Burada herkes esip gürlemiş de ben zannetmiyorum burada yazan herkesin yazdıkları kadar asi olduklarını.
Bence kendisi de ilgi görmeden büyüdüğü için sana böyle davranıyor olabilir, mesela içeri götürdün kahvaltısını önüne koydun yanağını uzat hadi o kadar hazırladım öp bir tane de, ya da koyduğun zaman sen öp bir tane afiyet olsun de o zaman o da öper senin hosuna gittiğini görünce en azından teşekkür babında sen bir şey yaptığında öper sarılır falan.
Bunun asi olmakla ilgisi nedir hanımefendi.
Eşim börek isterse yaparım. Salonda yemek isterse kurarım. Tatlı isterse en güzelini yaparım.
Ama o da beni kırmaz. Bu evde daha sesi 1 kere bile yükselmedi.
Evin eksiklerini ben söylemem çünkü o takip etmiş almış olur. Benim haberim bile yok. Evde pirinc azalmışsa coktan almıştır bile.
Evi süpürüp siler. Ben toz bezinin yerini bilmiyorum.
Eve misafir getirmek istediğini söylerse başımla beraber. o temizliğe girişir. Ben mutfakta ikramlık hazır ederim. Defalarca da iftara arkadaş getirdi.
Yani illaki birisi asi olacak. Öteki sinip susacak mı..
Yani evlilikten anladığınız bu mu.
Benim bu değil.
Ben eşimin en büyük destekçisiyim. O da benim.
Araba kullanmayı öğretti. Birlikte araba aldık. Araba çoğunlukla bende. Ama ona lazımsa asla iki etmem.
Birbirimize yardımcı olmak için varız. Birbirimize zorlaştırmak icin değil.
Biz düşman değiliz. Savaşta da değiliz.
Durup dururken neden asilik yapayım. Ama gerekirse insan asilik yapmalı.
Eve gelince yemeği çoğunlukla hazır olur. Ben de kendimce çalışıyorum ama evden çalıştığım için akşam yemeklerini ben hazırlıyorum. Ne severse onu yapıyorum.
O da haftanın sadece 3 günü çalışıyor. Kalan günlerde kahvaltıyı o hazırlıyor.
Babamın en büyük yardımcısı. Bir eşya taşınacaksa mesela. Eşim taşıyor.
Ben görümceme kendi kazancımdan para veriyorum. Çünkü psikolojik bir hastalığı var. Ve çalışacak durumda değil.
Ben anlamıyorum eşler arasındaki bu iktidar mücadelesini.
Ben anlamıyorum erkeklerin kadınları hor gördüğü yerde; itiraz eden kadının asi veya feminist gibi etiketler yapıştırmanın anlamı nedir?
Eşime karşı asi değilim. Kalbini asla kırmam.
Eşim asi değil. Beni asla kırmaz.
Ama eğer birgün dengeler değişirse ben baş kaldırırım.