Esim hepmi boyledi benmi kördüm

Siz sevdiginiz bi komsunuza, esinize dostunuzada mi boyle nasihat veriyorsunuz size icini actiklarinda? Kadincagiz hamileymis. Bari o karnindaki gunahsiz bebek icin daha olumlu seyler soyleyin lutfen.
Nasihat verme makamı değilim, Nasihat dediğiniz farklı bir kavram. Nasihat vermem, tavsiye ve öneride bulunablirim.
Buradaki durum farklı, Nasihat vermedim, arkadaş bir soru sormuş ayrıntı da vermiş, onlara binaen verilmiş bir cevap. Konu içeriğini ve benim yazdığımı bir kez daha okuyun.
Yazılanı okumak ve söylenileni duymak arasında fark vardır. Yazılanı okurken nasıl bir vurguyla okuduğunuzu, bana yazdığınız posttan tahmin etmek zor değil.
Yorum yapacağım diye karşınızdaki insanı tanımadan çıkarımda bulunmayın

Ya unutuyor konusulanları konustuklarını yada yalancı oturun guzelce konusun benım esımde arada soyledıgı seylerı unutur soylemedın der soyle olmutu boyle olmustu der hatırlatırım oyle aklına gelır bıde aılelerınız cok karısmasın olaylara onların yanında tartısmayın. Benım anne ve babam kv ve kp cok onemlı bısey olmayınca yorum yapmazlar. Olaylar buyuyor buyuklerde coxuklarını savununca

Eşinizin huyu çok pismiş. İftiracılardan çok korkarım. Yalnız siz de evlilikte asla olmaması gereken şeyi yapmışsınız. Ananı babanı karıştırmak nedir? Asla onların yanında eşine laf söylememelisin

Sokakta gördüğüne gözü düşen bir insan kocan. En sevmediğim erkek tipi. Ne dediğini tahmin ediyorum.

İkincisi milletin yanında kocanı ezmek neden? Annenden babandan güç mü alıyorsun. En iğrendiğim evlilik de bu. Kendinizi rezil ediyorsunız sadece. Hamile olmak eşinizi aşağılama hakkı vermiyor anne babanın içinde. Ayıp. Siz laf edince anneniz de etti ya da ettiğini düşündü. Saçma sapan davranmasaydınız adam da bunu düşünmezdi.

Bence karı koca problemlisiniz. Çocuk doğmadan yardım alın.

aynı cevap da benden.

Guc almakla alakasu yok Eşimle aramda olan bir konu değildi bilerek ezmedim asla böyle birseyi yapmam huyumda değildir sadece eleştiride bulundum konudan anneminde haberi vardı zaten birde ben böyle tepki vereceğini asla tahmin etmezdim tahmin etsem zaten söylemezdim bir kıvılcımdan alev aldı ortalık hicmi eleştiride bulunamayacağım anlamadim ki

Anne babanızın yanında bulunmak yanlış, üzerine anneniz niye laf ediyor eşinize, sonra mutfakta da siz devam ediyorsunuz. Eleştirinin de bir yeri ve vakti olur.

Evliliğinizi sürdürmeye niyetliyseniz alttan almayın, birinin yanında ben bunu söyledim mi diyo hayır söylemedin deyin, söyledim ben biliyorum mu diyo hayır ben biliyorum söylemedim deyin. O yalan söyledikçe siz usteleyin siz onu zor durumda bırakın sizin yanınızda bunları yaoamycagini anlasin

Annenin sizin aranızdaki meselenin üzerine konuşması, konuya dahil olması, seni savunması buradaki en büyük hata faktörü. Hiç müdahale etmese kapanıp gidecek bir konunun bu kadar büyümesinin sebebi annen ve senin onların yanında böyle bir duruma izin vermiş olman. Annene şöyle sakin bir daha sizi mevzularınıza müdahale etmesin yoksa bu işin daha kötü olacağı aşikar.

Başkasının yanında insan eşini eleştirmemeli anladınız mı? Yalnızken kavga edin istiyorsanız. Sonra böyle suratınıza kapı çarpılır siz de izlersiniz. Anne babanızı niye sokuyorsunuz ilişkinize?

Anne babanızın yanında bulunmak yanlış, üzerine anneniz niye laf ediyor eşinize, sonra mutfakta da siz devam ediyorsunuz. Eleştirinin de bir yeri ve vakti olur.
Beni savunduğu için canım annem nasıl oldu bilmiyorum cok basit bir konudan evi terketebildi ona şaşırdım

K.bakmayin ama ben asıl suçu sizde görüyorum. Ne olursa olsun o an çok kızgın çok sınırlı olsanız bile .Ailenizin yanında veyahut eşinin ailesinin yanında., eşini küçük düşürecek veya eşine bagirgan kızgın bir tonla konuşmamalısın . Ailenizin yanında kavga etmemelisin ,bunu unutmalısın .[/QUOTE]

Beni savunduğu için canım annem nasıl oldu bilmiyorum cok basit bir konudan evi terketebildi ona şaşırdım
Eşinizde hata var tabi ki, evden çıkmak, sonra gelip eşyalarını alıp gitmek çok saçma ama size hatalısınız, anneniz de araya girmemeliydi konu büyük ve önemli bir konu değilse.

Eşinizin bir başka kadınları kılık kıyafetini eleştirmesi, laf etmesi ise mide bulandırıcı, zihniyeti kötü. Ona ne kimin ne giydiginden?

Aslında annem değil mesele annem sürekli yanımda da değil eşimin huyu böyle söyledim söyledim söylemedi söylemedi neyse odur ama söylemediği yerede söyledi diyor hatta kendi söylemediği bir meseleyi bile ben sana söylemiştim diyebiliyor insanı suçlu çıkarıyor

Konunun başında eşinizin ailesinden bahsetmişsiniz. Eleştirdiğiniz konu onlarla mı ilgiliydi merak ettim.

İnsan sevgilisini, eşini başka insanların yanında eleştirip rencide etmemeli.
Eşiniz normalde yalan söylüyormuş ama belki bu olayda söylememiştir, odada değildiniz sonuçta. Evi terk etmesini haklı kılacak bir laf söylemiş olabilir anneniz.

Bu konu dışında yaptıklarına bakılırsa şimdiye kadar soğumamış olmanız şaşırtıcı.
Tanımadığı etmediği kadınlara bakıp bakıp kötü laflar söyleyen biri zaten iyi biri değildir. Bunu yapan insandan her şey beklenir.
Oğluna da böyle şeyler öğretir bu tipler, elin kızının başına bela eder.
Bu konunun yanında diğer her şey minicik kalıyor bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…