• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çok sinirli

serranur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
318
0
0
İstanbul
kızlar eşim çok sinirli,yani herhangi bir olay karşısında sinirlerine hakim olamıyor,kendine ya da çevresindekilere zarar verebilecek duruma geliyor.
ve bundan kurtulmak istiyor.
nasıl yardımcı olabilirim? direkt psikolağa gitmek mi gerekir ?
isytanbulda bildiğiniz bu konuda iyi bir psikolog var mıdır?
ya da başka bir yöntemmi denemeliyiz..
hamileyim , bebeğimiz olacak,kendisi en çok da bu yüzden sakin bir insan olmak istiyor :(

canim esin tedavi olmanin en önemli adimini atmis zaten, tebrik ediyorum kendisini

doktor konusunda yardimci olur ins arkadaslar :26:

psikoloğa gitmeli evet

kendi başınıza halledebilseydiniz bu zamana kadar yapardınız ama uzman desteği almak zamanı gelmiş..

kızlar eşim çok sinirli,yani herhangi bir olay karşısında sinirlerine hakim olamıyor,kendine ya da çevresindekilere zarar verebilecek duruma geliyor.
hamileyim , bebeğimiz olacak,kendisi en çok da bu yüzden sakin bir insan olmak istiyor :(

Kişinin kendini bilmesi en sevdiğim şey, gerçekten tebrik ederim eşinizi bazıları bunu kabul etmek istemez çünkü. Eşimin de öfke problemi vardı, öyle sinirlenirdi ki damarları çatlayacak gibi olurdu. Bana zarar vermemek icin siniri kendini yiyip bitirirdi. Ankarada özel bir psikiyatri merkezinde öfke terapisi aldı. 4 seans gitti ama epey faydası oldu, en azından şuanda cok kontrollü, trafikte falan kendine hakim oluyor, cok sinirlendiğinde bir süre yalnız kalıp kendine telkin falan veriyor herhalde :1: Sonra pamuk gibi geliyor karşıma.

Böyle bir merkez bulabilirseniz cok işinize yarar, bebeğiniz de olacakmış etkilenmesin. Eşimin sinir sorunu babasından geliyor. Mesela evde cerceve kırıldı diyelim, benim ailem; sana bişi oldu mu diye koşarken eşim yine ne kırdın diye bağırarak gelirdi, babasından öyle görmüş cünkü. Şimdi bunların hepsini aştık.

Son düzenleme:
Kişinin kendini bilmesi en sevdiğim şey, gerçekten tebrik ederim eşinizi bazıları bunu kabul etmek istemez çünkü. Eşimin de öfke problemi vardı, öyle sinirlenirdi ki damarları çatlayacak gibi olurdu. Bana zarar vermemek icin siniri kendini yiyip bitirirdi. Ankarada özel bir psikiyatri merkezinde öfke terapisi aldı. 4 seans gitti ama epey faydası oldu, en azından şuanda cok kontrollü, trafikte falan kendine hakim oluyor, cok sinirlendiğinde bir süre yalnız kalıp kendine telkin falan veriyor herhalde :1: Sonra pamuk gibi geliyor karşıma.

Böyle bir merkez bulabilirseniz cok işinize yarar, bebeğiniz de olacakmış etkilenmesin. Eşimin sinir sorunu babasından geliyor. Mesela evde cerceve kırıldı diyelim, benim ailem; sana bişi oldu mu diye koşarken eşim yine ne kırdın diye bağırarak gelirdi, babasından öyle görmüş cünkü. Şimdi bunların hepsini aştık.

benim eşim normalde çok uyumludur,bana her konuda çok yardımcıdır.Ama öyle bir an geliyor,resmen cinnet geçiriyor sudan sebeplerden..
biryerleri yumrukluyor,basbas bağırıyor,rezil oluyoruz apartmana hemde ortada birşey yokken.yoruldum artık..
birileriyle tartıştı diyelim,basit bir konudan karşısındakine mutlaka zarar veriyor.ödüm kopuyor birine bir şey yapıcak sinir anında diye..
off,,çok zorr..

öfke kontrolünü öğretmesi gerekiyor. sanırım psikologlardan yardım alabilirsiniz.
ayrıca küçük çocuklara öfke anında nasıl müdahale edileceğini anlatan kitaplar o yöntemleri de kullanın işe yarıyor.(küçük çocuklar dedim yanlış duymadın çünkü bazı erkek aileden büyümemiş geliyor ve bu yöntemler işe yarıyor.)
ayrıca o anda nasıl sağlıklı olarak kendini ifade etmesi gerektiği hakkında bilgilendirilebilir.

durumun farkında olduğuna göre aşabilir de, esas zor kısmı atlatmış çünkü bravo...
en kısa zamanda psikologla görüşürsünüz, ilaç değil de terapi ile halledilebilecek bir sorun diye biliyorum ben...

Zaten esiniz kendiliginden isin büyük kismini asmis.
Ilk olarak öfke kontrolü icin psikolojik yardim alsin.
Psikolojik yardimin yani sira bitkilerden faydalanabilir.
Bircok bitki cayinin sakinlestirii ve rahatlatici özelligi var.
Papatya cayi, Melisa cayi, Sari kantaron cayi ( bu cay özellikle avrupada ok kullanilir, en büyük faydasi stresi azaltmasi ve rahatlatmasidir) gibi bitki caylarini kullanabilir.

Son düzenleme:
vakit kaybetmeden doktora gitsin bak gör sonra melek gibi olacak
çünkü beni başımada geldi
benim de eşim öfke kontrolünü sağlayamıyordu
dr gittik 4 aydır ilaç kullanıyor çok şükür iyiyiz
sizinde iyi haberlerinizi alıcaz inşallah

Eşine bol bol, Ya Halim Celle Celalühü ismi şerifini oku. Günde 88 kez oku.. Birde her hafta sakin sabırlı olması için miftahul cennet duasını oku. Faydasını göreceksin. Suya oku içir.. Ayrıca Peygamberimize de salavat getir okumadan önce..

Back
X