• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim ile annem arasında kaldım...:(

GuzelOlanHersey

Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2013
95
0
16
Samsun
*Merhaba kızlar bu sayfayı bir haftadır takip ediyorum ve bende sorunumu sizinle paylaşmak istedim.Evet başlıkta da anlaşıldığı gibi sorun eşim ve annem ...Eşim annemi hiç sevmiyor,maddiyatçı ,evlat ayrımı yapıyor diyor.Annem bize gelince surat asıp annemle doğru dürüst konuşmuyor.Bana da soğuk davranıyor.Tamam, eşimin haklı olduğu konular var ama o benim annem ben hep arada kalıyorum.Eşim sürekli annemden şikayet ettikçe bana da soğukluk geliyor anneme karşı...İnsan annesinin evine gelmesini istemez mi? Bazen istemiyorum sonrada vicdan azabı duyuyorum.Annem 62 yaşında ve yalnız yaşıyor maddi durumu iyi ve iki erkek kardeşim uzakta yaşıyor,sadece aynı yerde ben varım.Ama erkek kardeşlerime daha düşkün.Şimdi kızlar ben bu işin içinden çıkamadım,sürekli bunalımdayım,ne yapmam gerekiyor.Bazen anneme kızıyorum sonrada ona kızdığım için vicdan azabı duyuyorum,günah işledim diye üzülüyorum...Lütfen bana da bu konuda yardımcı olacak bir şeyler söyleyin...*

*Merhaba kızlar bu sayfayı bir haftadır takip ediyorum ve bende sorunumu sizinle paylaşmak istedim.Evet başlıkta da anlaşıldığı gibi sorun eşim ve annem ...Eşim annemi hiç sevmiyor,maddiyatçı ,evlat ayrımı yapıyor diyor.Annem bize gelince surat asıp annemle doğru dürüst konuşmuyor.Bana da soğuk davranıyor.Tamam, eşimin haklı olduğu konular var ama o benim annem ben hep arada kalıyorum.Eşim sürekli annemden şikayet ettikçe bana da soğukluk geliyor anneme karşı...İnsan annesinin evine gelmesini istemez mi? Bazen istemiyorum sonrada vicdan azabı duyuyorum.Annem 62 yaşında ve yalnız yaşıyor maddi durumu iyi ve iki erkek kardeşim uzakta yaşıyor,sadece aynı yerde ben varım.Ama erkek kardeşlerime daha düşkün.Şimdi kızlar ben bu işin içinden çıkamadım,sürekli bunalımdayım,ne yapmam gerekiyor.Bazen anneme kızıyorum sonrada ona kızdığım için vicdan azabı duyuyorum,günah işledim diye üzülüyorum...Lütfen bana da bu konuda yardımcı olacak bir şeyler söyleyin...*

62 yaşındaki bi kadına da bişey denilmez ki canım
hatalı bile olsa yaşlandıkça çocuk gibi oluyor insanlar, kıyamazsın
:ssz:

Sizden para mi talep ediyor? Sevmemesinin nedenini biraz daha acar misin?

Son düzenleme:
Kusra bakma ama eşin hatalı sevmese bile saygı göstermek zorunda evine gelen misafiri
Hoş tutmak zorunda. Gelenek göreneklerimiz kültürümüzde anaya babaya karşı saygı duymak zorundayız
Kendi annesine yapılsa hoşuna gidermi? Sende tavrını koy haddini bildir.

Ana bu atsan atılmaz satsan satılmaz. Seni 9 ay karnında taşımış en azından ona saygınız olsun

Kusra bakma ama eşin hatalı sevmese bile saygı göstermek zorunda evine gelen misafiri
Hoş tutmak zorunda. Gelenek göreneklerimiz kültürümüzde anaya babaya karşı saygı duymak zorundayız
Kendi annesine yapılsa hoşuna gidermi? Sende tavrını koy haddini bildir.

Ana bu atsan atılmaz satsan satılmaz. Seni 9 ay karnında taşımış en azından ona saygınız olsun

Bende eşime sürekli aynı şeyleri söylüyorum.O benim annem,bir başkası değil hakkıda olsa haksızda olsa sonuçta dediğiniz gibi.Ama eşime bir türlü anlatamıyorum çok inatt.Eşimlede kötü olmak istemiyorum.

ne olursa olsun o senin annen belki erkek kardeşlerin uzakta olduğu için onları pek göremediği iiçin onlara düşkündür bilemeyiz ama eşinin anneni neden sevmedğini anlamadım? anladığım kadarıyla sen bu durumdan şikayetçi değilsin 62 yaşında ne zararı olabilir ki? eşinin annene böyle davranmaya hakkı yok bence sonuçta onunda annesi sayılır allah yardımcın olsun

annenize zaman zaman kızsanız da, oğullarına daha düşkün olduğunu varsayarak alınsanız da bu düşünce ve duygularınızı eşinize yansıtmayın, O sizin anneniz, an gelir vicdan yapar pişmanlık duyarsınız, ama eşiniz öfke biriktirip annenize yansıtabilir.Annenizin ve eşinizin yerlerini yüreğinizde ve evinizde ayırırsanız bunalmazsınız.

Eşiniz Anneniz için bu duygu ve düşünceler içinde olsa da, bunu açık açık dillendirmesi ne haddine...

Ayrıca da anneler evlatlarını ayırmaz, nedense evlatlara öyle gelir. Bunu günü gelip yaşayınca anlarsınız.:kkk:

Hayır,annemin maddi olarak durumu iyi zaten.Erkek kardeşlerime daha düşkün . Yani şöyle diyim bize kaşıkla veriyorsa onlara kepçeyle veriyor.

Kusura bakmayin ama sizden para istemiyorsa. Bundan size ne. Evlenmissiniz eviniz ayri zaten. Bunu degil de, kendi davranislarinizi sorgulasaniz. Belki hakli bile bulurdunuz annenizi.

Hayır,annemin maddi olarak durumu iyi zaten.Erkek kardeşlerime daha düşkün . Yani şöyle diyim bize kaşıkla veriyorsa onlara kepçeyle veriyor.
Senin kocan maddi destek. Bekliyor annen yapmayınca kötü oluyor.
Kocanın. Yaptığı terbiyesizlik beklennti içinde olmaamalı
Kaynana parası yiyecek kadar düşük seviyede mi? Bencee eşin hatalıı

ne olursa olsun o senin annen belki erkek kardeşlerin uzakta olduğu için onları pek göremediği iiçin onlara düşkündür bilemeyiz ama eşinin anneni neden sevmedğini anlamadım? anladığım kadarıyla sen bu durumdan şikayetçi değilsin 62 yaşında ne zararı olabilir ki? eşinin annene böyle davranmaya hakkı yok bence sonuçta onunda annesi sayılır allah yardımcın olsun

Canım üzülmem mi çok üzülüyorum.Orta yolu bulamadığım için bunalımdayım.Nasıl davranıcağımıda bilmiyorum biri annem biri eşim.Aslında mesele şurdan başladı tayinimiz memleketimize çıktığı zaman annem bir daire almıştı,sonra bize kirada oturmayın benm aldığım evde oturun dedi ama benim elektriğimi,suyumu,telefonumu siz ödeyeceksinz dedi.Çünkü ben ev için kredi çektim dedi.Sonra miras paylaşımı oldu kardeşlerim arasınra babadan kalan iki katlı evi erkek kardeşlerim aldı durduğum daireyi annem mirasa kattı ve bana verdi böylece herkes birer ev sahibi olmuş oldu.Ama onlara göre en iyi evi ben aldım sürekli bunları söylüyor. bu durum nedenlerden birii.

Ya ben annemi çok seviyorum .Maddi anlamda kimee destek olursa olsun benim umrumda değil.Benim bunaldığım şey eşim ve annem bir araya geldiği zaman huzursuzluk yaşanması.Evet doğru biraz eşimin söylediklerinden etkileniyorum.Ama içim hiç huzurlu değil onun parası benim umrumda değil sadece ona bişey olursa vicdan azabı duymak istemiyorum çünkü annem çok çile çekmiş babamın hoyratlıklarına sabretmiş.Sırf çocukları olduğu için.

Annen sana ev vermiş vee kocan annene saygızca davranıyor öylemi? Kkendi anası ne vermiiş?
Bu kadarıda pes. Beğenmiyorsa adam olsun kimseye muhtaç olmadan alsın bi ev kendi evinde otursun bu ne pişkiinlikkttir

Canım üzülmem mi çok üzülüyorum.Orta yolu bulamadığım için bunalımdayım.Nasıl davranıcağımıda bilmiyorum biri annem biri eşim.Aslında mesele şurdan başladı tayinimiz memleketimize çıktığı zaman annem bir daire almıştı,sonra bize kirada oturmayın benm aldığım evde oturun dedi ama benim elektriğimi,suyumu,telefonumu siz ödeyeceksinz dedi.Çünkü ben ev için kredi çektim dedi.Sonra miras paylaşımı oldu kardeşlerim arasınra babadan kalan iki katlı evi erkek kardeşlerim aldı durduğum daireyi annem mirasa kattı ve bana verdi böylece herkes birer ev sahibi olmuş oldu.Ama onlara göre en iyi evi ben aldım sürekli bunları söylüyor. bu durum nedenlerden birii.

Ev icin kredi cekmis ve size vermis. Sizin olmayan malin paylasimini yapiyorsunuz, ilginc. 3 Ev size verilseydi sanirim ses cikartmayacaktin. Gercekten size evi vermis anneniz ve ona maddiyatci diyorsunuz, eve almiyorsunuz. Pess.

Son düzenleme:
herşey maddiyat olmuş, gün gelir kimin ihtiyacı çoksa ona verir anneler yoksa bu oğlunu kızını ayırmaktan değildir...

şimdi bir çocuğu olan kızım var arkadaşlarım '' kızın tek çocukla kalmasın, kardeşsiz bırakmasın '' diyorlar da, bu dünyanın hali ortada, kardeşi kardeşe, evladı anaya düşüren bir dünya olmuş kime güvenceksin...

Güzelolanherşey Annenin değerini yaşarken bil lütfen, Ana olmak zor zanaat. doğursun, büyütürsün, ele verirsin sonra da, sevgiyi geç, saygı görmezsin.:20:

Kocanla kötü olma ama Anneni de değersiz kılmasına izin verme nacizane önerim...

Son düzenleme:

bak ne güzel ev vermiş işte bırakın konuşsun bazen bu yaştaki insanlarda olur öyle şeyler takmayın.
valla ne diyeceğimi şaşırdım alınma ama eşine ne oluyor onu anlamış değilim halen sonuçta miras sana kalıyor eşine deil kimse eşinin hakkını yemiyor yani

arkadaşım yanlış anlama ama iki arada kaldım demen bile saçma bence yanlış. annelerimiz bizlere evlenditen sonra bakmak zorunda değiller ki sanırım annen yeternce yapmış zaten. eşine gelince sen eğer baştan tavrını gösterseydin eşin annene saygılı olurdu hatta sana da saygılı olurdu.. sen kimi zaman ona hak verdiğin için o da baskın çıkıyo. sana tavsiyem annenin kıymetini bil yapacağını yapmış ve hakla daha da yapıyor s-zaten kadın ölmeden mal paylaşmayın yazıktır onun şimdi en güzel zamanları olması lazım... eşinle de bu problemi birebir çözemiyorsan profesyonel bir destek al.. umarım sorun çözülür ki bence bir sorun yok ortada kadın haklı

Ev icin kredi cekmis ve size vermis. Sizin olmayan malin paylasimini yapiyorsunuz, ilginc. 3 Ev size verilseydi sanirim ses cikartmayacaktin. Gercekten size evi vermis anneniz ve ona maddiyatci diyorsunuz, eve almiyorsunuz. Pess.

Yok canım eve almamak gibi bir durum yok,olamaz.Öyle birşey mümkün değill.Ya benim için hiçbiri önemli değil ben annemin sağlıklı bir şekilde yanımda olmasını istiyorum.Ne yapmalıyım bu konuda bana söyleyin eşime bir türlü söz geçiremiyorum...Bencede çok acı benimde ilerde çocuklarım bana öyle davransa ne yaparım diye düşünüyorum ve icim acıyor.

Oda evlat ayırımı yapmasın canım .
Kötü davranmayın ama vicdan azabı da çekmeyin .
Eşit davransın anne babalar o zaman,eşin haklıdır eminim .

Back
X