eşinizin kendi akrabalarına olan eli açıklığıyla sizin ailenize olan eli açıklık arasında bir fark olduğu çok açık yalnız buna ayrımcılık demek ne denli doğru ya da insaflı olur bilmiyorum. siz artık ayrı bir ailesiniz, geliriniz sizin yuvanızı ilgilendiren bir olgu haline gelmeli. erkek kardeşine hediye aldığını düşünürsek, neden yeğene bir şey alması gerekiyor ben bunu öncelikle anlayamadım. ona alınıyorsa ona da alınacak diye bir şey yok ki? gönlünden koparsa alır. siz bu konuda neden eşinizi yargılıyorsunuz? ha ama ne olur, dersiniz ki "bizim ailemizin kendi harcamaları var hayatım, gönlünden kopuyordur kardeşine ailene bir şeyler almak istiyor olabilirsin ama birbirimizle bunu paylaşalım, evimiz için para biriktirelim, borçlarımızı ödeyelim. bizim bu aileye yuvaya sorumluluğumuz var". o zaman ben sizi anlarım. eğer eşinizin 1000 lira, x lira y lira ailesine vermesinden rahatsız olsanız ben size sonsuz hak veririm. bir seferlik bir şey değilse siz kesin haklısınız derim. ama birine hediye alınca eşinin de ailesinden birine hediye alacaksın diye bir kural kaide yok ne yazık ki. ayrımcılık bile mevzu değil. o çocuklara bisiklet alacak ailesi, akrabası yok mu bir tek sizin eşiniz mi kaldı? ha ama içinden gelir de hediye alırsa kim ne diyebilir. demek ki almak istemiyor.
tatlı olayına gelirsek, evet ayıp etmiş. ama demek ki eşinizin eli biraz açık değil. kendi kanından birisi için o an iki tepsi baklava alırken, eşinin ailesi için onu almak istemiyor. ki yine anlamadığım niye o alıyor? başka onla alacak, destek çıkacak kimse yok mu? bakın bunu yanlış anlamayın o almasın demiyorum ama neden bu takım harcamaların sadece eşinizin üstünde olduğunu ben bir türlü algılayamadım. belki o da böyle bakıyordur, belki sömürüldüğünü düşünüyordur? sürekli aileniz için para harcamak istemiyordur ve kendince bunu durdurmaya çalışıyordur.
ben sizi yargılamıyorum, size ay haksızlık resmen ne demişsiniz böyle eşinize de demeye çalışmıyorum. ama kardeşine aldığı bir hediyenin bedeli yeğene bisiklet ya da sizin akrabanıza herhangi bir maddi yatırım olmak zorunda değil. siz de ağaç kovuğundan çıkmadınız haklısınız ama almak zorunda değil. o çocuklar da ağaç kovuğundan çıkmadı elbet içinden gelerek daha güzellerini alacak bir yakını bir ailesi vardır.
bir yere de yazmışsınız şimdi gördüm, sizin almanızı da istemiyormuş. bence oturup ortak bir karar alıp ailenin gelirini aile içinde tutmak konusunda orta bir yerde buluşmalısınız. bir kerelik bir hediye almış kardeşine, siz illa misilleme yoluna gitmeyin. ne o alsın bir şey, ne siz alın. durumunuz malumken kimse sizden böyle bir beklentiye de girmesin zaten. yeğene de bir başkası alsın bu seferlik. belinizi doğrultunca siz de bir şeyler alırsınız çok içinizden geliyorsa. ya da eşinizle senin paran, benim param diye bir ayrıma girip bireysel bütçe ayıracaksınız ama borç ödüyorsanız hiç sırası değil. önemli olan burada ona alalım buna alalıma odaklanmak değil borcunuza ve gelirinizi aile içinde tutmaya yönelmek olmalı.