EŞİM GİTMEK İSTİYOR, ANNEM KALIN DİYOR, TEK KALDIĞIM YER İKİSİNİN ARASI..

Şu andaki aklımla bu soruya cevap veriyorum: Benim ailem eşimle kurduğum yuvadır.
Eğer ki eşimin iş imkanı orada fazla ise taşınırım tabi ki.

Arkadaşların dediği gibi millet evlenirken ülke dışına evleniyor.

Çok duygusal davranmaya gerek yok. Annenizi terk etmiyorsunuz ki. Ya da yatalak birini tek başına bırakıp çekip gitmiyorsunuz.

Anneniz gitmenizi istemiyor ama nasil gecineceginiz hakkinda bi fikri var mi?Bende olsam oyle bi durumda is imkani olan buyuk bi sehire gitmeyi tercih ederim.Kaldi ki evliliginiz vs de tehlikeye girmis.Sebep sadece bunlarsa bence evliliginize yazik edersiniz.Sonucta evlenince zaten aileden ayrilma ihtimalini goze alarak atiyoruz o adimi...

evet çok haklısınız gerçekten. Bende duygusal davranıyorum biraz. Ama sonuçta babamın emaneti diye düşünüyorum. Eee madem öyle düşünüyosun niye evlendin yanlarında yaşlansaydın deseniz bile haklısınız. Evliliğimi bitirmeme konusunda çok netim çünkü kocamı çok seviyorum. Şuan biraz daha çabalıyorum buradan iş bulmak için. Ama zorlamayı da düşünmüyorum. Sonuçta kimse sevmediği bir işte çalışmaz. Baktım artık gerçekten olmuyor toplucam tasımı tarağımı gidicem. Tek sorunlu konu kredimizin ayın sonunda yatmış olması.. Bende ahım şahım bir maaşla çalışmıyorum. sonuçta burası Türkiye.. Neyse yorumunuz için gerçekten teşekkür ederim. İyiki içimi palaşmışım burada ;)

Tabiki eşinizle birlikte izmire yerleşin. Annenizin sözüyle hareket ederseniz çok büyük hata yaparsınız. Kendinizle ilgili kararlara anneniz de olsa üçüncü kişileri karıştırmayın ya da onları düşünerek karar almayın.
Tek isteğim artık 2miz kendimizin ayakları üstünde durmamız. Maddi durum kötü olunca ve 1 sene boyunca sürekli bir aksilik çıkınca haliyle yardım da bulunuyorlar. Oyüzden artık kimse yardım etmesin biz çalışıp kazanıp ve hayatımıza kimse müdahale etmesin istiyorum. Yorum için çok teşekkür ederim. İyiki varsınız Kadınlar Klübü üyeleri ;)

Izmir'e tasindiginizda siz calismaya devam edecek misiniz?

Ev kredisi de oduyormussunuz. Su durumda maddiyat annenizin yalnizligindan daha onemli ki daha kardesiniz evlenmemis. Aslinda yalnizda degil anneniz. Ben olsam esimle gitmeyi tercih ederdim.
Tabi ki çalışmaya devam edicem. Zaten bir idiali var. Mali müşavir olmak istiyorum. Ama bu zorluklar yüzünden pek hazırlanamıyorum haliyle. O yüzden zaten kuzenim mali müşavir stajımı orada yaparım diye düşünüyorum eğer ki gidersek.

Şu andaki aklımla bu soruya cevap veriyorum: Benim ailem eşimle kurduğum yuvadır.
Eğer ki eşimin iş imkanı orada fazla ise taşınırım tabi ki.

Arkadaşların dediği gibi millet evlenirken ülke dışına evleniyor.

Çok duygusal davranmaya gerek yok. Annenizi terk etmiyorsunuz ki. Ya da yatalak birini tek başına bırakıp çekip gitmiyorsunuz.
Evet belki de gerçekten duygusal davranıyorum. Ve mantık gerektiren bir konuda bu hiç doğru değil.

Iyi de daha kardeşin evlenmemiş

Belki hiç evlenmeyecek belki buradaki gibi geline annemle otur diyecek

Annen yalnız yaşamak istiyor belki de huzur evimde tek kalmak diyecek

Bir başka konuya daha yazdım evlilik iki kişilik annen senin şehir iş seçimini etkilememeli

Ama kuzenin yanında iş teklifini de şahsen kabul etmem
Annem yalnız yaşamak istese gönderir zaten. Buna hiç şüphem yok. Kız kardeşim var ;) Ama daha üni.de okuyor o yüzden ki şuan evlilik diye bir planı yok.

Annem yalnız yaşamak istese gönderir zaten. Buna hiç şüphem yok. Kız kardeşim var :KK66: Ama daha üni.de okuyor o yüzden ki şuan evlilik diye bir planı yok.

O zaman annem yıllar sonra yalnız kalırsa diye neden şimdiki yaşantınızı zora sokuyorsunuz ki

80 yaşındaki ilkokul mezunu dahi olmayan anneannem Ankara da 18 yıldır yalnız yaşıyor

5 çocuğu var ama orada burada kalmaktan hoşnut değil kendi hayatını yaşamayı kimseye bağlı olmamayı tercih ediyor

Ben annemden 8 saat uzaktayım bebek oldu 25 gün kaldı ve gitti

Konu başlığından da anlaşıldığı gibi aslında bahsedeceğim şeyler. Eşim İzmir'li. o yüzden İzmir'den neresi olursa olsun gitmek istiyor. Şuan Manisa'da evimiz var. Orda yaşıyoruz. Annem ve kardeşim bir arada yaşıyor. Babam sizlere ömür. 3 yıl önce kaybettik. Eşim şuan işsiz, çalışmıyor, istediği daima çalışacağı bir iş bulmakta zorluk çekiyor. Çünkü 1 senedir işlerimiz hiç yolunda gitmiyor. Bi onu çıkarıyolar, bi beni. Allah'ıma şükürler olsun şuan işim var. Kredimizde var ev kredisi.Para sıkıntımız haddinden fazla.. Neyse Foça'da kendine iş bulmuş, benimde kuzenim kendi mali müşavirlik bürosunda iş teklifinde bulundu. Şimde o bir yandan sıkıştırıyor gidelim diye. E annem kardeşim evlenince yalnız kalmak istemiyor. Gerçi sizinle de kalmam diyo ama kızından ve damadında ayrılmak istemiyor heralde. Nolur benim fikirlerinize ihtiyacım var. Siz olsanız ne yapardınız sadece bunu bilmek istiyorum..

(Bu sorunla yaklaşık 3 senedir uğraşıyorum, eşim bir türlü vazgeçmiyor İzmir sevdasından ve Manisayı da hiç mi hiç sevmiyor, çokta inatçı kişiliğe sahip. Bu da benden not..)

pardon ama burada yorum yapanların kaç tanesi manisayı biliyor, yaşamış yada görmüş yada duymuş çok merak ettim. manisa türkiyenin sayılı sanayi bölgelerinden birine sahip ve iş imkanları izmirden kat kat fazla. öyle ki firmalar çalıştıracak insan bulamamakta, insanlar iş beğenmemekte. izmirde yaşayıp manisada çalışan o kadar çok insan var ki. arkadaşım sen iyice araştır mutlaka çıkacaktır bi yerlerden iş. Ayrıca manisada yaşamakla izmirde yaşamak bir mi allasen, herşey pahalı. geçim sıkıntısı diyorsun nasıl yaşayacaksınız. iki şehirde de yaşamış biri olarak konuşuyorum, yerinde olsam asla yerimden kımıldamazdım. eninde sonunda bir iş bulunur.
aile meselesinde birşey diyemiycem, şu duygusal bakışını sekize katlamak istemiyorum çünkü:)

O zaman annem yıllar sonra yalnız kalırsa diye neden şimdiki yaşantınızı zora sokuyorsunuz ki

80 yaşındaki ilkokul mezunu dahi olmayan anneannem Ankara da 18 yıldır yalnız yaşıyor

5 çocuğu var ama orada burada kalmaktan hoşnut değil kendi hayatını yaşamayı kimseye bağlı olmamayı tercih ediyor

Ben annemden 8 saat uzaktayım bebek oldu 25 gün kaldı ve gitti
evet bir de bebek olayı var. Ve herkes istediği gibi bende çok istiyorum. Yapayalnız olcam çalışcam mecburum çocuğu kime bırakcam nasıl yapcam bu konuyu özellikle hiçte düşünmek istemiyorum.

Evet annemde kendi evimde yaşarım diyor ama bizi şehir dışına göndermiyor.. bu da bi muamma.

Benim fikrim kızım nerde rahat hayat sürcekse orada kalsın isterim. Belki de güvensizlik var çalışmayız diye ama çalışmaya gidicez sonucta. gerçekten çok zor ve çok karısık bir durum..

pardon ama burada yorum yapanların kaç tanesi manisayı biliyor, yaşamış yada görmüş yada duymuş çok merak ettim. manisa türkiyenin sayılı sanayi bölgelerinden birine sahip ve iş imkanları izmirden kat kat fazla. öyle ki firmalar çalıştıracak insan bulamamakta, insanlar iş beğenmemekte. izmirde yaşayıp manisada çalışan o kadar çok insan var ki. arkadaşım sen iyice araştır mutlaka çıkacaktır bi yerlerden iş. Ayrıca manisada yaşamakla izmirde yaşamak bir mi allasen, herşey pahalı. geçim sıkıntısı diyorsun nasıl yaşayacaksınız. iki şehirde de yaşamış biri olarak konuşuyorum, yerinde olsam asla yerimden kımıldamazdım. eninde sonunda bir iş bulunur.
aile meselesinde birşey diyemiycem, şu duygusal bakışını sekize katlamak istemiyorum çünkü:)
İlk defa böyle bir cevap aldım çevremden. Ne diceğimi bilemiyorum inanın, çok şaşırdım yani

Manisa ve İzmir yakın zaten. Bende seneye aileme 1 saat uzaklikta bir yere gideceğim su anda 2 saat uzaktayim. Her hafta gidip geliyorum.

Istanbulda bir yere gitmek 1-1.5 saat. Insanlar her gun bu mesafede ise, okula gidiyor. Cogunun arabasi da yok. Abartilacak bir durum yok yani. Sehirlerin isim degistirmesi sizi korkutmasin. Hangisinde daha iyi gecim saglayacak ve mutlu olacak olursaniz onu tercih edin.
1 saat bilemedin 1.5 saat fark var. Arabamız henüz olmadığından dolayı biraz sıkıntı.. boşanma ve evimize kaybetme aşamasına geldik. Yine de bilmiyorum.

Tabi ki çalışmaya devam edicem. Zaten bir idiali var. Mali müşavir olmak istiyorum. Ama bu zorluklar yüzünden pek hazırlanamıyorum haliyle. O yüzden zaten kuzenim mali müşavir stajımı orada yaparım diye düşünüyorum eğer ki gidersek.
Cok sevindim. Su acidan sormustum. Sehir degisikligi belki sizin is bulmanizi zorlastirir mi acaba diye dusundum. Hani bazi meslek gruplarinda ha diye is bulunamiyor ya. Siz oyle bir sikinti yasamazsiniz o zaman.

ben annemi çok severim sağolsun o da sever doğal olarak. 3 kız kardeşiz. biz evlenince farklı bir ile gitmek istedik annem kızdı alındı. bu arada eşimle aynı memleketliyiz. tüm çevremiz aynı.
neyse dedik kırmayalım kalalım. şimdi kardeşlerim tayin bekliyor. annem onları yalnız bırakamam diyor. ben çok bozuldum. çünkü ben onun için geldim. ne malum yarın öbürgün kardeşinle gitmeyeceği. o yüzden sen git eşinle evini barkını kur. bir erkeğin işsiz gezmesi pek iyi değil. artık sizde bir ailesiniz bunun bilincinde olun.

İzmit ve manisa arası çok kısa bir yol zaten annenle aynı evde kalıyorsun her hafta ya da ara sıra gider gönlünü yaparsın baktın eşin izmirde istediğini bulamadı manisa ya dönersin izmirde iş imkanı hem fazla belki orda bi iş bulur manisa da bayisi vardır ordan devam eder nasip canım

Cok sevindim. Su acidan sormustum. Sehir degisikligi belki sizin is bulmanizi zorlastirir mi acaba diye dusundum. Hani bazi meslek gruplarinda ha diye is bulunamiyor ya. Siz oyle bir sikinti yasamazsiniz o zaman.
aynen eğer gideceksek o teklifi de kaçırmak istemiyorum.

İyide şu an sizin Manisa'da işiniz varmış ama belki eşinizin garanti bir işi yokki İzmir'de.

Back
X