Eşim çok içiyor artık çaresizim yardım edin lütfen :(

Bırak derseniz ikna olmaz
Forumda başka konularda daha öncede yazmıştım, eşinize alkolizme giden yolu siz açıyorsunuz maalesef
Bizde böyle bir dönem geçirdik, ailesi dahil herkes eşimin alkolik olduğunu düşünüyordu, içmek ama ne içmek sızana kadar, sabah ayıldığında kaldığı yerden devam, tarif edebilmem çok zor, normal seviyelerde içki tüketen arkadaşların bunu anlama şansı yok. Adam kendini içkiye veriyor ve fren tutmuyor, kontrolünü kaybediyor ve bu adam bu şekilde 15 yııl içmiş. Benim eşimin tek olumlu yanı bana zarar verecek bir davranışı olmaması idi. Bende içkiye babamdan antremanlıyım, zil zurna sarhoş görüntüsü olmazdı eşimin ama içtiği zaman daha bir öfkeli, daha bir takıntılı olurdu. Şunu unutmayın içkili eve gelmiş bir adamı sözle taciz etmeyin asla, ciddi konular konuşmaya çalışmayın, kaşlarınızı çatmayın aksine güzel karşılayın, sizin yanınızda rahat etmesini sağlayın

Ben ona hiç içme demedim, hatta alıp önüne koyduğum zamanlar oldu, çok içiyorum dediğinde normal derdim, sorunlu bir eski eş, derdi bitmeyen çocuklar, her gün bir sürü olay, haklısın der sırtını sıvazlardım. Gecenin üçünde sabahın beşinde geldiğinde onu karşılar, üzerini değiştirir, duşa sokar, öpe seve uyuturdum. Zamanla kendisi anlamaya başladı, öyle çok uzun zaman da değil, bir yılda değişti diyebilirim. kendisini içmeye sürükleyen arkadaşlarından, ortamlarından uzak kalmaya başladı. Bir gün bana dedi ki ; senin iyiliğinden utanıyorum, sabahın 6 sında kalkıp bu evi geçindirmek için işe gidiyorsun bense aldığım parayı içkiye ve içki içilen ortamlara yatırıyorum, bütün gün sabah zorla kalkan o perişan halin gözümün önünden gitmiyor dedi, doğru yolda olduğumu o zaman anladım. Bu sözlerine karşılık yaa bana yazık değil mi moduna da girmedim, burası bizim evimiz kim yapabiliyorsa o bakar dedim ki gerçek düşüncem de böyle. Toparlayacaksın yavaş yavaş kendini dara sokma dedim hep. Ve öylede oldu, artık çok nadiren içiyor, bende ona eşlik ediyorum içmesem de, beni yalnız bırakma beraber gidelim diyor, anlıyorum ki eski arkadaş çevresine bulaşmak istemiyor.
Eşinizle diyalog kurun, inançlarınıza ters olsa da yanında olmaya çalışın, sevgi gösterin, kontrol memuru değil gerçekten eş olun. Hayatın sancılı zamanları bunlar, aşılmayacak noktaya gelmeden harekete geçin. Ve asla ailesi ile birlikte olup üzerine gitmeyin, ona karşı olmayın yanında olun. Benim hikayem böyle umarım size de faydası olur yaşadıklarımın
merhaba yorumunuz çok hoşuma gitti en güzel yazıyı siz yazmışsınız bir yol göstermişsiniz teşekkür ederim umarım dediginiz gibi olur ve eşimde bırakır alkolü utanır yaptıgından inşallah birgün

Sana saldirmasi cok kotu esiniz alkolik.. Malesef soylemek istemezdim ama esiniz saglam bir birakip gitmeyi kararliligi hakkediyor kesinlikle ailenin evine git giderken mektup yaz ya ben ya icki bu is burda biter de kendine gelmesi icin almaya gelincede ailen baban saglam konusmasi gerek..

eşime ben daha önce ya alkol ya ben tercihini yap dedim gözünüde korkuttum vazgeçtigini söylüyor fakat tekrar baslıyor alkole ben eşimide seviyorum bilmiyorum birde ters teper die korkuyorum ama bir piskologa gitmek istiyorum onu götürmek istiyorum ve bunu ona nasıl demeliyim sizce

Sana saldirmasi cok kotu esiniz alkolik.. Malesef soylemek istemezdim ama esiniz saglam bir birakip gitmeyi kararliligi hakkediyor kesinlikle ailenin evine git giderken mektup yaz ya ben ya icki bu is burda biter de kendine gelmesi icin almaya gelincede ailen baban saglam konusmasi gerek..
eşime ben daha önce ya alkol ya ben tercihini yap dedim gözünüde korkuttum vazgeçtigini söylüyor fakat tekrar baslıyor alkole ben eşimide seviyorum bilmiyorum birde ters teper die korkuyorum ama bir piskologa gitmek istiyorum onu götürmek istiyorum ve bunu ona nasıl demeliyim sizce

Guzelllikle soyledin gene basladi simdi ki de kararli soylemen gerek mektup yaz guzel ve etkileyici olsun ve git ailene ozman anlayacaktir gercekten istemedigini ailenede anlat ki konussunlar korkma bisey olmaz biraksaydi benimki birakirdi.. Cok inat bi esim var istemedigim herseyi hep yapar boyle yaparak duzeltim cok sukur cunku adamlarin dank etmesi icin kararliligini gormesi onemli dusun beni esim sari sacli sevdi aldi gelin olurken istemedi ki hep hayalimdi sonra gittim kendim boyattim bana tokat atti or.. Gibi die bende direk aileme gittim anlattim onlara ben me namusuzluk yaptim ne bisey bakimli bir kadinim boyle gordu begendi artik tahammulum kalmadi dedim sonra gittim gule gule die hemde evlilik yildonumumde bakti evde yok aileme geldi babam saglam bi konustu dediki bu kiz eger namussuzluk yapsaydi elini sikardim ama gordun ettin boyle begendin ne bu simdi evlilik boyle eftwn puften seymi die simdi saclarim bildigin seda sayan sarisi doguda hemde agzini acip bisey diyemiyorum ve maksimum makyajliyim hep disardada icerdede bencede esinin boyle biseye ihtiyaci var

Merhaba arkadaşlar 2.5 yıllık evliyim 1 sene önce eşimin ablası eşinden ayrıldı ve biçok problemler yaşadılar ailecek eşimde çok takıntılı bir insan ve içkiye verdi kendini hergün içiyor ve ne yaptıysam bırakmadı bıraktım dedi gene içti ve artık son raddeye geldim çünkü bana saldırıyor çok çaresizim eşimi seviyorum ama herdefasında sanki benden bişeyler götürüyor ben yoruldum lütfen yardımcı olun :KK43:(
tedavi görmesini sağlayın

Guzelllikle soyledin gene basladi simdi ki de kararli soylemen gerek mektup yaz guzel ve etkileyici olsun ve git ailene ozman anlayacaktir gercekten istemedigini ailenede anlat ki konussunlar korkma bisey olmaz biraksaydi benimki birakirdi.. Cok inat bi esim var istemedigim herseyi hep yapar boyle yaparak duzeltim cok sukur cunku adamlarin dank etmesi icin kararliligini gormesi onemli dusun beni esim sari sacli sevdi aldi gelin olurken istemedi ki hep hayalimdi sonra gittim kendim boyattim bana tokat atti or.. Gibi die bende direk aileme gittim anlattim onlara ben me namusuzluk yaptim ne bisey bakimli bir kadinim boyle gordu begendi artik tahammulum kalmadi dedim sonra gittim gule gule die hemde evlilik yildonumumde bakti evde yok aileme geldi babam saglam bi konustu dediki bu kiz eger namussuzluk yapsaydi elini sikardim ama gordun ettin boyle begendin ne bu simdi evlilik boyle eftwn puften seymi die simdi saclarim bildigin seda sayan sarisi doguda hemde agzini acip bisey diyemiyorum ve maksimum makyajliyim hep disardada icerdede bencede esinin boyle biseye ihtiyaci var
bilmiiyorum ama ben sabrediyorum dua ediyorum hiç bi zaman terketmedin onu o beni etti ben gene etmedim ve bana herdefasında ben kimseyi kaybetmekten korkmuyorum diyen birisi benden kolayca vazgeçebilir tabi burda haksız belki gelir peşimden ama ihtimallerle ilerlemek istemiyorum çünkü eşim alkol almayınca iyi birisi mutluyum eşimle normalde tek sıkıntı içki

bilmiiyorum ama ben sabrediyorum dua ediyorum hiç bi zaman terketmedin onu o beni etti ben gene etmedim ve bana herdefasında ben kimseyi kaybetmekten korkmuyorum diyen birisi benden kolayca vazgeçebilir tabi burda haksız belki gelir peşimden ama ihtimallerle ilerlemek istemiyorum çünkü eşim alkol almayınca iyi birisi mutluyum eşimle normalde tek sıkıntı içki
Allah yardimcin olsun kuzum ne diyim bilemedim sen esini daha iyi bilirsin tabi

Merhaba arkadaşlar 2.5 yıllık evliyim 1 sene önce eşimin ablası eşinden ayrıldı ve biçok problemler yaşadılar ailecek eşimde çok takıntılı bir insan ve içkiye verdi kendini hergün içiyor ve ne yaptıysam bırakmadı bıraktım dedi gene içti ve artık son raddeye geldim çünkü bana saldırıyor çok çaresizim eşimi seviyorum ama herdefasında sanki benden bişeyler götürüyor ben yoruldum lütfen yardımcı olun :KK43:([/QUOTEsimdi yorum yazacam ama bir yandanda ban yerim diye korkuyorum..
neyse içki cok kotu hastalik rabbim kimseyi bu illete dusurmesin..
InsAllah birakir cok zor tedavi gorsun..
sana ozelden mesaj atarim ..
birakmasi icin bildigim dua var...
Allah buyuk elbet...

Buradaki kadınlara göre her alkol alan alkolik zaten. Alkolizm tanısı öyle içiyor bana saldırıyor deyince konan bir tanı değil. Tedavi olabilmesi için doktor tanısı gerekir en başta. Bir senede de alkolik olmaz insan ancak o yolda ilerliyor olur.

Gözlemlediğim kadarıyla alkolik erkeklerin genelde eşleri yüzünden alkolizme sürüklendiğini düşünüyorum ben. Buna benim babam da dahil. Eşler ne kadar çok tepki gösterirse onlar o kadar çok içmeye başlıyor.

Bu arada evimize alkolün her türlüsü giriyor bereketimiz de var huzurumuz da. Bereket ve huzurla ne alakası var bunun?
senin huzurun varsa canim sikinti yok..
ama bize gore sikinti alkol...
her turlusunden tiksinirim ben..
birasi her turlusu...

Okuduklarima cok üzüldüm benim esiminde icki problemi vardi ev icki siselerinden gecilmiyordu
Cocuklar onu hep ickili görürdü dayanamadim Ve dedimki bu cocuklara kötü örnek oluyorsun balkondan attim siseleri birdaha eve icki getirmedi disarda iciyordu seninki agresiv biri arkadaslar hakli tedavi Olsun belki düzelir

senin huzurun varsa canim sikinti yok..
ama bize gore sikinti alkol...
her turlusunden tiksinirim ben..
birasi her turlusu...
Allahim yar Ve yardimcin Olsun Ben Bunlari yasadigim Icin Seni cok iyi anliyorum
Onu alkölden vaz gecirmek Icin her yolu dene
Ailesiylede görüs onlarda el koysun ickiyi Seven insan Ben alkoligim demez
Sigara misali
Ya derdim den birakmiyorum sigarayi derizya onlarda dert bahane eder icmek Icin
Benim kardesimde ailemi suclar esi karsi icmesine ailemi bahane eder esi desinki ah Canim kocam benim derdinden iciyor Vallah iki sene katlandi yengem bakti her yolu denedi olmadi evden kovdu Ve yengemin ikinci evliligi benim Kardesim oldu biz yengeme hak verdik kardesimi sucladik Sonra Kardesim Adam oldu

Icen adami alkolden ne tehditle, ne rest cekmekle uzaklastiramazsiniz, bu bir surec ve iyilikle guzellikle vazgecmesini saglamaya calisin, baktiniz gundelik hayatini devam ettiremez hale geldi o zaman tedaviye ikna etme yoluna girin.

Su an esimle değil ama ailemden biriyle cok agir bir surec yasiyoruz. Kendisi egitimli, meslek sahibi bir adam. Eskiden hepimiz kadar icerdi, giderek arttirdi, meslegini yapamaz oldu, isten ayrildi, butun parasini bitirdi, arabasini satti hala iciyor. Disarda da degil evde, sabah kalkip bir kahve sigara, sonra sizana kadar raki, gunde 1 sise 100 luk rakiyi devirdigini gordum, alkol komasina da girmiyor sadece dokuntuleri var muhtemelen karacigerler alarm veriyor.
Ne yapiyorsak tedaviye ikna edemiyoruz, siz benden iyi mi biliyorsunuz diyip kesip atiyor. Icki ve sigara almaya cikmak disinda evden disari cikmiyor. Bu adam alkolik iste, sizinki sadece icici, o yuzden simdiden ona alkolik muamelesi yapip iyice yonlendirmeyin, gerekirse bagimlilik danisma hattindan ya da bir psikologdan nasil yaklasmaniz gerektigiyle ilgili destek alin. Benim tek soyleyebilecegim ustune gitmeyin, ustune gittikce sizden uzaklasip alkole yakinlasacak

Icen adami alkolden ne tehditle, ne rest cekmekle uzaklastiramazsiniz, bu bir surec ve iyilikle guzellikle vazgecmesini saglamaya calisin, baktiniz gundelik hayatini devam ettiremez hale geldi o zaman tedaviye ikna etme yoluna girin.

Su an esimle değil ama ailemden biriyle cok agir bir surec yasiyoruz. Kendisi egitimli, meslek sahibi bir adam. Eskiden hepimiz kadar icerdi, giderek arttirdi, meslegini yapamaz oldu, isten ayrildi, butun parasini bitirdi, arabasini satti hala iciyor. Disarda da degil evde, sabah kalkip bir kahve sigara, sonra sizana kadar raki, gunde 1 sise 100 luk rakiyi devirdigini gordum, alkol komasina da girmiyor sadece dokuntuleri var muhtemelen karacigerler alarm veriyor.
Ne yapiyorsak tedaviye ikna edemiyoruz, siz benden iyi mi biliyorsunuz diyip kesip atiyor. Icki ve sigara almaya cikmak disinda evden disari cikmiyor. Bu adam alkolik iste, sizinki sadece icici, o yuzden simdiden ona alkolik muamelesi yapip iyice yonlendirmeyin, gerekirse bagimlilik danisma hattindan ya da bir psikologdan nasil yaklasmaniz gerektigiyle ilgili destek alin. Benim tek soyleyebilecegim ustune gitmeyin, ustune gittikce sizden uzaklasip alkole yakinlasacak
teşekkür ederim öneriniz için zaten elimden geldigince gitmemeye çalışıyorum çünkü ben bu yaşıma kadar dindar bi ailede büyüdüm alkolün asını sevmem tamam arada bi içer o kadarda basit düşünmüyorum eger içmek çok istiyosa özel günlerde içer ama hrzaman herzaman degil bu farklı bişey oluyor rahatsızlık duyuyorum ve çenesi açıldımı durmuyor bana sataşıyo sözleriyle eger ben karşılık verirsem dahad büyüyebiliyor ama sabrediyorum allah büyük

Back
X