Eşim eve polis gönderdi

Hergeçen gün düşündüğümden daha da zor geçiyor bu süreç..Eşimin yanlış tavırları ve söylemleri,çocuğumuzun olduğunu düşünmeden anlık öfkeleriyle hareket etmesi beni çok zorluyor..Bu kötü günlerin bir an önce geçmesini ve huzura kavuşmayı çok istiyorum.

Desteğiniz ve duanız için teşekkürler...

Benimde gönlüm burda kalmaktan yana.Kendim için olmasada oğlumun geleceği için burda yaşamak daha mantıklı geliyor banada.Ama eşimin zırt pırt sudan bahanelerle bizi polisle muhattap edip etmeyeceğindende çok emin değilim açıkçası.Polislerin bizim eve geldiği zaman hala gözümün önüne geldikçe yüreğim daralıyor...

Nafakaya gelince eşimin maaşı düşük göründüğü için nafakayı onun yerine devlet ödüyor bana.Beyefendinin cebinden tek kuruş para çıkmıyor..Ne bana nede oğlumuza...

Umarım sizinde söylediğiniz gibi şu an hayali bile bana çok uzak gelsede yepyeni ve güzel bir hayatı yakalarım yeniden..

Teşekkür ederim..

katılıyorum bende bu yoruma canım..
bi anlık sinirle olanlar olmuş...
ama bende eşinin herhangi bi kötü niyet taşıdığını hissetmedim yazından...

Eşim 3 yıldır hep bir anlık sinirle ağzına geleni,kafasından geçeni yapıp üstünede özür dileme zahmetine bile katlanmadığı için bu noktalara geldik malesef..

Niyeti ne olursa olsun yaptığı şey beni derinden yaraladı..Birde arkadaşlara bir daha yaparsa yine polise giderim diyormuş..Hala kendini haklı görüyor ne yazık ki..

Bende yeterince tanımadan böyle bir evlilik kararı aldığım için çok pişmanım.İyi bir işim,güzel bir maaşım vardı.Bana oraya gelirsin deneriz mutsuzum dersen geri döneriz demişti.Orda dil öğrenirsin,gerekirse 2.üniversiteni orda okursun v.s.gibi şeyler söylemişti.Onun sözlerine inanmıştım.Ama zaman geçtikçe öyle olmadığını gördüm.Durumunun çok iyi olmadığını biliyordum ama borçlarının olduğunu bilmiyordum.Hep birşeylerin düzeleceğini düşündüm.3 yıl boyunca borçları toparlamaya çalıştım.Borçlar bittiğinde bizim evliliğimizde bitti..
Maddi durumu çok takmıyorum aslında bana evliliğimize sahip çıksaydı yeterdi.Neyse olmadı..Bu duruma geldik.

Polis noktasında sizin yazdıklarınızı okuyunca ve onun yaptığını karşılaştırdığımda ne kadar doğru bir tespit yaptığınızı daha net gördüm.Benim burda kalmak istememin en büyük nedeni oğlumu babasına hasret,babasından uzak büyütmek istememem.Çünkü biz ayrılarak çocuğumuza en büyük haksızlığı yaptık,birde babasından uzakta büyüterek oğluma daha fazla haksızlık yapmak istemiyorum.
Ama sizinde dediğiniz gibi bu davranışlarının devamı gelirse hem benim hemde oğlumuz açısından daha sıkıntılı durumlarla karşılaşabiliriz.

Kafam karmakarışık.Türkiyeye 3 haftalığına aileme gideceğim oğluşumla.Orda daha sağlıklı karar verebilirim inşallah..

Desteğiniz için çok Teşekkürler

Tek soyleyecegım şey;
Çocugunuzun yanında sakın tartışmayın. zaten ayrılıyormuşsunuz
birde üstüne çocuga tramva yaşatmayın. telafisi zor olur ve iz bırakır.

Tek soyleyecegım şey;
Çocugunuzun yanında sakın tartışmayın. zaten ayrılıyormuşsunuz
birde üstüne çocuga tramva yaşatmayın. telafisi zor olur ve iz bırakır.

Genel anlamda dikkat etmeme rağmen zaman zaman onunda tanık olduğu tartışmalar oldu ne yazık ki.Ama bundan sonra çok daha dikkatli olmaya çalışacağım.Almanyada kalma isteğim bile çocuğumun babasından uzak kalmasına gönlüm elvermediğinden.

Umarım oğlum daha fazla tahribat görmeden biran önce boşanırız.

Desteğiniz için teşekkür ederim..

Oğlunuz için üzülmeyin, sürekli ona haksızlık yaptık lafı ağzınızda...belli ki ayrıldığınız için vicdan azabı çekiyorsunuz..

ben de sizinle benzer bir durumdayım, 2 yaşında kızım var, birkaç pedagog a gittim, hepsi de yaşı ufak olduğu için şu aşamada ayrılmanın çok daha iyi olduğunu, kavgalı gürültülü ortamlarda yetişmesindense mutlu bir anne ile yetişmesinin çok daha iyi olacağını söylediler. Çocuk daha çok ufak, şu an sadece kopan gürültüden korkmuştur, ne olduğunu anlamamıştır bile, siz boşanınca da anlamayacak, travma yaşamayacak. İlkokul zamanı soracaktır size, babasının ayrı olmasını, onu da zaten dert etmeyin çünkü artık her sınıfta sınıfın yarısının annesi babası boşanmış durumda olduğundan garipsemeyecektir, gereken açıklamayı yaparsınız. biraz üzülecektir elbette, ama bunu yönetmek sizin elinizde.. erkek çocuk babasız biraz daha zor, rol model gerekli, bunu da çevrede akrabalardan sağlayabilirsiniz veya babası ile bağını koparmamaya özen gösterebilirsiniz..içiniz rahat olsun....Allah hepimize bu süreçte kolaylık versin...

Bende eşimle sorunlarımızın yoğun olduğu dönemde psikoloğa gitmiştim.Psikologda sizin söylediklerinize benzer şeyler söylemişti.Şimdi yeniden gitmeye başladım.Boşanma sürecini çocuğum ve kendi açımdan daha sağlıklı atlatabilmek,bu zorlu süreçten daha güçlü çıkabilmek için.Vicdan azabını eşimden ayrıldığım için çekmiyorum,oğluma karşı çekiyorum.Bizim gibi anne,baba ve çocukların birarada olduğu bir aile ortamında büyümeyeceği için üzülüyorum.

Burda ben yanlızım ne yazık ki.Akrabam yok.Babasıyla sık sık birarada olmasını sağlamaya çalıştım,yinede onu yapmaya çalışacağım.Ama eşimin hala sağda solda beni çocukla görüştürmüyor,engel çıkarıyor gibi yalanlar söylemesi beni çok yıpratıyor.Bazen mantığımı bir kenara bırakıp söylediği gibi yapayımda aklı başına gelsin diyorum ama çocuğuma bakınca,ondaki baba sevgisini,özlemini,babasını gördüğü zamanki mutluluğunu yine vazgeçiyorum..Hiçbirşey oğlumdan daha kıymetli değil..

Normalde eşim yarın ve öbür gün izinli.Oğlumuzu almaya gelmeden 1 gün önce arar.Bugün aramadı,demekki yarın almayacak.Sonrada gidip insanlara yine başka başka şeyler anlatacak..Çok zor bir durum gerçekten..

Siz neye karar verdiniz,boşanacakmısınız.Umuyorum hepimiz için en hayırlısı olur..Moral ve desteğiniz için teşekkür ederim.Yüreğimi ferahlattınız..

Biz ayrı yaşıyoruz, bazen buradaki konuları okuyunca boşamasam mı diyorum ama o evdeyken de mutlu değilim. Sürekli kavga çıkaran asabi bir tip ve bana karşi sevgisi olduğuna çok fazla inanmıyorum. Haftada 7 gün varsa 3 ünde küsüz diyebilirim. Böyle hayat geçer mi.. Bizim bu konudaki avantajımız çocuğun ufak olması çünkü doktor bana çocuk büyürse o zaman çok daha zor olur ve çok etkilenir dedi. Bu yaşlardaki ayrılmalarda travma yaşamıyorlar, bu düzene alışıyorlar. Hep böyle olduğunu sanıyorlar. İlkokul zamanı fark ettiklerinde de gerekli açıklama yapılır, çok etkilenmezler diye umuyorum. Benim kız zaten babaya düşkün değil. Aklına bile gelmiyor diyebilirim. Çocuk için evlilik sürdürülmez dedi bana doktorlar, çünkü ben bencillik yapmayıp çeksemmi diye düşünüyordum. Gerçi çekecek halim de yok ama bu fikrimin yanlış olduğunu söylediler. Çocuk dengesiz bir ortamda yetştirilmez, yani eğer düzenli bir baba-çocuk ilişkisi olur, çocuğa garip şeyler söylenmez ise, çocuklar etkilenecek diye bir durum söz konusu değil. Gayet saglıklı buyuyorlar hem de bu şekilde..

Son düzenleme:

Bizimde durumumuz sizinki gibiydi.Sürekli kavgalı arkasındanda en az 10 gün süren küslük dönemi.Ben konuşmadan da asla konuşmazdı.Benim şanssızlığım yurtdışında oluşum ve etrafımda ailemden,arkadaşlarımdan kimsenin olmayışıydı.Oda benim yanlızlığımı görürdü,bunu hafifletmek yerine küserek beni iyice yanlızlaştırır aklınca beni cezalandırırdı..Bu durum beni ona karşı iyice öfkelendirirdi.Küsen insanla evliliği sürdürmek çok zor..Siz en azından Türkiyedesiniz,aileniz istediğiniz zaman yanınızda size destek olabilir.Hem boşanma sürecindeki zorluklar,hem yanlızlık,kimsesizlik,üstüne hala yalanlarla benim kapıma polis getiren bir insanla uğraşmak ve tekbaşına çocuk büyütmeye çalışmak çok yıpratıyor beni..Türkiyede olsaydım belkide daha kolay atlatırdım bu süreci..

Kızınızın babasının yokluğunu hissetmemesi sizin için avantaj.Benim oğlumda babasıyla çok sık görüşmemesine rağmen baba baba diye sayıklıyor,elimden birşey gelmediği için üzülüyorum..Sizinde anlattıklarınızdan yola çıkarak umuyorum ki oda zamanla bu düzene alışır ve herşey daha sağlıklı ve düzenli olur..

Çocuklarımız ve bizler için hayırlısı ne ise o olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…