• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim çok fazla ayrım yapıyor

Ben çalışıyorum evet ama borç ödüyoruz. Ayrıca evde hesaplarımız bir ayrı gayrı yok bu da onun işine geliyor borç ödüyoruz para kalmadı diyor ve alamıyorum.

Kendi tarafına gelince ayrı, sizin tarafınıza gelince ayrı olmaz. çalışmasanız bile size danışmadan hareket edemez. kardeşide olsa herkesin rızkı ayrı. evet ucuz yada pahalı hediye tabiki alınır ama iş, işine gelirse para var, işine gelmezse para yok durumuna gelirse bu tabiki kırıcı.

Maddi durumumuz çok iyi değilse telefon gibi bisiklet gibi göreceli olarak pahalı hediyeler almayın yakınlarınıza.
Eşinin kardeşinin çok zaruri bir durumu olur sıkıntıda olur tamam yardım etsin.
Aynı şekilde sen de acil durumlarda yakınlarına destek ol.
Ancak bu tür hediyeleşmeleri kaldırın.
Kendi borçlarınıza odaklanın.

bence sen kızgınlığından şimdi böyle düşünüyosun tulumba tatlısı aldı die kızmışsın arkadaşlardan biri demiş ne almasını istiyosan açık söyle erkekler böyle benim kocamda çok düşünceli değildir hasta ziyaretine bile bıraksan eli boşboş gider o derece hiç bişi öğrenmemiş bekarken bu erkek analarına çok kızıorum bu konularda biraz eğitin dimi ya

düşünememekle ilgisi yok ki. düşünemeyen bilemeyen adam kendi tarafının cenazesinde nasıl iki tepsi baklava alabiliyor?
bırakın artık şu, erkekler böyledir düşünemezler ayrıntıyı kafasını.. şeytan gibidirler işlerine geldi mi...

bence haklısın, yeğenle kardeş bir mi deniyor da bence yeğen daha ötedir. benim yeğenim yok eşimin var, eşim ablasıyla konuşmuyor bir süredir ki zaten genel olarak pek sevmez ama deliriyor yeğenleri için. ayrıca maddi olarak kıyaslanırsa telefon nerden baksan 1000 liradır çocuk bisikletinin kralı 250 lira.

eşinizle konuşmalısınız, tatlı mevzusunu da söyleyin. yaptığı şey gerçekten ayıp ve kabullenmek zorunda tavırlarının yanlış olduğunu.

eşinizin kendi akrabalarına olan eli açıklığıyla sizin ailenize olan eli açıklık arasında bir fark olduğu çok açık yalnız buna ayrımcılık demek ne denli doğru ya da insaflı olur bilmiyorum. siz artık ayrı bir ailesiniz, geliriniz sizin yuvanızı ilgilendiren bir olgu haline gelmeli. erkek kardeşine hediye aldığını düşünürsek, neden yeğene bir şey alması gerekiyor ben bunu öncelikle anlayamadım. ona alınıyorsa ona da alınacak diye bir şey yok ki? gönlünden koparsa alır. siz bu konuda neden eşinizi yargılıyorsunuz? ha ama ne olur, dersiniz ki "bizim ailemizin kendi harcamaları var hayatım, gönlünden kopuyordur kardeşine ailene bir şeyler almak istiyor olabilirsin ama birbirimizle bunu paylaşalım, evimiz için para biriktirelim, borçlarımızı ödeyelim. bizim bu aileye yuvaya sorumluluğumuz var". o zaman ben sizi anlarım. eğer eşinizin 1000 lira, x lira y lira ailesine vermesinden rahatsız olsanız ben size sonsuz hak veririm. bir seferlik bir şey değilse siz kesin haklısınız derim. ama birine hediye alınca eşinin de ailesinden birine hediye alacaksın diye bir kural kaide yok ne yazık ki. ayrımcılık bile mevzu değil. o çocuklara bisiklet alacak ailesi, akrabası yok mu bir tek sizin eşiniz mi kaldı? ha ama içinden gelir de hediye alırsa kim ne diyebilir. demek ki almak istemiyor.

tatlı olayına gelirsek, evet ayıp etmiş. ama demek ki eşinizin eli biraz açık değil. kendi kanından birisi için o an iki tepsi baklava alırken, eşinin ailesi için onu almak istemiyor. ki yine anlamadığım niye o alıyor? başka onla alacak, destek çıkacak kimse yok mu? bakın bunu yanlış anlamayın o almasın demiyorum ama neden bu takım harcamaların sadece eşinizin üstünde olduğunu ben bir türlü algılayamadım. belki o da böyle bakıyordur, belki sömürüldüğünü düşünüyordur? sürekli aileniz için para harcamak istemiyordur ve kendince bunu durdurmaya çalışıyordur.

ben sizi yargılamıyorum, size ay haksızlık resmen ne demişsiniz böyle eşinize de demeye çalışmıyorum. ama kardeşine aldığı bir hediyenin bedeli yeğene bisiklet ya da sizin akrabanıza herhangi bir maddi yatırım olmak zorunda değil. siz de ağaç kovuğundan çıkmadınız haklısınız ama almak zorunda değil. o çocuklar da ağaç kovuğundan çıkmadı elbet içinden gelerek daha güzellerini alacak bir yakını bir ailesi vardır.

bir yere de yazmışsınız şimdi gördüm, sizin almanızı da istemiyormuş. bence oturup ortak bir karar alıp ailenin gelirini aile içinde tutmak konusunda orta bir yerde buluşmalısınız. bir kerelik bir hediye almış kardeşine, siz illa misilleme yoluna gitmeyin. ne o alsın bir şey, ne siz alın. durumunuz malumken kimse sizden böyle bir beklentiye de girmesin zaten. yeğene de bir başkası alsın bu seferlik. belinizi doğrultunca siz de bir şeyler alırsınız çok içinizden geliyorsa. ya da eşinizle senin paran, benim param diye bir ayrıma girip bireysel bütçe ayıracaksınız ama borç ödüyorsanız hiç sırası değil. önemli olan burada ona alalım buna alalıma odaklanmak değil borcunuza ve gelirinizi aile içinde tutmaya yönelmek olmalı.

Son düzenleme:
Bazı erkekler kendi ailesine yapar ama eşinin ailesini kendi ailesi gibi göremez yani o onun kardeşi, öbürü ise sadece sizin yiğeniniz ona göre onun ona hediye almak gibi bir yükümlülüğü yok sizde eşinize kardeşine telefon alıyorsun ama yiğenime bisiklet almadın diyemezsiniz. Almak zorunda değil zaten bir bağı yok ama öyle konuşup alamam param yok demesi yanlış sana da teyzen alır diyebilirdi mesela güzel bir dille. Zaten siz çalışıyormuşsunuz çalışmasanız neyse ama siz çalışırken kendi almak istemiyor demek ki. O alıyorsa siz de alın bende yiğenime aldım deyin ne diyebilir ki sen de kardeşine telefon aldın bende bunu almak istedim deyin kendi paranız değil mi. Zaten para ortaksa aynı şey ha eşin vermiş parasını almış ha sen ne farkeder. Tatlı konusunda belki ayrım yapmış olabilir ama bazı erkekler düşünemiyor benim eşimde bir yere giderken ne alınır, alınır mı, ne kadar alınır hiç bilmez ben söylerim bayramda mesela baklava alınır dimi yine de söylerim baklava al diye şu kadar kilo al diye. Kimse kimsenin ailesine bir şey almak zorunda değil yani o kendi ailesine sen kendi ailene al. Ancak bayramda filan bir yere gidiliyorsa ortak alırsınız.

Bence doğru düşünüyosun.
Bende erkek kardeşine telefon almasını saçma buluyorum.Çalışmıyo mu ki.
Ya sizin durumunuz çok mu iyi?
Bilmiyorum nedense ben böyle durumları sevmiyorum bide kıskanç biriyim gıcık oluyorum
Kardeşine telefon alabiliyorsa şayet öle durumu varsa senin yeğenine de pekala bi bisiklet alabilir.Adil olmalı.

Merhaba arkadaşlar,

Sizinle dertleşmek istedim. Yanlış mı düşünüyorum tam olarak karar veremedim çünkü. Eşim bana bir telefon aldı kaynım telefonu görünce beğendi ve eşim sana da alayım bir tane dedi. Alsın bende memnun oldum sonuçta kardeşi alacak tabii ki durumu el verdiğince. Fakat ayrım yapıyor benim yeğenim var geçen sene çocuklara bisiklet aldığımızda eniştem bana da alacak bisiklet dedi çocuk işte içinden geçirdiğini söyledi sanırım. Eşimse annemin yanında ben öyle bir şey demedim alamam param yok dedi. Babam vefat etti mevlüt okutulurken tatlı almaya gitti tulumba tatlısı almış iki kilo, kendi dedesi vefat ettiğinde ise yine tatlı almaya gitti ve iki tepsi baklava ile geri geldi. Bunlar hatırladıklarım. Ayrım yapıyor ama yaptığını da asla kabul etmiyor az önce tartıştık telefonda ben işine gelince paran var gelmeyince yok öyle mi dedim o onun kardeşiymiş ne demek istiyormuşum o senin ailende ben taşkavuğundan mı çıktım dedim suratına kapattım telefonu. Kızlar sizce ben mi yanlış düşünüyorum.
bence gayet doğru düşünüyosunuz...

madem rahatsızsınız siz de ona bırakmayın tercihleri.napması gerektiğini siz söyleyin.
canım baklava al de baklava alınmasını istiyorsan.
neden sürekli onun bu dengeyi kurmasını bekliyosun ki, ne istediğini bilemeyebilir.

ayrıca bunu kafaya takıp buraya dert olarak yazıyorsanız bence bayağı iyi bir evliliğiniz var maşallah.

Valla bu yorumunuzu hiç beğenmedim. İki dakikada nasılda karar verdiniz konu sahibinin evliliğine.
Kafasına takıyor olabilir bunu, insanlara anormalmiş gibi davranmayın, sizin şu yazdığınız daha tuhaf.

Valla bu yorumunuzu hiç beğenmedim. İki dakikada nasılda karar verdiniz konu sahibinin evliliğine.
Kafasına takıyor olabilir bunu, insanlara anormalmiş gibi davranmayın, sizin şu yazdığınız daha tuhaf.

burda herkes kendi yorumunu yapıyor bu da benim yorumum yazarken size sorcak değilim
benim yazdığım bu yoruma konu sahibi gayet normal bi cevap verdiğine göre gerisi de sizi ilgilendirmez zaten
kendinize saklayın düşüncelerinizi

burda herkes kendi yorumunu yapıyor bu da benim yorumum yazarken size sorcak değilim
benim yazdığım bu yoruma konu sahibi gayet normal bi cevap verdiğine göre gerisi de sizi ilgilendirmez zaten
kendinize saklayın düşüncelerinizi

Konu sahibi kibarliğından size düzgün cevap vermiş.

Back
X