• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çok çalışıyor diye tüm ev işini ben mi yapmalıyım vicdanen ?

Acaba biz ayni konuyu mu okuduk? 😅 Sikayetci olan daha ziyade beyefendi olarak algiladim ben. Karisina demedigi laf kalmamis ikinci iste calismiyo diye. Kadinin tamamen kendi gibi olmasini istiyo. Hem cocuk bakip hem evle ilgilenip hem de calisan bi kadin var yahu karsimizda. Kenarda birkac dakika reels izliyo diye kimse laf edemez bence 🙃 Bak bunu bi iskolik olarak soyluyorum. Zamaninda 3 iste ayni anda calistigim var, 3-4 saat uykuyla yasadim yillarca. Ama bunu normal olarak dusunup asla kimseden ayni performansi bekleyemem. Garip olanin benimki oldugunu biliyorum. Hele de cocuklu kadin... Baska hicbisey yapmayip sadece cocugunu buyutse bence maksimum sorumlulugunu yerine getirmis olur yani😊

Kucuk detaylar var kacirmissiniz adam evde çalışırken konu sahibi o işi yapma birazda ev işlerine yardım et diye tartışma çıkarıyor adamda yapabiliyorken yapalım hatta sende yapabilirsin diyo yani yanlis anlamadiysam konu sahibi eşini eleştirmese o kadar çalışmasına rağmen başka işler yüklemeye çalışmasa bence hiç tartışma yaşanmayacak birde bu devirde geçim zaten çok zor adamın kaygılarını da anlamak lazım benim ikizlerim var onlara daha iyi nasıl hayat sunabiliriz diye eşimde çok çalışır ben taktir ediyorum bu durumu

Evime vaktinde geleyim, rahatça yaşayayım diye çalışıp atanmadiniz mi zaten.
Çocuga bakiyorsunuz, evinizin işini yapiyorsunuz işede gidiyorsunuz daha ne yapacakmışsınız?
Gece yarilarina kadar ek mesaimi yapacaksiniz bir de.
O oyle yaşamak istiyor diye siz bunu tercih etmek zorunda degilsiniz.
Oda surekli evde iş yaparken siz gözlerinizi devirin o zaman.
Anlattiklariniza göre kazandigi parayi yemeyide bilmeyen bir adam canlandi gözümde

Kucuk detaylar var kacirmissiniz adam evde çalışırken konu sahibi o işi yapma birazda ev işlerine yardım et diye tartışma çıkarıyor adamda yapabiliyorken yapalım hatta sende yapabilirsin diyo yani yanlis anlamadiysam konu sahibi eşini eleştirmese o kadar çalışmasına rağmen başka işler yüklemeye çalışmasa bence hiç tartışma yaşanmayacak birde bu devirde geçim zaten çok zor adamın kaygılarını da anlamak lazım benim ikizlerim var onlara daha iyi nasıl hayat sunabiliriz diye eşimde çok çalışır ben taktir ediyorum bu durumu
Yoo kaçırmadım o ayrıntıları. Yıllarca işimi eve getirmiş bi insan olarak söylüyorum. İş işte bırakılmali. Adamın kaygısını anlıyorum fakat geçinecek kadar paraları var, kadın da çalışıyor. Sırf 2 işte çalışmıyo diye kadına kendini vasıfsız ya da amaçsız hissettiren erkeği hiçbir küçük ayrıntı gözümde saklayamaz ya üzgünüm 😅 Bu kadar çok para kaygısı varsa kendine ve yeteneklerine çok güveniyorsa o zaman sadece işte çalışıp para kazanabilecegi bir iş bulsun. Kocasi eve gelince çocuğu ile vakit geçirmesini istemek en doğal şey.

Eşim özel sektörde gecesi gündüzü yok eve geç geldiği gibi evde de çalışıyor
Ben de çalışıyorum kamuda ama calisma koşullarım rahat
Ben çocukla ilgileniyorum yemek yapıp temizlik yapıyorum sonra dizi falan izliyorum
Eşim benden çok kazanıyor onun sayesinde rahatız ama ben daha az çalışıp daha fazla bizimle eviyle vakit geçirmesini isterdim. Evde iş de nadiren zorlamayla yapıyor. Yapıyor ama yapmıyor diyemem.
Bunu söylüyorum çoğu zaman verdiği cevap kazanabiliyorken kazanalım belki yarın kazanamayız. Haklı aşkında ama. Bunu her zaman da böyle kibar da söylemiyor bazen ondan biseyler yapmasını istediğimde “dizi izleyeceğine şunu yapabilirsin” diyor
Benim dizi izlemeye hakkım yok mu ya
Ben istesem ek iş yapabilirim yapmıyorum bu sebeple bana hep laf sokuyor
Onun gözünde ben aslında ev hanımı olması gereken yanlışlıkla atanmış boş beleş biriyim. Hiç hırsım yokmuş. Vardı aslında ama evle çocukla koşturmaktan hırs kalmadı
Elime telefonu alıp biraz reels izlesem gözlerini deviriyor
Ay iskolik adamla da zormuş a dostlar
Dizi izlemene neden karışıyor
Dizi izleyeceğine ne yapabilirmişsin mesela?
Ek işi mi kastediyor ev işini mi yoksa kendini geliştir kurs murs dil öğren mi demek istiyor😅

Ev işine gelince ben açıkçası eşim yapsın da istemem kendim yapıyım da istemem
Haftada 1 ya da 2 gün yardımcım geliyor ütü çamaşır her şeyle ilgileniyor kafamız rahat oluyor size de tavsiye ederim.

İkinizinde haklı olduğu yerler var. İmkan varken çalışıp para biriktirmek gerek ama bu size kaba davranma hakkı vermiyor.

ikiniz de calisiyorsunuz sizinki memur maasi adaminki sizinkinden cok daha fazla
e refah seviyeniz yuksek demektir neden ayda bir kadin aliyorsunuz ki?
adama ilismeyin topla topla diye kavga etmeyin onun parasıyla daha cok kere anlasin. ayda 1 tek seferde iki kisi gelecegine haftada iki yarim gun gelsin mesela.
gunleri ayarlarsiniz mesela pazartesi genel dağınıklık mutfak banyo temizligi / persembe genel daginiklik ütü seklinde.
bazi gunler utuyu kaldirir mutfak dolap ici falan koyarsınız, ya da neye ihtiyacınız varsa. boylece düzenli tertemiz eviniz olur.
kalan gunlerde de siz eve gelmeden silme ozelligi olan robot supurgeyi acarsiniz hem süpürür hem siler.
siz eve gelince soyle bir ortaligi toplarsiniz yemek yaparsiniz.
icinize sinmiyorsa arada klozete kopuk sıkıp sifonu cektiginiz basit temizlik isleri yaparsınız.
yemek icin de sey oneririm.
herseyi tikin buzluga
mesela her yemege sogan katıyorsunuz ya. soyle on sogani birkac seferde blenderdan gecirin. buzdolabi posetine bir soğanlık kadar koyup birlac kere cevirip yeni yere de koyun yeni yere de koyun falan 10 soganlik sey dursun orada.
boylece yemege baslarken sogan dograma zahmetine hic gitmezsin direkt atarsin salcayla.
ayni sekilde biberleri patatesleri de yapabilirsin. tek seferde yap gitsin hepsini. en zor yemek bile soyma etme isi olmayinca daha kolay olur hem de bulasik cikmaz. domatesi butun kadinlar yapiyor. paraisyla al guvendigin birinden ya da yazin rica et birine ucreti muhkabili yapsin sana hem ona da ekstra para olur mutlu olur. boylece domates soymaktan da kurtulursun yemeklere ayırdığın zaman azalir.
hatta nette bir asci tek seferde birsuru yagi ve unu kavurup buz kaplarina koydugunu söylemişti. onu denemedim ama bir deneyebilirsin.
makinali vakumlu saklama kaplarindan al mesela salatani tekten yap koy icine. hava almayinca gunlerce kaliyor 5 gün yersiniz hic ugrasmazsin.
gibj gibi
zaten eşine cok bile bunlari da haketmiyor ama neyse
ha bir de termomix öneriyor alanlar. o da insani yormadan kendi kendine yemek yapan birseymis. esin madem kazaniyor oyle birsey de alabilirsin.
evde yapacagin isleri minimuma indir. aletin yapabilecegi herseyi alet yapsin:)
yoksa kurutma makinasi al mesela camasir asma toplama zahmetinden kurtul...
cam silme makinasi al mesela kendi kendine temizlesin ayda bir sen sadece basinda dur izle.
ben sevmiyorum dogaya zarar verdigi icin ama sleepynin falan kagit mendilli temizleyicileri var. genel toz almayi oyle yap arasira olsun bitsin. bezi yika et derdin olmaz.

yani kendini olabildigince az yor
kocanin parasiyla hayatini kolaylastiracak her seyi al hic cekinme
adama dırdır yapma, zaten biryere varmayacak kavgalarla bosuna zaten guzel gitmeyen evliliginde daha da kaos yaratma

*hos seni kucuk gören ve aşağilayan bir adamla evli kalmak ömründen yer ama su an icin bosanmak gundeminde yoksa benim onerilerim bunlar
Bu kadar uzun tavsiye verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim evimde robot süpürgem kurutma makinem vb hayatı kolaylaştıracak her şeyim var.
Bur arkadaş şey yazmış kendi gibi olmanı istiyor kesinlikle doğru tespit
O her gün 6da kalkar ise gidene kadar bilgisayarda çalışır arada bize kahvaltı da hazırlar haftasonu falan
Yani şey diyor ben senin yerinde olsam hem çalışır hem evimi temizler hem çocukla ilgilenirim üstüne dirdir etmem diyor

Ben galiba o kadar pratik değilim

Bu arada ayda 1den fazla yardımcı alamam zaten beceriksizin tekiyim onun gözünde 🤣 aldığım bile gereksiz geliyor ona 🤣
Ya onun dediği onun düşündüğü pek de önemli değil evliliğimizin ilk yıllarını oturur ağlardım 10 yıllık evliyiz ama böyle şeyler aramizdaki ilişkiyi geriyor

Ben biraz daha ondan birsey beklememeyi öğrenmeliyim hayat pahalılığı var yarinimiz belli değil

Dizi izlemene neden karışıyor
Dizi izleyeceğine ne yapabilirmişsin mesela?
Ek işi mi kastediyor ev işini mi yoksa kendini geliştir kurs murs dil öğren mi demek istiyor😅

Ev işine gelince ben açıkçası eşim yapsın da istemem kendim yapıyım da istemem
Haftada 1 ya da 2 gün yardımcım geliyor ütü çamaşır her şeyle ilgileniyor kafamız rahat oluyor size de tavsiye ederim.
Dizi izlemeyip dünyayı feth edebilirim hele komşularla takılmasam zaten Amerika başkanı olacağım onun gözünde.

Alıyorum ayda bir omlar da iki kişi gelecekmiş kişi başı 3bin 6 bin yapıyor
Yaptıkları da temizlik olsa
Yoruluyorum tabi de küçümsenmek daha çok yoruyor
Konudan bağımsız, bu rutininiz bana çok verimli gelmedi. Ayda bir defa iki kişi alacağınıza haftada yarım gün biriyle anlaşın. Haftalık temizliği yapıp diğer ekstra işleri parça parça yapar. Çok daha rahat edersiniz.

Konudan bağımsız, bu rutininiz bana çok verimli gelmedi. Ayda bir defa iki kişi alacağınıza haftada yarım gün biriyle anlaşın. Haftalık temizliği yapıp diğer ekstra işleri parça parça yapar. Çok daha rahat edersiniz.
Maalesef küçük yerlerde zaten temizlikçi bulmak zor. değil haftada yarım gün tam gün için tek gelen bile yok

Özel sektör filan bahane yaa. Erkekler iş yapmak istemiyorlar. Özel sektörde çalışıp fazla kazanan taraf siz olsaydınız, eşiniz kamuda calissaydi bütün işleri o mu yapacaktı? Tabiki hayır. Belkide yine hepsini sizden bekleyecekti.

Yapabileceğiniz en iyi şey eve sık sık yardımcı almak. Sürekli iş yapma kavgası yaparak bir sonuç alamazsınız.

Ay o kadar haklı bir yorum ki.
Şimdi konu sahibi memur, 8.00-17.30 arasinda evde değil en en iyi ihtimalle. Eve ayda 1 yardımcı geliyor. Yani yemek, bulasik, çamaşır, günlük temizlik ve şu an aklıma gelmeyen bir sürü işi hallediyor. Daha da önemlisi çocukla ilgileniyor.
Kalan zamanında da canının istediği gibi vakit geçiriyor. Burda sıkıntı nerde tam olarak? Gece mesai mi yapsın bir de?
Kadına ek iş yap diyormuş şaka gibi. Adam kadının sahibi veya işvereni değil. Kendini üstte konumlandırıp kadına hedef koyuyor resmen. Saçma sapan bir durum.

Kusura bakılmasın ama adam ne kadar çok çalışırsa çalışsın bu onu babalık ve eşlik sorumluluğundan muaf kılmıyor. Ailesine vakit ayırmak zorunda. Ev işleri için daha sık dışardan destek alınabilir o ayrı bir konu ama ailesine karşı manevi görevlerini devredemez.

Sizin esas çözmeniz gereken sorun küçümsenme sorunu zaten. Şuan benim eşim de cumartesi de çalışıyor ve yolu çok uzak önceden bana çok yardımcı olurdu. Şimdi ben eve erken geldiğim için onu beklemiyorum yapıyorum her şeyi cumartesi de o gelmeden genel işlerimi bitiriyorum ki geldiğinde vakit geçirebilelim. Ama bana hırssızsın zaten ne yapıyorsun ki falan deseydi bunları asla yapmazdım. Eşim bana hep senin hakkını ödeyemem bırak cumartesi ben gelince beraber yaparız pazar beraber dinleniriz diyor. Bunu demesi bile yeter benim için gerçekten. Ben kendi isteğimle severek yapıyorum. Hem maddi olarak katkı sağla hem bedava yemek temizlik ütü hizmeti ver hem de sana ek iş yap desin. Üstelik çocuk varken bunu söylüyor utanmadan. İş yoğunluğuyla gerçekten alakası yok. Bazı insanlar yetinmiyor hiçbirşeyle belasını arıyor. Ayrılsanız o zaman anlar bedavaya aldığı tüm bu hizmetlerin kıymetini.

Dizi izlemeyip dünyayı feth edebilirim hele komşularla takılmasam zaten Amerika başkanı olacağım onun gözünde.
Niye kendi evimde durmadan iş yapıp durayım ki? Derdime ne? Ev işinin hiçbir karşılığı yok ve çok nankör. Kendisi dışarda hiç durmadan çalıştığı için sizinde evde hiç durmadan çalışmanızı istiyor herhalde. Bu derece rahatsız oluyorsa dış işini %25 azaltsın eve harcasın o mesaiyi.

Konudan ve memuriyetten bağımsız buraya kendini geliştirmek, ilerlemek zorunda değilsin diyenler, kadınlar terfi ettirilmeyince ya da bir iş için iki adaydan erkek olan tercih edilince ortalığı yakıp yıkıyorlar. Kabul edelim çoğumuzda erkekler kadar gelişme, ilerleme, kariyer yapma hevesi ve azmi yok. Evi, çoluğu, çocuğu bahane edip işi pek sallamıyoruz. Sonra kadınlar neden iyi yerlere gelemiyor, iş dünyasında erkekler kayırılıyor diyoruz.

Sizin esas çözmeniz gereken sorun küçümsenme sorunu zaten. Şuan benim eşim de cumartesi de çalışıyor ve yolu çok uzak önceden bana çok yardımcı olurdu. Şimdi ben eve erken geldiğim için onu beklemiyorum yapıyorum her şeyi cumartesi de o gelmeden genel işlerimi bitiriyorum ki geldiğinde vakit geçirebilelim. Ama bana hırssızsın zaten ne yapıyorsun ki falan deseydi bunları asla yapmazdım. Eşim bana hep senin hakkını ödeyemem bırak cumartesi ben gelince beraber yaparız pazar beraber dinleniriz diyor. Bunu demesi bile yeter benim için gerçekten. Ben kendi isteğimle severek yapıyorum. Hem maddi olarak katkı sağla hem bedava yemek temizlik ütü hizmeti ver hem de sana ek iş yap desin. Üstelik çocuk varken bunu söylüyor utanmadan. İş yoğunluğuyla gerçekten alakası yok. Bazı insanlar yetinmiyor hiçbirşeyle belasını arıyor. Ayrılsanız o zaman anlar bedavaya aldığı tüm bu hizmetlerin kıymetini.
İşte aslında tüm işin bana kalmasının sebebi de bir bakıma benim ek iş yapmıyor olmam yani diyor ki sen de benim kadar çalışıyor olsan ben bütün eve yardım ederim çocukla da senin kadar ilgilenirim ama sen bossun ve ek iş yapmıyorsan bunlar senin görevin diyor

Ay o kadar haklı bir yorum ki.
Şimdi konu sahibi memur, 8.00-17.30 arasinda evde değil en en iyi ihtimalle. Eve ayda 1 yardımcı geliyor. Yani yemek, bulasik, çamaşır, günlük temizlik ve şu an aklıma gelmeyen bir sürü işi hallediyor. Daha da önemlisi çocukla ilgileniyor.
Kalan zamanında da canının istediği gibi vakit geçiriyor. Burda sıkıntı nerde tam olarak? Gece mesai mi yapsın bir de?
Kadına ek iş yap diyormuş şaka gibi. Adam kadının sahibi veya işvereni değil. Kendini üstte konumlandırıp kadına hedef koyuyor resmen. Saçma sapan bir durum.

Kusura bakılmasın ama adam ne kadar çok çalışırsa çalışsın bu onu babalık ve eşlik sorumluluğundan muaf kılmıyor. Ailesine vakit ayırmak zorunda. Ev işleri için daha sık dışardan destek alınabilir o ayrı bir konu ama ailesine karşı manevi görevlerini devredemez.

Ben katiliyorum. Param var diye adam havalara girmis, kendini bir halt sanmis. Ne yapsin yani param var diye kadinin tepesine mi ciksin... EVlilik demek hayat ortakligi demek, birini ortak sectiysem ortak olarak davranacaksin demektir. Genel olarak parasi olanlar olmayanlarin tepesine ciksin mantigi toplumdan geliyor tabi ki, burdaki bazi uyeler de o fikirde sanirsam... hayat zorlastikca toplumda paraya tapinma artiyor.

Konudan ve memuriyetten bağımsız buraya kendini geliştirmek, ilerlemek zorunda değilsin diyenler, kadınlar terfi ettirilmeyince ya da bir iş için iki adaydan erkek olan tercih edilince ortalığı yakıp yıkıyorlar. Kabul edelim çoğumuzda erkekler kadar gelişme, ilerleme, kariyer yapma hevesi ve azmi yok. Evi, çoluğu, çocuğu bahane edip işi pek sallamıyoruz. Sonra kadınlar neden iyi yerlere gelemiyor, iş dünyasında erkekler kayırılıyor diyoruz.
Bence bunun sebebi şu kabul edelim ki türkiyede hem çalışıp hem de eve gelip iş yapan erkekler ciddi bir azınlıkta. Yardım ediyorlar o da bir salata yapmak bir çöp atmaktan öteye geçmiyor genellikle. Kadın hem dışarıda çalışıp hem de evde bu kadar iş yükünün altına girince daha rahat bir işte çalışmak istiyor doğal olarak. Yükselmek demek işteki sorumluluklarının artması demek belki mesai saatlerinin belli olmaması demek çünkü. Bu noktada eee o zaman bu erkeklerin vasfı ne muhabbeti başlıyor. Benim mesela mevcut işimde kazandığımdan daha çok kazanabileceğim bir iş teklifi aldım ama çocuk düşüncem olduğu için şuanki işimi çocuğum olursa uzaktan yapabileceğim. Bu kolaylık sebebiyle daha az kazanıp burada kalmayı tercih ettim.

İşte aslında tüm işin bana kalmasının sebebi de bir bakıma benim ek iş yapmıyor olmam yani diyor ki sen de benim kadar çalışıyor olsan ben bütün eve yardım ederim çocukla da senin kadar ilgilenirim ama sen bossun ve ek iş yapmıyorsan bunlar senin görevin diyor
Sizin hiçbir karşılık almadan yaptığınız çocuk bakımı ve ev düzenini yemeği ek işten saymıyor mu yani bu beyefendi? Sonu olmayan bir ücretsiz emek sizin bu yaptığınız. Onun iş yerinde yorulduğundan çok daha fazla yoruluyorsunuz size teşekkür edeceğine hayatını kolaylaştırdığınız için vasıfsız muamelesi yapıyor bir de. Siz o kadar yoğun bir işte çalışıyor olsaydınız ve ondan birşeyler istemiş olsaydınız da size muhtemelen "senin çalışmana gerek yok ki benim maaşım yetiyor" kartını oynardı bu sefer de. Böyle bir tipik erkek ikiyüzlülüğü vibeı alıyorum kocanızdan

Eşim özel sektörde gecesi gündüzü yok eve geç geldiği gibi evde de çalışıyor
Ben de çalışıyorum kamuda ama calisma koşullarım rahat
Ben çocukla ilgileniyorum yemek yapıp temizlik yapıyorum sonra dizi falan izliyorum
Eşim benden çok kazanıyor onun sayesinde rahatız ama ben daha az çalışıp daha fazla bizimle eviyle vakit geçirmesini isterdim. Evde iş de nadiren zorlamayla yapıyor. Yapıyor ama yapmıyor diyemem.
Bunu söylüyorum çoğu zaman verdiği cevap kazanabiliyorken kazanalım belki yarın kazanamayız. Haklı aşkında ama. Bunu her zaman da böyle kibar da söylemiyor bazen ondan biseyler yapmasını istediğimde “dizi izleyeceğine şunu yapabilirsin” diyor
Benim dizi izlemeye hakkım yok mu ya
Ben istesem ek iş yapabilirim yapmıyorum bu sebeple bana hep laf sokuyor
Onun gözünde ben aslında ev hanımı olması gereken yanlışlıkla atanmış boş beleş biriyim. Hiç hırsım yokmuş. Vardı aslında ama evle çocukla koşturmaktan hırs kalmadı
Elime telefonu alıp biraz reels izlesem gözlerini deviriyor
Ay iskolik adamla da zormuş a dostlar
çocukla ilgileniyorsun, temizlik yemek yapıyosun sonra dizi izliyorsun .. bu çok normal bir rutin zaten ..
"dizi izleyeceğine şunu yapabilirsin "den kastı ne ben oraya takıldım biraz. Kazandığınız kadar kazanabilirsiniz tabi ki güzel düşünce çocukta var hem..ama eğer senden böyle ek iş gibi bir beklentisi varsa ozaman bazi beklentilerden vazgeçecek, ben full time + ek iş yapan biriydim o süreçte ev işlerini pay ettirdim ,yemek konusuna gelirsek birgün ben birgün eşim olcak şekilde pişirdik ayarladık. Vakit hiç olmadığı günler dışarıdan yedik.

Eğer gerçekten çok daha fazla ihtiyacınız varsa ek iş yap derim eliniz rahatlar belki ama mümkünse homeoffice tarzı bir iş olursa rahat edersin. Yada evde el işi tarzı işler de olabilir. Bunlar sadece birer öneri fakat , eşin seni tembel olarak görmesi çok abes. Çünkü çalışan bir kadınsın ve çocuğunuz var. Senin bu yaptıklarının yüzde birini bile yapmayan kadınlar tanıyorum ben.

Back
X