Eşim cok değişti yardıma ihtiyacım var

LeyLa9081

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
17
0
86
Bursa
Öncelikle merhaba kızlar;
5 aydır evliyiz eşimle. Yalnız oldugumuz zamanlar hiç bir sıkıntımız yok. Arada tartışmalarımız oluyor ama kendi kendimize hallediyoruz. Ne zaman ki eve bir misafir geliyor sanki eşimin içine bir canavar giriyor. Tanıyamıyorum onu. Sürekli bana kızıyor,azarlıyor. Bir şey desem ters anlıyor insanların yanında bana kapat çeneni,sus, odana git gibi cümleler kullanıyor. 2 Güngür yatılı misafirimiz vardı 2 gün nasıl geçti anlamadım 2 göz 2 çeşme Normalde böyle bir insan değildi aslında şakacı espirli... Artık ne yapacagımı şaşırdım sürekli karamsar bir şekilde evde ruh gibi geziyorum. Eşime karşı nasıl davranmalıyım bilemiyorum. Ne olur bir şeyler yazın. Eşiyle böyle durumlar yaşayanlar var mı? Şimdiden teşekkürler.

odana git mi, 5 yaşında çocukmusun sen ya, sebebi neymiş bunları konuşunca gerekçe olarak ne gösteriyor hareketlerine

daha çok yenisiniz evliliğin ilk aylarında muhakkak tartışmalar olduğunu biliyoruz.
benim eşimde bana karşı öyle davranıyordu ilk zamanlarda. çok üzülüyordum bende. Ama sonra onu kendi silahıyla vurdum yani bana yaptıklarını bende yapmaya başladım neden böyle davrandığımı sorduğunda onun bana öyle davrandığını ve kendimi kötü hissetmeme neden olduğunu söyledim hatasını anladı ve sonra düzeldi. Şimdi eski davranışlarını sergilemiyor.

sende aynısını yap. Yapamam dersen de o zaman al karşına sakin sakin tatlı dille uyar kendisini. bu davranışının sebebini sor.
evliliğe bizim kadar çabuk alışamıyor erkekler.
Eminim bir süre sonra düzelecektir.

aynen öyle. Bahanesi de şu cok komik bebek bile güler yani. Masaya yemek koyacaktım ortaya herkesin alması için. Ortaya mı koyacaksın dedi ben de evet ortaya koycam başka nereye koyayım ki dedim. Anında kapat çeneni sus tamam diyerek azarladı. Millet yemek yerken o kadar husursuz oldu ki bu davranıstan yemek yerken tek bir cümle bile etmediler yediler ve kalktılar (

"Ben bu evin erkeği ve reisiyim" sendromuna yakalanmış gibi görünüyor.

çok ilginnçç daha insan ne kadar mutlu olduğunu göstermeye çalışıırrr acaba evde benim sözüm geçiyor demeyemi çalışıyor misafirlere . peki misafirler kimin akrabası, arkadaşıı hani kendince saçma sapan güç gösterisimi yapıyor acaba... Hiç konuştunuzmuu

canım hiç üzülme misafir zamanı bir efelik yapısı oluşuyor bizimkide öle herşeye karışıyo biri gelince millet geleli 5 dk olmadan çay koydunmu diyo çay faslı bitiyo derya bizde meyve yokmuydu diyo yani misafirin gitmesini iple çekiyorum karşılık verirsem kavga edicez susuyorum onlar gidince ben başlıyorum hiç canını sıkma sırf görüntü yapıyolar başka bişey değil koltuğa oturup emirler yağdırıyo ya tepsiyi kafasına geçiresim geliyo onlar gidince de yardım etme havasına giriyo dengemi bozdu valla bu huyunu hiç sevmiyorum ama napalım her kesin farklı huyu oluyo işte yine de severim keratayı

inşallah dediğin gibi olur cimcimesultan. Ben eşime bana davrandıgı gbi davransam başıma daha ne gelir bilmiyorum. Bugün sabah konuşmayı denedm ama beni dinlemiyor. Kfasında ki neyse o. Benim söylediklerimi almıyor yani.

misafir gelince böyle psikopata bağlıyor diyosun ya, belki misafir sevmiyordur ondan böyle yapıyordur, misafire yapamayacağına göre sana yapıyor
ya da daha kötü ihtimal senden utanıyor olabilir, inşallah böyle bir durum yoktur.
bence sebebi ne olursa olsun, 5 aylık evlilikte seni misafirin önünde böyle azarlaması sineye çekilir gibi değil, misafirler gidince adamakıllı otur konuş, o an nasıl hissettiğini anlat
ayrıca sadece sana değil misafirlerede terbiyesizlik yapmış oluyor, insanlar huzurla bi yemek bile yiyememiş

kendisinin liseden beri olan arkadaşı benimde öyle onlarda evliler. Ya birde komşumuz vardı bu komsunun kocası biraz karısının sozunu dinleyen tiplerden. Onların yanında yapıyor sanki özellikle ya da ben öyle hissediyorum.Çünkü onlarla 3 kere bir artaya geldik 3ünde de aynı şey oldu. Ama kendi arkadaşlarının yanında daha sakin gibiydi

benden utandıgını sanmıyorum. çünkü utanması için bir sebep yoktu herşey için cok ugraştım herşeyi de yaptım. severek te evlendim bence bu kızların dediği gibi misafirlere gösteri yapıyor ama dozunu ayarlayamıyor. Birde çocuk düşünüyorduk ama artık emin değilim

Yeni evlenmişsiniz alışma sürecinden kaynaklanıyor sanırım..Öyle bir şey bizde de oldu...

Benim eşim de ilk zamanlar misafirin yanında özellikle benim ailemin yanında çok gergin çok huzursuz oluyordu.. Şaşırıyordum,anlamıyorum nooluyor?sorun mu var falan diyordum (tabi asla saygısızlığı kırıcılığı olmadı) ama böyle gergin olunca insan tedirgin oluyor ne oluyor diye..

Sakin zamanda konuş eşinle.. kapa çeneni,git..vs. falan bunlar baş başayken bile söylenmez.. 3.kişilerin yanında biraz daha düzgün konuşması gerektiğini anlat..gergin göründüğünü ve seni de gerdiğini ve üzdüğünü bunun nedenini sor? Eğer bir sorun da varsa bunu kimsenin duymadığı bir yerde konuşursunuz uyarır seni.. ne bileyim..Her şey konuşmaktan geçiyor..

evet cok haklısın. su an bana dediğin herşeyi tek tek eşime sabah anlattım. bir kenara cekseydin ya da daha sonra kızsaydın gibisinden. Ama beyfendi sinirlenince gözü bir şey görmüyormuş neden ona evet ortaya koycam başka nereye koyayım ki demişim diyor da bunu diyor. Ona cevap vermeyecekmişim insanların arasında. düzgün konuşacakmışım. Aslına bakarsan kötü bir şeyde demedim zaten ama artık o kendini alıştırmış öyle algılıyor. zaten kendisi de kabul ediyor evliliğe alışamaddıgını

erkeklik taslamış aklınca bence fazla taslamasın, o misafirler bir iki gün sonra çıkıp gidecekler, ama siz hayat boyu birlikte olacaksınız. seni fazla incitmesin ve neyin daha değerli olduğunun farkına varsın.ayrıca sofra düzenine bir erkeğin karışması ne kadar da itici. evin kadını bilir bu işleri

evliligin ilk dönemlerin de erkekler kendini kanıtlamaya çalışıyorlar canım ondan biraz..geçer inşAllah..biz kadınlar özellikle evde biri varsa daha çok dikkkat ederiz aman aman diye erkeklrde tam tersi..

Olacak şey değil ya çocuk olsa elalemin içinde böyle azarlanmaz özgüvenini yitirmesin , utanmasın diye… sen o evin sahibesisin, eşinden daha çok kadınındır misafir çünkü hizmeti kadın eder o ağırlar misafiri. Bu şekilde davranıyor olması hem çok üzücü hem de çok karamsar. İleriki zamanlarda neler olacak diye düşünmeden edemiyor insan. Konuştun mu bu konuyu eşinle hiç? Yani ciddi bir şekilde çözmek lazım yoksa gelen misafir de sana evin hanımı değil çocuğu muamelesi yapar.

sen de aynı tepkiyi ver eşine o başkalarının yanında. ebnm eşim sennki kadar ağır olmasa da k.vnin görümcenn yanında beni yüksek sesle ve adımla çağırdı yeni evliyken, ben kptum tabi.daha sert ve itici bir şekilde onun adıyla ne var.... dedim. hala unutmadı galiba, adımıı söylese de sakince seslenir. sennki abartmış. bence konuş önce, sonuç alamazsan sen de ona ağır karşılık ver. hiçbişey senn gözünden akan 2 damla yaştan kıyemtli değil...

Benim eski eşim de ailesinin yanında böyle davranırdı bazen..Benim sözüm geçiyor bu evde''demeye getiriyor..Çocukça ama böyle..Zamanla azalır belki..Yine de neden böyle davrandığını sorun..Rahatsız olduğunuzu bilsin..Bazen de onun isteklerine daha çok önem verin de egosu okşansın..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…