Eşim hiç tartışmıyor

Benim esim de aynı. O konusurken bi yerlerden atasim geliyo. Tamam özür dilerim ben abartmıştım sus artil diyorum devam ediyo.
Ama yine de susan bi esten se konusanı tercih ederim

Kavga gürültü çıkartmak peşinde olmadığınızı söyleyin. Konuşurken tek taraflı suçlayıcı tavır takınmayın. Sesiniz yüksek sinirli bir şekilde konuşmayın. O yüzden öfkeliyken tartışmaya başlamayın. Yıkıcı oluyor kendinizi kontrol edemiyorsunuz. Bu durumun farkında bile değilsinizdir belki. Daha sonra konuşun. Derdinizi bir arkadaşınızla paylaşıyormuş gibi.
Dert paylaşıp rahatlamak problemleri çözmek niyetinde olduğunuzu bilsin.
Eşinizin tavrını anladım. Şöyle düşünüyordur. Hep beni suçlayacak hiç susmayacak. Ağzımı açsam yanlış anlayacak. Her zaman yapmasam da bunu düşünerek ben de bazen eşiniz gibi davranıyorum.

Hepsinin aynı olduğunu düşünüyorum bende.
Küçük tartışmaları konuşmak abartı geliyor onlar için ne gerek var biz iyiyiz işte.

Eşimle tartıştığımızda biz hiç tartışmıyoruz derdi çok tuhaf ona göre sıradan basit şeyler bunlar görüşü vardı.
Adamlar takmıyor çok

Sizin yıprandığınız bi konuysa tabii ki biriktirmeden konuşup halletmek gerek.. Ufak bişeyse dürtüverme kocanı

Benim minnoşta konuşmaz kolay kolay seni rahatlaticaksa sen konuş konuyu kapat büyük bişi olmadıkça..

Mutluluklar sizeee

Benim kafadan bende böyle düsünüyorum kavga etsem ne olucak eşimde tam tersi o tartısmak ister ben istemem genelde yokmuş gibi davranırım konuşmam susar oda
Ama msjla kavga etmek dersen çatır çatır kavga ederim bende böyle bir kişiliğim

Hep senin canini sikan bir durum oldugu icin beyefendi ustunu kapatiyor boyle. Kendi sinirini bozan kafasina taktigi bir durum olsa bu kez pesinden kosar "Niye boyle oldu bik bik bik..." diye. Bence ufak bir meselede canini sikmayi dene, sonra hicbir sey olmamis gibi davran. Bakalim napiyor.

Yanlış anlamayın lütfen ama eşinize sinirden yüksek ses ile konuşuyorsanız problem çıkmasın diye üstünü kapamaya çalışıyor olabilir... Biraz alttan alarak biraz daha sakin hani böyle ne olursa olsun kavga çıkmaz dercesine yanına gidin bide belki o zaman konuşur...

benim eşimde aynen böyle.konuşup konuyu halledip kapatalım tatlıya bağlıyalım isterim herkes eteğindeki taşları döksün içimize atmayalım büymesin gibisinden.daha adam ben başlamadan ifrit oluyor okadar da sakin konuşurum ama tartışma kavgaya dönüşür korkusu var sanırım birde çok konuşmaz sohbet etmez normalde de..eşim kavgayı hiç sevmediği için ufak bir tartışmayı bile kavga ediyoruz gibi algılar kaçar hemen.

bizde de durum ayyynıııhh...
ama nedeni benim ilk başlarda herşeyi ama herşeyi konuşarak çözmeye çalışmam.
ve konuşuyorum derken iğneleyici olmam ve bunu farketmemem.
yani susulacak şeyde de, üstü kapanacak şeyde de konuştum, ayarı tutturamadım.
ve artık eşimi konuşmaktan tiskindirdim.
şimdi ben konuşmaya başlayınca o duvar olur.
ben bi saat kalubeladan günümüze dökerim içimdekileri.
sonra o ya sinirlenir çıkar gider, ya uyur.
2 gün sonra da bişey olmamışa bağlarız.
hayatımda en istemediğim şeylerden biriydi 'dırdırcı bir eş' olmak.
ama şuan onu yaşıyorum.
inşallah, gün gelir her şeyi güzellikle konuşan bi aile oluruz :)
darısı da size olsun arkadaşım :)

Bizde de böyle, bu duruma sevinsem mi kızsam mı bilemedim.
Çatlarım hırsımdan adam şakalaşır, olağan davranır tamam oldu bitti büyütüp tadımızı kaçırmaya değer mi?
Yahu be Müslüman çatlıyorum işte konuş benimle sonuca bağlayalım.
O konuyu illaki deberteceğim.
Çok şükür sizinde dediğiniz gibi büyütülecek sorunlarımız olmuyor ama ben konuşmadıkça kendi içimde büyütüyorum.
Tama hadi konuşalım der ben başlarım şöyle oldu, böyle dedin neden dedin
Dinler, tamam haklısın der, çok uzatırsam özür diler amma velakin bana yetmez.
Bu kez de neden alttan alıyor hırsımı alamdım diye dellenirim.
Evet evet sorun bende..
Ama son olayı anlatmadan geçemeyeceğim.
Demokrasi nöbetine gitmiştik, gece yarısı 2 arkadaşıyla karşılaştık.
Biri zaten sürekli görüştüğüm biri tanıştırmaya gerek yok diğeri belki 11 yıl içinde 2 kez düğün dernek bir yerlerde denk gelmişizdir ben onu tanımam o beni tanımaz.
Eşim arkadaşına dönüp bu da bizim Neslihan dedi anammm benim şalterler attı.
Adam anlamsızca bakıyor ben delirdim, eşiyim yani dedim.
Eşim de o sıra aa siz tanışmıyor muydunuz falan dedi konu kapandı!!!! o na göre tabi.
Yanlarından ayrıldık Allah ben coştum o nasıl bir tanıtma şeklidir ben ne sıfatla senin yanındayım, sen neden beni bu da bizim Neslihan diye tanıtıyorsun falan da filan.
Ki hala haklı olduğumu savunuyorum.
En sonunda yıldı yahu tamam düşünemedim tanışıyorsunuz sandım özür dilerim diyor
Ben hala "nasıl düşünemezsin, madem tanıştığımızı düşünüyorsun o halde ne demeye ismimi söylüyorsun" diyerek çemkirmeye devam ettim.

Iyi de tam sarilip yatcak adam sen konu acarsan sorun çıkarıyor olursun
Telefonda zaten çözülmez uzak akraba mi müşteri mi yuz yüze çözersiniz
Bence konusma istegini onceden belirt mesela yemekten sonra seninle onemli bisey konusmak istiyorum diye.
O da psikolojik olarak kendinj hazirlar damdan duser gibi olmaz.
Konusrkende suclayici konusmazsan
.... davrandiginda kiriliyorum vs gibi olur bence

Ya evde homur homur bagirsaydi :)

sen de hakkaten çok ufak şeyleri takıyomuşun bacım, adamcağız da naapsın üstünü kapatmada bulmuş kolayını...

benımkıde oyle ne konusur ne cevap verır, ha duvara konusmusum ha ona aynı sey yanı....
bırde hatalı ıse uste cıkmaya kalkar, özur mozur hak getıre..
sallamamak en ıyısı..

Okurken, beni anlatıyorsun sandım. Bende böyleyim. Tartışmayı sevmem, hemen bir şey olunca üstünü kapatıp, geçiştirmeyi severim. Çünkü hemen kasılıyorum.
Ellerim, bacaklarımda ağrılar oluyor kasılınca.
Erkeklerin hepsi mi böyle? Değil bence kadın, erkek fark etmiyor.

sen de hakkaten çok ufak şeyleri takıyomuşun bacım, adamcağız da naapsın üstünü kapatmada bulmuş kolayını...
Yahu iyi de bir kişiyi bir başkası ile tanıştırırken bu da bizim bilmem kim denilir mi?
Yanında ki kişinin bir sıfatı vardır illaki.
Misal okul arkadaşım Ali dersin
yada kuzenim Ayşe dersin
Alt komşum Fatma abla dersin, yardımcım Şule dersin illaki isim tamlaması yapılır.
Ayrıca bizim ne demek? Siz kimsiniz 1. çoğul şahıs ne alaka?
Yani alelade bir şeyden mi bahsediliyor. adam öyle bir baktı ki, "eee yani kim oluyor" ifadesi vardı suratında.

Ben öyle bir duruma düşünce alıyom alkolü Allah ne verdiyse anlatıyom.İki kere oldu bu geçmişte.
Zaten alkol al gel diyince anlıyo,şirin şirin geliyo eve
Canı istemiyosa dinlemesin,alırım aklını.
Sonra bi bakıyom aman benimki pamuk gibi olmuş.
Hayatımlar canımlar uçuşuyor havada ve her şey normal.
Eşinin nasıl seni dinlemesi gerektiğini biliyorsundur.

Benimki öyle :) hatta beyin uyusmalarim basladi onun yüzünden sinirden. Simdi kizdigimda bööaaaaaağğ diye bağırıyorum evde. Hicbisi demeden. Acayip rahatlatiyor ama alistim yani. Bide hic gurur yapmiorm banane simdi konuscaz diyip cekip konusuyorum. Tabi isten geldigi gibi deil. Yada. Yorgunsa hastaysa asla.

Benim eşim kesinlikle tam tersi. Olur da bir sorun çıkar onu mutlaka o anda konulup çözüme kavuşturacak yoksa olmaz. Genelde ben kaçarım bizde de.

Aynen benim esimi anlattin canim malesefki benik esimde boyle ve ben onu hc degistiremedim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…