Esim eve gec geliyor

Siz çocuğu bi doğurun da sonra görün bakalım kocanız aynı kalıyor mu evinizin huzuru nasıl? Tuzu kuruluğunuz bitsin sonra millete akıl verirsiniz.
çocuk olunca madem tüm evlilikler çatırdıyor neden ısrarla herkes çocuk yapıyor o zaman?
ne kadar eminsiniz eşimin değişeceğinden evimizin huzurunun kaçacağından...

Çok genç yaşta evlilik ve çocuk sorumluluğu zaten pek de sorumluluk sevmeyen eşinize ağır gelmiş sanırım.Çocuk büyütmek zaten çok yıpratıcı bi kadın olarak tüm bunlarla uğraşıp yine de orta yolu bulmak için kahvaltı hazırlayan başbaşa zaman geçirmek isteyen sizken eşinizin davranışı akıl alır gibi değil . Çok üzüldüm konunuza. Allah akıl fikir merhamet versin eşinize. Eğer ayrılmayı düşünmüyorsanız bence evde kalın annenizde kalmayın sürekli. Ve o evdeyken arkadaşlarımla buluşucam deyin yürüyüşe çıkıcam deyin bi yarım saatte olsa çıkın evden. Anlasın bakalım çocuk bakmak kolay mı.

Çocuk falan olunca heycan kalmamış bence dışarda geziyor evlilikten sıkılmıştır yeterince olgun değilse kaldırmamıştır bazı seyleri
bu da mantıklı tabi. ama ben ailelerle konuşulmasına karşıyım. ikisi arasında halletmeli bu sorunu konuşarak.

çocuk olunca madem tüm evlilikler çatırdıyor neden ısrarla herkes çocuk yapıyor o zaman?
ne kadar eminsiniz eşimin değişeceğinden evimizin huzurunun kaçacağından...
Kadınlar çatırdayan evliliklere çocuk doğurmayı bıraksa nüfusumuz en az 10 milyon az olurdu hanımefendi.

Eminim evet eşiniz değişecek siz de değişeceksiniz. Evdeki huzuru bilemem ama şu an ki kadar toleranslı olamayacaksınız. Siz evde çocuğun bklu bezini değiştirirken kocam sen git arkadaşlarınla takıl diyecek kadar koca yürekli kaç kadın vardır bilmiyorum. Belki siz varsınızdır tabi bu kadar üstten üstten atıp tuttuğunuza göre. Doğurun hayırlısıyla da buralardayız konuşuruz elbet :)

Kadınlar çatırdayan evliliklere çocuk doğurmayı bıraksa nüfusumuz en az 10 milyon az olurdu hanımefendi.

Eminim evet eşiniz değişecek siz de değişeceksiniz. Evdeki huzuru bilemem ama şu an ki kadar toleranslı olamayacaksınız. Siz evde çocuğun bklu bezini değiştirirken kocam sen git arkadaşlarınla takıl diyecek kadar koca yürekli kaç kadın vardır bilmiyorum. Belki siz varsınızdır tabi bu kadar üstten üstten atıp tuttuğunuza göre. Doğurun hayırlısıyla da buralardayız konuşuruz elbet :)
inşallah. ama bu akşam ben bklu bez değiştiririm o kafa dağıtır yarın o değiştirir ben kahve içmeye çıkarım belki. belli olmaz :)
bu arada dediklerinizin çoğuna katılıyorum iki taraf da sorumluluk almaya hazır olmadan, kendi arasındaki ilişkiyi sağlamlaştırmadan çocuk yapmamalı.
çocuk varsa iki taraf da ilgilenmeli biri bez değiştirirse öteki uyutmalı biri oynarken diğeri duş alıp kafa dinlemeli.

inşallah. ama bu akşam ben bklu bez değiştiririm o kafa dağıtır yarın o değiştirir ben kahve içmeye çıkarım belki. belli olmaz :)
bu arada dediklerinizin çoğuna katılıyorum iki taraf da sorumluluk almaya hazır olmadan, kendi arasındaki ilişkiyi sağlamlaştırmadan çocuk yapmamalı.
çocuk varsa iki taraf da ilgilenmeli biri bez değiştirirse öteki uyutmalı biri oynarken diğeri duş alıp kafa dinlemeli.
Haklısınız kesinlikle. Yorumlarınızı okuyunca aslında aynı şeyi demek istiyormuşuz ama ilk alıntıladığım yorumunuzdaki anlayışı hak eden bir koca yok bu konuda malesef . Ve yine malesef ki bazen erkeklerin bu yüzüyle doğumdan sonra karşılaşıyor kadınlar. Umarım eşiniz sizi yanıltmaz sizi yanıltsın huzurunuz kaçsın elbette istemem ben. Konu sahibiyle empati yapmadığınızı düşündüğüm için sert çıktın galiba kırıldıysanız affola :)

Haklısınız kesinlikle. Yorumlarınızı okuyunca aslında aynı şeyi demek istiyormuşuz ama ilk alıntıladığım yorumunuzdaki anlayışı hak eden bir koca yok bu konuda malesef . Ve yine malesef ki bazen erkeklerin bu yüzüyle doğumdan sonra karşılaşıyor kadınlar. Umarım eşiniz sizi yanıltmaz sizi yanıltsın huzurunuz kaçsın elbette istemem ben. Konu sahibiyle empati yapmadığınızı düşündüğüm için sert çıktın galiba kırıldıysanız affola :)
yo hayır estağfurullah ben beni anlamadığınızı fark ettim zaten çünkü sizi biliyorum ve genelde beğenirim düşüncelerinizi.
konu sahibi ilk mesajımdaki gibi biri olmadığı ifade etti ben de hak verdim sonradan. eşi öküz. fakat ne yazık ki toplumda da erkeği bir tek onunla olsun onun kurallarını uygulasın isteyen kadınlar da çok burada neler okuyoruz eşiyle görümcesi arasına girenler, eşi ailesine sırt çevirsin isteyenler, eşlerinin telefonlarını karıştıranlar...
uzatmayayım umarım konu sahibi bu olayı aileleri karıştırmadan güzelce oturup eşiyle konuşarak beklentilerini ifade ederek çözer.

3 yıllık evliyim eşim çok umursamaz oldu arkadaş ortamı yüzünden. Birşey söyleyince sanane bana akıl verme bana karışma gibi cevaplar veriyor. Eskiden böyle değildi. Eve geç geliyo birşey anlamiyo fikirlerimi önemsemiyor. Abuk sabuk şakalar yapıyor. Küçük bebeğim var çok yorgunum hiç bana yardımcı olmuyor 2 gündür annemdeyim. Annemle yakınız sözde bi günlüğüne kalmaya geldim sabah insanlık yapıp kahvaltı hazırlamaya gittim bebeğimi anneme bırakıp. Sözde benle sakalasiyo kolumu ısırıyo yapma diyorum ben böyle seviyorum diyo canım çok acdi ağlayarak çıktım evden bi Kere bile aramadı aksama doğru ben mesaj attım bugünde burda kalıcam diye. Cevap vermedi bu saat oldu aramadı da çok yoruldum artık çok uzgunum

Bazen çok kızıyorum konu sahiplerine,
Kocana zaten kırgınsın geç gelme yüzünden, küçücük bebeğin var ama koşa koşa beyefendiye kahvaltıya hazırlamaya gidiyorsun
Sana sanane diyen adama hazırlama kahvaltı aç gitsin işe ütüsüz giysin gerekirse, öğrensin sensizlik nasıl bir şey annesi gibi kıyamamazlık yapmayın yahu adam işine geldiği gibi davranıyorken

3 yıllık evliyim eşim çok umursamaz oldu arkadaş ortamı yüzünden. Birşey söyleyince sanane bana akıl verme bana karışma gibi cevaplar veriyor. Eskiden böyle değildi. Eve geç geliyo birşey anlamiyo fikirlerimi önemsemiyor. Abuk sabuk şakalar yapıyor. Küçük bebeğim var çok yorgunum hiç bana yardımcı olmuyor 2 gündür annemdeyim. Annemle yakınız sözde bi günlüğüne kalmaya geldim sabah insanlık yapıp kahvaltı hazırlamaya gittim bebeğimi anneme bırakıp. Sözde benle sakalasiyo kolumu ısırıyo yapma diyorum ben böyle seviyorum diyo canım çok acdi ağlayarak çıktım evden bi Kere bile aramadı aksama doğru ben mesaj attım bugünde burda kalıcam diye. Cevap vermedi bu saat oldu aramadı da çok yoruldum artık çok uzgunum
Eşinin aklında bir arıza var gibi.

Niye böyle yapıyor biliyor musunuz? Kendi rızanızla evden gitmeniz için. Yoksa hiç normal değil.

Bizde hicmi birseyin orta yolu yoktur diye dusunmuyor degilim bazen. Eskiler olsa ‘dizini kir siddet gormuyosunya bunuda gormezden gel’ derler. Bu nesil ise ‘bosan aman ne cekeceksin boyle adami’ diye tavsiye veriri. Ustelik coluk cocuk varken. Bak canim iyi bir evlilik danismani veya psikolog bul. Nasil bir yol izlemen gerektigni size ogreteceklerdir. Bir insana psikoljisine ve huyuna gore davranmak gerekir. Biz burdan senin esinde ne, nasil etki eder bilemeyiz. Sana yardimci olabilecek tek kisi danisman. Esin belliki keyfine duskun ve evlat sorumlulugu agir geldiginden dolayi evden kaciyor. Kavga ederek ve evden uzaklasarak bu isi cozemezsin o kesin. Canina minnet adamin akli hic evde kalmaz nasil olsa annesinde diye daha rahat takilir.

hemen arkadaşları yüzünden deniyor ya ben sinir oluyorum kusura bakmayın.
benim de eşimin de zibilyon tane arkadaşımız var ve her fırsatta görüşürüz ama bizde ama dışarda.

adam evde mutlu değil demek ki dışarı çıkıyor her seferinde. arkadaşlarını size çağırır mı? evde huzurlu bir ortamı var mı? sizinle vakit geçirmeyi sever mi?
bence önemli olan bunlar.

Dedikleriniz bazı insanlar için geçerli malesef hanımefendi. Arkadaş kurbanı diye bi söz bar duymamış olmanız imkansız.

Mesela benim eşim eve geç gelen biri değildi, hatta telefonu alıp da başka odaya gittiğini yada yanımızda saatlerce telefonla oynayan biri olmadı hiç ama bundan iki sene önce bi yere taşınmıştık orda bi arkadaş çevresi edindi aman Allahım adam gece 3' de eve geliyor.

Sonra biz ordan şimdi ki evimize taşındık ve o geç gelmeler bitti. He bazen çok nadir de olsa o arkadaşlarının olduğu yere gidiyor ama çok çok aşırı nadir.

11 yıllık evliyim 2 sene boyunca arkadaşları yüzünden sapıtmıştı eşim sadece. O yüzden sinir olmayın yani olabiliyor.

Allah yardımcınız olsun.
Sadece geç gelme konusu yok sizde.
Sizi geçtim insan çocuğunu merakk eder arar sorar. Hani bi tek problem olsa belki diyicem ama bilemedim.

AAma ben olsam öyle bi adama sabah koşa koşa gidip de kahvaltı falan hazırlamazdım.

Gece neredeysen kimleysen hangi arkadaşınlaysan git o sana kahvaltı hazırlasın derdim kesin.

30 yaşından küçük erkekle evlenilmez...Ağır geliyor cocuktu evlilikti...Çok nadirdir 20li yaşlarda olup ta sorumluluğunu bilen erkek...Annesi çok düzgün yetiştirmiş olacak ama Türkiye'de malum ...

Gezme tozma arkadaş deli çağında akşam eve kapanacaksın evlisin diyorsun...Aileler de hatalı, benim oğlum için erken desin o meşhur kv ler...Hayta yola girsin deyip evlendiriyorlar sonuç bu ..35 yaşına gelene dek bekliceksin durulmasını

Gaz vermek gibi olmasin ama deger vermeyen biriyle olmak cok guc.. yani evlenince saniyolar bunun tapusu bende bi yere gidemez.. istedigim eziyeti yaparim.. halbuki bilseler agir atin ciftesi pek olur

Evde genelde nasılsınız? Erkekler evde huzurlu mutlu olmadığında dışarı kaçarmış. Bu durumu değiştirebilirsiniz yani. Evde olduğunda mutlu olduğunuzu hissettirin ona. Beraber vakit geçirin
Komşunuz varsa onlarla akşam oturun okeyi evde beraber oynayın. Böylelikle eşinizde belki dışarıyı aramaz
Evlilik cidden emek istiyor ya

yorumları okumadım, belki yazan olmuştur bunları..

eşiniz 24 yaşındayken evlendiniz yani...
ergenliğini bitirememiş, gözü dışarıda ve arkadaşlarında kalmış, gençliğini yaşayamamış biriyle evlenmişsiniz.
maalesef kaçınılmaz son. bide çocuk var, kaldırabileceğinden fazla sorumluluk yüklenmiş üstüne, henüz aile babası olacak yaşta değilmiş. geçmiş olsun.

yorumları okumadım, belki yazan olmuştur bunları..

eşiniz 24 yaşındayken evlendiniz yani...
ergenliğini bitirememiş, gözü dışarıda ve arkadaşlarında kalmış, gençliğini yaşayamamış biriyle evlenmişsiniz.
maalesef kaçınılmaz son. bide çocuk var, kaldırabileceğinden fazla sorumluluk yüklenmiş üstüne, henüz aile babası olacak yaşta değilmiş. geçmiş olsun.
Ama kızmayın..... Her yaşta insan aynı olmasada bu yukarda yazanı göz ardı edemeyiz etsenizde işte gözünüze girer böyle.... Yorumları okudum..... Eşinizin olgunlaşmasını beklemek durumundasınız.... Olgunlaşana kadar sürerse.... Evde mutluluktan bayılsanızda o buna önem vermiyorsa ne yapılabilir.... Konusarak anlaşılamıyorsa..... Annesi gibi gidip eve ütü temizlik kahvaltı hazırlamaca.... Annede bebek bakmaca..... Onu bu rahat yaşama iyice hazırlamaca.... Muhtemelen siz ondan daha küçüksünüz..... Zaman sizde başka yol yok......o nereye götürürse sonuç o olacak

Back
X