Eşim iş yemeğinde bayan arkadaşıyla dans etmiş

Bu bir moral kaynaşma yemeği madem şunu söylemek isterim ki KAYNAŞMA olayını çok garip algılayanlar olmuş.O kaynaşma iş yerinde sinerji oluşsun, insanlar birbirini tanısın diye olur.Öyle elini tutup diğer eli bele koyarak dansla olmaz.Herkes dansa kalkmış eşinizle o kız kalmış ya bayağı ilginç bir ortammış bence ki bayan erkek sayısı tam denk gelmiş yarı yarıya.Ya da erkek erkeğe veya kadın kadına dans edenler olmuş :27:
Ben böyle gereksiz samimiyetlerden hiç hoşlanmam ne kendim öyle bir ortamda olmak isterim ne de eşim olsun isterim.Çift olarak dans edilen bir iş yemeği de ilk kez gördüm üstelik meyhanede eşli dans:24:
ne bileyim doğrusu çok saçma bir ortam ve olay canlanıyor gözümde bu anlatılanlardan.Eşinizin kötü bir niyeti olduğunu sanmıyorum kıza karşı ama anlattıklarının da doğru olduğunu sanmıyorum açıkçası.

Son düzenleme:
bunun muhafazakarlıkla ilgisi varmı ki,buna çoğu bayan üzülür yani..bende kızardım..

bende evlilik hazırlıkları yapan bir bayanım ama açıkcası şunu şöylim ben zor bir hamilelik geçiricem ve iş yemeğine gidecek.. dansı bırakın kusura bakmasında zor giderdi..

Merhaba,

Bende muhafazakar bir hayat yaşamıyorum, lakin çok şükür inançlıyım...

Dışardan bakınca bu olaya gerçekten, mantık dışı geliyor...

Ben çalışırken zincir bir ismin banka kısmında çalışıyordum... kurumsal şirketlerde "yaza merhaba, vizyon partileri v.s. düzenleniyor..

Gemide, otelde, şehir dışında...

Bunun yanı sıra bölüm müdürümüz, bizim bölüme ait eğlenceler düzenler ve tabiri caizse katılmayanı saf dışı bırakırdı...

1 gitmedin, 2 gitmedin... 3. de arıza çıkartırdı, bu kadar "yobaz" olmayın, geleceksiniz, kesinlikle bahane istemiyorum diye ...!!!! zor durumda kalır çoğuna gitmek zorunda kalırdık... yoksa herkesin içinde küçük düşürmeye çalışırdı... yobazlar diye... hiç de çekinmezdi bunu söylerken...

Bir gün yine bir eğlence düzenlemiş, koşulsuz şartsız herkes gelecek dedi... eşlerimizi getirebilir miyiz diye sorduk, hayır gelmesinler, biz bize olalım dedi... zaten hiç bi zaman eşleri istemedi... nedendir hala bilmem :47:

Eşim beni almaya gelirdi, neden bu saatte geldi, saat daha erken, eğlence yeni başlıyor.... falan filan bir sürü tantana :37:

Gittiğimiz yerlerde hep meyhane olurdu... ve hep şirketler toplu halde gelirdi... bilemiyorum ona göre mekan seçiyordu demek ki...

Çünkü her gittiğimizde masa üzerlerinde banka, şirket isimleri olurdu...

Sürekli rakı için, bira için, viski için, kola da nedir yahu diyen bir kadın... bir de ertesi gün iş.... :36:

Herkes illa dans edecek, oyuna kalkacak, erkekler dansöze para takacak, takmazsa da yobaz oluyorlar... resim çektirmeyen istemeyenler cibiliyetsiz, karı köylü adamlar olurdu :36:

Ayyy anlatırken bunaldım...daral geldi, o günler gözümün önüne geldi....

Kredimiz vardı, ve o işi daha iyi bir iş bulana kadar çekmek zorundaydım... dolayısıyla o kadını da...:36:

Evet dışardan bakınca çok mantıksız ama gerçekten olabiliyor...

Mesela eşiminde işyerinde bu tarz eğlenceler olurdu, ama gitmek istemezdi ve gitmezdi...

Her iş, her işyeri, her koşul aynı olmuyor maalesef...

Eşiniz bunu anlattıysa, gerçekten içinde kötü niyet yoktur ve anlatmıştır...

Sevgiler :71:

Bana mı cevap yazdınız konu sahibine mi, çok anlayamadım ama neyse..
Evet, içki içmeyenlere, foto çektirmeyenlere laf edecek patavatsızlar olabiliyor, ben de karşılaştım.
Ama çok farklı milletlerden, kültürlerden insanlarla yemeğe gittim, asla eli belinde dansa şahit olmadım, zorunlu bırakılmadım..

Kişinin iradesi ve kendi rızası dışında gerçekleşebilecek bişey olduğunu sanmıyorum.
"Kalk falancayla sarıl, dans et" diye bir ifade, bir direktif olamaz..

ahahah :60: çok doğru ...

çok teşekkür ederim..çok ayrıntılı bilgi vermişsiniz...ben devlet memuru bir insan olduğum için özel sektörde olan biteni ve yenen naneleri bilmem pek...biz hep seviyeli ortamlarda yemek yer,arkadaşlarımızla birlikte vakit geçiririz..o yüzden şokan şoka giriyorum duydukça bazı şeyleri...eşinin kapalı kutu olmasına müsaade etme diyorsun...en son bunu söyledim zaten..sen bana hiçbirşey anlatmadığın için,kendi kendime bazı şeyleri yerine oturtmaya çalışıyorum...adam gibi gelip şunu yaptık böyle ettik buraya gittik desen nu tip tatsızlıklar belki de hiç yaşanmayacak...kaldı ki ben cahil bir insan değilim..mutlaka anlayacağım anlatsan falan dedim...bakalım...akşama gelince konunun üstünden geçer miyiz,artık kapatıp bir sonraki rounda mı açarız konuyu bilemiyorum...inş tekrar etmez inş...

"özel sektörde yenen naneler" mi..:27:
Çalışanlar kendi aralarında yemek düzenleyebilir, hem özel sektörde hem kamuda..
Kamudakilere yasak mı yemek düzenlemek..
Belki siz davet edilmiyorsunuzdur, ama oluyor bu tür organizasyonlar her yerde..
Ve niyetler bozuksa, ofis içindeki gizli saklı bakışmalar buralarda dokunmaya dönüşebiliyor.
Duyuyoruz böyle şeylerin olduğunu, etrafımızda iyisi de var kötüsü de..
Biz kadınlar eşlerimizi aklayıp paklamayı pek seviyoruz..
Şimdi bu danstan da özel sektör sorumlu oldu, iyi mi..:27:

Son düzenleme:
ben olsam bırak dans etmeyi iş yemeğine gitmesine bile izin vermezdim hemde zor bir hamilelik süreci geçirirken.valla ayılırdım bayılırdım doğuruyom ben derdim yinede göndermem :63:

"özel sektörde yenen naneler" mi..:27:
Çalışanlar kendi aralarında yemek düzenleyebilir, hem özel sektörde hem kamuda..
Kamudakilere yasak mı yemek düzenlemek..
Belki siz davet edilmiyorsunuzdur, ama oluyor bu tür organizasyonlar her yerde..
Ve niyetler bozuksa, ofis içindeki gizli saklı bakışmalar buralarda dokunmaya dönüşebiliyor.
Duyuyoruz böyle şeylerin olduğunu, etrafımızda iyisi de var kötüsü de..
Biz kadınlar eşlerimizi aklayıp paklamayı pek seviyoruz..
Şimdi bu danstan da özel sektör sorumlu oldu, iyi mi..:27:

evet özel sektörde yenen naneler....kamuda insanlar genelde terfi etmek için sadece seneye ihtiyaç duyarlar..devlette diyelim...ama özelde özellikle bazı kadınların yükselmek için neler yaptığınıgörmesek de duyduk...siz neden alındınız anlayamadım :44:

iş yemeğinde dans...çok ilginç doğrusu..çalışma arkadaşıyla! dans etmeseydi patronu eşinize çok mu kızardı acaba??sonradan çıkabileceğini düşünmeden erkeklerin eşlerinden bişeyler saklamalarını anlamıyorum!ben olsan çok çok çok kızar ve kırılırdım..:50::25::25:

evet özel sektörde yenen naneler....kamuda insanlar genelde terfi etmek için sadece seneye ihtiyaç duyarlar..devlette diyelim...ama özelde özellikle bazı kadınların yükselmek için neler yaptığınıgörmesek de duyduk...siz neden alındınız anlayamadım :44:

Böyle bir genelleme hiç hoş değil
hele bir kadının başka kadınlar için yazmış olması daha da rahatsız edici.
etik dışı hareket edicek insan devlette de yapar özelde de yapar.
bu tarz önyargılar çok üzücü, üstelik bir kadının özel sektörde yükselebilmek için kamuda olduğu gibi sadece sene beklemesi değil , çok ağır koşullarda çalışıp kendini kanıtlaması gerekir.
bunu yapan 1000 kadından 2 si belki böyle ahlaksızca bir yola başvuruyorken çalışıp yeri geldiğinde tabiri caizse sürünen kadınları töhmet altında bırakabilecek düşünceler hiç hoş değil bence.

tartışma çıkarmak için yer arıyor bizim millet.. BAZI KADINLAR demiş bende özel sektörde çalışıyorum alınayımmı yani ? alla alla

kocamı böyle durumda kıskanırım.muhafazakarlıkla alakası yok. eşimin de iş yemekleri partileri, günü birlik gezileri oluyor.ama öyle kızlarla dans falan... aman allahım yazık o adamcağıza.etmediğimi bırakmam. otele gideceklerdi gitmedi bekarlar gitsin dimi ama.....

ben olsam çıldırırdım gaiba
hemde yaşamınıza çok ters bi davranış sergilemiş...
tepkim çok sert olurdu...

sen böyle yazınca canım sıkıldı şimdi bende ilk evlendigim zaman senin gibi hamileydim eşimde iş yemegine tek gitmişti öyle süslenip püslenip eeeeeeeeeeee oda dans ettimi acaba hatta görümcem gelip abim kızlarla dans etmiş yenge demişti ben pek önensememiştim ozaman şimdi seninkini okuyunca hatırladım ama benim kanıtım yoktu neyse boş ver takma sende ama tavrını koy bir daha yapmaz belki:86:

valla bence de hoş olmamış ama iyi niyetle bakmaya çalışıyorum olaya...şimdiye kadar böyle birşey olmadıysa,ve bu onun hiç tarzı değilse,mecbur kalıp nezaket icabı dans teklifini kabul etmek zorunda kalmış olabilir.
sonuçta gizli kapaklı bişey yapmaya çalışsa,resim çekilecek kadar da aptal değildir herhalde...bazen insanlar,hiç hoşlanmadıkları bir işi sırf ayıp olmasın,kırmayayım diye yaptıkları oluyor.
hadi diyelim resim çekilecek kadar da aptal,o zaman siz bunu öğrenip sorduğunuzda ilk yapacağı şey bu olayı hararetle tartışmak olurdu herhalde....kızın üstüne suç atar,ona hakaretler yağdırır ve zeytinyağ gibi üste çıkmaya çalışırdı...bunun yerine özür dilemiş,kabul ediyo yani....bence çok büyütmeyin meseleyi ama,o hatun-can her kim ise,onun hakkında pek iyi niyetli düşünemiyorum.evli bir insan,eşi yanında yoksa ve adam da muhafazakar olduğunu beyan ediyorsa,dansa kaldırılmaz...siz asıl onu gözden kaçırmayın bence.

Son düzenleme:
ahahah :60: çok doğru ...

çok teşekkür ederim..çok ayrıntılı bilgi vermişsiniz...ben devlet memuru bir insan olduğum için özel sektörde olan biteni ve yenen naneleri bilmem pek...biz hep seviyeli ortamlarda yemek yer,arkadaşlarımızla birlikte vakit geçiririz..o yüzden şokan şoka giriyorum duydukça bazı şeyleri...eşinin kapalı kutu olmasına müsaade etme diyorsun...en son bunu söyledim zaten..sen bana hiçbirşey anlatmadığın için,kendi kendime bazı şeyleri yerine oturtmaya çalışıyorum...adam gibi gelip şunu yaptık böyle ettik buraya gittik desen nu tip tatsızlıklar belki de hiç yaşanmayacak...kaldı ki ben cahil bir insan değilim..mutlaka anlayacağım anlatsan falan dedim...bakalım...akşama gelince konunun üstünden geçer miyiz,artık kapatıp bir sonraki rounda mı açarız konuyu bilemiyorum...inş tekrar etmez inş...

Moral-motivasyon yemekleri bizde de oluyor ve katılım mecburi.Müdürümüzün bu konuda hiç bahane anlamayan bir tavrı var.Eşler gelmiyor (bu arada ben bekarım)ve farklı mekanlarda olabiliyor.Bizim şirkette evli bekar karışık 30 kişiyiz.Çok uzun zamandır birlikte çalıştığımız arkadaşlar var.Eşlerini tanırız,iş dışında da görüşürüz.Dans ettiğimiz de olmuştur,karşılıklı oynadığımızda.Ama bu tür organizasyonlarda kendini bilmeyenler çıkabiliyor.Örneğin son gittiğim yemekte kalabalık grup olarak karşılıklı oynadık,bir ara elle taciz edildiğimi hissettim,çok kalabalıktı önce anlamadım kimin yaptığını sonra fark ettim.Bizimle gelen müdürlerden birine söyledim hemen çünkü adam sarhoştu,hiç muhatap olmadım.Apar topar çıkardılar mekandan,ertesi sabahta biletini kestiler,sonra bir yemekte bayan arkadaşlarımızdan biri beylerden birini pat diye öptü,içkiliydi onun etkisiyle mi yaptı bilemiyorum ama hepimiz dumur olduk. O geceden sonra bir ilişki başlamış aralarında çok sonradan öğrendik. Birşeyler gelişiyor bence arkadaşların tavsiyelerini dinle,eşinin iş hayatını tanı,arkadaşları ile diyalog kur.Ondan kopuk olma yani.İlle de kötü şeyler olacak demiyorum ne arkadaşlarımız var yıllardır çalışıyoruz,birbirimizin hatırını sayarız.Güzel seviyeli iş arkadaşlıkları da var ama tedbiri elden bırakmamak lazım.

Son düzenleme:
Back
X