Eşim destek olmuyor

Siz 10 20 kiloyu spor ve diyetle verebilirsiniz lakin ben 40 kiloyu veremem maalesef

Beslenme düzeninizi değiştirmediğiniz sürece isterseniz 40 kere mide ameliyatı olun farketmez... Mide ameliyatı işin kolay tarafına kaçmak maalesef.

Siz önce hayatınızdan unu, şekeri bir çıkarın , aralıklı oruç ya da düşük karbonhiratlı beslenmeye geçin bakalım aydan aya nasıl hızlı kilo verip insülin direnciniz düşüyor, karaciğer yağlanmanız azalıp kolestrolünüz nasıl düşüyor bir görelim ..

Mide ameliyatı çözüm değil. Çözüm doğru beslenme... Bende eşinizin yerinde olsam bu sadece işin kolayına kaçmak derdim size

Ben bu dediklerinizi zaten yapıyorum. Yürüyüş mesela köpeğim ile günde 3 saat deniz kenarında yürüyüş yapıyorum su çok içiyorum ekmek yemiyorum
Bir diyetisyenle denediniz mi sizin insulin degerlerinize gore bir diyet ayarlayabilir bir calisma arkadasim 1 yilda 50 kilo verdi diyetisyenle ve herseyi de yesi cok da saglikli masallah geri de almadi ameliyat cok riskli kaldi ki aonrasinda da xok cok dikkat etmeniz gerekecek eger denememisseniz iyi bir diyetisyenle baslayin bu ise

Kolaya kaçmaya çalışıyorsunuz ama bu işin sonunda hayatınızdan olmak da var. Değer mi, bence değmez. Bu ameliyatlar çok çok riskli ameliyatlar. Vücut kitle indeksinize göre zaten morbid obez değilsiniz. Vermeniz gereken sadece 36 kg. İyi bir diyetisyen eşliğinde verebileceğiniz bir kilo. Burada N nscckts var, ben arada başlığını takip edip yemek tarifi bakıyorum. 100lü kilolardan 40-50 kg'yu ameliyatsız, diyetisyensiz verebilmiş, azmine hayran kaldığım bir hanım. Bir başlığına girin bakın, motive olun. İnanın zor değil. Düşündüğünüz yol size yatıcam kalkıcam kilo vericem gibi gelse de inanın hiç öyle değil. Kendinize bu kötülüğü yapmayın.

başarabilirsiniz, 36 kilo, hepsini vermeseniz de olur, 10 kilo verseniz gerisi gelir, morbid obez de değilsiniz, insülin direnci nedeniyle kilo veremiyor olabilirsiniz, endokrinoloji bölümüne gidin, onlar sizi diyetistene yönlendiriyor zaten. ve size tavsiye veren bunca kişiyi terslemeyin, sizi tanımıyoruz etmiyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz

Siz ameyati kurtulus bir kerede cozum zannediyorsunuz ama esiniz hakli diyet ve sporla verin kilonuzu akeyat olup yemek yemeye devam edince hicbisey degismeyecek siz once dusunce yapinizi degisin amelyat oldum hop cok saglikliyim zayifladim bitti bumu olacak saniyosunuz? Motivasyonum yok demissinizde sonrasinda nasil tutacaksiniz kendinizi yemege karsi. Akli basinda dusunen tek kisi esin bence

Benim eşimde ara ara ameliyat olmak istediğini söylüyor bende destek olmuyorum. Çünkü ameliyat olmakla bitmiyor. Bir kere zaten ciddi bir ameliyat. Bir sürü komplikasyon riski var. Hadi diyelim herşey normal geçti, sonrasında yemeye alışkın bi insan yine eski düzene dönecek, tekrar kilo alacak. Verilmeyecek bi kilonuz yok. O kiloları bende görmüş biri olarak söylüyorum bunu. Az yemeye alışın önce hayatınızı yavaş yavaş bu düzene alıştırın. Yavaş kilo verirsiniz ama kalıcı olur. Bir anda verilen o kilolar kim bilir nasıl hasar bırakır bünyede..

Bende ameliyat oldum çok kolaydı benim için iyi ki olmuşum diyorum. Eşinizi ikna edin mutlaka

Bi tanidik olmustu suan eski haline geri dondu gerçekten is bogazda bitiyor
Mutfaga girenleri degistirmek düşünerek beslenmek en önemlisi
Ameliyat belki yapilanlari mecburi hale getirir fakat sonra o mide tekrar genisliyor
İnsülin dahi vurulmak diyet gerektiriyor
Ve size sunu soyliyim sadece 1 ay diyetinize uygun yasarsaniz vucut alisiyor aclik cekmiyor zaten
1 ay evde yatana kadar spor ve diyetlede kilo verilebilir gayet
200 kilo olsaniz amenna ama 100 kilo icin kesinlikle degmez ameliyat olmaya

Merhaba ben 28e girmek üzere olan morbid obez tabi ileri derecede obez biriyim. 166 boy 104 kiloyum. Bir gün uyku apnem yüzünden nefes alamayarak uyanınca tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim. Ama eşim kesinlikle destek olmuyor bu konuda bana. Ailem bile olmam taraftarı. Uyku apnesi eklem rahatsızlıkları şeker sınırda kolesterol tavan boyun fıtığı vs sağlığım elden gidiyor diye ailem ol dedi kabul etti ama eşim istemiyor. En sonunda ne yaparsan yap dedi kenara çekildi. Antalya’da yaşıyorum ve Akdeniz üni obezite cerrahisi bölüm başkanına ameliyat olacağım ama özelde olacağım.

devlette ameliyat olma kriterlerini karşılıyor musunuz?

Bence kilonuz çok fazla değil bu ameliyat için o sebeple sordum kriterleri karşılayıp karşılamadığınızı.
Ameliyat çok riskli. Sizi korkutmak istemiyorum ama bu ameliyat sebebiyle Çok fazla insavefat etti. Bence bunu göze almak için şu an gerçekten hayatının kilo yüzünden bitik halde olması lazım.

Bir arkadaşım istanbulda bir doktora gidiyor. 110 kg üzeri idi. Tam kilosunu söylemiyor. 2 senede 20 kg verdi doktorun uyguladığı bol kaçamaklı karın doyurmalı ama istikrarlı ve bazı yasakların olduğu bir diyet programı ile. Yani ayda 0.5 ila 1 kg arası veriyor. Hiç tartılmıyor. Lahmacununu da baklavasını da yiyor. Ama bazı kuralları var işte.
o kadar yavaş kilo veriyor ki baktığımızda anlamıyoruz eaki fotoğraflara bakıp farkettik. O da ameliyattan döndü.
Obezite cerrahına gitmişti eğitim araştırmada. Kız doktoralı mühendis. Adam bayağı azarlamıştı sen ameliyatlık değilsin. Kilo vermek için ne yapman gerektiğini bilmeyecek kadar da cahil değilsin. Sihirli değnek arama diye.
Sonra bu yola girdi işte.
Dediğim gibi önemli olan istikrar. Battı balık yan gider psikolojisinden, ameliyatsız düzelmem psikolojisinden çıkmanız.
Yeme alışkanlıklarınızı değiştirip yavaş yavaş kilo vermeye çalışmak sabır işi. Sizde bu sabır ve istikrar var mı bilmiyorum.
Ama ilk sayfada yazdığınız diyetle 20 kilo verilir ama 40kilo verilmez mesajından bile negatif bi enerji veriyorsunuz. Şu halde size 20 kilo bermek bile mucize. Kendinizi 20 kilo daha zayıf hayal bu sizi mutlu etmiyor mu?
bir anda kırk kiloya odaklnmayın. 10-20 diye yavaş yavaş gidin. Motivasyon ve özgüven gelecektir illa ki.
olay tamamen kafada bitiyor. Fiziksel engeliniz yok.

canımcım öncelikle eşine ne? doktor mu diyetisyen mi adam neyine göre olma diyebiliyor yani? bence önce bir diyetisyene git ve bir iki cerrahla konuş testler yapılsın uygunluğun bakılsın. onlar zaten sana ameliyatlı ya da ameliyatsız zayiflaman için uygun yöntemi söyleyeceklerdir. eşin de kendi işine karışsın zahmet olmazsa. bazı erkekler kompleks yapıyor çok güzel olursan onu beğenmezsin diye kendi bencilliğinden istemiyor olabilir.

Daha önce kafanızın uyuştuğu bir diyetisyen, spor salonu ve psikolog üçlüsüyle zayıflamaya denediniz mi?

Bu ameliyatı olsanız bile psikolojik olarak duygusal yeme bozukluğunu düzeltmezseniz gene kilo alırsınız kendimden biliyorum. 67 kiloya düşüp 5 ayda tekrar 85 kg oldum :(

Diyetisyenle benzer düşünmeniz çok önemli. 3 4 diyetisyenle çalıştım verim alamadım. Ama en son kafama göre bir diyetisyen buldum ve inanılmaz memnunum.

Eğer gerçekten zayıflamak istiyorsanız, mğcade etmek istiyorsanız 4 5 ay dediğim gibi deneyin. Hatta maddi olarak sorununuz yoksa eve, ofise her gün yemek gönderen diyetisyenle çalışan yerler var. Oradan hizmet alabilirsiniz. :)

Eşim beni desteklemek için iddiaya giriyor 😁😁 her zaman kazanamıyorum ama bu beni motive ediyor. Örneğin 90 kg olursan 2 günlük şuraya tatile gideriz vb vb

Kardesimde de ayni sorun var kilo verdiği dönemler oluyor devam edemiyor onun da insulin direnci var surekli acıkıyor kendini durduramıyor. Cok zor ve yorucu bir sürec dogal yoldan kilo vermek ama azimle o da olur.
Bence kısa yolu seçin ameliyat olun kurtulun. En buyuk destek kendinize olan inancınız olsun. Hayat yaşamaya deger her anınız kıymetli.

Siz 10 20 kiloyu spor ve diyetle verebilirsiniz lakin ben 40 kiloyu veremem maalesef
Olur mu öyle şey . İş istemekte ve emek vermekte bitiyor . Dengeli ve düzenli beslenme yanında spor ile varamayacağın hedef yok ki . Doğru uzmanlardan yardım Alman gerek sadece . Ben 96 kilodan 57 kiloya indim şu an 60 kiloyum ve bir ultra maratoncuyum . Yeterki iste diyorum.

Gerçekten biraz çaba sarfederek kilo verebilirsiniz. Ameliyat sonrası cok sıkıntılı olabiliyor, üzmek istemem ama hayatını kaybedenler bile vardı. Bence sağlıklı kilo verimine odaklanın ve iyi bir diyetisyen araştırın, üzgünüm eşinize hak verdim

Çünkü o derece kilo sporla vermeye motivasyonum yok

O halde ameliyat sizi kurtarmayacak.
Bir kac sene idare eder, sonrasinda yine saglikli beslenme ve spor rutinine gore sekillenecek vucudunuz. Yasiniz gencken bunu cözmenizi tavsiye ederim.
Kalici bir cozum, saglikli bir yasam, davranis degisikliginden geciyor.
Ben diyetisyenim, yardimci olacagim bir sey varsa ozelden yazabilirsiniz. Amacim sizi üzmek degil, lutfen kirilmayin.

Bakin ben gecen sene 160 boyumla 99u gormustum. Yani benden iyi durumda sayilirsiniz. Oyle cok sert diyetler yapamiyorum. Zaten karantina baslayinca mart sonu gibi dikkat etmeye basladim. Evdeydik zaten hep ev yemegi yedim. Tatlilarin sekerini azaltarak yaptim bir anda birakamazdim cooook severim cunku. Ama sporu yılmadan yaptim. Leslie yaptim haftanin 4 gunu. 3 gunu de tum vucut direnc egzersizi yaptim. Leslie ve egzersizleri ayni gun yaptim. Yani haftanin 3 gunu bostum aralara serpistirip dinlenme gunu yaptim. Boylece temmuz sonuna kadar 15 kg verdim. Siz ameliyat da olsaniz yine diyet ve spor beklenecek sizden. Yattiginiz yerden fit olmayacaksiniz. Hatta mide operasyonu gecirdiginiz icin mecburen bir sure her seyi yiyemezsiniz. Degmez o cekeceginiz cileye terlemek daha kolay inanin.
Bir de size bir anda hadi 40 kg ver diyen yok. Parca parca hedefler koyun. Ben bu arada yaz sonu evlendim biraz simariklik yaptim sporu saldim ama kilomu koruyorum. Yeni bir hedef koyup yeniden disipline girecegim. Siz de boyle hedefinizi 3e 4e bolebilirsiniz. Daha gercekci ve motive edici olur. 5 kg verseniz bile kardir sizi cok rahatlatir.

Back
X