eşim, işimden dolayı çok üzerime geliyor.ne yapmam gerek??

semanurum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
162
0
96
Afyon
hanımlar merhaba, benim eşimle problemlerim vardı, baya da büyük sıkıntılar yaşadık geçtiğimiz aylarda. buradan da sizlerle paylaştım. şimdi eşim yine işime takmış durumda ve beni çok bunaltıyor. kısaca anlatayım size:
ben hukuk fak.bitirdim avukatım esasında. ama büro açmadım ve özel srktörde bir süre çalıştıktan sonra başkasının yanında çalışamayacağımı anlayıp eşimle flört döneminde iken kpss atamalarında memur olarak atandım. eşim buna hiç razı olmamıştı o zaman, ben de istemiyordum ama nasip işte 81 puanla memur oldum, o sene avukat alımı çok azdı. neyse sonra evlendik, ben hala memurum. bu arada bir çok sınava girdim kiminin mülakatta elendim kiminin yazılı sınavda... ama hep e şansızlıklar yakamı bırakmadı, ya 0,5 puanla atanamadım, ya benden önceki yedeğe kadar sıra geldi bende tıkandı, kpss ye hamileyken girdim 2010 da o kadar çalışmama rağmen kötüleşip apar topa çıktım sınavdan,,,derken hala memurum anlayacağınız. eşim bunu çok kafasına takıyor, beni sürekli komplekse sokmaya çalışıyor, üniversiteden arkadaşlarımın maddi durumları çok iyi serbest avukatlık yapıyorlar. bene hep onları örnek gösteriyor, pasifsin, emir altında çalışmayı seviyorsun, memur zihniyetlisin, diplomanı yak, arkadaşlarıma eşim avukat derken düşünmek zorunda kalıyorum memursun diye... sürekli bu tarz konuşmalar yapıp beni aşağılıyor. ben hiç altta kalmayıp gerekli cevabı veriyorum ama çok üzülüyorum ve bunalıma giriyorum. devamını yazacağım...

eşiniz ne iş yapar acaba ?
hani kadınlarda gördümde eşinin işiyle hava atmaya çalışanı, erkeğide duymuş olduk.....

Son düzenleme:
hanımlar merhaba, benim eşimle problemlerim vardı, baya da büyük sıkıntılar yaşadık geçtiğimiz aylarda. buradan da sizlerle paylaştım. şimdi eşim yine işime takmış durumda ve beni çok bunaltıyor. kısaca anlatayım size:
ben hukuk fak.bitirdim avukatım esasında. ama büro açmadım ve özel srktörde bir süre çalıştıktan sonra başkasının yanında çalışamayacağımı anlayıp eşimle flört döneminde iken kpss atamalarında memur olarak atandım. eşim buna hiç razı olmamıştı o zaman, ben de istemiyordum ama nasip işte 81 puanla memur oldum, o sene avukat alımı çok azdı. neyse sonra evlendik, ben hala memurum. bu arada bir çok sınava girdim kiminin mülakatta elendim kiminin yazılı sınavda... ama hep e şansızlıklar yakamı bırakmadı, ya 0,5 puanla atanamadım, ya benden önceki yedeğe kadar sıra geldi bende tıkandı, kpss ye hamileyken girdim 2010 da o kadar çalışmama rağmen kötüleşip apar topa çıktım sınavdan,,,derken hala memurum anlayacağınız. eşim bunu çok kafasına takıyor, beni sürekli komplekse sokmaya çalışıyor, üniversiteden arkadaşlarımın maddi durumları çok iyi serbest avukatlık yapıyorlar. bene hep onları örnek gösteriyor, pasifsin, emir altında çalışmayı seviyorsun, memur zihniyetlisin, diplomanı yak, arkadaşlarıma eşim avukat derken düşünmek zorunda kalıyorum memursun diye... sürekli bu tarz konuşmalar yapıp beni aşağılıyor. ben hiç altta kalmayıp gerekli cevabı veriyorum ama çok üzülüyorum ve bunalıma giriyorum. devamını yazacağım...

Bizim kurumda da iki tane avukat arkadaş var, cok mutlular. Biri iş yoğunluğu korkusundan, biri de gece yarılarına kadar müvekkil kahrı çekmekten bıktığı için memur olmuş. Kafaları rahat.

Eşiniz ne iş yapıyor? Acaba konumunuzdan mı mutsuz, kazandığınız paradan mı? İsteyen istediği işi yapar eş de dahil kimsenin buna müdahale etme, fikir beyan etme hakkı yok.

Eşin de enteresanmış canım. Ben de hukuk okudum ve stajımı bitirir bitirmez işe başladım. Şu anda özelde çalışmaktayım ve memnunum. Hiç avukatlık yapmadım yani. Eşim tam tersi avukatlık yapsaydım daha fazla zorlanacağımı söyler hep. Gerçektende iş büro açmakla bitmeyecek ki, hadi açtın diyelim bütün müşteriler sırada beklemiyorlar seni tutunabilmek çok önemli. Eşin bunları bilmiyor mu?
Kendisinin mesleği ne çok merak ettim.

canım acaba eşin seni avukatlık diploman için mi aldı?
eğer öyleyse ver diplomanı ona, o yapsın avukatlık. maşallah pek bir avukat nasıl savunuyor hakkını öyle.
sen nerede mutluysan öyle. kim karışabilir?
ayrıca arkadaşlarınla kıyaslamış seni. bence sende başla arkadaşlarının eşleriyle onu kıyaslamaya. nasıl oluyormuş anlasın.
senin parana mı kalmış?

hey allahımm millet memur olmak için deli divane olur sizin eşinizde kusura bakma ama bulmuşta buluyo.valla bende memurun 8-5 çalışıyorum çok da rahat bir iş ortamım var ve eşim memur olmamdanda gurur duyuyor. keşke benim eşimde memur olabilseymiş zamanında....neyse eşiniz sizi bu kadar eleştirebildiğine göre kendiside hakim yada savcı falan herhalde:47:

Son düzenleme:
'memur zihniyetlisin,' bu ne demektir yaaa.burda benim gibi fakulte bitirip bir sürü memur arkadaş varrr.eşiniz fazla haddini aşmasıın bence millet devlete dayanayımda memur olayımda ne olursa olsun diyor.madem öyle başta memur olmanıza karşı çıkaymış.bana göre şükürsüzlük var gibi

Son düzenleme:
hey allahımm millet memur olmak için deli divane olur sizin eşinizde kusura bakma ama bulmuşta buluyo.valla bende memurun 8-5 çalışıyorum çok da rahat bir iş ortamım var ve eşim memur olmamdanda gurur duyuyor. keşke benim eşimde memur olabilseymiş zamanında....neyse eşiniz sizi bu kadar eleştirebildiğine göre kendiside hakim yada savcı falan herhalde:47:

eşiniz ne iş yapar acaba ?
hani kadınlarda gördümde eşinin işiyle hava atmaya çalışanı, erkeğide duymuş olduk.....

kesinlikle katılıyorum. milyonlarca kişi, hemde üni mezunu insanlar memur olabilmek için çırpınıyor, sizin eşiniz memuriyetimi beğenmiyor? kendi ne iş yapıyo merak ettim. ayrıca arkadaşın söylediğine de çok hak veriyorum, karısının işiyle hava atmaya çalışan bi erkek.. kusura bakmayın ama pek bi mide bulandırıcı. siz avukatlık yapsaydınız ne olacaktı, ele güne karım avukat diyip sizin üstünüzden egosunumu tatmin edecekti? ne zavallıca.. sizi üzmesine, kendinizi kötü hissettirmenize asla izin vermeyin, unutmayın siz avukatlık yapmıyo bile olsanız şuanda milyonlarca kişinin gıpta ettiği bi işe sahipsiniz.

gaz vermek için böyle konuşuyodur ama önemli olan insanın rahat ettiği ve sevdiği işi yapması

şimdi diğer konunuzu okudum eşinizden şiddetde görmüşsünüz. ne diyeyim şaşırdım böyle bencil bir adamla hala evli kalabildiğinize....

hey allahım ya kendi ne iş yapıyor sabancımı aceba

yüksekten uçmasın allah bir çarpar yer kütt diye

neye ugradıgını şaşırırr egoist adam sinir oldum

siz aldırmayın elinizde mesleginizde varmış kusura bakmayın da ne çekiyorsunuz

bu zihniyetteki bir kişiyi

çok ilginç gerçekten, çoğu erkek eşinin özel sektörde çalışmasını istemez, memur olsun ister
sizinki bulmuşta bunuyor sanki, takma kafana canım,mis gibi memursun işte ne güzel.

aslında sizin iyiliğinizi istiyor bence. ve size gaz veriyor.

buradaki tek hatası fazla üstünüze gelmek, yani siz memnunsanız ona ne ki..

herkes mutlu olduğu işi yapmalı.

ama bazı insan da vardır ki yetenekleri olduğu halde pasif kalır, öylesine ben de tahammül edemem.

eşiniz de avukat diplomanız olmanıza rağmen memurluk yapmanızı size yakıştıramıyor olabilir

bu memurluk kötü anlamında değil, siz daha iyisini yapabilirsiniz diye düşünüyor

tabi gene de karar sizin, eşiniz eğer art niyetli bir tip ise, sizi aşağılamak için de söylüyor olabilir bunları

gaz vermek için böyle konuşuyodur ama önemli olan insanın rahat ettiği ve sevdiği işi yapması

sanırım cidden öyle. bana gaz verdiğini, sınavlara motive ettiğini faln sanıyor. ama demiyor ki; bu kadın ev işi mi yapcak, çocuğa mı bakcak, ders mi çalışcak, beni mi mutlu etcek... herşeyi benden bekliyor. demiyor ki ben çocuğa bakıyım da sen de ders çalış demiyor. sonra da bana afra tafra yapıyor.

aslında sizin iyiliğinizi istiyor bence. ve size gaz veriyor.

buradaki tek hatası fazla üstünüze gelmek, yani siz memnunsanız ona ne ki..

herkes mutlu olduğu işi yapmalı.

ama bazı insan da vardır ki yetenekleri olduğu halde pasif kalır, öylesine ben de tahammül edemem.

eşiniz de avukat diplomanız olmanıza rağmen memurluk yapmanızı size yakıştıramıyor olabilir

bu memurluk kötü anlamında değil, siz daha iyisini yapabilirsiniz diye düşünüyor

tabi gene de karar sizin, eşiniz eğer art niyetli bir tip ise, sizi aşağılamak için de söylüyor olabilir bunları

yazdıkların doğru, ona da hak veriyorum çünkü ben işimden memnun değilim ve bunu onun yanında çok fazla dile getirdim zamanında. önce ben çok kafaya taktım,işimi sevemedim alışamadım mesleğimle ilgili olmadığı için. galiba o da bu yüzden bunu yapıyor, art niyetli olduğunu düşünmüyorum açıkçası. ama yine kırılıyorum söylediklerine.

eşim de kamuda çalışıyor:) ama onun konumu, sosyal,ekonomik imkanları baya bir güzel; mühendis.

Back
X