Eşim destek olmuyor

Daha önce 105 kg dan 60kg ya 6 ayda düstüm. Haftanın 6 günü çalışıyordum. Şu programi uyguladim.
Ilk 2 hafta sabah akşam otobüsden 1 durak önce inip yürüdüm.hic spor yapmadigimdan 1 durak yürüyünce çatliyordum resmen.
Sonraki 2 hafta 2 durak, sonraki 3 hafta 3 durak once derken işe yürüyerek gider oldum. 1 ayin sonunda 12 13 kg gitmisti.
Sonra sadece bayanlarin gittigi cok eglenceli bir spor salonuna yazildim. 5 ay bu salona haftanin 6 günü hic aksatmadan gittim.Gruplar halinde spor ve dans ediyorduk. Bircok arkadaş edindim sosyallestim.biryandanda kilolar 3 er 5 er gittikce şevkim artti. Eğer istersen yapamayacagin birsey yok. sadece karar vermek ve disiplinli olmak gerekiyor. Biçak altina yatmak çokta iyi değil .iyileşme süreci çok sancıli.

Vallahi adam bana çok sancılı olacak olursan spor yap demekten başka bişey demiyor. İnsülin direncini kıralım iğne olursun karından insülin direncin için diyor. Ameliyata izin vermiyor kendince.
burayı atlamışım.. insülin direnci böyle bir şey değil maalesef. vücut insülin salgılar ancak hücre reseptörlerinde -adı üstünde- insüline direnç olduğu için etki etmez.

o göbekten iğne yapma olayı tip1 diyabet hastalarında yani vücudunda insülin üretimi olmayan hastalarda ve ilerlemiş tip2 diyabet hastalarında uygulanır.

yanlış anlamayın ama ben karı-koca sizin konuya yeterince vakıf olduğunuzu düşünmüyorum. bahsettiğiniz mide ameliyatı için belli endikasyonları sağlamanız gerekir,isteyen herkese yapılmaz. en azından devlet hastanelerinde böyledir.

ben mide küçültme ameliyatı olmak istiyorum diyince hemen onay çıkmıyor maalesef,dediğim gibi kriterleri karşılıyor olmanız gerekir.

şu anda vücudunuzda yeme içme bozukluğu ve sedanter yaşama bağlı metabolik sorunlar mevcut, ve önce bunları düzeltmediğiniz sürece midenizi küçültmek asla kalıcı çözüm oluşturmayacak.

erken dönemde iyi kilo verirsiniz evet ama bir sürü yan etkisini de görürsünüz + hala yaşam tarzı değişikliği yapmamışsanız ilerleyen dönemlerde yine kilo alırsınız.

fikrim değişmeyecek demişsiniz ama burada dil döken insanların hepsi sizin sağlığınızı düşünüyor, yoksa sizi tanımayız etmeyiz, kilo verip vermemeniz bizi hiç ilgilendirmez. ancak kendinizi göz göre göre ( başka alternatifler varken) tehlikeye atmanızı istemiyoruz sadece. yoksa elbette karar sizin.

iyi forumlar

Neyse arkadaşlar ben zaten buraya kararımı etkileyin diye yazmadım eşimi nasıl ikna ederim diye yazdım belli ki ona bi yanıt gelmeyecek. Sağolun yorumlarınız İçin.
Eşinizden neden izin alıyorsunuz?ben bu kısmı anlamadım .hayatı paylaşıyorsunuz evet ama izin almak bana garip geliyor .olmak istiyor musunuz ?evet ..aileniz de arkanızda ..e daha ne ? Benim cok yakın arkadasım oldu ve şuan cok memnun hayatından ;hatta öncesinde 1 sene diyetisyen ,spor vs demedi ama olmadı ..

öncelikle olmaya karar verdiyseniz sizi biz durduramayız ama kilo vermeye hiç çabaladınız mı peki? bunu şu yüzden soruyorum cevremde 90 kilodan 56ya düsen biri var. tek yaptığı, yeme içme düzenini ayarlayıp yürüyüs yapmak oldu ve sizden de yaşı büyük. 36 yasında su an. diğer bir örneğim daha var bu yaşlarda. ama sizin tercihiniz.
sadece şunu söylemek isterim bıçak altına yatmadan önce, amacım korkutmak değil ama yaşadığımdan bahsedeceğim. tüp mide olmadım fakat üç üç bucuk sene önce mide fıtığı ve reflü ameliyatı oldum, tüp mideden cok daha basit bir operasyondu. okmeydanı eğitim araştırmada. ve doktorumu da özel kliniğinde bulmuştum sıradan bir doktor da değildi. proftu. ameliyatım bittikten sonra şiddetli omuz ve göğüs ağrılarım başladı, beni hiç sormadan etmeden bakmadan eve gönderdiler kötüyüm dememe rağmen. ameliyat onlara göre basit diye beni dinlemediler. üçüncü gün evde ağrıdan duramamaya ve öksürmeye başladım, nefes alabilmem azaldı.. doktora gittiğimdeyse acil yatış yaptılar. ameliyattan dolayı ciğerlerim su toplamış ve enfeksiyon değerim 0 virgüllerde olması gerekirken 340 olmuş. iki ay en ağır antibiyotikler ve sırtımda ciğerime uzanan bir hortumla yatmak zorunda kaldım. yaşım küçük olduğu için kurtulduğumu söylediler.
aynı zamanda tüp mideden kötüleşen de cok hasta vardı. keşke ilk tercihiniz çabalamak olsa, eminim ki cok zordur sizin icin anlayabiliyorum ama.
konu eşinizse de, kararı artık siz vermişsiniz. oturup güzel güzel konuşun. yanınızda olacaktır

Merhaba ben 28e girmek üzere olan morbid obez tabi ileri derecede obez biriyim. 166 boy 104 kiloyum. Bir gün uyku apnem yüzünden nefes alamayarak uyanınca tüp mide ameliyatı olmaya karar verdim. Ama eşim kesinlikle destek olmuyor bu konuda bana. Ailem bile olmam taraftarı. Uyku apnesi eklem rahatsızlıkları şeker sınırda kolesterol tavan boyun fıtığı vs sağlığım elden gidiyor diye ailem ol dedi kabul etti ama eşim istemiyor. En sonunda ne yaparsan yap dedi kenara çekildi. Antalya’da yaşıyorum ve Akdeniz üni obezite cerrahisi bölüm başkanına ameliyat olacağım ama özelde olacağım.
Ben de çocukluğumdan beri hep kilo sorunu olan biriydim hayatım hep diyetle sporla geçti...
10 kilo verdim 15 aldım, 20 kilo verdim 25 kilo aldım, en son 125 kiloya kadar çıktım, nefes almaktaz uyumakta, hareket etmekte çok zorlanıyordum.
En son 2017'de ameliyat olmaya karar verdim fakat ne eşim ne çocuklarım ne de ailem asla onay vermedi ve onunla da kalmadılar sürekli olumsuz söylemlerle beni çok etkilediler...

Onlara göre boğazına hakim olsam kilo verebilirdim ve ameliyat günü ameliyatı bu korku dayatmaları yüzünden iptal etmek zorunda kaldım.
Sonra tekrar spor diyet vs. ama kilo veremedim, yaşadığım sıkıntıları bir tek ben yaşıyordum.
Sağlık sorunları, kıyafet bulamama, kendime olan güvenimi kaybetmeme sebep oldu... 😔

Sonra bir gün hastaneden randevu aldım bu kısır döngüden çıkmalıydım karar verdim😊
Hiç kimseye haber etmeden ameliyat için gerekli tüm işlemleri yaptırdım. Morbit obez olduğum için bulunduğum ülkede (Yurt dışı) ameliyatım ücretsizdi, gerekli testlere girdim...
Psikolog, diyetisyen, kalp damar, vs. baya yorucu bir süreç sonra ameliyatım için onay verdiler🥰

Sonrasında ameliyat tarihi beklemeye başladım ama yine kimseye bu konu hakkında birşey demedim.
7 Ağustos 2020 cuma günü ameliyat günüm kesinleşti..
Ameliyatıma 1 ay vardı ve benden başka kimse bilmiyordu😖
Eşimle de o dönem biraz aramız limoniydi, neyse bir akşam aldım karşıma dedim ki 7 Ağustos cuma benim randevum var ve 1 hafta yardıma ihtiyacım olacak bana yardım edebilir misin?
Sonra başladım anlatmaya işte...
Kesin ve kararlı bir biçimde yaşadığım sağlık sorunlarını ve psikolojik olarak bir kadın olarak ne kadar etkilendiğimi falan anlattım ve bu kararımdan ne olursa olsun vazgeçmeyeceğimi, eleştiriye yada onaya değil sadece eşim olarak yanımda yer almasını sonuç her ne olursa olsun bana destek olmasını kararıma saygı duymasını falan anlattım...
Tabii pek gönlü olmadı ama ben kafaya koymuştum...
Çok şükür gastric bypass oldum çok rahat bir ameliyat geçirdim bir komplikasyon yaşamadım 5 ay'ı geride bıraktım (ilk 1 ay tabii ki zor bir süreç) şimdilik 30 kilo verdim ve hiç hissetmediğim kadar enerjik ve sağlıklıyım, sadece yeme düzenime çok dikkat etmeye çalışıyorum.

Yani aslında şunu anlatmaya çalışıyorum siz gerçekten sağlık sorunları yaşıyor ve bu durumdan rahatsız oluyorsanız çevrenizdeki insanlara da isteyerek yada istemeyerek kabul ettirebilirsiniz. Sonuç itibariyle sizin hayatınız, sizin tercihleriniz. Siz kendinize ve seçimlerinize saygı duyun çevrenizdekiler de sizin kararınızı onaylamasalar bile saygı duymak zorundalar.

Eğer yanlış bi cümle kurup incinmenize sebep olduysam kusuruma bakmayın. 🌿

Back
X