Bırak derseniz ikna olmaz
Forumda başka konularda daha öncede yazmıştım, eşinize alkolizme giden yolu siz açıyorsunuz maalesef
Bizde böyle bir dönem geçirdik, ailesi dahil herkes eşimin alkolik olduğunu düşünüyordu, içmek ama ne içmek sızana kadar, sabah ayıldığında kaldığı yerden devam, tarif edebilmem çok zor, normal seviyelerde içki tüketen arkadaşların bunu anlama şansı yok. Adam kendini içkiye veriyor ve fren tutmuyor, kontrolünü kaybediyor ve bu adam bu şekilde 15 yııl içmiş. Benim eşimin tek olumlu yanı bana zarar verecek bir davranışı olmaması idi. Bende içkiye babamdan antremanlıyım, zil zurna sarhoş görüntüsü olmazdı eşimin ama içtiği zaman daha bir öfkeli, daha bir takıntılı olurdu. Şunu unutmayın içkili eve gelmiş bir adamı sözle taciz etmeyin asla, ciddi konular konuşmaya çalışmayın, kaşlarınızı çatmayın aksine güzel karşılayın, sizin yanınızda rahat etmesini sağlayın
Ben ona hiç içme demedim, hatta alıp önüne koyduğum zamanlar oldu, çok içiyorum dediğinde normal derdim, sorunlu bir eski eş, derdi bitmeyen çocuklar, her gün bir sürü olay, haklısın der sırtını sıvazlardım. Gecenin üçünde sabahın beşinde geldiğinde onu karşılar, üzerini değiştirir, duşa sokar, öpe seve uyuturdum. Zamanla kendisi anlamaya başladı, öyle çok uzun zaman da değil, bir yılda değişti diyebilirim. kendisini içmeye sürükleyen arkadaşlarından, ortamlarından uzak kalmaya başladı. Bir gün bana dedi ki ; senin iyiliğinden utanıyorum, sabahın 6 sında kalkıp bu evi geçindirmek için işe gidiyorsun bense aldığım parayı içkiye ve içki içilen ortamlara yatırıyorum, bütün gün sabah zorla kalkan o perişan halin gözümün önünden gitmiyor dedi, doğru yolda olduğumu o zaman anladım. Bu sözlerine karşılık yaa bana yazık değil mi moduna da girmedim, burası bizim evimiz kim yapabiliyorsa o bakar dedim ki gerçek düşüncem de böyle. Toparlayacaksın yavaş yavaş kendini dara sokma dedim hep. Ve öylede oldu, artık çok nadiren içiyor, bende ona eşlik ediyorum içmesem de, beni yalnız bırakma beraber gidelim diyor, anlıyorum ki eski arkadaş çevresine bulaşmak istemiyor.
Eşinizle diyalog kurun, inançlarınıza ters olsa da yanında olmaya çalışın, sevgi gösterin, kontrol memuru değil gerçekten eş olun. Hayatın sancılı zamanları bunlar, aşılmayacak noktaya gelmeden harekete geçin. Ve asla ailesi ile birlikte olup üzerine gitmeyin, ona karşı olmayın yanında olun. Benim hikayem böyle umarım size de faydası olur yaşadıklarımın