Esim gorgusuz ve cimri

Zorda kalınmıştır, acile gidilir, özele gidilir sizinki gibi özel durumlar vardır ya da sadece özele gitmek de tercih edilebilir ona diyecek bir şeyim yok. Ama sistem bu, öncelikli hastalar alınıyor, bekleyebilecek olanlar bekletiliyor. Beklemek istemeyen de özele gidiyor.

Konuda çocuğun acil bir durumu olduğunu düşündürtecek bir şey okumadım ben. Muhtemelen soğuk algınlığı falan, baba gündüz sağlık ocağına gitseydin demezdi acil durum olsa bence.

Bir arkadaşım var, bebeğinin gözüne oyuncak zarar vermiş geçenlerde. Akşam eşi gelene kadar beklemiş öyle çocuk ağlaya ağlaya. Eşi gelmeden götüremezmiş, zorlanırmış. Konu sahibinde öyle bir durum sezdim ben.

Özel hastane, özel muayenehane tercihtir. Benim çocuğum yok ama yeğenlerimi özel muayenehaneye götürdük hep. Ben devlete giderim, devlet ya da üniversite hastanesi doktorlarına daha çok güvenirim ama eşim özele gider. Çünkü hastane fobisi var, girer girmez bayılıyor bu yüzden daha ferah ve daha ilgili oldukları için özele gidiyoruz. Ama bi üşütme için de özele gidip 200-300 lira versem koyar bana. Kendi kronik hastalığım için profesöre gidiyorum muayene ücretini de umursamıyorum çünkü çareyi sadece o bulabildi şimdiye kadar.

Hastane parasına laf eden adama ben de sinir olurum . Oğlum kötü bir hastalık geçirdiğinde tanıştık devlet hastanesi ile . Paşa paşa gittik özeller kabul etmedi . İyileşti şükür özele devam ettik. Ama yıllık tetkikler için devlete gitmem gerekiyordu . Ya ben ne zaman sapasağlam çocuğu devlet hastanesine kontrole götürsem hasta olup geri geldi. Bir sürü hasta çocuk aynı yerde bekliyor . Mikrop kapmamak imkansız . Allah ne eksikliğini göstersin ne düşürsün.

Kuzenimin eşi benim en yakın arkadaşım , beraber beğendiğimiz bir yüzük vardı, kuzenim geçen hafta aradı eşine sevgililer günü hediyesi olarak o yüzüğü almak istemiş gidip beraber aldık, akşam yemeği için de güzel bir restoranda yer ayırttı telefonda.
Dün sosyal medyada hediyeyi de gösteren bir fotoğraf paylaşmışlardı, eşim sevgililer gününün lafını bile etmedi, ne yapalım yani bunu için huzur mu bozalım.

Özel hastane tercihini gereksiz ve eşin söylediklerini haklı bulanlara kesinlikle katılmıyorum.
Adam haklı falan değil..

Oğlum pazar akşamı ateşlendi. Pazartesi evde kalıp gözlemledim.
Eşim telefonda "bekleme götür sağlık ocağına" dedi.
Önceki tecrübelerime dayanarak "güvenmiyorum ya oraya test falan yapmadan hemen antibiyotiği yazıp gönderiyor. Geçmesine geçiyo ama ya gerek yoksa?" dedim.

Akşam bir üniversite hastanesine gittik. Özel gibi artık siz düşünün..

Gerekli pnomokok ve kültür örnekleri alıp "3 gün ateşin seyrine bakalım test sonucuna göre ilaç veririz " diye gönderdi. Dün akşam da 2 doktor arka arkaya kontrol etti.
Muamele aynı değil bir defa. Danışmasından tut, hemşiresine, doktora varana kadar. Ki devlet hastahanesine de çok gittim.

Ve oğlum ilk defa bu hastalığında antibiyotik içmedi. Benim de içim rahatladı. Mecbursa zaten dün akşam verecekti ilaç ama testlerde o tür bakteri çıkmadı..

İnsan olan çocuğunun şifası için az çenesini tutar. Madem paracısın bari çocuk yapma..

Bizim milletimiz sürü gibi yaşıyor, ben de bankadayım, illa ya tam açılış saatinde ya da öğlen açılış saatinde yığılıyor herkes. Ve çoğu da emekli. Sonra da of pof benim acil işim var şöyle böyle. Randevu veriyorum artık nispeten gençlere, daha rahat oluyor.

Bu düşüncelerinizin 2 gün sonra aksi yönde değişeceğine eminim çoğu kişi sizinle aynı durumu yaşamıştır emin olun.
Bir de bu günde hediye vs. saçma geliyor bana çünkü sevgiliniz/eşinizle geçirdiğiniz her gününüz özel gibi olmalı elbette her ilişkide iniş çıkışlar olur ama bu gün bence özel bir gün değil... Benim de var çiçeklenen arkadaşlarım ama örnek vereyim ;kızın anlattığı olaylara göre söylüyorum, eşi erkeklerin yapacağı çoğu işi kıza yaptırıyor ve kız bundan muzdarip yeterince değer vermediğini söylüyor. Yani demem o ki sevgililer gününde hediye çiçek vs. alırsan evet sevinirsin mutlu olursun ama eşinle olan ilişkin muhabbetin yerindeyse değer görüyorsan boşver . ayrıca özel hastane meselesi de evet sen çocuğun için en iyisini düşünüyorsun ama malesef çoğu özel hastane artık her şeyi paraya dökmüş durumda çok çok özel bir hastalık durum olmadığı sürece (allah korusun) bence devlet hastanesine gidilebilir. :)

istanbulda yaşayan biri olarak çok ciddi bir problemimiz olmadıgı sürece sağlık ocagı veya özelde hallediyoruz işlerimizi üstelik benm çocugum yok kendimiz için.
devlet hastaneleri bi arkadasta söylemiş suriyeli dolu ve hergün her saat tıklım tıklım.
ve yaşadıgım bölge itibariyle özeller bile bazn öyle oluyor.
bn gaziosmnpaşadayım sultangazide özel bi hastane var o bölgedekiler bilir bahat hastanesi.
orasıda öyle tıklım tıklım
hatta geçen gün görümcemin cocugunun gözü alerji olmuş sanırım şişmiş gece 9-10 gibi okmeydanına devlet hastanesine gitmeye çalışıyolar zaten özele verceği para taksiye veriyor ve saatlerce sıra bekliyor bana mantıklı gelmiyor bazen

Boyle seyleri dusune dusune kadin kafyi yiyecek durum geliyo inanin esinizin pozitif taraflarini hep dusunun negatiflsri duaunurseniz seytan araya girer ve yuvyi yikmak icin elinden geleni yapar bosverin cicegi bocegi siz ona evet haklisimn hayatim 200 tl cokmus bi daha goturmeyelim acil hastalandoginda dev. Acilene gidrriz bitanm tarzinda konusmalar zittina gitmekden dah hayirli neden biliyomusunuz erkekler sözden anlamazlar eylemden anliyolar bide evlilikdn once ne kadar zaman gecirirsen gecir ayni evde yasmak farkli ortam bi kere farkli cocuk var ev gecindirme var yuk fazla anladn mi evlenmeden once yuk yoktu ki erkeklerde rahatlardi ... bosverinpozirif olalim onlari eylemlerimizle yaptiklaimizla kendi istedogimi yone cekip mutlu olalim 3 gunluk dunyayi saniyeden mahvetmelerine izin vermeyelim cocugumuzun babasi diye hep pozitif olalim bence..

Bugün çok büyük bir merakla açtım BDV yi. Acaba kaç tane sevgililer günü konusu açıldı diye. Allah aşkına yapmayın yaaaa, biri kalkmış 14 şubat sevgi günü olsun demiş, diğerleride anaaaa koşun koşun bugün seveceğiz birbirimizi demiş. Niye daha orjinal olup sadece kendinize ait özel günlerinize odaklanmıyorsunuz.? He bu da doğum gününde eşim çiçek almamış boşanmalımıyım gibi büyütülecek bir konu olmasın. Değer bilme, bildirmedir en güzel ve özel gün.
Bizim evde 14 şubatın özeti:

Eşine bu cümleleri kullanan bırıde kusura bakma pek görgülü olmamış zira bu kelımeyı haketcek bişey yapmamış özel hastaneler soyuyor insanı doğum günü evlilik yıldönümü nü hatırlıyorsa boşver gıtsin sevgilik gününü

Çocuk doktoruna verilen paraya laf söylemesi çok kötü. Başka şeylerde paradan kisilabilir ama sağlık söz konusu olunca cimrilik yapanları anlamıyorum

Sağlık ve eğitim için verilen para önemsizdir, yeri gelirse bunlar için ev bile satılır. Bunun lafını eden bir adam beni delirtirdi.

Erkek olsaydım da, sevgililer gününde sırf sosyal medya zehirlenmesi yüzünden çiçek bekleyen kadın beni delirtirdi

Yeterince adil bir yorum olmuştur umarım :)

Dün bütün gün sosyal medya da kim kime ne almış,kimin kocası Ne kadar seviyormuş onu izledik :) Bana da eşim almadı çiçek ama hiç bozulmadım.İstediğim bir mont vardı hafta sonu onu alacağım dedi.Bu durumada bozulacak bir sürü kadın vardır eminim.Bayanlar artık hayat pahalı,soğanın patlıcanın bile fiyatı ortada ev geçindirmek çok zor.İnsanlar evi zor geçindiriyor takılmayın bu tarz şeylere

Ya bu tip seyler bana karanlikta goz kirpmak kadar anlamsiz geliyor.. madem onemsiyorsunuz isteyin o zaman.. kendi kendine dusunmesini bekleyip dusunmeyince de bozulmayi anlayamiyorum.. bunun disinda iyi bir cocuk doktoru bulunca 1000 tl bile olsa vazgecmem gotururum, bu konuda esiniz yuzde yuz haksiz..

Gitmek doğru veya değil. Para tuzağı veya daha kaliteli hizmet. Sonuç olarak çocuk kötüydü ve götürmek durumunda kaldınız , aç kalacağını bilse konuşmaz baba dediğin yahu , sanki babanızın evinden getirdiniz çocuğu , kanım dondu okurken yemin ederim.
Çok üzüldüm adınıza.
Karşınıza alıp düzgün bir üslup ile konuşmayı deneyin. Neler hissettiğinizi anlatın ve neler istediklerinizi...
Başka yapacak bir şey yok zira..

Konuyla çok alakası yok ama anlatacağım, çok güldüm ben. Geçen hafta küçük ablamın doğum günüydü, büyük ablam da kallavi bir çiçek yollamış şu bilindik internet sitesinden. Fiyatına baktık sağlam bir miktar. Küçük ablam "bunu göndereceğine migros hediye çeki gönderseydi en azından yerdik" deyince yarıldım resmen. Çiçek soldu, 10 liralık vazosu duruyo öyle
Çiçek saksı çiçeği değilse çok gereksiz değil mi sizce de?

Yasadigim yerde devlet hastanesi yok yan ilcede var orayada git gel bekle et ayniya gelir diye dusunduk bu kadar tutacagini bilmiyordum daha öncede ayni hastaneye atesliyken gitmistik 80 tl tutmustu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…