Eşim davetli ben değilim

Yani bisey demek istemiyorum ama kiz istemede aile degilde is arkadasin gittigi nerede görülmüs? Bunu karsi taraf nasil kabul ediyor? Hadi desen tabiki 1-2 arkadas yaninda istiyor, ama bu resmen arkadas degil, aile görevi. Ve madem aile görevi, sen ile esinde bir ailesiniz.

Hadi sen adami taniyip etmezsen, neyse, tabiki esin yanliz gidecekti. Tanimadigin adamin kiz istemesine sende gitmek istemezdin. Ancak adamlar ile tatile gitmissiniz, evlerinize gelip gittiler felan.

Bu isin içinde bir is var, biraz kurcala bence.
Aile var ya hu, sadece aile yok, başkaları da var demiş konu sahibi.
Damat bir de yakın arkadaşlarını istemiş yanında.

Ben düğünlerde bile erkek erkeğe ortamın olacaksa gelmeyeyim muhabbet edersiniz diyorum, o yüzden bu konuyu hiç anlamadım, empati yapamadım, çok abartı buldum.

Mesele davet edilmemek. Zaten gitmeyecek bile belki konu sahibi ne diye eşini davet edip de konu sahibini kırk kat el gibi ayırıolar problem o. Kimse oraya gitmeye merakli değil zaten. Duzgunce cagirsalar zaten olay olmayacak eşine sen tek git ben cocukla kalirim diyecek. Cocuk gelmesin diye de olabilir bu arada. Seni degil cocuk istemio olabilirler.

Ya valla illa cocugunu getir deseler de getirmem kalabaligin icine. Kendim de heveslisi degilim aynen yazdiginiz gibi. Cok iyi anlamissiniz beni. Mesele insan ayirmalari.

yoo bence hiç de ben gitmem diyecek gibi bir enerjisi yok bence : )

Çok mesele edilecek bir şey değil belki ama gene de fikrinizi almak istediğim bir konu var. Eşimin eski iş yerinden çok samimi olduğu iki arkadaşı var. Hala bazen ortak projeler üzerinde çalışıyorlar. Bu arkadaşları bu ay sonu evlenecekler. Hafta içi de kız isteme olacak. Bu çifti ben de tanıyorum, birlikte tatil yapmışlığımız, evimde ağırlamışlığım, dışarda yiyip içmişliğimiz var. Pandemiden önce çok sık görüşürdük. Kız da oğlan da çok iyi anlaştığım, sevdiğim kişiler ama tabii ki eşimle önceden aynı iş yerinde çalıştıkları için benle olduklarından çok daha samimiler. Çocukla eşim kankalar zaten. Çocuk eşimin kız istemeye giderken onunla gelmesini istemiş. Bu şehirde çocuğun anne babası dışında başka kimsesi yok, sanırım abileri de gelemeyecekmiş. Eşimi de kardeşi gibi gördüğünden bu teklifi yapmış ama ben davetli değilim. Eşime git tabii dedim ama içten içe beni davet etmediği için de bozulmadım değil. Eşimin bir sürü iş arkadaşı var, eğer söz konusu başka bir çift olsa davet edilmeyi beklemezdim ama bu çiftle gerçekten samimiydik, ben kızın yerinde olsam bizi davet ederdim sanırım. Bilemiyorum siz de olsanız davet bekler miydiniz yoksa ben ne alaka asıl arkadaşları eşim o gitsin mi derdiniz?
belki ev müsait değil belki pandemi ne bileyim ama kızla sizde tanışıyorsunuz ve arkadaşsınız yani düşünmeleri lazım ben olsam bende bozulurdum peki eşinize sizi 1 olarak gördüğü için söylemiş olabilirler mi yani ikinizin de gelceğini düşünüp öyle çağırmışlardır

yok direk eşimi davet etmiş. hatta samimi bir arkadaşları daha var o çocuğu da davet etmiş o da evli mesela. o da yalnız gelecekmiş. o çocuğun eşi ne düşündü acaba bilmiyorum onunla bir samimiyetimiz yok soramam da.
eşler normal şartlarda tek davet edilmez. Acaba damat olacak kişi sadece kendi arkadaşlarını mı düşünüp çağırdı bir de erkekler bu kadar düşünceli olmuyorlar maalesef aklına gelmemişte olabilir sonuçta kendisi bekar olduğu için öyle düşünmüştür diye aklıma geldi. Diğer arkadaşında eşi yokmuş madem çokta alınmayın

Haklısınız bozulurdum ben de, kesinlikle sizi birlikte davet etmelilerdi ama acaba eşiniz mi size böyle diyor onu tam anlamanız lazım. Özellikle eşinize sen yalnız gel demedilerse, eşiniz size böyle yansıtıyor bence.

Sizin kaynınızın isteme ya da nişanı ile ilgili açtığınız bir konu vardı sanki, gitmek istemiyordunuz, pandemi dolayısıyla nasıl tedbir alırım, az durup kalkarız gibi şeyler yazdığınızı hatırlıyorum. Çağıran kişiye göre değişiyor demek ki bazı şeyler. O konuyu yazan biri olarak çağırılmamaktan hoşnut olacağınızı düşünürdüm ben.

Yorumun sahibinin sen olduğunu görünce şaşırdım ya ciddi misin film😆😆
İsteme yani, arkadaşımın istemesine eşimi götürmem kel alaka yani, onun arkadaşının istemesine de gitmem çağrılsam bile. Bu kadar da abartılmamalı bence bazı minik şeyler.
Gayet bizzat şahsen benim😂
Böyle konularda hassasiyetlerim var.
İnsanlar, elinden tuttuğu kişileri korumalı, taşımalıdır.
Ben artık evlenmişim, hayatımdaki insana o saygıyı göstermeyen kimseyle ilişki içerisinde olamam diye düşünüyorum.
Kendi istememde, sözümde, nişanımda ve düğünümde evli bile değil, çiftleri beraber çağırdım mesela, doğru düzgün tanımasam bile o kadının yanındaki adam da benden aynı saygıyı hakediyor.

Evli olup evime sap gelen adama da karşıyım, ya karını da getir ya da ben gideyim program yapayım derim.
Bana minik şeyler gibi gelmiyor.

Sizin kaynınızın isteme ya da nişanı ile ilgili açtığınız bir konu vardı sanki, gitmek istemiyordunuz, pandemi dolayısıyla nasıl tedbir alırım, az durup kalkarız gibi şeyler yazdığınızı hatırlıyorum. Çağıran kişiye göre değişiyor demek ki bazı şeyler. O konuyu yazan biri olarak çağırılmamaktan hoşnut olacağınızı düşünürdüm ben.
hayır çağıran kişiye göre değişmiyor. daha önce de yazdığım gibi o zaman kimse aşılı değildi.,hava soğuktu, balkonsuz küçücük evde ve vakalar zirveyken, yasaklar varken planlanmıştı isteme ve nişan. şimdi çoğunluk aşısını oldu, açık alan vs risk nispeten daha az. hoş ben hala kalabalığa girmemeye dikkat ediyorum, çağrılsam belki gitmeyecektim ama direk çağrılmamak da tuhaf geldi. size göre normal yani eşlerin birinin davet edilip diğerinin edilmemesi?

Gayet bizzat şahsen benim😂
Böyle konularda hassasiyetlerim var.
İnsanlar, elinden tuttuğu kişileri korumalı, taşımalıdır.
Ben artık evlenmişim, hayatımdaki insana o saygıyı göstermeyen kimseyle ilişki içerisinde olamam diye düşünüyorum.
Kendi istememde, sözümde, nişanımda ve düğünümde evli bile değil, çiftleri beraber çağırdım mesela, doğru düzgün tanımasam bile o kadının yanındaki adam da benden aynı saygıyı hakediyor.

Evli olup evime sap gelen adama da karşıyım, ya karını da getir ya da ben gideyim program yapayım derim.
Bana minik şeyler gibi gelmiyor.
yani benim de böyle konularda hassasiyetim var. ben o çiftin yerinde olsam eşimle ikimizi de çağırırdım. sonuçta madem eşlerden biri çok samimi dostumuz, onun eşi fazlalık olmazdı gözümde. ki o eşle de hiç tanışmıyor değiller yani. ne bileyim bence tuhaf, burda da çoğunluk tuhaf bulmuş zaten. ama yapacak bir şey yok.

Aile var ya hu, sadece aile yok, başkaları da var demiş konu sahibi.
Damat bir de yakın arkadaşlarını istemiş yanında.

Ben düğünlerde bile erkek erkeğe ortamın olacaksa gelmeyeyim muhabbet edersiniz diyorum, o yüzden bu konuyu hiç anlamadım, empati yapamadım, çok abartı buldum.
yav erkek erkeğe ortam olsa buyursun gitsin ztn bizimkilerin play station turnuvaları vs eksik olmaz. eşim çok kez kalmaya da gitmiştir. bunları sorun yapacak biri değilim. ben de kendi arkadaşlarımla bol bol görüşürüm. her yere el ele kol kola gitmek zorundayız diye eşinin hayatına kısıtlama getiren biri değilim. ama bu ortam benim de bulunabileceğim bir ortamdı. samimiyetimize binaen çağırabilirlerdi beni de. abes olmazdı. ha eşimi istemeye davet etmeden önce zaten sadece nkaha gideriz diye konuşuyorduk o zaman aaa illa beni de istemeye çağırmalılar diye düşünmüyordum

Kız istemeye yüz milyon kişi gidilmez ki. Ben normal buldum sonuçta evde olan bir aktivite. Küçücük eve 5 kişi kız ailesi, 4 kişi en yakın akrabaları, 5 kişi konusahibinin arkadaşının ailesi ve sizin kocaniz gitse bile kalabalık. İnsan böyle yerlere çocuğunu bile götürmez kalabalık yapmasın diye. Ben hak verdim. Buncacik şeye alinip aranıza mesafe koymayin lutfenn ya
valla ev küçücük mü değil mi bilemiyorum. bu yüzden veya pandemi dolayısıyla kişi sınırlamasına gidildi diye bir bilgim yok. böyle söyleseler daha makul olurdu ama eşim direk x le beni de davet ettiler dedi diğer iş arkadaşını kastederek. oğlumu götürmezdim zaten. belki ikimiz de davetli olsak eşime ben gelmeyeyim sen git de diyebilirdim. ki halen de git diyorum tat kaçırmayayım diyorum.sadece buraya yazıyorum işte.

bana enteresan gelen -yazdınız mı görmedim ama-
bu ay sonu evlenecek insanlar nasıl daha şimdi kız istiyorlar?
evet, uzun zamandır hazırlık yapıyorlar ztn her şeyleri hazır. isteme nişan vs formaliteler halledilecek. abiyemi ne zaman alayım diye takılırdım hep hatta tarih belli olunca ilk size söyleyeceğiz derlerdi.

Çok mesele edilecek bir şey değil belki ama gene de fikrinizi almak istediğim bir konu var. Eşimin eski iş yerinden çok samimi olduğu iki arkadaşı var. Hala bazen ortak projeler üzerinde çalışıyorlar. Bu arkadaşları bu ay sonu evlenecekler. Hafta içi de kız isteme olacak. Bu çifti ben de tanıyorum, birlikte tatil yapmışlığımız, evimde ağırlamışlığım, dışarda yiyip içmişliğimiz var. Pandemiden önce çok sık görüşürdük. Kız da oğlan da çok iyi anlaştığım, sevdiğim kişiler ama tabii ki eşimle önceden aynı iş yerinde çalıştıkları için benle olduklarından çok daha samimiler. Çocukla eşim kankalar zaten. Çocuk eşimin kız istemeye giderken onunla gelmesini istemiş. Bu şehirde çocuğun anne babası dışında başka kimsesi yok, sanırım abileri de gelemeyecekmiş. Eşimi de kardeşi gibi gördüğünden bu teklifi yapmış ama ben davetli değilim. Eşime git tabii dedim ama içten içe beni davet etmediği için de bozulmadım değil. Eşimin bir sürü iş arkadaşı var, eğer söz konusu başka bir çift olsa davet edilmeyi beklemezdim ama bu çiftle gerçekten samimiydik, ben kızın yerinde olsam bizi davet ederdim sanırım. Bilemiyorum siz de olsanız davet bekler miydiniz yoksa ben ne alaka asıl arkadaşları eşim o gitsin mi derdiniz?
Pandemi almış başını gidiyor, istemede aile büyükleri yaşlılar vs oluyor. Böyle bir hassasiyet olabilir ki bu durumda eşinizi bile çağırmaları fazla olmuş. Ben bugün tekrar o aşamalardan geçiyor olsam 1. Derece akraba dışında kimseyi eve kabul etmem.

ben de yerinizde olsam hoslanmazdim,
esimin daveti tek basina gidecek sekilde kabul etmesinden de hoslanmazdim,

yani en azindan sizi davet etmiyorlarsa da bahanelerini bildirmeliler su durumda,
iste mesela ornek verilmis, korona sebebi ile kisi sayisi minimumda tutulmak isteniyor olabilir denmis.
Bu gibi bir durumda, esinize veya size bu bahane soylenmeli ve bu sebeple isteseler de cagirmanin mumkun olmadigi soylenmeli.

yok gitmeyeceğim zaten ama kırıldım. Gereksiz mi kırılmam onu bilemiyorum.

pandemi sebebi ile kalabalık olmasın mantığı ile tek davet etmiş olabilirler.
veya cahillikten hiç akıl edememiş olabilirler.
ilerleyen günlerde size karşı tavırlarına göre siz de tavrınızı şekillendirebilirsiniz.

Back
X