eşim ev kredi ödüyor burnumuzdan getiriyor

nomadd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
995
234
eşimde bende çalışıyoruz. plansız programsız eşim ve babası yüzünden ev kredisine girmek zorunda kaldık. evdeki hesapları çarşıya uymadı ve bana güvendiler.
eşimin maaşı ev kredisine gidiyor. bende evi geçindiriyorum ve ekstra çıkan borçları ödüyorum. zor durumda değiliz ama kılı kılına geçiniyoruz. 3,5 yıl kaldı kredinin bitmesine. annemlerin düğün hediyesi olan takılarım duruyor sadece. eşim önce onları verip, 1 yıllığını kapatalım dedi. zaten faizi ödediğimiz için kabul etmedim elimdekini vermeye. çünkü geri yerine gelmeyecek. ve borcumuz bitince araba almak istiyorum bir kısmıyla.
şimdi de tutturmuş 600 tl de sen ekle krediye fazla ödeyelim her ay. ödeyelim tamam ama 700 tl elime para kalacak. nasıl geçinelim. bunun hastalığı var, başka durumları var. ve yüksek ödeyince hiç bir karımız olmayacak sadece vade düşecek ve banka faizini alacak. bana mantıklı gelmiyor, bunun yerine her ay miktar para ayıralım son 1 yılını peşin verelim hemde sıkıntıya girmeyiz dedim. eşim başladı, bu ev tek benim mi ben eşek miyim ödüyorum demeye. başlarda kesinlikle bana güvenmeden krediye girdiğini söyleyen eşim şimdi beni mecbur tutuyor.
çok zoruma gidiyor, beni zorlaması. güzel dille söylese bu kadar zoruma gitmezdi.
sizce ne yapmalıyım. önümüz yaz tatile gitmek istiyorum bu kadar sıkıntıya girmek istemiyorum ama eşim beni anlamıyor.

ben eşek miyim mi diyor ödediği için, pardon ama sizde evi geçndiriyorsunuz hayret bir şey, bu erkeklere ne kadar iyilik etsen o kadar nankörlük ya, zaten banka faizi alıyor, dedğiniz gibi hastalık olur bir şey olur belli olmaz hayat bu, ama yinede iyi düşünün

sıkılmış demekki ona da hak verin .
üslubu iyi olmayabilir ama biraz rahatlatın bence eşinizi

bence artanla yatırım yapmak en mantıklısı.... dediğiniz gibi binbir türlü hal var. o kaba davranmış ama siz güzel dille evi geçindirirken kendimi eşek gibi hissetmiyorum deyin bakalım ne diyecek..

Evin kredisi bitince sadece kendisinin ödediğini düşünüp benim evim mi diyecek?
Sizin evi geçindirdiğiniz para göze görünmüyor çünkü.
Masrafları beraber karşılıyoruz ne demek eşşek miyim demek diye tepki vermediniz mi?

eşimde bende çalışıyoruz. plansız programsız eşim ve babası yüzünden ev kredisine girmek zorunda kaldık. evdeki hesapları çarşıya uymadı ve bana güvendiler.
eşimin maaşı ev kredisine gidiyor. bende evi geçindiriyorum ve ekstra çıkan borçları ödüyorum. zor durumda değiliz ama kılı kılına geçiniyoruz. 3,5 yıl kaldı kredinin bitmesine. annemlerin düğün hediyesi olan takılarım duruyor sadece. eşim önce onları verip, 1 yıllığını kapatalım dedi. zaten faizi ödediğimiz için kabul etmedim elimdekini vermeye. çünkü geri yerine gelmeyecek. ve borcumuz bitince araba almak istiyorum bir kısmıyla.
şimdi de tutturmuş 600 tl de sen ekle krediye fazla ödeyelim her ay. ödeyelim tamam ama 700 tl elime para kalacak. nasıl geçinelim. bunun hastalığı var, başka durumları var. ve yüksek ödeyince hiç bir karımız olmayacak sadece vade düşecek ve banka faizini alacak. bana mantıklı gelmiyor, bunun yerine her ay miktar para ayıralım son 1 yılını peşin verelim hemde sıkıntıya girmeyiz dedim. eşim başladı, bu ev tek benim mi ben eşek miyim ödüyorum demeye. başlarda kesinlikle bana güvenmeden krediye girdiğini söyleyen eşim şimdi beni mecbur tutuyor.
çok zoruma gidiyor, beni zorlaması. güzel dille söylese bu kadar zoruma gitmezdi.
sizce ne yapmalıyım. önümüz yaz tatile gitmek istiyorum bu kadar sıkıntıya girmek istemiyorum ama eşim beni anlamıyor.
pardon da o ev ıkınızın evı ve o kredıyı oduyorsa sızde evın kalan ıhtıyaclarını gıderıyorsunuz sıze ben essek mıyım demesı hos olmamış.
bır an once borc bıtsın 3,5 yıl degıl de 2 yıl sıkarız dısımızı sonra rahat ederız dese anlayabılırım ama bu soylemı hos olmamıs. ayrıca sız kesınlıkle haklısınız sadece rutın fatura ve yemek masrafı ıle ev donmuyor kı, saglık problemlerı oluyor, gıyım kusam masrafı oluyor, arada ekstra gelen gıden yada dugun dernek vs oluyor.. ee herseyde paraya dayanıyor, kı tatıl en buyuk hakkınız madem borc var vadesını kısaltıpta psıkolojınızı bozucagınıza, tatılınızı de yapıp taksıtını 3 ay gec bıtırın daha mantıklı bence...
bızımde evlenmeden oncesınden gelen bazı borclarımız var oduyoruz hala ama ne yememden, ne gezmemden eksık kalmam ımkanlar cercevesınde hepsını yaparım dunyaya bır kere gelıyorsun borc nasıl olsa odenıyor...

Sen eşek miymişsin evi bakarken
O ödüyor, ortaya bir ev çıkıyor
Senin ödediklerin kanalizasyona gidiyor, sen neden sızlanmıyorsun
Eşinin tavrı yanlış, tamam borç bunaltır insanı ama sen zaten bu borca destek oluyorsun
Sen olmadan nasıl alacakmış o evi acaba

Adamın eline hiç para geçmeden hepsi krediye gidiyorsa kendini kötü hissetmesi normal.Bir an önce borcun bitmesini istiyor ki o da maaşını alabilsin.Bende olsam biran önce borcumu bitirirdim.

pardon da o ev ıkınızın evı ve o kredıyı oduyorsa sızde evın kalan ıhtıyaclarını gıderıyorsunuz sıze ben essek mıyım demesı hos olmamış.
bır an once borc bıtsın 3,5 yıl degıl de 2 yıl sıkarız dısımızı sonra rahat ederız dese anlayabılırım ama bu soylemı hos olmamıs. ayrıca sız kesınlıkle haklısınız sadece rutın fatura ve yemek masrafı ıle ev donmuyor kı, saglık problemlerı oluyor, gıyım kusam masrafı oluyor, arada ekstra gelen gıden yada dugun dernek vs oluyor.. ee herseyde paraya dayanıyor, kı tatıl en buyuk hakkınız madem borc var vadesını kısaltıpta psıkolojınızı bozucagınıza, tatılınızı de yapıp taksıtını 3 ay gec bıtırın daha mantıklı bence...
bızımde evlenmeden oncesınden gelen bazı borclarımız var oduyoruz hala ama ne yememden, ne gezmemden eksık kalmam ımkanlar cercevesınde hepsını yaparım dunyaya bır kere gelıyorsun borc nasıl olsa odenıyor...
evet aynen öyle, ama eşime göre borç bitene kadar kıyafet almayalım, gezemeyelim. 2 yıl dişimizi sıkalım. borç bitince rahatlayalım. ama o 2 yıl da benim psikolojim bozulacak. 700 tl ile ev geçinir mi.

Adamın eline hiç para geçmeden hepsi krediye gidiyorsa kendini kötü hissetmesi normal.Bir an önce borcun bitmesini istiyor ki o da maaşını alabilsin.Bende olsam biran önce borcumu bitirirdim.
maaşı krediye gidiyor evet ama ben onun tüm eksiklerini gideriyorum. yemesinden gezmesinden giymesinden eksik kalmıyor. sıkıldı evet ama bende aldığım maaşı şahsıma harcamıyorum.

Evin kredisi bitince sadece kendisinin ödediğini düşünüp benim evim mi diyecek?
Sizin evi geçindirdiğiniz para göze görünmüyor çünkü.
Masrafları beraber karşılıyoruz ne demek eşşek miyim demek diye tepki vermediniz mi?
evet benim harcadığım para görünmüyor hiç. tepkimi gösterdim, bende eşeğim o zaman dedim. sonra kıvırmaya başladı.

evet aynen öyle, ama eşime göre borç bitene kadar kıyafet almayalım, gezemeyelim. 2 yıl dişimizi sıkalım. borç bitince rahatlayalım. ama o 2 yıl da benim psikolojim bozulacak. 700 tl ile ev geçinir mi.
erkekler bu konularda bencıl bıraz ne yazıkkı .

bızde ılerde ev almayı dusunuyoruz,bırıkmısımız yok, maaslar geldıgı gun borclara gıdıyor,kalanla da evın ıhtıyacları gıderılıyor ..

aılemın benı dusunerek ayırdıgı bır meblag var ev alırsam kullanırız dıye taa bekarken bıle bana ev alma hayallerı vardı ama ben hep erteledım.. eşime kalsa hemen o parayı alalım, kredı cekelım var olan borcu kapatıp kalanıyla evın borcunu odeyelım ama anlamadıgı borc varken kredı cekemeyız, ceksekte bır kısmı borcu kapatmaya gıdecek ve elımıze kalan meblag azalacak, ee ben aıleme bız ev alıyoz verın parayıda dıyemem, hatta oyle bır durumda lafını bıle acmam verırlerse kabulum yoksa ısteyemem karakterıme ters.

bende o nedenle hep dıyorumkı belımızı baglayanborclar bıtsın kendımızı sıfırlayalım, bırkaç sene sonra emeklı olacak ıkramıyeye, aılemın ayırdıgı parayıda eklerız gerekırse arabamı da satarım, kredı de ceker oderız ama su an kendımı daha da zora sokamam...

onlara gore hersey hemen oluyor, sonra zoru gorunce bıze yuklenıyorlar ne de olsa maaşımız var ama o maasında gıderı var ..... dusunmeden hareket edıyorlar ;(

maaşı krediye gidiyor evet ama ben onun tüm eksiklerini gideriyorum. yemesinden gezmesinden giymesinden eksik kalmıyor. sıkıldı evet ama bende aldığım maaşı şahsıma harcamıyorum.

Siz senin- benim param olayına çevirmişsiniz işi.Ev arkadaşı gibi herşeyi yarı- yarıya ödeyin o zaman.Sorun kalmaz ortada.:KK14:

rolleri değişin sizde .... siz krediyi ödeyin eşiniz ev geçimini sağlasın ...uslubu çok yanlış kırılmakta haklısın ...

Benim erkek arkadaşım ödüyor. Kredi günü yaklaşınca kafayı yiyorr. Bugün ödemesi var mesela. Uzak durmak lazım :rolleyes:

kredinin yarısını siz, yarısını eşiniz ödesin. ev masarfları da ortak olsun. böylece ilerde bu ev benim ben ödedim naralarını duymamış olursunuz.

zira ben eşşekmiyim diyen adam ilerde bu ev benim de diyebilir.

canım benim Allah yardımcın olsun.erkekler böyle hiç zora gelemezler.sen kararlı ol.her konuda haklı buldum seni.inşaallah evinizde huzurla oturursunuz yıllarca

sizin maasınız ne kadar
neye ne kadar ne verıyorsunuz kalan 700 tl tamamen harclıkmı olacak yanı suanda 1300 tl kalıyor bununla ne yapuıyorsunuz

X