Merhaba ben 28e girmek üzere olan morbid obez tabi ileri derecede obez biriyim. 166 boy 104 kiloyum. Bir gün uyku apnem yüzünden nefes alamayarak uyanınca tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim. Ama eşim kesinlikle destek olmuyor bu konuda bana. Ailem bile olmam taraftarı. Uyku apnesi eklem rahatsızlıkları şeker sınırda kolesterol tavan boyun fıtığı vs sağlığım elden gidiyor diye ailem ol dedi kabul etti ama eşim istemiyor. En sonunda ne yaparsan yap dedi kenara çekildi. Antalya’da yaşıyorum ve Akdeniz üni obezite cerrahisi bölüm başkanına ameliyat olacağım ama özelde olacağım.
Ben de çocukluğumdan beri hep kilo sorunu olan biriydim hayatım hep diyetle sporla geçti...
10 kilo verdim 15 aldım, 20 kilo verdim 25 kilo aldım, en son 125 kiloya kadar çıktım, nefes almaktaz uyumakta, hareket etmekte çok zorlanıyordum.
En son 2017'de ameliyat olmaya karar verdim fakat ne eşim ne çocuklarım ne de ailem asla onay vermedi ve onunla da kalmadılar sürekli olumsuz söylemlerle beni çok etkilediler...
Onlara göre boğazına hakim olsam kilo verebilirdim ve ameliyat günü ameliyatı bu korku dayatmaları yüzünden iptal etmek zorunda kaldım.
Sonra tekrar spor diyet vs. ama kilo veremedim, yaşadığım sıkıntıları bir tek ben yaşıyordum.
Sağlık sorunları, kıyafet bulamama, kendime olan güvenimi kaybetmeme sebep oldu...
Sonra bir gün hastaneden randevu aldım bu kısır döngüden çıkmalıydım karar verdim

Hiç kimseye haber etmeden ameliyat için gerekli tüm işlemleri yaptırdım. Morbit obez olduğum için bulunduğum ülkede (Yurt dışı) ameliyatım ücretsizdi, gerekli testlere girdim...
Psikolog, diyetisyen, kalp damar, vs. baya yorucu bir süreç sonra ameliyatım için onay verdiler
Sonrasında ameliyat tarihi beklemeye başladım ama yine kimseye bu konu hakkında birşey demedim.
7 Ağustos 2020 cuma günü ameliyat günüm kesinleşti..
Ameliyatıma 1 ay vardı ve benden başka kimse bilmiyordu

Eşimle de o dönem biraz aramız limoniydi, neyse bir akşam aldım karşıma dedim ki 7 Ağustos cuma benim randevum var ve 1 hafta yardıma ihtiyacım olacak bana yardım edebilir misin?
Sonra başladım anlatmaya işte...
Kesin ve kararlı bir biçimde yaşadığım sağlık sorunlarını ve psikolojik olarak bir kadın olarak ne kadar etkilendiğimi falan anlattım ve bu kararımdan ne olursa olsun vazgeçmeyeceğimi, eleştiriye yada onaya değil sadece eşim olarak yanımda yer almasını sonuç her ne olursa olsun bana destek olmasını kararıma saygı duymasını falan anlattım...
Tabii pek gönlü olmadı ama ben kafaya koymuştum...
Çok şükür gastric bypass oldum çok rahat bir ameliyat geçirdim bir komplikasyon yaşamadım 5 ay'ı geride bıraktım (ilk 1 ay tabii ki zor bir süreç) şimdilik 30 kilo verdim ve hiç hissetmediğim kadar enerjik ve sağlıklıyım, sadece yeme düzenime çok dikkat etmeye çalışıyorum.
Yani aslında şunu anlatmaya çalışıyorum siz gerçekten sağlık sorunları yaşıyor ve bu durumdan rahatsız oluyorsanız çevrenizdeki insanlara da isteyerek yada istemeyerek kabul ettirebilirsiniz. Sonuç itibariyle sizin hayatınız, sizin tercihleriniz. Siz kendinize ve seçimlerinize saygı duyun çevrenizdekiler de sizin kararınızı onaylamasalar bile saygı duymak zorundalar.
Eğer yanlış bi cümle kurup incinmenize sebep olduysam kusuruma bakmayın.