• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çok çalışıyor diye tüm ev işini ben mi yapmalıyım vicdanen ?

Ay çok özür dilerim bunlar eşimin düşüncesi bence kadının en zor mesleği ev hanimligi valisinca evin pis olsa bisey diyen çok olmaz ama ev hanimlarindan mükemmellik bekleniyor ben de bir dönem evi hanımıydım bilirim

Ya aslında var ya çıtayı yükselten bazı kadınlar ben onları takdir ediyorum ama keşke benim çevremde olmasalardı

Mesela avukat bir arkadaş var çok çalışıyor çok kazanıyor iki de çocuğu var biri bebek evini görseniz gıcır gıcır temizlik manyagi kendisi

Başka bir arkadaş var öğretim görevlisi üç çocuk var doktorasinj erken yaşta verdi bir sürü makale yazıyor ek iş arabuluculuk yapıyor ne bileyim gönüllü işlerde bile çalışıyor sabah her gün 5 te uyanirmis falan filaaaaaannnnnn

Bunları görünce normal bu sanıyor eşim
Bunları yapmak normal yapamayan tembel

Ulan nereden buluyorsunuz bu enerjiyiiiiiii
Eğer öyle kıyaslamaya gireceksek sizde nazla erkekleri örnek gösterin.
Ne adamlar var dışarda yorulup çalışıp her gün yemeğini yapan üstüne birde çocuğu alıp gezdirip parka götüren diyebilirsiniz

çocukla ilgileniyorsun, temizlik yemek yapıyosun sonra dizi izliyorsun .. bu çok normal bir rutin zaten ..
"dizi izleyeceğine şunu yapabilirsin "den kastı ne ben oraya takıldım biraz. Kazandığınız kadar kazanabilirsiniz tabi ki güzel düşünce çocukta var hem..ama eğer senden böyle ek iş gibi bir beklentisi varsa ozaman bazi beklentilerden vazgeçecek, ben full time + ek iş yapan biriydim o süreçte ev işlerini pay ettirdim ,yemek konusuna gelirsek birgün ben birgün eşim olcak şekilde pişirdik ayarladık. Vakit hiç olmadığı günler dışarıdan yedik.

Eğer gerçekten çok daha fazla ihtiyacınız varsa ek iş yap derim eliniz rahatlar belki ama mümkünse homeoffice tarzı bir iş olursa rahat edersin. Yada evde el işi tarzı işler de olabilir. Bunlar sadece birer öneri fakat , eşin seni tembel olarak görmesi çok abes. Çünkü çalışan bir kadınsın ve çocuğunuz var. Senin bu yaptıklarının yüzde birini bile yapmayan kadınlar tanıyorum ben.
Hani ona küçük görevler veriyorum ya mesela çamaşırları as ya da topla gibi bazen yapıyor bazen böyle laf sokuyor dizi izleyeceğin zamanlarda bunları yapabilirsin gibi gibi
Ya da doktora yapabilirsin aslında diyor çünkü kendisi özel sektörde olmasına rağmen bunların hepsini yapabiliyor. Bir ara ben Yükseklisans yaparken evde hem ev işiyle hem çocukla çok fazla ilgileniyordu hem de o dönem doktorasını yapıyordu. O dönemden kalma bir tecrübesi var yani diyor ki bir insan hem ev işi yapıp hem çocuk bakıp Hem doktora yapıp hem de normal işine gelip gidebilir diyor. Çünkü o o dönem öyle yapıyordu ama ben yapamam yoruluyorum

Eşim özel sektörde gecesi gündüzü yok eve geç geldiği gibi evde de çalışıyor
Ben de çalışıyorum kamuda ama calisma koşullarım rahat
Ben çocukla ilgileniyorum yemek yapıp temizlik yapıyorum sonra dizi falan izliyorum
Eşim benden çok kazanıyor onun sayesinde rahatız ama ben daha az çalışıp daha fazla bizimle eviyle vakit geçirmesini isterdim. Evde iş de nadiren zorlamayla yapıyor. Yapıyor ama yapmıyor diyemem.
Bunu söylüyorum çoğu zaman verdiği cevap kazanabiliyorken kazanalım belki yarın kazanamayız. Haklı aşkında ama. Bunu her zaman da böyle kibar da söylemiyor bazen ondan biseyler yapmasını istediğimde “dizi izleyeceğine şunu yapabilirsin” diyor
Benim dizi izlemeye hakkım yok mu ya
Ben istesem ek iş yapabilirim yapmıyorum bu sebeple bana hep laf sokuyor
Onun gözünde ben aslında ev hanımı olması gereken yanlışlıkla atanmış boş beleş biriyim. Hiç hırsım yokmuş. Vardı aslında ama evle çocukla koşturmaktan hırs kalmadı
Elime telefonu alıp biraz reels izlesem gözlerini deviriyor
Ay iskolik adamla da zormuş a dostlar
Sizinle aynı durumdayım. Mesaim ve kazancım eşimden az. Ev işlerini ikimiz de yapıyoruz ama daha çok ben yapıyorum. Haftada bir gün temizlikçi çağırıyorum. Eşime evde ol da ben çalışayım desem komik olur. O yüzden böyle devam.

Hani ona küçük görevler veriyorum ya mesela çamaşırları as ya da topla gibi bazen yapıyor bazen böyle laf sokuyor dizi izleyeceğin zamanlarda bunları yapabilirsin gibi gibi
Ya da doktora yapabilirsin aslında diyor çünkü kendisi özel sektörde olmasına rağmen bunların hepsini yapabiliyor. Bir ara ben Yükseklisans yaparken evde hem ev işiyle hem çocukla çok fazla ilgileniyordu hem de o dönem doktorasını yapıyordu. O dönemden kalma bir tecrübesi var yani diyor ki bir insan hem ev işi yapıp hem çocuk bakıp Hem doktora yapıp hem de normal işine gelip gidebilir diyor. Çünkü o o dönem öyle yapıyordu ama ben yapamam yoruluyorum
Böyle dediğinde sen ne diyorsun? Ona ne bunlardan? Doktora ne işine yarayacak herkes işinde yükselmek zorunda değil ben mesela işimi benimsemiyorum bilerek çalışmadığım sürelerde işimi asla düşünmem. Bu kadar yorulmanı gerektirecek bir şey yok bu kadar eğitimli adamın kalaslığı beni sinirlendirdi çok biliyor bilerek daha az iş yapmaya başla

Siz doktora yapınca ne olacak?
Maddi avantajı var mı?
Yani doktora yapmadım ama eminim aşırı emek isteyen bir süreçtir. Verimli vakit geçirmek için doktora mı yapılır ya:D
Hem de ona ne. Siz istiyor olsanız tabi ki de yapın derim avantaja filan bakmadan. Ama adam dikte ediyor.

Böyle dediğinde sen ne diyorsun? Ona ne bunlardan? Doktora ne işine yarayacak herkes işinde yükselmek zorunda değil ben mesela işimi benimsemiyorum bilerek çalışmadığım sürelerde işimi asla düşünmem. Bu kadar yorulmanı gerektirecek bir şey yok bu kadar eğitimli adamın kalaslığı beni sinirlendirdi çok biliyor bilerek daha az iş yapmaya başla

Siz doktora yapınca ne olacak?
Maddi avantajı var mı?
Yani doktora yapmadım ama eminim aşırı emek isteyen bir süreçtir. Verimli vakit geçirmek için doktora mı yapılır ya:D
Hem de ona ne. Siz istiyor olsanız tabi ki de yapın derim avantaja filan bakmadan. Ama adam dikte ediyor.
Alanım doktora yapınca yükselmeye müsait bir alan. Ben de farkındayım onun. Bunu kastediyor

Tamam da kadınların kasları, hormonları, beyinleri erkeklerle aynı mı…

Aslında yapsan senin için çok iyi olur çünkü daha tecrübe kazanırsın biyerlere gelmek adına, ama herkes farklı tabi ki. Görevlerde sorun yoksa saçma sapan seni sıkıştırmayı bıraksın çek karşına konuş , evle ilgileniyorum çocukla ilgikeniyorum evi temizliyorum iki çamaşır asınca ne oluyor sana ? De!

Çünkü hiç işe gitmesen destek olmasan anlarım ama biraz abartıyor gibi. Gerek yok fazlasına bence borc harc yoksa kendinizi idare ediyosanız böyle iyi. Ayrıca ne demek küçük görevler sonrası sana laf sokmak. Evlilik bu hayat müşterek elbete elini bişeye sürcek işe gidip gelmeyi iş biliyo şu erkolar.

Bu ne enerji maşallah. Kaç yaşındaydı eşiniz bu şekilde bir tempodayken?

Bu ne enerji maşallah. Kaç yaşındaydı eşiniz bu şekilde bir tempodayken?
bunun eneriyle çok da bir alakası yok

bu hayata bakış açısı, öncelikler, hırsı bu konuda adamın.

etrafımda 45 yaşında olup son 25-30 senesini günde 4 saat uyuyarak geçirip doktora, 2. doktora, sürekli akademik çalışma yapıp aynı zamanda şirket yönetip, patentleri vs olan insanlar var. kadın da var erkek de.

ama mesela ütülü kıyafet gitmezler (tıp doktoru olanlar hariç) ya da evde 1 çeşit yemek varsa 2.yi aramazlar, ya da bazısı özel gün kutlamaz bazısı hayatında alışveriş moda trend takip etmemiştir, ömründe TV açıp karşısında mandalina soymamıştır ayaklarını uzatıp ama maraton koşar yarı olimpik yüzer.

insanlar farklı farklı.

bence konudaki sorun kadınla adamın böyle farklı karakterler olması...

Aslında eşinizin saçma sapan lafları olmasa haklı yönleri var. Ama sizin işinizi küçümsemesi, laf sokması, 2. Çocuk hakkındaki fikri bence red flag yaa. Adamın eksileri, artılarını sildi attı yani. Bence kesinlikle ikinci çocuğu yapmayın ve gizlice yapabildiğiniz kadar para biriktirin. Eve kadını da onun maaşıyla haftada 1 çağırın keyfinize bakın.

Back
X