmış :)))
kadının kendini hazır hissetmeden anne olması doğru değil bence
gerçekten maddiyatta önemli bu konuda
herkes çocuk rızkıyla gelir diyor tamam da
onlar sadece çocuğun sevme kısmıyla ilgilenenler
zamanı var demekkı canım zamanı gelınce rabbım ıcıne koyacaktır o isteği hayırlı zamanda uğrastırmadan hamiş olursun ınsallah sağlıkla da kucağına alırsınEşimle aramızda anlaşma sıkıntısı yok Allahtan beni anlıyor ve baskı da yapmıyor. beni sadece heveslendirmeye çalışıyor.
zaten beni önemsemeden istese onun elinde olabilir. bunu o da istemiyor. psikolojik olarak iyi olmayacağımıda biliyor bu şekilde olsa.
ama eşimin çocuklara olan ilgisini görünce çok üzülüyorum neden bunu eşime yapıyorum diye. Rabbim içime o duyguyu versin inş tez zamnda.. belki o zamn hiç bişey düşünmem.
heveslendirdi beni yazdıkların :) benim tek derdm para skntısı çekermym yoksa sevdiğim adamdan onun bi parçasını dünyaya
getirmek çok istiyorum. ara ara düşünüp vazgeçiyorum. 2 sene oldu evliliğimiz biraz daha beklesemmi diyorum sonrada beklediğim
günlere pişmn olurmuyum diyorum. meslek sahibiyim şuanda çalışmıyrm iş bakyrm çalışsammı diyorum. çok kararsızım Rabbim içime o duyguyu tam anlamıyla versin istyrm artık :)
merhaba bayanlar..
eşimle maddi ve aile sıkıntılarını saymazsak 2senedir çok güzel giden bi evliliğimiz var.
eşim artık çocuk istiyor. ben ise hiç cesaret edemiyorum. evimiz var fakat eve giren para
ikimize anca yetiyor. çocuk rızkıyla gelir diyorlar ama kıyafet yeme içme saymıyorm bile
ben çocğmzn eğitiminden sosyal aktivitelernden eksik bırakmak istemiyorum.çevremdekilerden
geri kalsın istemiyorum. bu yüzden düşünemiyorum. çok mu yanlış düşünüyorum(((((
Canım sonuna kadar haklısın çok mantıklı davranıyorsun bence maddi açıdan işlerinizi yoluna koyana kadar bekle gez toz tadını çıkar evliliğin hem daha cocuk için erken bence ikinizde hazır hissettiğinizde birlikte vermelisiniz bu kararı.Artı çocuk sahıbı olmak ıcın oncelıkle babadan cok annenın hazır hıssetmesı daha onemlı.merhaba bayanlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?