Ben Dr.a gidip tedavi oldum ilk evlendiğimde. Dr.a gitmeden önce de kitap okumuştum acaba kendim aşabilir miyim diye. Zaten dr da kitabın yazarıydı. Şöyle ki başka ülkelerde çoğunlukla bilinmeyen bir hastalık. Çünkü onlarda kimse kimseyi ilişkiye girmekten korkutmuyor.
Ama vajinismus kadının elinde olan bir şey değil, nazlanma vs. de değil. Sevdiğinle birlikte olmak istiyorsun, evlenirken hayallerin çok başka yönde oluyor ama daha ilk geceden bütün hayallerin başına yıkılıyor. O olumsuzlukları yaşayanlar bilir, anlatmak mümkün değil. Buarada vajinismus en çok üniversite mezunlarında görülen bir "hastalık". Tedavisi de önce cinsel eğitim, ardından da dilatörle egzersiz. Biz 5 seansta yendik o illeti. Ama Allah'a şükür ki eşim sizin gibi saçma sapan düşüncelerden korkuyorsun ya da nazlısın demedi. Dr'un dediği gibi, bunun da bir hastalık olduğunu ve elimde olmadığını ve elimden geleni yaptığımı gördü. ayrıca daha minnacıkken bizim aklımıza ailelerimiz bu korkuları sokmuş. Bizim hiçbir suçumuz yok yani. Kızmaksa, ablamı aradım kızdım, çünkü bunun sebebinin o olduğunu biliyordum, küçüklüğümden beri her şeyden korkutmaya çalıştı, bazılarına direndim, bazıları da böyle başıma dert oldu.
Eşime karşı gayet istekliydim, sadece son aşamaya geldiğimizde bu korkudan dolayı ilişkiye giremedik. Açıklamaktaki tek amacım, eğer bir kadın vajinismus teşhisi almışsa, o kişi bunu nazdan veya başka bir şeyden yapmıyor. Elinde olmayarak durum böyle ve o asla bunların başına gelmesini istemezdi.
Yaşayan bilir...
Annesiyle beraber mi yaşıyorsunuz ki kaçta kalktığını vs biliyor? Oğlunu kıskanan kv türünden demek ki. Daha baştan kendini yıpratma. Ortalığı idare etmeye çalış. Yoksa ilerleyen zamanlarda sıkıntılar artar. Şu vajinismusu yendiğinde hayata daha pozitif bakacaksın. Sanki tüm sorunlar yok olmuş gibi olacak. İnsanın üstünden inanılmaz bir yük kalkıyor.
Buarada ne doktoruna gidiyorsun? 1 ay çok uzun bir süre. Bana özelden yazar mısın?
Sebebi psikolojik. Gerçekten çok arttı. Artık birisi evlenince direk aklıma geliyor.