• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim DEHB hastası

ladin19

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5.124
Puanlar
398
Merhaba kızlar benim eşim DEHB hastası ve bi tık ağır bir versiyonu. Biz almanyada yaşıyoruz. 30 Aralıkta ben evden markete diye çıktım eşim aşağıda arabada beni bekliyordu. Çıkarken de sadece cüzdanımı aldım. Eşimle birlikte ilk önce bankaya gittik para çektim sonra markete gittik markette de cüzdanımı ona verdim. Cüzdanımı nasıl yaptı etti bilmiyorum kaybetmiş ve farkında değil. Yılbaşı günü sordum cüzdan sende mi diye ben yatak odasında sana verdim ya dedi ama evdedir diye öteledim bakmadım. Bugün sordum verdim ya dedi ama yok oğlu yok. Ara tara bulamadık. Nasıl panik oldu. Benle birlikte nerelere gittiysek 3-4 gündür beni attı arabaya gezdik tüm gittiğimiz yerlerde sorduk yok. İçinde oturum kartım kimliğin kızımın kimliği her şey ordaydı. 137 Euro param her şey gitti. Ağlamak istedim. Evi hallaç pamuğuna çevirdik. Soruyorum hatırlamıyorum ben sana verdim sanıyorum diyor. Bu nasıl bir hastalık deli edecek beni. Anlayış gösteriyorum hep ama vallahi çok yoruldum. Ben anlayışsız biri değilim bu konuda sonuçta hasta ama dayanamıyorum herkesin hayatını etkiliyor evdeki. Öyle anlatmak istedim sadece.

İlac kullaniyor mu bu durumu icin? Yani dikkatsiz adama da cüzdan emanet edilmez ki :(

Bu herkesin başına gelebilecek bir şey. Sadece eşinizi suçlamayın. Sizin cüzdanınız sahip çıkmamışsınız.30 aralıktan 1 Ocak’a kadar cüzdanınızın kaybolduğunu farketmemişsiniz. Sizin cüzdanınız olduğu için marketten çıkarken cüzdanınızı alıp hemen çantanıza koymalıydınız. Benim de dikkatim çok dağınıktır hep bir şeylerimi kaybederim bu sebeple marketten çıkarken evden çıkarken bir yerlere girip çıkarken telefon cüzdan anahtar sürekli kontrol ederim.

Dehb hastalık değil.
Yapacak bir şey yok, kızsanız da faydası yok.

Dehbli biriyle yaşamaktan daha zor bir şey varsa o da dehbli olmak.
DEHB hastalık değilse nedir ben bilmiyorum açıklarsanız sevinirim.

Dikkat ve dürtü kontrolündeki farklılıktır. İlaçlarla yönetilebilir. Normal bireylerden daha başarılı olacakları işler vardır. Tam olarak eksiklik veya hastalık denemez.

Bu herkesin başına gelebilecek bir şey. Sadece eşinizi suçlamayın. Sizin cüzdanınız sahip çıkmamışsınız.30 aralıktan 1 Ocak’a kadar cüzdanınızın kaybolduğunu farketmemişsiniz. Sizin cüzdanınız olduğu için marketten çıkarken cüzdanınızı alıp hemen çantanıza koymalıydınız. Benim de dikkatim çok dağınıktır hep bir şeylerimi kaybederim bu sebeple marketten çıkarken evden çıkarken bir yerlere girip çıkarken telefon cüzdan anahtar sürekli kontrol ederim.
Eşime emanet ettim evet sahip çıkmadım.

Çeşitlilik, farklılık desek daha doğru olur herhalde.
Hastalık deyince iyileşecek bir şey gibi oluyor.
İyileşecek bir şey değil, yönetilebilecek bir şey.

Benim eşim de böyle bu anlattığın şeyler o kadar normal geliyor ki bana.. mesela bu yüzden eşim kart kullanmıyor herkes diyor ki nasıl olur bu devirde, kardeşim oluyor işte birkaç senede 50 kere yeni kart talep edilirse bu adam kart kullanmaya ehliyetli değildir. Ben böyle yaşamaya alıştım ama bazen deliriyorum ve buraya da yazıyorum. Bu adamlar maalesef bir ömür çocuk gibi kontrol gerektiren, bir şeyin emanet edilmemesi gibi bir duruma sahip.
Benim yeğenimde de var. Doktoru birçok hastalıktan beter olduğunu söylüyor ve çokça katılıyorum.

Yani unutkan olduğunu biliyorsunuz. 2 gün boyunca unutkan bir insanda cüzdan bırakılmaz ki. Bilerek yaptığı bir şey değil.
Benim de hayat gailem var. 2 küçük çocuğum var 11 aylık olan kalp hastası gurbetteyim. İnsan dayanak bekliyor. Dışarı çıkmıyorum sürekli hasta çocuğuma bakıyorum ve diğer çocuğum da bu dönemde kreşte değil tatil evde. Ben kırk yılda bir ona bir şey emanet ettim o ise benim gözümde emanete sahip çıkmadı. Başıma bir ton iş açtı.

Benim eşim de böyle bu anlattığın şeyler o kadar normal geliyor ki bana.. mesela bu yüzden eşim kart kullanmıyor herkes diyor ki nasıl olur bu devirde, kardeşim oluyor işte birkaç senede 50 kere yeni kart talep edilirse bu adam kart kullanmaya ehliyetli değildir. Ben böyle yaşamaya alıştım ama bazen deliriyorum ve buraya da yazıyorum. Bu adamlar maalesef bir ömür çocuk gibi kontrol gerektiren, bir şeyin emanet edilmemesi gibi bir duruma sahip.
Benim yeğenimde de var. Doktoru birçok hastalıktan beter olduğunu söylüyor ve çokça katılıyorum.
Doktora görünmüyordu kendi için benim zorumla görünüyor artık o da 3 ayda bir.

Dehb bir hastalik değildir nörogelişimsel farklılık olarak adlandırıyor.Ayrica ilaç kullanıyorsa unutmayacak öyle bir lüksü yok çünkü düzenli ve saatinde alması çok çok önemli oğlum dehb li bir çocuk.
Yetişkin bir dehb li ile yaşamak evet çok zor olabilir ancak ilaç terapi desteği ile devam edebilir hayatına unutkanligina çare yok alarm kurucak sizde cüzdan para ya da önemli neyiniz varsa vermeyeceksiniz başka yapılacak birşey yok.

Doktora görünmüyordu kendi için benim zorumla görünüyor artık o da 3 ayda bir.
Doktora gittik biz. Doktor çocukken tedaviye başlanmalıydı dedi ilaç verdi ama açıkçası biz pek faydasını görmüyoruz dozu arttırsa da olmadı yani. Bi de alışılmış bazı alışkanlıklar var bence sadece özel durum değil nasıl olsa biri arkamı topluyor rahatlığı

Dehb bir hastalik değildir nörogelişimsel farklılık olarak adlandırıyor.Ayrica ilaç kullanıyorsa unutmayacak öyle bir lüksü yok çünkü düzenli ve saatinde alması çok çok önemli oğlum dehb li bir çocuk.
Yetişkin bir dehb li ile yaşamak evet çok zor olabilir ancak ilaç terapi desteği ile devam edebilir hayatına unutkanligina çare yok alarm kurucak sizde cüzdan para ya da önemli neyiniz varsa vermeyeceksiniz başka yapılacak birşey yok.
İnsan bazen eşinden destek bekliyor. Neyse anlatsam da anlaşılabilecek bir durumum yok.

Doktora gittik biz. Doktor çocukken tedaviye başlanmalıydı dedi ilaç verdi ama açıkçası biz pek faydasını görmüyoruz dozu arttırsa da olmadı yani. Bi de alışılmış bazı alışkanlıklar var bence sadece özel durum değil nasıl olsa biri arkamı topluyor rahatlığı
Evet aynen öyle arkasını toplayan onu düzene sokan benim. O ise dağınık kafası karışık geziyor. Benle paylaşmıyor doktora yalandan gidip geliyor. Lale ya tam lale. (DEHB olanları tenzih ederim kocam nezdinde bu böyle kimse üzerine alınmasın)

İnsan bazen eşinden destek bekliyor. Neyse anlatsam da anlaşılabilecek bir durumum yok.
Ben anlıyorum sizi.
2 dehbliyle yaşıyorum, üstüne ben de dehbliyim.
Ne kendime ne eşime tahammül edebiliyorum bazen.

Ama anlattığınız çok olabilecek bir şey.
Bunun arkasına sığınıp her şeyi salıyorsa başka, ama sıkışık zamanda eline aldığı şeyi hatırlamaması o kadar normal ki.

Biraz da sizin ona göre yaşamanız gerekiyor.
Onun da bir zahmet ilacını vs aksatmaması gerekiyor, davranışları bir tek kendisini sıkıntıya sokmuyor, sizi de etkiliyor.

Back
X