eşim evden gitti..

riph

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2012
58
0
36
İstanbul
iyi geceler hepinize kızlar. devamlı takip ediyorum ama hiç yazmamıstım. suan öyle akla ihtiyacım var ki..

4 ay oldu evleneli.. evlendigimizden beri sürekli kavga ediyoruz. eşim cok fazla baskın. asla hatasını kabullenmez ve hep benım alttan almamı bekler. bu zamana kadar nişanlılık dönemimiz de dahil hep ilişkiyi kurtaran taraf ben oldum. ama evlendikten sonra bir de aile durumu cıktı ortaya. evlenmeden önce telefonda bile dogru dürüst konusmazken şimdi ''ailemle tartısırsan haksız bile olsan umrumda olmaz'' dedi bana. ben elimden geldigince ailesine saygımı eksik etmiyorum. uzak mesafelerdeyiz ama yine de elimden geleni yapıyorum. ben kapalı olmadıgım halde kayınpederim devamlı bana başörtü hediye alıyor. başında göreyim cok yakısıyor vs vs. gönlü olsun diye bi başıma tutup hemen çıkarıyorum sonrasında da eşim bana vay efendim babama saygısızlık ediyorsun diyor. bu arada eşim de kapanmamı istemiyor ama ailesine çok değer veriyor. tamam bu normal tabii ki değer vericek ama bana baskı yapınca ben de ailesini sevdigim halde bi inatlasma oluyor yapacagım şeyleri bile içimden gelerek yapmıyorum. bigün kayınpederim bize kalmaya geldi başka şehirde işi vardı, eve dönerken bize ugradı evimizi görmek için. resmen bana hizmetçi gibi davrandı eşim onun yanında..
en cok zoruma giden konu da, kayınpederim bize geldiğinde namaz kılmak için namazlık ve tesbih istedi. ben de cıkardım ona götürdüm. onun bavulunda zaten varmıs namazlık ve tesbih ve ben götürdüğümde coktan cıkarmıstı kendininkileri. benim getirdiğimi de kullanmadı. resmen beni denedi evde var mı diye.. öyle zoruma gitti ki odama gittim gözlerim doldu..

bu konuyu da eşime açtım, bu olayı benım değil senin konusman lazım, uygun bi dille anlat onlara, ben byleyim, beni böyle kabul ettiler dedim. tamam dedi.. kapadık bu konuyu..

sadede geleyim. 2 gün önce babası aradı, bu arada annesi telefonla konusmaz hiç devamlı babası arar. gece 12 civarı falandı.. eşim konustu ve en son bana verdi. ben de öyle bi anda olunca çekindim ''ufff'' diyerek aldım telefonu.. normal şekilde konustum. telefonnu kapattım bana etmedigi hakaret küfür kalmadı.. begenmiyosan defol git bile dedi. önce ''ne var uf dediysem'' falan desem de sonrasında özür dahi diledim.. 2gün benimle konusmadı.
ben yemekler falan hazırladım yedirdim. film açtım izledik birlikte sırnaştım falan. sucum olmadıgı halde.. bidaha yapmicam de dedi bana.. tamam dedim. bana para vermesi gerekiyordu bankaya indik bbiraz hava alalım diye. yolda yine açıldı konu ''hep aileme saygısızsın'' falan diye.. sonra benim kredi kartı borcum vardı çok cüzzi bi rakam.. evlenmeden önceye ait. ben onu bile ödicem dedi. ne alakaysa artık.. ben de yeter artık cok üstüme geliyosun cocuk gibisin falan dedim.. daha siteye girmeden ben gidiyorum evden dedi.. hala saçmalıyosun dedim.
aldı ufak sırt cantasına bikaç eşya evden gitti. ufacık bişi olsa ben sesimi yükseltsem günlerce benle konusmuyor, cocuk gibi trip atıyor bana. bir de her kavga ettiğimizde annemi arayıp ona şikayet ediyor ''ona akıl verin '' vs vs diye. bu cok sinirimi bozuyor. annemin zaten kendi sorunları var ben ona yansıtmamaya calısırken onun bunu yapması : ((( gittikten sonra yine aramıs onu alın götürün evden diye. yoksa o varken ben eve gitmicem diye.. annem de yeter artık. senin bu yaptıgın ne demiş normalde annem taraf tutmaz kim haklıysa onu söyler.. senin evi terketmen cok sacma falan demiş. o da annem sert cıkınca o zaman ben avukata vericem aldıgı eşyaları kamyonlar götürürsünüz falan demiş.. ben de evimi bırakmadım kızlar. ona mesaj cektim ben evimdeyim diye isteyen gider ama yazık ediyosun dedim.. gitmek istiyorum ve gidiyorum yazıp yollamıs cevaben..

bu arada biz cok aşık olarak evlendik.. özellikle o, öyle aşıktı ki.. ne oldu böyle anlamıyorum.. ve bunu yapan adam gayet iyi bi konumu olan ve 30lu yaslarında bi adam.. cahil desem cahil değil, tecrübesiz desem değil. anlam veremiyorum artık kafayı yicem..

Gece gece cok sinir oldum esine.
Sen simdi evinde yalniz mi kaliyorsun?
Allah akil fikir versin boylesine.

yalnızım evet.. bugun aradım defalarca telefonu da açmadı.. kızmak için aradım neden annemi arıyosun diye.. ama açmadı ben de oturuyorum tek basıma

Kayinpederini arasana, neredeymis oglu?
Birde arada abartilacak bir mesele yok ki.
Derdi neymis inanki cok merak ettim.
Tamam ilk zamanlar, esler kendilerini, kendi ailelerini kabul ettirmeye calisiyorlar.
Sizinki biraz fazla abartmis durumu.
Bosanmaya gidecek kadar bir durum gorunmuyor ortada.
Ama ben olsam sahsen, geri donmeye vs kalkarsa almazdim eve.
Hatta coktan tum herkesi ayaga bile kaldirmistim.
Oyle evi terketme gb bir luksu olamaz, kimse kusura bakmasin.

onlar farklı bi sehirde yasiyor bizden.. ama asla onlara hic bi kavgamiz yansitilmaz.. kayınvalidem hasta daha da kafasına takmasın diye. benim annem de hasta ama hersey ona yansıtılıyor bizzat kendisi tarafından.. ne yapacagımı bilmiyorum.. yine beni haksiz gorecek, yine hatasini kabullenmeyecek. her zaman olan seyler oyle sıkıldım ki.. annem de bugun iyi dusun tasın dedi.. hani istiyorsan ayrıl baabında ama o da cok üzülüyor.. babamla zaten aram pek iyi degil. benim evden gitmemi bekliyor. isyerinin misafirhanesinde kalıyormus ama orası da ücretli. ben gidicem kendi gelicek eve aklı sıra..

İnsan evlenince yeni evine girdiği kapı aslında kendi ailesinin evine girdiği kapı mı oluyor acaba yani anne ve babanın gönlünü hoş etmenin yolu bir başkasının kalbini kırarak bunu yapmaktan geçiyorsa gönül mutmain olmaz ki bir türlü...

Anlattıklarını hepimizin başına gelecekmiş gibi okudum, o kadar yakındı yani yaşamak için ve bir o kadar ağır geldi gönlüme, kaldıramadım...

Ufak tefek şeyler dert ettiklerimiz ama ufak tefek şeylerin sürekliliği evlilikleri sarsmaya başlayan...

Olgunluk yaşla alakalı değil maalesef... Hele erkeğin çocukça tavırlara sahip olması evli bir kadının en son isteyeceği şeylerden biridir sanırım...

Bana biraz senin gözünü korkutma, seni sindirme politikası gibi geldi, evden gitmeleri, bilmem nerelere bişeyler söylemeleri vs...

Sen geri adım attıkça hele ki "tamam sen haklısın" gibi karşı tarafa koz verecek cümleler kurdukça bu iş içinden çıkılmaz bir hal alır..

O yüzden eğer durum bu anlattıklarından ibaretse tavrını sakın değiştirme, tavır değiştirirsen bugün adına fedakarlık dersin, yarın kendi ipini kendin çekersin..

Tebrik ediyorum, bravo... Bir erkek kapıyı çekip gidiyorsa evden kapıyı kendi yüzüne kapatmış demektir.. Hele ki arkasında gecenin bir vakti bir kadını, eşini bırakarak... Erkeklik lafla olmuyor...

Özür dileyerek söylüyorum ama eşiniz tam bir baş belasi.Karakteri,üzerine oturacak beden arayan ergenler gibi davranıyor anlattığınız kadarıyla.Çok sinirlendim şu saatte.Çekip gittiyse dönmesin geri,kalsın ortada.Iste bundan nefret ediyorum:Bir taraf hep fedakarlık yapıp alttan alan,diğeri her kavgada egolarini sisiren oluyor.Terk edin o adamı.Burnu sürtüp kendini anka kuşu gibi görmekten vazgeçtiğinde gerekirse dönersiniz.Ne kadar zor bir durum kavga etmekten korkup,kavga sırasında sırf gider tatsızlık olur vs diye söylemek istediklerini söyleyememesi insanın...Hep söylüyorum,evleneceğiniz insanda aşk olmadığında tahammül edemeyeceğimiz davranışlar varsa bu ilişki bir an önce bitmeli.Aşk katlanmayi sağlıyor,aşk bitince geriye koca bir acı kalıyor.Allah yardımcınız olsun.Benim söylediklerime uyup da adamı boşamayin,ben konuşurum böyle arada sinirlenince.He eğer siz de düşünüyorsanız koyun kapının önüne gitsin.

ne kadar dogru söylemişsiniz, ne kadar içten.

gerçekten de bana gözdağı vermek, sindirmek için yapıyor ben de farkındayım ama ben öyle taktik falan uygulayabilen bi insan değilim. kavga gürültü olmasın istiyorum ama resmen tahrik ediyor beni her seferinde..

bu kez ben de ödün vermeyeceğim kararlıyım..

Çok üzülüyorum böyle şeyler okuyunca, evli değilim fakat kendimi yerine koyabiliyorum...

Eşinin yaptıklarına bir anlam veremedim, hele evden gidip seni yalnız bırakması...

O senin aileni en ufak şeyde arayıp onları üzebiliyorsa şimdi de sen onun ailesini arasana, ne diyecek babası çok merak ettim gerçekten...

Eve dönerse içeri al, alma gibi yorumlar yapamayacağım durum ciddi sonuçta ama ne bileyim bu kadar haksızlığa da uğratma kendini...

ben sevmiyorum işte böyle şeyleri. onun gibi olamıyorum.. aramızdaki tartısmaya neden 3. kişiler dahil olsun ki?? niye onlarla yüzgöz olalım? sonucta onların ogulları.. objektif bakacaklarını sanmıyorum, kendi içlerinde beni suclayacaklardır. bu yuzden de aramıyorum biraz.
haklısın aslında ortalıgı ayaga kaldıracaksın, öyle değerli olursun..

En başta Allah yardımcın olsun çok zor bi durum ama kesinlikle kendii kasma ve germe heyecan yapma çünkü sen ne yaparsan yap herşey olucağına varıyor..

Bende 2 yıllık evliyim benim eşimde ilk evlendiğimiz zamanlar benimle üserdi ailesiyle ilgili bende çok sorun yaşadım önceleri küsmesin isterdim hep ben sırnaşırdım baktım bu bi küstümü 1 hafta konuşmuyo sonra hiç üstüne gitmedim kendi kendine vazgeçti o huyundan o yüzden küsmesini kafana çok takma düzeliyo zamanla..

Bizimkininde hala ailesi öncelikli benim haklı olduğumu bildiği halde kaç kere beni kırmış ailesini tutmuştur bende çok şeyler yaşadım halada ufak tefek yaşıyorum o sorunlar tamamen bitmiyor heralde ama birazda nabzına gör şerbet vericen zamanla huyunu alıyosun birbirinin..

eşim bnada sinirlendiği zaman ilk başlarda hep ben seninle yapamam artık diyodu seninle anlaşamıyoruz biz falan filan ben hiç cvp vermiyodum 2 saat sonra yada ertesi gün gelip sarılıyodu:)

Şimdi ben ona diyorum kızıp sinirlendiğim zamn gelme ben seni istemiyorum diye gene gelip o sarılıyo gönlümü alıyo..

yani bazı şeyler için biraz zaman lazım sakın daha arama bence gelicektir ve geri gelip senden özür dilerse eve al tabikide eve almaman senin zararına olur (tabi boşanmayı düşünmüyorsan erkekler bizim gibi değil çünkü) sonra ona çok fazla sırnaşma mesafeli dur hatasını anlasın ama kavga etme kesinlikle laf polamiğine girme genelde biz kadınlar kaybediyoruz..

Biraz oluruna bırak seni istemiyorum vs derse cvp verme çekil köşene o konuşmadan konuşma..

Bilmiyorum bende daha 2yıllık evliyim ve seninkine benzer şeeyler yaşadım bende böyle oldu sana yanlış akıl vermek istemem ama biz kadınlar hep dilimizden kaybediyoruz ve öfkeyle kaalkıp zarrla oturuyoruz genelde erkeklere pek fazla bişey olmuyor onlar hep bi gömlek üstte oluor maalesef...

Allah yardımcın olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:

Bencede alttan almayın çünkü eğildiğiniz sürece ezilirsiniz maalesefki işler böyle yürüyor.Benim en çok kızdığım annenizi arayıp ona şikayet etmesi valla anneniz çok sabırlı biriymiş benim annem olacak ilk söylediği laf oğlum sen utanmıyomusun benim kızım artık senin eşin şikayet ediceksen evli olmanızında bi anlamı yok der keser atar lafı sonrada hoooop ben annemin evine.despot annem benim işe yarıyor valla bu tavırları:)Hiiiç canınızı sıkmayın dişe diş göze göz

Yalnız şu anki durum biraz hassas, yani normal bir aile içi tartışmanın dışında, sen evde yalnız kalmak zorunda bırakıldın. Bu bir erkeğe yakışır mı? Seni deneyen! babası oğlunu da arayıp denesin bakalım! Zaten şu deneme olayı da sinir etti beni, sen arayıp ağlak falan yapma zaten onun ailesine, güçlü taraf, dik duran taraf sen ol, arayacaksan bu şekilde ara. ve Allah yardımcın olsun arkadaşım..

Son cümlene kadar keyifle okudum işte budur dedim bu mesaj için...
Son cümlen ama sana yakışmaz canım, yapma öyle yapma...

Aslında bişeyi öğrenmemiz lazım
Bir olumsuzluğa misliyle karşılık vermek değildir önemli olan, olumsuz bir olaya kendiniz olarak cevap verebilmektir... Kötülük paydasında buluşmanın yolu çok kolaydır ve sonsuzdur, çözümü de yoktur ama kötülüğü karşıdaki insan için ders haline getirebilirseniz karşıdakini kurtarma şansınız da olur, ayrılacaksanız da her yolu denemiş olarak gönlünüz rahat ayrılırsınız..

aminn çok teşekkür ederim canım..

yazınızı çok üzülerek okudum.. öncelikle Allah yardımcınız olsun.. çokça dua etmek lazım.. sorunlarınızı okuyunca bir tanıdığımın başına gelenler aklıma geldi. onlar görücü usuluyle evlendi. evlendiklerinin daha ilk zamanlarında sürekli olur olmaz şeylerden kavga çıkarıpğ bağırıp çağırıyor ve kızı özür diletmek zorunda bırakıyordu. gereksiz kıskançlık krizlerine girip annesinin evine gönderdi ve günlerce aramadı. daha sonra kız mecbur kalıp konuşmak için gittiğinde kovdu. aradan birkaç gün geçti kız evi,ne gitti mecburen. gelmeseydin asla gelip almazdım demiş. benim istediğim gibi olmayacaksan geri git demiş. resmen sindirmek, kendine bağımlı biri yapmak için uğraştı. kız kendisi gidince bu sefer de kızın ailesi kıza küstü. ne kadar gurursuzsun diye. arada kaldı yani. bazı erkeklerin aklı nasıl çalışıyor bilmiyorum ama sindirirp köle yapmaya çalışıyorlar. eşiniz de biraz öyle anladığım kadarıyla. Allah yardımcınız olsun. malesef evliliklerde bayanlar biraz alttan almak evliliği kurtarmak zorunda kalıyor. boşanın gibi bir şey kimse diyemez sizee. iyi düşünün çok dua edein, edelim. Allah çıkış yolu göstersin. inşaallah düzelir, halledersiniz. Rabbim yardımcınız olsun..

umarım hatasını anlar benim eşim de.. evliliğimi bitirmek istemiyorum.. yani daha cok yeniyiz, o kadar çaba vermişiz, uğraşıp didinip bi ev bi aile kurmuşuz.. bu kadar saçmasapan ve kolay şeylerden yıkılmasına dayanamam.

ama ben bu evlilikte kendim olabilmeyi, konuşarak anlaşabilmeyi, gerektiği yerde bana daa hak verilmesini istiyorum.. ne kadar doğal ve kolay birşey aslında di mi?? egolarından sıyrılmıs bi erkek istiyorum karsımda.. ben onun karısıyım, hayat arkadasıyım. bana planlarla, oyunlarla gelinsin istemiyorum.. aynı yatagı yastıgı paylasıp nasıl böyle düşman olabiliyor insanlar zerre kadar anlayabilmiş değilim..

çok teşekkür ederim sana da.. hepimizin allah yardımcısı olsun..

bana söylenilen şeyler işte ''benim istedigim gibi olmayacaksan bitsin bu iş'' .. sadece tek taraflı ödün verip çabalayarak bi ilişkiyi, evliliği yürütmek cok zor.. özellikle de iş konuşmaya gelince ortada kül bırakmayan, hep benım haksız oldugumdan girip kendisinin çok cabaladıgından cıkan biri varsa yanınızda.

aminnn inşallah canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…