- 25 Şubat 2014
- 388
- 121
- 123
- 35
Merhaba yine ben ve yine o kadın.Hatırlarsınız bir hamile iş arkadaşı vardı eşimle samimiydiler.Aylarca huzurumuz kaçmıştı o yüzden.Ve o kadın doğum yapalı herkese karşı biraz daha ölçülü.Eşimle de artık samimi değiller,sadece selamlaşıyorlar.(veya yine ben öyle zannediyorum)Bilirsiniz eşim herkesi azıcık da olsa eleştirir bu kadın hariç.Hatta bir bayan arkadaşla ufak bir sorundan dolayı bizim arabayla gelmesinden vazgeçmesini istiyor.Hale bakın ki o kadın yüzünden aylarca tartışma yaşadık,kapımıza polis dayandi bırakın o kadından vazgeçmeyi,doğumundan sonra başka bir arkadaşı bırakıp onu arabaya yeniden aldı.İşte durumlar böyle.
Önceki gün eşimle konuşurken "İyi ki artık o kadın yüz vermiyor pek." dedim.Aldığım cevaba bakın :"Eeee...Akıllı kadın,nasıl davranacağını iyi biliyor,cin gibi.Her şeyin farkında." E bende surat beş karış .Sonrası: "Yani ben konuşmayınca onun da kendini çekmesi gerekirdi zaten kem küm..." dedi,toparlayamadı.Hala o kadına ilgi duyuyorsun deyince "Hay senin zekana da,anlayışına da,düşüncene de..." yemediğim küfür kalmadı.
Şimdi benim sıkıntım şu: Ben üniversitede eşimle aynı sınıftaydım benim sayemde sınavları geçti.Yıllarca idarecilik yaptı,son idarecilik sınavında ben ondan yüksek not aldım.Öğrencilerime hep farklı bir bakış açısı kazandırmayı ilke edindim.Laylaylomla vakit geçirmedim.İş arkadaşlarımla onun bunun dedikodusunu yapmadım. Çocuklarıma ilgim, temizliğim,düzenim,aklı başında hareketlerimle hep takdir topladım.Gel gör ki 2 yıldır yanlış ortamdayım,mutsuzum,huzursuzum.Üsütüne üstlük benim her yaptığımı eleştiren ,benim kızdığım,huzurumu kaçıran bir insana övgüler dizen bir eşim var.
Şimdi bayanlar ben ne yapayım?Sakin olmaya çalışıyorum ama başaramıyorum.Artık kendimi de yiyip bitirmek istemiyorum.Kendime yeni bir yol çizeceğim.Eşim vazgeçmiyor,vazgeçmeyecek.Aklı hala o kadında.Ben eşimden yavaş yavaş nasıl vazgeçerim onu arıyorum.
Size soruyorum:Yeni bir ben nasıl olurum?Kendine güvenen,ayaklarını yere sağlam basan,olumsuzlukları çabucak kafasından uzaklaştıran,kendinden emin bir insan nasıl olunur? Ve artık ben daha önemliyim,hiçbir şey benden değerli değil diyebilmeliyim.Nereden başlamalıyım?Önerilerinizi bekliyorum.
Valla başka yerde çalışma olanağı varsa gidin ordan ne görün ne duyun o zaman. .giy gez toz, ilgini dışarı ver..kıskandıran halleriniz olsun kudursunmadem sallamiyor sizde kendinizi düşünün bakalim ne olacak. .
ama sen açmışsın konuyu tekrar. neden açıyorsun ki. birde sürekli adama hoşlanıyosun hoşlanıyosun, ilgin bitmemiş gibi cümleler kurarak onu bu yönde etkilediğinin farkında değilmisin... madem mesafeliler bırak konuşma daha konuyu niye çıyosun. ayrıca kadınla herhangi bir konuda tartışma, yada sürtüşme gibi bişey çıkar ve kadına küs. küsüncede eşinizin arabaya almasına da izin vermeyin. neden alıyorsunuz arabaya kadını, almayın.... Eşiniz heralde sizi kesin bir dille hayır derseniz almaz. arkadanızdan kıskanıyo derler diye çekiniyorsanız, desinler sizde kadın için seviyesini, üslubunu hiç beğenmiyorum. diyiverin. tartışın ki bahaneniz olsun...
Yok artık hala mı o kadın.
Sabrınıza hayranım.
Böyle adamları kafanızın üstünde taşımayın lütfen. Eşine vereceği değeri elin karısına veren bi'adam yani, evliliğinizi tek başınıza nasıl kurtaracaksınız ki?
Başka bi'yere gitseniz de kafa değişmedikçe sorunlar da sizinle gelecek. "Eşim hala o kadına hayran" derken aynı yatakta nasıl uyuyosunuz bilemiyorum, boşanmayacaksanız da Allah sabır versin diyeyim.
ben hatırladım seni. senin eşin manyak
soruna cevap yavaş yavaş kopamazsın. bıçak gibi keseceksin ilk an çok çok acıyacak aynı yara gibi kapanacak. en kolayı birden kesmek yavaş yavaş kendini süründürürsün sadece
Bu kadar netsin yani???Keşke ben de o kadar kararlı olabilsem.
Evet o kadınla değil benim sorunum eşimle.Ben artık yenilik istiyorum,şu anda boşanmayı düşünmüyorum.İstiyorum ki ben kendi içimde mutlu olayım.Eşimden bir beklentim yok zaten. İnanın fiziksel aldatma vs. ispatlaması kolay olan bir şey olsa bir dakika durmayacağım zaten.Eşim ne düşünüyor,ne hissediyor belli değil ama tüm sözleri,yaklaşımı bende yukarıda açıkladığım düşünceleri uyandırıyor.Hepimizin vardır beğendiği kişiler ama ben o kadınla beni aynı kefeye koymasına hatta onu üstün tutmasına dayanamıyorum.Amacım kendi yolumda içimdeki iyiliği öldürmeden yolumu çizmek.Umarım anlatabilmişimdir.
Merhaba yine ben ve yine o kadın.Hatırlarsınız bir hamile iş arkadaşı vardı eşimle samimiydiler.Aylarca huzurumuz kaçmıştı o yüzden.Ve o kadın doğum yapalı herkese karşı biraz daha ölçülü.Eşimle de artık samimi değiller,sadece selamlaşıyorlar.(veya yine ben öyle zannediyorum)Bilirsiniz eşim herkesi azıcık da olsa eleştirir bu kadın hariç.Hatta bir bayan arkadaşla ufak bir sorundan dolayı bizim arabayla gelmesinden vazgeçmesini istiyor.Hale bakın ki o kadın yüzünden aylarca tartışma yaşadık,kapımıza polis dayandi bırakın o kadından vazgeçmeyi,doğumundan sonra başka bir arkadaşı bırakıp onu arabaya yeniden aldı.İşte durumlar böyle.
Önceki gün eşimle konuşurken "İyi ki artık o kadın yüz vermiyor pek." dedim.Aldığım cevaba bakın :"Eeee...Akıllı kadın,nasıl davranacağını iyi biliyor,cin gibi.Her şeyin farkında." E bende surat beş karış .Sonrası: "Yani ben konuşmayınca onun da kendini çekmesi gerekirdi zaten kem küm..." dedi,toparlayamadı.Hala o kadına ilgi duyuyorsun deyince "Hay senin zekana da,anlayışına da,düşüncene de..." yemediğim küfür kalmadı.
Şimdi benim sıkıntım şu: Ben üniversitede eşimle aynı sınıftaydım benim sayemde sınavları geçti.Yıllarca idarecilik yaptı,son idarecilik sınavında ben ondan yüksek not aldım.Öğrencilerime hep farklı bir bakış açısı kazandırmayı ilke edindim.Laylaylomla vakit geçirmedim.İş arkadaşlarımla onun bunun dedikodusunu yapmadım. Çocuklarıma ilgim, temizliğim,düzenim,aklı başında hareketlerimle hep takdir topladım.Gel gör ki 2 yıldır yanlış ortamdayım,mutsuzum,huzursuzum.Üsütüne üstlük benim her yaptığımı eleştiren ,benim kızdığım,huzurumu kaçıran bir insana övgüler dizen bir eşim var.
Şimdi bayanlar ben ne yapayım?Sakin olmaya çalışıyorum ama başaramıyorum.Artık kendimi de yiyip bitirmek istemiyorum.Kendime yeni bir yol çizeceğim.Eşim vazgeçmiyor,vazgeçmeyecek.Aklı hala o kadında.Ben eşimden yavaş yavaş nasıl vazgeçerim onu arıyorum.
Size soruyorum:Yeni bir ben nasıl olurum?Kendine güvenen,ayaklarını yere sağlam basan,olumsuzlukları çabucak kafasından uzaklaştıran,kendinden emin bir insan nasıl olunur? Ve artık ben daha önemliyim,hiçbir şey benden değerli değil diyebilmeliyim.Nereden başlamalıyım?Önerilerinizi bekliyorum.
Ama ben açarım konuyu tekrar.Bitmiyor bitmiyor bitmiyor.Eşimle neredeyse tek sorunumuz bu her seferinde söylüyorum.Adamın kafasında bitmesi lazım bitiremiyor.Konuyu açmama gerek kalmıyor ki.Tam o kadının evinin önünden geçerken nakliyat şirketi bir evi boşaltıyordu.Eşim iyice eğilip bakıyor onlar mı taşınıyor diye.Konu öyle açıldı sonu yine tartışmaya geldi dayandı
Kesin dille hayır demediğimi mi düşünüyorsunuz?Doğum izni bittiğinde arabaya almaması için çok uygundu aslında.Ama yapamadı.Şimdi tartışınca yine dedim.Sen istemiyorsan herkesi bırakır yolu değiştiririm diyor.Sinirden köpürmemem mümkün mü?Tek başına o kadından vazgeçmemek için herkesten vazgeçiyor.
Hicte geri kafali değilsinBana eski kafa diyin, ama ben kadın-erkek arkadaşlığına inanmıyorum. Böyle 'kadın cin gibi' vs açıklamalar da hiç hoş değil. Sana ne bana ne kime ne elalemin kadınlarının nasıl olduğundan? Bilemiyorum, benim eşimin etrafında dişi sinek bile uçmuyor, uçurtmam.
neden o kadına hesap sormadınız,içinizi döküp açıklama beklemediniz.diğer ortamdaki arkadaşlarınızın ağzını yoklamadınız.yada o ortamda o kadınla eşinizi rezil edecek cümleler kurmadınız.ben olsam ohooo yapmadığımı bırakmazdım bidaha yaklaşa biliyormu bakalım eşinize yada eşiniz ona.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?