Eşim değişmiş olmasın :(

neffset

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2013
192
60
53
Arkadaşlar merhaba.. Çok canım sıkkın bu aralar.. Eşim yaklaşık 3 ay önce işinden kendi isteğiyle ayrıldı çünkü şartları zordu, tam anlamıyla emeğinin karşılığını alamıyordu ve doğal olarak da mutsuzdu.. Benimde desteğimle işten ayrıldı. Çok şükür maddi anlamda bir problemimiz yok, ben de çalışıyorum, borcumuz vs yok yani stres yaşayacak bir durum söz konusu değil. Eşimle bir buçuk yıllık evliyiz. İlk bir yıl çok tartışmalarımız oldu ama toparlamıştık. Eşim çabuk sinirlenip hemen pişman olanlardan. Beni kimseye ezdirmez, hiçbir şeyimi eksik etmez, gece uyanıp uyanıp üstümü örter, bensiz hiçbir yere gitmez (di). Ama işten çıktığından beri eşim bambaşka bir insana döndü.. Tabi işe gitmediği için uyku düzeni değişti. Geç yatıyor, geç kalkıyor.. Yemek düzeni hiç yok doğru düzgün beraber bir sofraya oturduğumuz çok azdır.. Önceden çok olmasa da bana ev işlerinde yardım eden adam şimdi kılını kıpırdatmaz oldu. Önceden beraber işten gelirdik çok yorgunsam beni oturtur kendi yemek hazırlardı bazen ama şimdi ben çalışıyorum ve birkaç haftada hasta hasta işe gittim geldiğimde bi sıcak çorba bulamadım, bi evi toparlamak falan olmadığı gibi bana misafir çağıralım diye tutturup akşam çayına misafirler çağırdı. Normalde ben yorgunsam kim olursa olsun yapılmış programı bile iptal eden, istemediğim yere gitmeyen adamdı bu.. Yani arkadaşlar bunları eşime söyledim ama hala aynı ve ben kendimi çok kötü hissediyorum. Ben bu adamı bu özellikleri için sevdim şimdi bambaşka biri oldu.. Şuan psikolojiside bozuk çünki eşim çok gururlu ve evde olmak onu çok bunalttı farkındayım.. Bense hiçbir zaman eşime işle ilgili moral bozacak bir ima,laf söz etmedim etmem zaten ama onun durumu bu.. Perşembe günü de doğum günü Allah biliyor içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.. Neyapacağımı bilemiyorum çok mutsuzum.Bana bir şeyler söyleyin nolur :(

bunalmış baya sanırım o yüzden salmış böyle kendini , ama toparlanması gerektiğini söyleyin

rahatsız olduğunuz şeyleri söylediğinizde cevabı ne oldu ?

işsizliğin verdigi pskilojiden kaynaklıdır.
ama toparlanmasına yardımcı olun bence. dahada kendini salıp iyice alışmasın bu duruma.

sustu hiçbir şey söylemedi farklı bi konuda tartışırken ben saydırdım oda sustu cevap vermedi.. :(

işsizlikten kaynaklanan ruh halindendir...
insan bazen psikolojik olarak iyi hissetmeyince kendini eli kolu kalkmaz,canı bişey yapmak istemez..
üstüne gitmemekte fayda var...
bi işe başlasın takip et bakalım aynı devam edecekmi..

O kadar hassas bi durumdaki bi iş bulup kendini iyi hissedene kadar suan yaptıklarını asla farketmeyecek, yanında olun gerekirse siz bile iş arayın çünkü bi erkek olarak evde olmak onun için büyük bi sorun.. Bunalmış belli ki

bu devirde öyle adrenalin hormonun verdiği yetkiye dayanarak hele ki evli bir erkek keyfi iş bırakamaz..önce iş bulmalıydı bağlantılar kurmalıydı sonra işten çıkmalıydı..gelmiş geçmiş ama eşiniz yine normal ben size söyleyeyim ..bir arkadaşımın eşi iki sene işsiz kaldı ,ama çok aradı sizin eşiniz gibi evde geç yatıp geç kalkmadı sabahın köründe dikildi kapı kapı iş aradı şu an memur ama vasfı vardı yani..iş bulamadığı süreçte psikolojisi bozulup karısını bile dövdü..ne demek istediğimi anladını inşallah.Allah yardımcınız olsun şu an için eşinize bence yüklenmeyin teşvik edin çıksın iş baksın..internetten değil ama bence şahsi başvurular yapsın geç yatıp geç kalkmasını başka bir sebebe bağlayamıyorum..

Arkadaşlar merhaba.. Çok canım sıkkın bu aralar.. Eşim yaklaşık 3 ay önce işinden kendi isteğiyle ayrıldı çünkü şartları zordu, tam anlamıyla emeğinin karşılığını alamıyordu ve doğal olarak da mutsuzdu.. Benimde desteğimle işten ayrıldı. Çok şükür maddi anlamda bir problemimiz yok, ben de çalışıyorum, borcumuz vs yok yani stres yaşayacak bir durum söz konusu değil. Eşimle bir buçuk yıllık evliyiz. İlk bir yıl çok tartışmalarımız oldu ama toparlamıştık. Eşim çabuk sinirlenip hemen pişman olanlardan. Beni kimseye ezdirmez, hiçbir şeyimi eksik etmez, gece uyanıp uyanıp üstümü örter, bensiz hiçbir yere gitmez (di). Ama işten çıktığından beri eşim bambaşka bir insana döndü.. Tabi işe gitmediği için uyku düzeni değişti. Geç yatıyor, geç kalkıyor.. Yemek düzeni hiç yok doğru düzgün beraber bir sofraya oturduğumuz çok azdır.. Önceden çok olmasa da bana ev işlerinde yardım eden adam şimdi kılını kıpırdatmaz oldu. Önceden beraber işten gelirdik çok yorgunsam beni oturtur kendi yemek hazırlardı bazen ama şimdi ben çalışıyorum ve birkaç haftada hasta hasta işe gittim geldiğimde bi sıcak çorba bulamadım, bi evi toparlamak falan olmadığı gibi bana misafir çağıralım diye tutturup akşam çayına misafirler çağırdı. Normalde ben yorgunsam kim olursa olsun yapılmış programı bile iptal eden, istemediğim yere gitmeyen adamdı bu.. Yani arkadaşlar bunları eşime söyledim ama hala aynı ve ben kendimi çok kötü hissediyorum. Ben bu adamı bu özellikleri için sevdim şimdi bambaşka biri oldu.. Şuan psikolojiside bozuk çünki eşim çok gururlu ve evde olmak onu çok bunalttı farkındayım.. Bense hiçbir zaman eşime işle ilgili moral bozacak bir ima,laf söz etmedim etmem zaten ama onun durumu bu.. Perşembe günü de doğum günü Allah biliyor içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.. Neyapacağımı bilemiyorum çok mutsuzum.Bana bir şeyler söyleyin nolur :KK43:

İş arıyor ama değil mi? Çalıştığı sektör iş bulma açısından nasıl? CV gönderdi cevap mı bekliyor? Önce yeni işini ayarlayıp sonra istifa edecek bir sektörde çalışmıyor muydu?

Esim zaten is basvurularinda bulunuyor, iside birakma sureci. Seneyi buldu biz flort donemindeyken sorunlari vardi dugunu falan beklesi islere bakti ama calisirken is bulmak cok zor gorusmelere igitmei sorun oldu bende çık diye iarar ettim yani yan gel yat durumu asla sozkonus degil..

sustu hiçbir şey söylemedi farklı bi konuda tartışırken ben saydırdım oda sustu cevap vermedi.. :KK43:
Saydırma, sakin ol.
Şimdi işsiz ya, bu evin erkeği hala benim diye hissetmek için size eskisinden daha dominant davranıyordur bence.
Üzüldüğünüz şeyleri sakince, suçlamadan dile getirin. Bir de taleplerine acaba eskisinden fazla hayır diyor olabilir misiniz? Siz de "o nasılda evde boş boş oturuyor " diye bir alt bilinç oluşmuş olabilir mi?

bunalımdan oluyordur bir erkek için çok zor evde oturmak bu dönemi anlayışla atlatmaya uğraşsın. Yeni iş bakıyor mu ? iş bulunca düzene girince düzelir inşallah.

issiz olmanin verdigi psikolojiyle salmis kendini.. ise girince duzelir.. dogum gunu icin birseyler planlayin motivasyon olur esinize..

Arkadaşlar merhaba.. Çok canım sıkkın bu aralar.. Eşim yaklaşık 3 ay önce işinden kendi isteğiyle ayrıldı çünkü şartları zordu, tam anlamıyla emeğinin karşılığını alamıyordu ve doğal olarak da mutsuzdu.. Benimde desteğimle işten ayrıldı. Çok şükür maddi anlamda bir problemimiz yok, ben de çalışıyorum, borcumuz vs yok yani stres yaşayacak bir durum söz konusu değil. Eşimle bir buçuk yıllık evliyiz. İlk bir yıl çok tartışmalarımız oldu ama toparlamıştık. Eşim çabuk sinirlenip hemen pişman olanlardan. Beni kimseye ezdirmez, hiçbir şeyimi eksik etmez, gece uyanıp uyanıp üstümü örter, bensiz hiçbir yere gitmez (di). Ama işten çıktığından beri eşim bambaşka bir insana döndü.. Tabi işe gitmediği için uyku düzeni değişti. Geç yatıyor, geç kalkıyor.. Yemek düzeni hiç yok doğru düzgün beraber bir sofraya oturduğumuz çok azdır.. Önceden çok olmasa da bana ev işlerinde yardım eden adam şimdi kılını kıpırdatmaz oldu. Önceden beraber işten gelirdik çok yorgunsam beni oturtur kendi yemek hazırlardı bazen ama şimdi ben çalışıyorum ve birkaç haftada hasta hasta işe gittim geldiğimde bi sıcak çorba bulamadım, bi evi toparlamak falan olmadığı gibi bana misafir çağıralım diye tutturup akşam çayına misafirler çağırdı. Normalde ben yorgunsam kim olursa olsun yapılmış programı bile iptal eden, istemediğim yere gitmeyen adamdı bu.. Yani arkadaşlar bunları eşime söyledim ama hala aynı ve ben kendimi çok kötü hissediyorum. Ben bu adamı bu özellikleri için sevdim şimdi bambaşka biri oldu.. Şuan psikolojiside bozuk çünki eşim çok gururlu ve evde olmak onu çok bunalttı farkındayım.. Bense hiçbir zaman eşime işle ilgili moral bozacak bir ima,laf söz etmedim etmem zaten ama onun durumu bu.. Perşembe günü de doğum günü Allah biliyor içimden hiçbir şey yapmak gelmiyor.. Neyapacağımı bilemiyorum çok mutsuzum.Bana bir şeyler söyleyin nolur :KK43:
Ah canım esın oyle bi bunalımda ki. Benim kuzenimin basına geldi bu is eşi isten çıkarıldı. Aynı anlattığınız seyler oldu. Eskiden yardım eden esınız su an size yardım etmiyor cunku evde is yaptığında kendini tabiri caizse ev kadını olarak görüyor. Su an ki ruh hali ona durumu bu sekilde aktarıyor. Acilen eşinizin ise girmesi ve bu donemde eşinize cok ciddi destek vermeniz gerekiyor. Mesela ona kendini güçlü hissettirin. Is konusunda beceremediginizi bişeyi ona sorun. Sen daha iyi anlarsın diye ona sorun. Evde bi ise gücünüzün yetmediğini onun daha güçlü oldugunu soyleyin mesela. Bu donemde yanında olmalısın. Kuzenimin eşiyle boşanma evresine gelmişlerdi. Dava açılacakken denk geldi ise girdi enişte. Ve eski halinden daha iyi oldu. Ama kuzenime bir kere sunu dedi" sen benim en zor dönemimde bana destek olamadın" haklıydı da ama gözümüz sonradan acıkdı. Soyle duşun ya bos kalmaya alışık karısının parasını keyifle yiyen bi adam olsaydı daha mı iyiydi. Adam işsiz kaldı diye bunalıma girmjs

merhabaa sizlik bir durum değil
adam bunalımda kendi üstünüze alınmayın
depresyondaki insan kendini de çevresni de önemsemez ki ister istemez
bence bekleyin bir bunalımı atlatsın hatta destek olun uzman yardımı alsın..

perşembe günü güzel bir sofra hazırla
pasta al birde
oturun yemek yiyin pasta üfleyin
kavga etmeden güzel güzel konuş
eskiden böyle değildin diye tatlı tatlı anlatın derdinizi
bunalmıştır.. bu arada yeni bir iş aramıyor mu?

bir erkek nasl böyle sorumsuz oluyor ki
bak benim kaynımda böyle iş bulmada keyfi işten çıktı
maddı sorunları hiç yoktu ve sonuç 4 yıldız işsiz
iş bulmak istemiyor nasılsa bir karı var bakan..

Ben tabiiki beklenti icine giriyorum sadece ev isi olarak degil disarda hallolmasi gereken şeylerde de boyle olunca sabrimta siyor herseyi gectim hastayken bana oyle yapmasi bi corba pisirip onume koymamasi ,sen yat ben hazirlarim dememesi misafir cagirmasi agirima gitti

Şimdilik sakin kalın. İş bulduktan sonra gözlemleyin. Devam ederse düşünürsünüz. İş arama sürecinin ve işsizliğin verdiği sıkıntıdandır bu sorunlar muhtemelen. Hayatınız yoluna girdiğinde düzelecektir.

Doğum gününde güzel bir şeyler yapın, eminim ihtiyacı vardır buna.

Arkadaslar esim kesinlikle calismaktan kacan hele hele benim maasima minnet eden biri degil gerekli gorusmeleride yapiyor sadece guvendigimiz ve bekledigimiz bir yer vardi orayi bekledik yoksa ise coktan girerdi ayrica icine sinmeyen garanti olmayan bir ise girmesinideben istemiyorum sonucta ozelsektörde calisacagi icin saglam bir sirket aramak durumundayiz benim edimin is aramamasi yada bulmak istememesi gibi asla ve asla hicbir sorunum ya da şüphem yok.. benim tek problemim bu süreçte evdeki tutumu lutfen bimeden yargilamayin

Back
X