Esim gorgusuz ve cimri

redpinkyellow

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2017
328
187
103
36
Malum dün sevgililer günüydu. Sevgililer günü, anneler gunu, babalar gunu gibi kapitalist gunleri anlamsiz buluyorum aslında ama nedense esimden bir cicek bekliyorum o gün. Sanirim sosyal medyanin etkisi buyuk yani orda goruyorum arkadaslarimi hepsi çiçeklenmis benim esim belki normalde cicek alan biri olsaydi kafama takmazdim ama hic cicek almaz bari 14 şubatta alsa ama maalesef. Ondanda gectim cocugum hastaydi hastaneye goturduk gece 200 tl para gitti diye soylene soylene. Ayni ilaclari veriyomus devlet hastanesi doktoruda keşke gunduz devlete hatta saglik ocagina bile götürsem olurmus. Sabaha kadar söylendi durdu. Nasil boyle görgüsüz biriyle evlendim aklim almıyor. Sevgiliyken, nisanliyken ne kadar farkliydi.. keşke biraz uzun gecirseydim tanima asamasini eminim şu an evli olmazdım bu insanla.

Bacım kaç yıldır evlisin? Anamla babam 26 yıllık evli ne hediyenin lafı açılır ne sevgililer gününün. Dalga geçilir hatta. Er kişisi para muhabbeti yapmaya programlanmış bunda bir sorun yok. Evlilik bu kadar alınganlığın yürüyeceği bir müessese değil.

Zaten bu sosyal medya insanı cileden cikariyor evet alabilir bı çiçek ama yapmıyorlar işte napacaksin agzinla istedigininde bi anlamı yok benim esimde hergün alırdı çiçek hediyeler yemekler çok sık yapardı evlenince azala azala bitti suan hiç yok böyle Erk lerin kafasına odunla vurmak istiyorum sokaktan bi çiçek bile koparamiyorlar

Yani hediyesi, kutlaması neyse o duruma göre unutulur falan da hasta olan onun çocuğu insan "iyi olsun da giden gitsin" der..

4 gece 3 gün ateşliydi çocuğum. İlk gün doktora gittik. Hiç para hesap etmedik. Geceleri başında bekledik.
Dün akşam yine gittik kontrole. Bize reçete edilmediği için sadece muayene ücreti aldılar, ama yanımızdakilere şak diye 210tl dediler.

Evladın elinde halsiz, bitkinken insan 200tl nin hesabını eder mi? Ne demeye çocuk yapmış o zaman? Saksıda mı büyüyecek bu çocuk?

Bence ona "buna alışsan iyi olur bunlar iyi günlerin" de daha da kudursun..

Bazıları gerçekten anne baba olmamalı..

kapitalist günleri gereksiz buluyorsun
kocana görgüsüz ve cimri diyorsun
sonra da bir çiçek bekliyorum diyorsun
çamuru da sosyal medyaya atıyorsun..

şu dört satırı oku ve düşün.

Hastane konusunda haklı. Biz kızımın erkek doktor korkusu yüzünden hep özele gidiyoruz. Ama böyle bi korku olmasa asla özele gitmezdim. Kan tahlili ve muayeneye 400₺ vererek çıktık geçen gün. Ciddi bi ek harcama bence.

Çiçeğide hiç almıyormuş ve sizde böyle günlere önem vermiyormuşsunuz. Sizin talebinizde biraz gösteriş olmuyor mu?

Hadi cimri kelimesini anladık ta görgüsüz ne alaka onu çözemedim ? Çocuğun neyi vardı mesela ? Şu lanet sevgililer günü muhabbeti de bitmedi gitti ya tövbe tövbe ne sevgililer günüymüş arkadaş

İyi haber vereyim sana ben bebeğin kontrolünde büyük kızımı da götürüyorum. Tek ücret iki çocuk muayenesi oluyor yani . Zaten büyük kızımin da doktoru aynıydı.Ayni anda ikisini de kontrol ediyor.Hatta küçüğe bakarken büyüğün de dosyasını cikarttirdigi için oradan bakıyor abla su hastalığı şu tarihte geçirmiş küçük tahminen su hastalıkları geçirecek diye..

Ya yeminle ne kadar özeniyosunuz böyle şeylere? Sosyal medyada ne görse isteyen hatun kısmına ayar oluyorum vallahi.
Kocanın nesi görgüsüz? Adam çocuğunu hastaneye götürmüş 200 TL vermiş. Az mı bu para? Sanıyosunuz ki çocuğundan sakınıyor. Bir sordun mu adama cebinde paran var mı diye?
Mesela bu ay doğalgaz faturanız ne kadar geldi? Mutfak masrafın ne kadar? Yazık yazık. Saçma sapan günler için gereksiz beklentiler içine giriyosunuz.

Çocuğu için 200 lira vermiş bunun lafını etmesi çok ayıp. Sana cicek alsa da cicege o parayi verse hakli diyecegim ama saglik bu. Allah daha yuklu paralar vermeyi nasip etmesin. 200 lirayla duzelebilecekse cocugunuz bence bu durumdan birseyi yokmus diye mutlu bile olmali.

Çocuklarımız tabi ki çok kıymetli fakat eşiniz muayene ücreti hakkında çok haklı nerde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama

Devlet hastanelerinin çocuk poliklinikleri çok iyi ,hatta doktorları daha deneyimli bence ve aynı ilacı yazıyorlar. .
Yazık değil mi 200 liraya onunla çocuğunun başka ihtiyacını karşılarıdın. .
Bu duruma bakarak eşine görgüsüz demen de absürt olmuş.

Herşeyi neden karşıdan bekliyorsunuz siz alsaydiniz kutlama gereksiz kutlama deyip biseyler beklemek çok saçma eşinin para konusunda bişey diyemem belki yoktur belki de özele verilen paraya kizmistir devlet acile goturseydiniz

" Çocuğu için o parayı verecek tabi konuşması ayıp "diyenlere katılmıyorum.

Tamam bende gidiyorum ancak sigorta ödüyoruZ. Yani her ay bu oranın 3 katı cebimize girecekken sigorta olarak işliyor.

Ayrıca gerçekten özel hastaneler sapıttı. Muayene ücretleri çok fazla. Sgk indirimi yok. Bir şey bildikleri de yok.

Ay geçen gün bende bunu düşündüm. Bebekle ikisi aynı anda hasta olunca 2 giriş mi yapacağım diye. Hasta olmasada ikisinide göstericem. Dünya para veriyoruz, bakıversinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…