Kayinpederini arasana, neredeymis oglu?
Birde arada abartilacak bir mesele yok ki.
Derdi neymis inanki cok merak ettim.
Tamam ilk zamanlar, esler kendilerini, kendi ailelerini kabul ettirmeye calisiyorlar.
Sizinki biraz fazla abartmis durumu.
Bosanmaya gidecek kadar bir durum gorunmuyor ortada.
Ama ben olsam sahsen, geri donmeye vs kalkarsa almazdim eve.
Hatta coktan tum herkesi ayaga bile kaldirmistim.
Oyle evi terketme gb bir luksu olamaz, kimse kusura bakmasin.
İnsan evlenince yeni evine girdiği kapı aslında kendi ailesinin evine girdiği kapı mı oluyor acaba yani anne ve babanın gönlünü hoş etmenin yolu bir başkasının kalbini kırarak bunu yapmaktan geçiyorsa gönül mutmain olmaz ki bir türlü...
.
Çok üzülüyorum böyle şeyler okuyunca, evli değilim fakat kendimi yerine koyabiliyorum...
Eşinin yaptıklarına bir anlam veremedim, hele evden gidip seni yalnız bırakması...
O senin aileni en ufak şeyde arayıp onları üzebiliyorsa şimdi de sen onun ailesini arasana, ne diyecek babası çok merak ettim gerçekten...
Eve dönerse içeri al, alma gibi yorumlar yapamayacağım durum ciddi sonuçta ama ne bileyim bu kadar haksızlığa da uğratma kendini...
ne kadar dogru söylemişsiniz, ne kadar içten.
gerçekten de bana gözdağı vermek, sindirmek için yapıyor ben de farkındayım ama ben öyle taktik falan uygulayabilen bi insan değilim. kavga gürültü olmasın istiyorum ama resmen tahrik ediyor beni her seferinde..
bu kez ben de ödün vermeyeceğim kararlıyım..
ben sevmiyorum işte böyle şeyleri. onun gibi olamıyorum.. aramızdaki tartısmaya neden 3. kişiler dahil olsun ki?? niye onlarla yüzgöz olalım? sonucta onların ogulları.. objektif bakacaklarını sanmıyorum, kendi içlerinde beni suclayacaklardır. bu yuzden de aramıyorum biraz.
haklısın aslında ortalıgı ayaga kaldıracaksın, öyle değerli olursun..
ben sevmiyorum işte böyle şeyleri. onun gibi olamıyorum.. aramızdaki tartısmaya neden 3. kişiler dahil olsun ki?? niye onlarla yüzgöz olalım? sonucta onların ogulları.. objektif bakacaklarını sanmıyorum, kendi içlerinde beni suclayacaklardır. bu yuzden de aramıyorum biraz.
haklısın aslında ortalıgı ayaga kaldıracaksın, öyle değerli olursun..
Yalnız şu anki durum biraz hassas, yani normal bir aile içi tartışmanın dışında, sen evde yalnız kalmak zorunda bırakıldın. Bu bir erkeğe yakışır mı? Seni deneyen! babası oğlunu da arayıp denesin bakalım! Zaten şu deneme olayı da sinir etti beni, sen arayıp ağlak falan yapma zaten onun ailesine, güçlü taraf, dik duran taraf sen ol, arayacaksan bu şekilde ara. ve Allah yardımcın olsun arkadaşım..
En başta Allah yardımcın olsun çok zor bi durum ama kesinlikle kendii kasma ve germe heyecan yapma çünkü sen ne yaparsan yap herşey olucağına varıyor..
Bende 2 yıllık evliyim benim eşimde ilk evlendiğimiz zamanlar benimle üserdi ailesiyle ilgili bende çok sorun yaşadım önceleri küsmesin isterdim hep ben sırnaşırdım baktım bu bi küstümü 1 hafta konuşmuyo sonra hiç üstüne gitmedim kendi kendine vazgeçti o huyundan o yüzden küsmesini kafana çok takma düzeliyo zamanla..
Bizimkininde hala ailesi öncelikli benim haklı olduğumu bildiği halde kaç kere beni kırmış ailesini tutmuştur bende çok şeyler yaşadım halada ufak tefek yaşıyorum o sorunlar tamamen bitmiyor heralde ama birazda nabzına gör şerbet vericen zamanla huyunu alıyosun birbirinin..
eşim bnada sinirlendiği zaman ilk başlarda hep ben seninle yapamam artık diyodu seninle anlaşamıyoruz biz falan filan ben hiç cvp vermiyodum 2 saat sonra yada ertesi gün gelip sarılıyodu:)
Şimdi ben ona diyorum kızıp sinirlendiğim zamn gelme ben seni istemiyorum diye gene gelip o sarılıyo gönlümü alıyo..
yani bazı şeyler için biraz zaman lazım sakın daha arama bence gelicektir ve geri gelip senden özür dilerse eve al tabikide eve almaman senin zararına olur (tabi boşanmayı düşünmüyorsan erkekler bizim gibi değil çünkü) sonra ona çok fazla sırnaşma mesafeli dur hatasını anlasın ama kavga etme kesinlikle laf polamiğine girme genelde biz kadınlar kaybediyoruz..
Biraz oluruna bırak seni istemiyorum vs derse cvp verme çekil köşene o konuşmadan konuşma..
Bilmiyorum bende daha 2yıllık evliyim ve seninkine benzer şeeyler yaşadım bende böyle oldu sana yanlış akıl vermek istemem ama biz kadınlar hep dilimizden kaybediyoruz ve öfkeyle kaalkıp zarrla oturuyoruz genelde erkeklere pek fazla bişey olmuyor onlar hep bi gömlek üstte oluor maalesef...
Allah yardımcın olsun...
yazınızı çok üzülerek okudum.. öncelikle Allah yardımcınız olsun.. çokça dua etmek lazım.. sorunlarınızı okuyunca bir tanıdığımın başına gelenler aklıma geldi. onlar görücü usuluyle evlendi. evlendiklerinin daha ilk zamanlarında sürekli olur olmaz şeylerden kavga çıkarıpğ bağırıp çağırıyor ve kızı özür diletmek zorunda bırakıyordu. gereksiz kıskançlık krizlerine girip annesinin evine gönderdi ve günlerce aramadı. daha sonra kız mecbur kalıp konuşmak için gittiğinde kovdu. aradan birkaç gün geçti kız evi,ne gitti mecburen. gelmeseydin asla gelip almazdım demiş. benim istediğim gibi olmayacaksan geri git demiş. resmen sindirmek, kendine bağımlı biri yapmak için uğraştı. kız kendisi gidince bu sefer de kızın ailesi kıza küstü. ne kadar gurursuzsun diye. arada kaldı yani. bazı erkeklerin aklı nasıl çalışıyor bilmiyorum ama sindirirp köle yapmaya çalışıyorlar. eşiniz de biraz öyle anladığım kadarıyla. Allah yardımcınız olsun. malesef evliliklerde bayanlar biraz alttan almak evliliği kurtarmak zorunda kalıyor. boşanın gibi bir şey kimse diyemez sizee. iyi düşünün çok dua edein, edelim. Allah çıkış yolu göstersin. inşaallah düzelir, halledersiniz. Rabbim yardımcınız olsun..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?