yuce rabbım kolaylık versın ınsaalah
ikinizde birbirinize olan güveninizi yeni yitirmişken şüpheli yaklaşımlarda bulunmanız normal..bu süreç zorlu süreç,alışma döneminde zorluklarını elbetteki çekeceksiniz..yakın zamanda yoluna sokarsınız,herşey rayına oturur...Allah mutluluk,huzur ve sağlığı eksik etmesin..
dil kuırsuna gidiyormuşsun sonrasında bir de iş bulursun.zaten orada devlet yardım ediyor ,bir de eşine nafakasını filan tıkır tıkır ödetirler orada.napacaksın Türkiyeye dönüp milletin lafını mı çekeceksin bence kal orada hayata yeniden başla.yepyeni güzel bir hayat.
katılıyorum bende bu yoruma canım..
bi anlık sinirle olanlar olmuş...
ama bende eşinin herhangi bi kötü niyet taşıdığını hissetmedim yazından...
bu olaylar artık klasikleşti....türkiyeden gelen erkek veya kız çok zorluklarla karşılaşıyorlar....almanyada yoldan çıkmış...madde bağımlısı erkekleri türkiyeden masum kızların başlarını yakıyorlar....dayak kadın sığınma evleri bu durumdaki bayanlarla doldu taştı...en iyisi..oradakiler ordakilerle evlensin... burdakiler burdakilerle evlensin...türkiyede yaşayan bir erkeklede evlenip mutlu olabilirdiniz..sanki almanya deyince türkiyedeki çoğu gözler açılıyor...aman zengin kocaya verdim veya zengin olacak düşünceyle...çoğu aksine mutsuz oluyor...sende evlenmeyle hata etmişsin...bir kere değil.....o çoçuk büyüyene kadar.daha çok görürsün polisi....sana rahat vermiyecektir....en iyisi al çoçuğunu dön ailenin yanına daha mutlu olursun....orada kaldığın süre piskolojin de bozulacaktır....
Tek soyleyecegım şey;
Çocugunuzun yanında sakın tartışmayın. zaten ayrılıyormuşsunuz
birde üstüne çocuga tramva yaşatmayın. telafisi zor olur ve iz bırakır.
Oğlunuz için üzülmeyin, sürekli ona haksızlık yaptık lafı ağzınızda...belli ki ayrıldığınız için vicdan azabı çekiyorsunuz..
ben de sizinle benzer bir durumdayım, 2 yaşında kızım var, birkaç pedagog a gittim, hepsi de yaşı ufak olduğu için şu aşamada ayrılmanın çok daha iyi olduğunu, kavgalı gürültülü ortamlarda yetişmesindense mutlu bir anne ile yetişmesinin çok daha iyi olacağını söylediler. Çocuk daha çok ufak, şu an sadece kopan gürültüden korkmuştur, ne olduğunu anlamamıştır bile, siz boşanınca da anlamayacak, travma yaşamayacak. İlkokul zamanı soracaktır size, babasının ayrı olmasını, onu da zaten dert etmeyin çünkü artık her sınıfta sınıfın yarısının annesi babası boşanmış durumda olduğundan garipsemeyecektir, gereken açıklamayı yaparsınız. biraz üzülecektir elbette, ama bunu yönetmek sizin elinizde.. erkek çocuk babasız biraz daha zor, rol model gerekli, bunu da çevrede akrabalardan sağlayabilirsiniz veya babası ile bağını koparmamaya özen gösterebilirsiniz..içiniz rahat olsun....Allah hepimize bu süreçte kolaylık versin...
Biz ayrı yaşıyoruz, bazen buradaki konuları okuyunca boşamasam mı diyorum ama o evdeyken de mutlu değilim. Sürekli kavga çıkaran asabi bir tip ve bana karşi sevgisi olduğuna çok fazla inanmıyorum. Haftada 7 gün varsa 3 ünde küsüz diyebilirim. Böyle hayat geçer mi.. Bizim bu konudaki avantajımız çocuğun ufak olması çünkü doktor bana çocuk büyürse o zaman çok daha zor olur ve çok etkilenir dedi. Bu yaşlardaki ayrılmalarda travma yaşamıyorlar, bu düzene alışıyorlar. Hep böyle olduğunu sanıyorlar. İlkokul zamanı fark ettiklerinde de gerekli açıklama yapılır, çok etkilenmezler diye umuyorum. Benim kız zaten babaya düşkün değil. Aklına bile gelmiyor diyebilirim. Çocuk için evlilik sürdürülmez dedi bana doktorlar, çünkü ben bencillik yapmayıp çeksemmi diye düşünüyordum. Gerçi çekecek halim de yok ama bu fikrimin yanlış olduğunu söylediler. Çocuk dengesiz bir ortamda yetştirilmez, yani eğer düzenli bir baba-çocuk ilişkisi olur, çocuğa garip şeyler söylenmez ise, çocuklar etkilenecek diye bir durum söz konusu değil. Gayet saglıklı buyuyorlar hem de bu şekilde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?