- 11 Aralık 2018
- 42.648
- 265.021
- 598
- Konu Sahibi redpinkyellow
-
Bebeklik döneminde zaten 3 ayda bir kontrolü,özel aşısı ,o su bu su var yani çocuğun hastalanmasına gerek bile yok gitmek için. Ama bizim doktorun kendi muayenesi ...yani özel hastahanede nasıl olur bilmiyorum.Bazen hastalık anında goturmedigim aradığım ,fotoğraf gönderdiğim de oluyor asistanina.Yarim saat sonra tekrar arayıp o durumla ilgili ne yapacağımı ,hatta hangi ilacı kullanacağımı bile söylüyor.Ay geçen gün bende bunu düşündüm. Bebekle ikisi aynı anda hasta olunca 2 giriş mi yapacağım diye. Hasta olmasada ikisinide göstericem. Dünya para veriyoruz, bakıversinler.
Hastane konusunda bazen ben de aynı şeyi diyorum ama devlet hastanelerinin içler acısı hali Suriyelilerin müşade odalarında ayaklı başlı yatışı aklıma gelince iyiki de özele götürmüşüz dıyorum.Bir de söyle bir durum var ciddi ciddi devlet hasteneleri Suriyeli akınında. Kesinlikle küçük görmüyorum ama onların mikrobu farklı bizimki farklı. Onların mikrobun bizim bizimkine de onların bagısıklık yok.Bu cok korkunc bana gore. Hediye konusu cogu kadın aynı burada bir suru konu okuduk. Benim eşim sagolsun yapmış bir şeyler ama yapmasaydı da olurdu nitekim ben bir şey yapmadım.Sadece bunlar görgüsüz cimri olmaya yetmez.Malum dün sevgililer günüydu. Sevgililer günü, anneler gunu, babalar gunu gibi kapitalist gunleri anlamsiz buluyorum aslında ama nedense esimden bir cicek bekliyorum o gün. Sanirim sosyal medyanin etkisi buyuk yani orda goruyorum arkadaslarimi hepsi çiçeklenmis benim esim belki normalde cicek alan biri olsaydi kafama takmazdim ama hic cicek almaz bari 14 şubatta alsa ama maalesef. Ondanda gectim cocugum hastaydi hastaneye goturduk gece 200 tl para gitti diye soylene soylene. Ayni ilaclari veriyomus devlet hastanesi doktoruda keşke gunduz devlete hatta saglik ocagina bile götürsem olurmus. Sabaha kadar söylendi durdu. Nasil boyle görgüsüz biriyle evlendim aklim almıyor. Sevgiliyken, nisanliyken ne kadar farkliydi.. keşke biraz uzun gecirseydim tanima asamasini eminim şu an evli olmazdım bu insanla.
O kadar haklısın ki sana anlatamam her cümlen doğru +1 diyorumBence eşiniz biraz haklı. Sıradan bir üşütmeyse, ciddi bir hastalık ya da aciliyet yoksa ve profesöre muayene okunmadıysa özel hastaneye gitmek gereksiz. Devlet hastanelerinde, üniversite hastanelerinde, sağlık ocaklarında muayene olmak için çuvalla sgk primi yatırıyoruz. Niye kullanmayalım bu hakkımızı? Üstelik doktorların özel hastanedekilerden fazlası var eksiği yokken.
Sevgililer günü konusuna gelince, önem vermiyorum deyip kafaya takanları, sosyal medyadan etkilenenleri hiç anlamıyorum. Bir ay kadar önce eşimin kuzeni karısına kallavi bir araba almış, içini de yüzlerce gülle doldurmuş. Sürpriz anını da videoya çekip sosyal medyaya atmışlar. Bunu görseydiniz ne yapacaktınız acaba? Elin kocası arabalar alıp romantik sürprizler yapıyor benim kocam cimri ve görgüsüz bi araba bile alamıyor mu diyecektiniz?
Çocuk nezle ise mesela neden aile hekimine gitmiyorsunuz ki orası öyle aşırı devlet hastanesi kadar yoğun kalabalık olmazCocugun nesi vardi bilmiyorum ama devlete asla gitmek istemiyorum bende. Burda devlete git diyen arkadaslar nerelerde yasiyor bilmiyorum ama buyuk sehirlerde hele ki multecilerden sonra devlet hastanelerine girilmez oldu. Cocuk nezle diye gidiyorsun 2 saat + ilave hastalik kapmis olarak donuyorsun.
+ 1000 diyorumBence eşiniz biraz haklı. Sıradan bir üşütmeyse, ciddi bir hastalık ya da aciliyet yoksa ve profesöre muayene okunmadıysa özel hastaneye gitmek gereksiz. Devlet hastanelerinde, üniversite hastanelerinde, sağlık ocaklarında muayene olmak için çuvalla sgk primi yatırıyoruz. Niye kullanmayalım bu hakkımızı? Üstelik doktorların özel hastanedekilerden fazlası var eksiği yokken.
Sevgililer günü konusuna gelince, önem vermiyorum deyip kafaya takanları, sosyal medyadan etkilenenleri hiç anlamıyorum. Bir ay kadar önce eşimin kuzeni karısına kallavi bir araba almış, içini de yüzlerce gülle doldurmuş. Sürpriz anını da videoya çekip sosyal medyaya atmışlar. Bunu görseydiniz ne yapacaktınız acaba? Elin kocası arabalar alıp romantik sürprizler yapıyor benim kocam cimri ve görgüsüz bi araba bile alamıyor mu diyecektiniz?
Bizimki götürmeden bakmaz telefonda falan. Bi kere gittiysem telefonda da yardımcı oluyor da, nihayetinde oda oranın maaşlı elemanı. Kendi kliniği olunca esnetiyordur sizinki. Bizde de Allahtan doğumu orda yapınca ilk 8 muayene mi ne ücretsiz oluyormuş. Yada bütün muayeneler %50 indirimliydi. Emin değilim. İkisinden birini sallıyorum ama nasıl aklımda kalmış bilmiyorum :)Bebeklik döneminde zaten 3 ayda bir kontrolü,özel aşısı ,o su bu su var yani çocuğun hastalanmasına gerek bile yok gitmek için. Ama bizim doktorun kendi muayenesi ...yani özel hastahanede nasıl olur bilmiyorum.Bazen hastalık anında goturmedigim aradığım ,fotoğraf gönderdiğim de oluyor asistanina.Yarim saat sonra tekrar arayıp o durumla ilgili ne yapacağımı ,hatta hangi ilacı kullanacağımı bile söylüyor.
süperBacım kaç yıldır evlisin? Anamla babam 26 yıllık evli ne hediyenin lafı açılır ne sevgililer gününün. Dalga geçilir hatta. Er kişisi para muhabbeti yapmaya programlanmış bunda bir sorun yok. Evlilik bu kadar alınganlığın yürüyeceği bir müessese değil.
Cocugun nesi vardi bilmiyorum ama devlete asla gitmek istemiyorum bende. Burda devlete git diyen arkadaslar nerelerde yasiyor bilmiyorum ama buyuk sehirlerde hele ki multecilerden sonra devlet hastanelerine girilmez oldu. Cocuk nezle diye gidiyorsun 2 saat + ilave hastalik kapmis olarak donuyorsun.
İstanbul da yaşıyorum, kızımı devlet hastanesinin acil kısmına götürdük geçen hafta, gece onikide 100 kişi vardi önümüzde ve çalışan tek bir doktor, atesler içindeki cocugu 2 dakikalık muayene için 2 saat orada bekletmek de hiç mantıklı değil bence, oradan çıkıp özel bir hastaneye götürdük mecburen. Yoksa kimse aman özele götüreyim de para harcayıp diye düşünmüyordur.
Birgün önce istediğin bölüme randevu bulabilmek büyük nimet , İstanbul da bu neredeyse imkansız, cildiye bölümüne en erken 15 gün sonraya randevu alabildim dün, acillerin doğru kullanılmaması konusunda son derece haklısınız.İzmirde yaşıyorum, bir gece önce randevu alıp istediğim bölüme muayene olabiliyorum, nezle olunca hastaneye değil sağlık ocağına gidiyorum.
Yanlış anlamayın size değil yorumum genele yorum yapıyorum, bizim insanımız sağlık sistemini kullanmayı bilmiyor. Hasta olunca mesai bitimine kadar bekleyip acile gidenler, grip/nezle/soğuk algınlığı için hastaneye gidenler, randevu sistemini kullanmayanlar olduğu sürece hastaneler sıkıntılı ve kalabalık olacaktır. Sağlık sistemini düzgün kullanmayı öğrenmekten başka çaremiz yok.
Birgün önce istediğin bölüme randevu bulabilmek büyük nimet , İstanbul da bu neredeyse imkansız, cildiye bölümüne en erken 15 gün sonraya randevu alabildim dün, acillerin doğru kullanılmaması konusunda son derece haklısınız.
38 derece ateşli karnım ağrıyor diye kucağınızda ağlayan çocukla 2 saat hastanede beklemek, hastane için acil olmayabiliyor ama benim için orada beklememek için yeterli acillikte, birde dışarıda arabada bekleyen 7 aylık bir bebek daha varsa :) kendim devlet hastanelerini tercih ediyorum ama cocuklarda o an en rahat olan nereyse oraya gidiyoruz. Eşim hastaneye verdiğimiz paranın lafını sabaha kadar ederse ben de takılırım ona. Ha zaten o parayı hiç veremeyecek durumdaysak özel hastane gibi bir alternatif olmaz.Bildiğim kadarıyla bütün acillerde kırmızı sarı ve yeşil alanlar var artık. Birkaç hafta önce bir tanıdığı götürdüm acile, bizim burdaki hastane biraz büyük 100 değil 1000 kişi vardı içerde. Durum acil olduğu için girer girmez kırmızı alana aldılar, tedavisine hemen başladılar 2 saat için de de toparlamış vaziyette çıkardık acilden. Beklettilerse durumunuz acil değildir muhtemelen.
Canım çok daha küçük bir ilin ilçesinde yaşıyorum ama ben de özel doktorla devam ediyorum çünkü çocuğun özel aşısı ,işyerinden çocuğu doktora götürmek için izin vs.hepsi sorun oluyor.Ama Behçet Uz a defalarca goturdugum oldu kızımı.Cocuk kardiyoloji alanında Ege bölgesinde özel hastahanelerin hicbirinde doktor bulamazken orada çocuğumu muayene ettirebildim.Alerji alanında da tüm testleri orada ucretsiz yaptirabildimİzmirde yaşıyorum, bir gece önce randevu alıp istediğim bölüme muayene olabiliyorum, nezle olunca hastaneye değil sağlık ocağına gidiyorum.
Yanlış anlamayın size değil yorumum genele yorum yapıyorum, bizim insanımız sağlık sistemini kullanmayı bilmiyor. Hasta olunca mesai bitimine kadar bekleyip acile gidenler, grip/nezle/soğuk algınlığı için hastaneye gidenler, randevu sistemini kullanmayanlar olduğu sürece hastaneler sıkıntılı ve kalabalık olacaktır. Sağlık sistemini düzgün kullanmayı öğrenmekten başka çaremiz yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?