Eşim işsiz... KONUŞMAYA İHTİYACIM VAR

Eşinizi bu şekilde sımartmaya devam ederseniz sorumluluklarından gün geçtikte uzaklaşacak. Evin reisi rolü ömür boyu sizin üzerinizde kalacak. Bırakın hem calıssın hem dersaneye gitsin, emek olmadan yemek olmaz.

Bunları nereden cıkardın, nasıl bu kadar net konuşabiliyorsun derseniz bana; tecrübeyle sabit

Bence velisiymiş gibi davranmayın
Biz de özelde çalışıyoruz, garantimiz yok
Hoş bu hayatta neyin garantisi var ki

Dershaneye giderse sınavı kazanacağı / atanacağı garanti mi sanki ?
Bari çalışsın da eve katkı da bulunsun
İsterse kendi de ders çalışabilir fırsat buldukça
Sınavı da deneyebilir bi

Her dershaneye gidip ders çalışan da atanamıyor malesef.
Keşke o kadar kolay olsa.
Zaten eşiniz o kadar çalışkan, sorumluluk sahibi olsa sizin gibi atanır öyle evlenmeye kalkardı.
Bence taviz vermeyin .
Daha az maaşlıda olsa daha rahat edebileceği bir işe girsin ve KPSS ye öyle hazırlansın.
Nasılsa eve bir ekmek getiren var rahatlığına alışırsa ömür boyu sorumluluk almaz.

Bir de ben şunu anlamıyorum; dersaneye gitmek için işten cıkmak şart mı? Ben hem calısıp hem de dersaneye gitmiştim. Kazanıp, atandım da.

Canim esin zaten isinden dolayi sikinti ve stress yasiyor,Yeni bir ise basvurmasi bence daha mantikli,bir kac ay esine destek olabilirsin.Belki daha dusuk ucretli bir is bulur fakat ailesi ile vakit gecirir,1 yil az bir sure degil,esin prikolojik cok yipranir tabi sende.Bazen insanin riskalmasi gerekir.:)

Bir de ben şunu anlamıyorum; dersaneye gitmek için işten cıkmak şart mı? Ben hem calısıp hem de dersaneye gitmiştim. Kazanıp, atandım da.

bende hem dershaneye gidip hemde atandanlardanım. imkansız diye birşey yok.

borcunuz harcınız var demekki geçinemiyeceksiniz. bu nedenle eşin önce çalışsın devam etsin, borcunuzu kapatsın. sonra duruma bakarsınız.

ahlayıp vahlamayın evlendiniz. mutluysanız gerisi önemli değil. çalışmaya devam etsin.

sende nasıl bir sıkıntı olmuştu canım nasıl atlattınız?

Canım biz de nişanlıdık ve benim işim/maaşım/ailemin maddi durumu allah cok sukur cok ıyıydı. Tam nısanlandık esımı haksız bır sekılde ısten çıkarttılar. Ustelık o terfı beklerken. Çok sasırdı uzuldu. Neyse yapacak bısı yok dua ettık bekledik. Bu arada dışarıda buluşmaya bıle zor para buluyordu. Ama bızım aramızda bırazda uzun yıllar cıktıgımız ıcın para muhabbetı hıc sorun olmazdı.Yanı o güne kadar ben oyle sanıyordum en azından. Paylasırdık hep yanı. Neyse ıste o donemde esım kucuk bır tartışmadan sonra bırgun ılla ayrılalım dıye tutturdu. Kı zaten onda gozle gorulur sekıld ebır gergınlık huzursuzluk vardı. Ne yapıcaz sımdı nasıl evlenıcez falan deyıp duruyordu. Neyse ıste . neden dıyorum ayrılalım ıstemıyorum dıyor. Ya dıyorum tamam da neden ? Cevap: Ben sana ıyı bır gelecek veremeyecegım, hakettıgın gıbı yasayamacaksın san bunu yapmaya hakkım yok nolur anla benı bu sekılde ne senın ne aılenın karsınıa çıkamam v.s. En sonunda ben de cok sınırlendım. Tamam ya dedım bu kadar maddıyata bağlıysa ılıskımız olmaz olsun. Dondum arkamı gıttım. Neyse tabı aradı ozur dıledı neyse barıştık falan ama sıkıntılar devam edıyordu. Yanı sureklı gereksız kavgalar, grgınlıkler...Issızlık onu cok vurmuştu. Ters sınırlı bır adam halını almıştı. Mobılya bakıyoruz begenmıyoruz sen hıc bıse begenmıyorsun dıye bana cemkıyor halbukı beğenmeyen kendısı falan neyse sabrettim. O sırada bır gun suan calıstıgı ıs yerıne gorusmeye gıttı. Gorusme kendı anlattığına gore kotu gecmıstı. Bulustuk. Hıc unutamıyorum yıne saçma bısıden onun gergınlıgı yüzünden tartıştık ve bır anda hıc bırsey yokken ağlamaya başladı. Koskoca adam kı bu zaaman kadar agladıgını gormemısım. Baya arabada hüngür hüngür ağladı. Ben ancak o zaman gerçek anlmanda farkettım ne denlı zoruna gıttıgını ıssızlığın. Neyse çok sukur o olumsuz dedıgı görüşmeden sonra cagırdılar esım ıse başladı. Ve ınanın o mutlu huzurlu halımız gerı geldı. O yüzden erkekler evde kalmamalı. Calısmalı. Yoksa psıkolojılerı bence cok olumsuz etkılenıyor. Sanırım biraz aile geçindirme eşine bakabilme, ihtiyaçlarını eksiklerini yerine getirebilme arzusu daha fazla oluyor erkeklerde. Gerçi benim kocam bu konularda biraz hassastır. Birseyi istediğimi söylersem onu almak için gerçekten uğraşır belki o yuzden bu kadar etkılenmıstır. Bılemıyorum...

Valla helal olsun adama. Bir de işsiz gezip hiç utanmayıp gayet rahat olanlar var. Seninki sana karşı olan sorumluluğunun farkında ve bu yüzden ezilmiş. Karakterli adammış.

Dersaneye gidip ne yapacak kpssye mi hazırlanacak.Herkes kamuda çalışacak diye birşey yok.Benim eşim vardiyalı ve ağır bir işte çalışıyor.Ama erkek o ekmeği o işteyse o işi yapacak.Sakın bu konuda taviz verme.O 1 yıl dersaneye gidip iş aramak vsnin sonu gelmez.Bir de bakmışsın bütün yük senin sırtında.O işe girsin.Sınava hazırlanmak isteyen hem hazırlanır hem çalışır.Hem de başka iş başvuruları yapar.Çalışmak isteyene iş çok.Hayırlısı olsun yine de.İşi oturana kadar çocuk yapma bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…