Eşim destek olmuyor

Midenin %85 alınması
offf yapmayın gözünüzü seveyim,lütfen sözüme kulak asın,boşa sallamıyorum inanın.

değmez, ileride birçok sorun yaşayacaksınız :(

en azından bahsettiğim balon olayını doktorunuzla konuşsanız? o mümkün değil miymiş?

Siz 10 20 kiloyu spor ve diyetle verebilirsiniz lakin ben 40 kiloyu veremem maalesef
Benim 50 kiloyu düzenli beslenme ve spor ile veren tanıdığım var. 50 kiloya düştü tığ gibi oldu bu sefer de. Doktora gidersiniz rahatsizliginiza yönelik tedavi olursunuz. Kilo vermeye çalışırsınız sonra. Yine de olmazsa bakarsınız duruma. Ne kadarlık evlisiniz?

Önce kendinizi motive edip hedef belirleyebilirsiniz . Mesela haftada 3 kilo . Yürüyüş , su , ekmeği azaltmak mümkünse çıkarmak gibi
Ben bu dediklerinizi zaten yapıyorum. Yürüyüş mesela köpeğim ile günde 3 saat deniz kenarında yürüyüş yapıyorum su çok içiyorum ekmek yemiyorum

Çünkü o derece kilo sporla vermeye motivasyonum yok
Zayiflama ameliyatlarini bende riskli buluyorum. Hem ameliyatla birden bukadar kilo veren insanlarin cogunun yüzlerinde ve bedenlerinde cökmeler meydana geliyor.
Seren serengili taniyormusunuz bilmem ama kendiside bu ameliyatlari oldu ve suan büyük saglik sorunlari yasiyor. Youtubeda aciklamalarini bulup izleyebilirsiniz. Nekadar pisman oldugunu anlatiyor.
Spor ve diyet ile zayiflamak en manktiklisi.

Bende tüp mide oldum 3 yıl olacak , hala az yememe rağmen kilo almaya başladım yaşadığım başka sorunlarda cabası bilemedim 🤷🏻‍♀️
59 kilosun şu an kilo almıyorsun bence

Ben bu dediklerinizi zaten yapıyorum. Yürüyüş mesela köpeğim ile günde 3 saat deniz kenarında yürüyüş yapıyorum su çok içiyorum ekmek yemiyorum

Çok güzel .. Ama demek ki bir yerlerde yanlış olan birşey var . Fast food , abur cubur , paketli gıda ...

Canım 50 kgdan çıktım üstelik az yiyorum hala muhtemelen almayada devam edicem

Zayiflama ameliyatlarini bende riskli buluyorum. Hem ameliyatla birden bukadar kilo veren insanlarin cogunun yüzlerinde ve bedenlerinde cökmeler meydana geliyor.
Seren serengili taniyormusunuz bilmem ama kendiside bu ameliyatlari oldu ve suan büyük saglik sorunlari yasiyor. Youtubeda aciklamalarini bulup izleyebilirsiniz. Nekadar pisman oldugunu anlatiyor.
Spor ve diyet ile zayiflamak en manktiklisi.
Neyse arkadaşlar ben zaten buraya kararımı etkileyin diye yazmadım eşimi nasıl ikna ederim diye yazdım belli ki ona bi yanıt gelmeyecek. Sağolun yorumlarınız İçin.

Merhaba ben 28e girmek üzere olan morbid obez tabi ileri derecede obez biriyim. 166 boy 104 kiloyum. Bir gün uyku apnem yüzünden nefes alamayarak uyanınca tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim. Ama eşim kesinlikle destek olmuyor bu konuda bana. Ailem bile olmam taraftarı. Uyku apnesi eklem rahatsızlıkları şeker sınırda kolesterol tavan boyun fıtığı vs sağlığım elden gidiyor diye ailem ol dedi kabul etti ama eşim istemiyor. En sonunda ne yaparsan yap dedi kenara çekildi. Antalya’da yaşıyorum ve Akdeniz üni obezite cerrahisi bölüm başkanına ameliyat olacağım ama özelde olacağım.
Eşiniz ölmenizi istiyor o zaman ? Sebebi ne olursa olsun bencillik dinlemem ben olsam şanslıymışım ki uyanmışım ya bir dahaki sefere uyanamazsam diye korkudan uyuyamam

Vallahi adam bana çok sancılı olacak olursan spor yap demekten başka bişey demiyor. İnsülin direncini kıralım iğne olursun karından insülin direncin için diyor. Ameliyata izin vermiyor kendince.
Çok haklı
.. bir arkadaşımın abisi olmuştu bu ameliyatı ema neredeyse her gece acilde alıyordu.soluğu ağrılardan.. eşiniz size iyilik yapıyor aslında. Dengeli besnme, diyet ve sporla halledebilirsiniz

Çünkü o derece kilo sporla vermeye motivasyonum yok

100kg olmuşsunuz, uyku apnesi olmuşsunuz, sağlığınızı kaybetmişsiniz hayatınızı da kaybedebilirsiniz. daha ne motivasyon gerek size? İsterseniz çok çok iyi bir diyetisyen önerisi yapabilirim.

Son düzenleme:
Lütfen ilk sporla deneyin kendinizi. Instagramda milyon tane spor motivasyon sayfaları var zayıflamak için. Mide ameliyatının ne gibi komplikasyonları var biliyor musunuz? En iyi doktora olursanız ameliyattaki riskiniz azalır ama vücudunuzun uğrayacağı zarar asla azalmaz. Zaten yiyeceğiniz şeyler yine kısıtlanacak. E siz şimdiden kısıtlayın, daha sonra ara ara yemeyi tercih etmez miydiniz?

Diyet ve sporu deneseniz önce. Yapamam motivasyonum yok demeden ama
Iyi bir diyetisyen bulup önerilerine harfiyen uygulasanız cok iyi yol katedersiniz. Kilo verdikçe de kendinize güven gelir devam ettirebilirsiniz.
Kilonuz da öyle 150 vs değil. Verilebilir bir rakam.
Tam araştırmadım ama mide küçültme ameliyatının komplikasyonlari vs var. Riskleri var.
Yine de ameliyat olucam derseniz siz bilirsiniz

SSağlıkli olmak istedigin kıyafeti giyebilmek vs vs bir sürü motive edici şeyler var aslında..yaşınız da genç. Daha kolay kilo verebilirsiniz. Ben fazla kilonun vücuda zararlarını okuyunca gaza geliyorum. Mesela abur cubur yiyeceksem bbuvücuduma zerre faydası yok diye kendimi motive ediyorum.

Vallahi adam bana çok sancılı olacak olursan spor yap demekten başka bişey demiyor. İnsülin direncini kıralım iğne olursun karından insülin direncin için diyor. Ameliyata izin vermiyor kendince.

Mide ameliyati basit bir ameliyat degil. Ölümle sonuclanan vakalar da cikiyor haberlerde. Belki esiniz ondan korkuyordur

Eşiniz ameliyat süreci ile ugrasmak istemiyordur,ondan istemiyordur. Bu sizin sağlığınız için önemli bir karar. Aileniz yanınizda ise eşinize bakmayın, kendi konforunuzu düşünün. Allah yardımcınız olsun, ınş herşey çok güzel olur sizin için 🙏

Back
X