Eşim hiç tartışmıyor

PrensesMononoke

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
529
1.214
63
35
Evet arkadaşlar, derdim bu.Erkeklerin genel özelliği sanırım. Kendilerini kadınlar kadar iyi ıfade edemedikleri için hiç konusmamayı tercih ediyorlar galiba kriz durumlarında.

Cok şükür çok sık tartısmamızı gerektirecek bi evlılıgımız yok ama her evlilikte olduğu gibi konuşmak istediğim ufak tefek problemlerımız oluyor. Ama eşim direk kestirip atıp konuyu kapatıyor. Üff şimdi telefonda onu mu konuşacağız, yemek yerken onu mu konuşacagız, şimdi yatakta niye canımızı sıkıyorsun, dinleniyorum niye beni yoruyorsun, abartıyorsun konuşmak istemiyorum falan filan diye sürekli ağzıma tıkıyor. Kendimi ifade edemedıkce daha da büyüyor içimdeki hırs, öfke. Bunu ona düzgünce anlatmaya çalıştım ama anlatamıyorum. Defalarca konusmadıkca çözülmüyor problemler, Sadece üstünü kapatıyoruz başka zaman daha da büyüyerek yine karşımıza çıkabılır dedim. Ama bunu ifade etmeye çalışmam bile bir tartışma, huzur bozma çabası olarak geliyor ona.

Onun problem çözme anlayışı bi süre susalım, sonra sakalasıp, sarılıp öpüşüp hiç bi şey olmamış gibi normal hayatımıza gerı dönelim. Tamam ufak tefek şeyleri böyle unutup gidiyoruz ama ya büyük bi problemimiz olursa?Allahtan hiç büyük bir problem yaşamadık bu güne kadar çünkü yaşarsak eşim bu mantıktayken cozebılecegımızı hiç sanmıyorum. Hepsi bi yana ben bi kadınım, konuşmam lazım mutsuz oluyorum konuşamadığım susturuldugum zamanlarda. Nasıl anlatabilirim ben bunu eşime. Hepsi mi böyle bu erkeklerin?

Bir tartışmanın kazananı olmaz. Sanıyorum siz de tartışmaktan ziyade eşinizin sizi dinlemesini, başbaşa başka işlerle uğraşmadan konuşmak istiyorsunuz.

Kadınların hepsi aynı mı ki erkeklerin hepsi aynı olsun? Hayır konuşup çözeni de var, bağırış çağırış küfürlerle kavga edeni de var, el kaldıranı da var, sizinki gibi üstünü kapatanı da var.

Kişilik özellikleri kolay kolay değişmez. Sizin konuşmaya ihtiyacınız varsa, susturmaya çalışsa da konuşun.

benim eşim de benzer. yani konuyu kapatalım demiyor ama hafif küs gibi oluyoruz hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. bir halledip kapatamıyoruz. öylesine kapanıyor. ben de sinirden kendimi yediğimle kalıyorum.

Benim de mantığım aynı.
Eğer vahim bir olay yoksa niye tartışalım ki...
Zaten akşamdan akşama görüyoruz birbirimizi. O anlarda da yiyelim,içelim,sevişelim,az televizyon izleyelim,az internette takılalım,uyuyalım,bana yeter.
Çok şükür kocam da benim kafadan.

sadece konuşmaya değil, her insan gibi konustuklarımın umursanmasına, etkin dinlenmeye ihtiyacım var

Benim nisanlimi tarif ettin suan. Eger sinirli olan oysa asla konusmayi secmez cunku siniri pistir ben buna tamam dedim. Ama ben gerginken ben sinirliykende sakalasip iltifat edip konunun ustunu kapamaya calisiyodu. Ona dedim sen sinirliyken konusmamayi seciyosun ben saygi duyuyorum susuyorum. Ben gerginkende hangi konuda sinirliysem konusarak asmak istiyorum dedim anlayisla karsiladi bazen yine yapiyo uyariyorum bak boyle yapiyosun daha cok bozuluyo moralim. Sinirlendigim halde sakalasinca sanki kizmamin bozulmamin bi onemi yokmus gibi hissediyorum degersiz hissediyorum dedim. Haklisin dedi :) sana hak veriyorum ya cunku konunun ustu kapaninca baska ufak bi tartismada eski uzeri kapatilanlarda cikiyo hemen. Bak boyle olmustu ama boyle olmustu diye

Sonlarda bahsettiğin bu kadınım ben, konuşmadıkça paylaşmadıkça mutsuz olurum dediğin şeyi ona da açıkla. Ben sana kızmak için huzurunu kaçırmak için konuşmuyorum bunları de. Konuşalım tartışalım fikir ver felan de. Her kestirip atışında ben üzülüyorum de.

+1 bendede aynı versiyonu var Can'ım gelecek Cvpları bekliyorum bakalım Kk nın güzel Hatunları ne düşünüyor bu konuda

Ben öyle düşünmüyorum ya insanın söyleyip içindeki olumsuz enerjiyi atıp rahatlaması lazım bence. Düzgünce tartışmayı becerebıldıkten karşıdakine saygı duyduktan sonra tartışmak faydalı bi şey bence

Tartışmak istemiyorsa siz de tartışmayın o zaman. Belki zamanla alışırsınız sizin de huyunuz değişir. Bazen susmak tartışmaktan daha iyi emin olun :)

Keşke söylemek ise yarasa. Defalarca denedim. Hatta demin yine telefonda benzer bi olayı yaşadık, konusamadan kapattık telefonu, buraya yazdıklarımın bi çoğunu mesajla ona da anlattım ama yok anlamıyor

Sanki bu konuyu ben yazmışım gibi hissettim. Bi sorun varsa konuşulur çözülür halledilir. Susarak,küserek,kapattık o konuyu geldi geçti diyerek geçiştirmek bence bütün sorunları halının altına süpürmekle eş değer.

Birgün çığ gibi bu geçiştirilen sorunlar önümüze çıkacak...

valla benim sorunum o zaten o kadar düzgün ifade ediyor ki kendini sakin sakin kafayı çekmiş gelmiş gibi konuşuyor konuşuyor anlatıyor en ince ayrıntısına kadar ben iyice deliriyorum o yüzden tartışma çıkarmak istemiyorum o anlatırken kendimi fırlatasım geliyor biryerden

Konuşmak istemiyorsa jest ve mimiklerle anlatın.Tıpkı sessiz sinema gibi.Bu dediğim uç oldu ama denemek de fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…