Eşim dedikodumu yapmış

ABIHAYAT

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2013
117
8
66
İstanbul
ben annemlerden farklı bi şehirde oturuyorum bu hafta bana geldiler 1 hafta kaldılar bugün annemin telefon etmesiyle bütün moralim alt üst oldu.Ben yanında yokken eşim beni babama şikayet etmiş çok müsrifmişim birde ders çalışmıyormuşum ne demek bu ya biz daha 6 aydır evliyiz arkamı dönünce benimi şikayet edecek ona buna.annem kesinlikle bişey deme dikkatli ol diyor ya o benim eşim değilmi ne yapıcam ben ona güveniyordum yanlışmı yapıyorum bi akıl verin ne olur NASIL DAVRANMALIYIM BUNU ona söylemelimiyim tarişmalımıyım bilmiyorum

peki sana önceden bunları demişmiydi yani çok müsrifsin ders çalışmıyosun falan böyle bi diyaloğa girmişmiydiniz

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Nasıl birşey ya. Çok tuhafıma gitti. Değil 6 aylık 60 senelik evli olsam da buna tahammül edemezdim. Bu ayrıca dedikodu da değil resmen şikayet. İnsan eşine güvenemezse kime güvenecek. Tabi ki de tepki göstermelisiniz durduğunuz hata.

başlarda böyle oluyolar yani benim eşimde başta böyleydi..
zamanla konuşarak aşacaksınız bunu zaten merak etme...

benim eşimde böyleydi. annem bize her geldiğinde eşim trenden alırdı. eve gelene kadar anneme anlatırmış. şunu yaptı bunu yaptı gibi. annem gelir moreli bozuk. en sonunda hep birlikte konuştuk.annem ne sorununuz varsa aranızda çözün dedi. birdaha anlatmadı

Çocuk şikayet ediyor sanki. Eşinizin yaptığında hiç bir mantık göremiyorum. Babanıza şikayet edecek o da size kızacak siz de onun istediklerini yapacak mısınız? Sanmam. Ben olsam inadına yapmam. Ne derdi varsa sizle konuşmalı, çok ayıp.

Belkide sohbet olsun diye diyodur hanı olur ya kızınız şöyle böyle yapıyor söyleyin düzelsin felan bunda art niyet aramam ben

bende öyle düşünüyorumönce sinir oldum ama tartışmayada girmek istemiyorum annem sakın söyleme yoksa evine gelmem dedi sustum bende ne yapayım

şimdi okudum ilk sayfadaymış. her erkekde azda olsa eşini şikayet etme huyu yada eğilimi vardır. bence büyütülecek bir mevzu değil.ben asıl suçlu anneni gördüm. gelip sana yetiştirmesi. ortada ciddi bir mevzu olsa bile büyükler arayı yalan dolanla bile yumuşatmalı. eşine böyle bişiy için tavır alma. bkış açımızı değiştirirsek sorunların üstesinden gelebilirz.

o ne çocuk gibi,
''baba o bana vurdu sende o na vuuuur''
evliliğin temeline aykırı bi kere.
sizin sorununuz evinizden dışarı çıkmayacak.
yoksa ilerde çok laçkalaşır hem kendi ilişkiniz,hem ailelerle olan ilişkiniz.

ders çalışmama olayını anlarım iyiliğini istiyor...... ama çok müsrif demesi ayıp olmuş sonuçta senin annen- baban... benim babama eşim böyle birşey dese benim tepki vermeme gerek kalmadan babam verir zaten benim eşimde serin havalarda kalın giyinmediğimde anneme şikayet eder üşütecek anne diye. ya da bana yardım etmiyorsun vs diye sızlanırım bazen ki eder ama sinir olduğunu bildiğim için söylerim hep anneme der anne bak bunları yapıyorum daha nasıl yardım edeceğim filan gibi cümleler.. bunlar sohbet düşüncelilik tarzı şeyler ama müsriflik konusu ayıp olmuş... birebir konuşun eşinizle kırıldığınızı söyleyin..

bence abartmayın.laf arasında geçmiştir.ben de annesine şikayet ediyorum eşimi.''çok sigara içiyor anne oğlun, birşey de'' diyorum şakayla karışık.ne var ki bunda? Allah daha büyük dert vermesin.

Bana çok abartılacak bir durum gibi gelmedi, hani benim anneme değil de kayınvalideme söylemiş olsa sinirlenirdim biraz ama. Anne sonuçta hem müsrif ders çalışmıyo demiş sadece bence kötü bişey yok annen seni biraz uyarsın sana kendisi söylerse yanlış anlarsın diye annene demiştir. Daha yeni evlisin bu kadar köpürme.

Cok buyutulecek tartisma konusu olacak bisey degil ama esinizle bunu konusmaniz gerek. Cunku bugun konusan yarin yine konusur, hosunuza gitmedigini ne derdi olursa sizinle konusmasi gerektigini soyleyin.

Cunku benim esimde evliligimizin ilk zamanlari annemlere abimlere ablamlara vs ben odadan cikinca hakkimda iyi veya kotu konusuyordu hani onemli konular degil ama yinede konusuyordu, Tabi ben duydum ilkinde sustum ama sonra baktim devami geliyor. Esimle konustum arkamdan dedikodumu yapma dedim beni hep sikayet ediyosun, yanlis yaptigim seylerde beni uyarabilirsin dedim hatta benden hiiiiic memnun degilsen ona buna soyleme ayrilalim dedim yani

o gunden sonra bidaha duymadim

Herşeyi normal karşılayan insanlar çıkıyor demek ki. "Benim eşim de yapardı ne olmuş" demiş bazı arkadaşlar. Sizin eşiniz de doğru yapmamış demek ki.

Sigara içtiği için ailesinden yardım istemekle bu bir değil ki. Sigara sağlık konusu. Buradaki tamamen farklı bir mevzu. "Ders çalışmıyor" gibi bir cümle iyiliğine söylenmiş olabilir ama "müsrif" demek resmen şikayet. Adamcağız eşine para harcamaktan usanmış bir de annesine şikayet ediyor. Yazık baş edemedi demek ki kendisi.

Daha neleri normal karşılayacağız acaba kadınlar olarak. Anneniz kanalıyla yola getirecek yani eşiniz sizi.

Bu karşındaki insana duyduğun saygıyla, güvenle alakalı birşey. Yarın bir gün herkesten saklamak istediğiniz daha büyük bir derdiniz olursa ne olacak peki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…