Eşim ile ilgili problemlerim var bana yardımcı olur musunuz?

dertortagi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2023
23
11
3
26
Biz görücü usulü tanıştık 1sene söz +nişan süreci oldu. nişanlılık süreci güzel di sürprizler yapar bana değer verdiğini hissetdirirdi. Ufak tefek tartışmalarda olurdu ama uzamazdı. Evliliğimiz korona zamanına denk geldi bu yüzden düğün olmadı bile denilebilir
İlk problem ilk gün yaşandı benim fikrimi almadan bizi geçirmeye gelen akrabalarını evimize davet edip çay yaptı insanlar girmek istemedi ama eşim ve annesi çok ısrar etti hatta eşim ben daha içeri girmeden çay suyu koymaya gitti.
Evlendikten 3 ay sonra eşimin işi nedeniyle kayınvalidemle aynı sokakta eve taşındık.
Benim kayınvalidemle kayınpederimle aramda bı gerginlik problem olmamasına rağmen ben kendimi eşimle sürekli onlar hakkında tartışırken buluyorum ayda bir olmayacak sebeblerden tartışma çıkıyor ve konu büyüyor Konuları büyüten genelde ben oluyorum çünkü anlaşılmadığı mı ve değer görmediği mi düşünüyorum kendimi anlatmaya çalıştıkça ters tepiyor . Sanki ben onun sadece evde karısıyım gibi hissediyorum. Toplum içerisinde sadece hizmetçi gibi getir gotürle meşkul oluyorum. Ben onunla vakit geçirmek istedikçe sanki benden uzaklaşiyor hislerimi duygularımı anlatamıyorum bir şeden rahatsız olduğumu dile getirsem hemen üste çıkmaya çalışıyor. Bı olay oldu mu çözmek yerine unutalım uzatmayalım diyor Olmuyor ben yapamıyorum. Benden sürekli bir beklenti içerisinde ama ben ondan isteyince beni değiştirmeye çalışıyorsun oluyor onun için istediği bir şeyi yapmak istemediğimde ukala saygısız oluyorum .....
Ama bunun dışında sürekli seni seviyorum der sarılır bir şey için bağırır iki dk sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmamı bekler Aklımı karıştıran acaba hata bende mi ben mi abartmıyorum dememe neden olan bu Sizce ben ne yapmalıyım? Çocuk sahibi olmak istiyorum fakat eşime güvenemiyorum. Sizce ne yapmalıyım ?

Maalesef aynı şeyi yaşıyoruz ama genelde bağıran ben oluyorum çünkü sinirlerim bozuluyor ve nasıl davrandığını bilemiyorum erkekler böyle işte anneleri sütten çıkmış akkasik bisey yapamazsın ben 2 yıldır mücadele ediyorum yapamadım sonra salıverdim ne tasmasını çekip kendimi hastandiracam allah aşkına anlamıyorlar kendilerinin doğrusu neyse ona sabitlenmisler

O 'beni değiştirmeye çalışıyorsun' muhabbetleri başlarda olabiliyor. Benimki de başlarda tepki gösteriyordu. Kıyafetine karıştım bir kere diye azar çekmişti. 1 yılı geçtik. Şimdi kendi soruyor. Karışmayayım ben diyorum. Yok karış diyor. Başlarda tepki gösterdiği şeylerde şimdi benim gibi düşünüyor. Ben ona benzedim hatta,o bana

Aynen benim 3 sene oldu evlenmeden önce neşeli şen şakraktim artık gülmek bile zor geliyor

Sizinki kıyafetinize kariştıniz diye demiş benim kocam bana kaba davranıyorsun dedim diye dedi

Sakın çocuk yapma önce emin ol . Ve güzelce konuş unutmak değil çözmek istiyorum de. Eşin anneci aileci değişik biri anlaşılan. Kolaylıklar diliyorum
İnan 3 senedir çözelim konuşalim dedim olmadı annemlerle sıkıntim yok sen baskı yaptiğin için böyle oluyor dedim olmadı . Ben artık çocuk düşünmüyorum dedim benimle oyun oynuyorsun ne yapmaya calişıyorsun dedi yine anlatdim anlamadı en sonunda ya terapi gideriz yada boşaniriz dedim bir kere görüştük pahalı diye ay da bire zor ikna oldu

Çocuk sahibi olmak istiyorum fakat eşime güvenemiyorum. Sizce ne yapmalıyım

Siz eşinizin şu haliyle, onunla bir ömür geçirebileceginizi, bu evliliği sürdürebileciginizi düşünüyor musunuz?

3 yıldır evli olsanız bile yaşınız daha küçük,
o yaşta neden evlendin kismini geciyorum ve daha oturmamış, birbirinizle sağlıklı iletişim dahi kuramadiginiz,
kendinizin bile mutlu olmadığınız
kaos ortamina,
bir çocuğu dahil ettiğinizde,
o çocuğun ruhen ne kadar sağlıklı bir birey olabileceğini kendi içinizde bir muhasebesini yapmanizi oneriyorum.

Bende Allah'ın biliyorda vermiyor dedim ama Boşanma olarak hem cesaretim yok hemde ya yanılmıyorsam diye düşünmekten kendimi alamıyorum

Evliliğin ilk zamanları olabiliyor adapte olma süreci var benzer sorunları bizde yaşamıştık, erkeklerin hepsinde beni değiştirmeye çalışma muhabbeti oluyortabi araya hakaret girmesin size saygısız ukala demesi hizmet ettirmesi yardımcı olmaması hoş değil, siz de çok üstüne gitmeyin akışına bırakın zamanla herşey yoluna oturur, benim de eşinin ailesiyle bir sorunum yoktur ama ilk zamanlar bizde sürekli aile kavgası ederdik. Eşim zamanla dengeyi kurdu şuan her konuda önceliği çekirdek ailesi. En uygun zamanda tatlı dille yaklaşın ve tekrara düşmeyin o zaman dediklerinizin bir önemi olmaz

Sizin evlilik hayaliniz beklediğiniz gibi gitmemiş Buda sizi yormuş ama bence eşiniz kötü biri değil uzatmaması güzel tartıştıktan sonra ilk adımı o atıyor anladığım kadarıyla

İlk problem ilk gün yaşandı benim fikrimi almadan bizi geçirmeye gelen akrabalarını evimize davet edip çay yaptı
Bütün mevzular bu tarz ise siz haksızsınız. Bunu neden sorun ettiniz ki?
Belki de kavgacı,olmayacak şeyleri uzatan,trip üstüne trip atan bir insansınız. Kendinizi törpülemeniz lazım.

Haklısınız haksızlık olduğunda sakin kalamiyorum yaşadığım olayları değil genel hislerimi anlatmaya çalıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…