Eşim istifa etmek istiyor

Cancancan333

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
128
60
48
Kızlar merhaba eşim askeri personel 5 yıldır çalışıyor ben de öğretmenim son zamanlarda işlerinin iyice yoğunluğu sebebiyle eşim sürekli şikayetçi mutsuz psikolojim hiç iyi değil gecem gündüzüm yok diyor istifa edecekmiş seneye sözleşmesi bitiyormuş. E ne yapacaksın dedim Çiğköfteci dükkanı açarım diyor. Daha yeni araba aldık onun borçu var kiradayız memleketlerden uzaktayız. E nerde açacaksın diyorum senin istediğin bi şehir var mı sen oraya tayin iste ben de orada açayım diyor ve bunları seneye yapacakmış?
Biliyorum ki kaynanam durmaz madem istifa ettin gelin buraya taşının diyecek ölüyor oğlum oğlum diye yıllık izinlerimizde sürekli problem çıkarıyor bi kere 15 tatilde gezmeye başka şehre gittik oraya gitmedik diye triplendi bu yaz gittik kısa kaldınız diye triplendi falan aşırı kontrolcü biri 4. 5 günde bir muhakkak beni arar naotınız napıyosunuz diye sürekli hayatımızı öğrenmeye çalışıyor. Beni aradığı kadar kendi oğlunu arasa ses etmem bile yeter ki beni arayıp durmasın sürekli. Eşim de ailesine ses edebilen biri değil bu gittiğimizde sürekli benim adıma kararlar aldılar görümcem de kaynanam da eşimde orada olduğu halde ses çıkarmadı hiç birine sinir küpü olup döndüğümle kaldım. Bi aklım diyor boşan git zaten çocuk falan da düşünmüyorum 2 buçuk yıl oldu evleneli ama sorumsuzlukları sebebiyle çocuk fikrinden çoktan uzaklaştım ben istemiyorum zaten… her neyse sizce bu iş mantıklı mı kendi kendine böyle konuştu konuştu kendi içini rahatlattı çıktı gitti işe dün sabah 7 ye kadar uyuyamadım sinir stresten tayin dediğin şey öyle kafana göre hop olmuyor istifa ederse eş durumu da yapamam artık işim iş dışına kalır o da olur mu olmaz mı Allah bilir. Normalde seneye tayin dönemimiz…. Sürekli köyündeki arkadaşlarından bahsediyor yok onlar iş kurmuş da köyde neymiş buradaki iş arkadaşları da kendi memleketlerine tayin isteyip orada istifa edip iş kurmuşlar vs vs . Ben de dedim eğer sen de böyle bişey düşünüyorsan istiyorsan ben yokum kendin gidebilirsin dedim . Ben memlekete gidicem diye bişey düşünmedim sen nereye tayin istersen orası olsun diyor gerçekten aşırı çıkmazdayım

Çiğ köftenin revaçta olduğu yıllar geride kalmadı mı ya? Memuriyeti bırakıp çiğ köfteci açmayı ummak mantıklı değil bence. Zaten hangi parayla açacak? Esnaf olmak kolay mı? Hayatında kaç kere ne satmış da kolayca işleyen bir dükkan hayal ediyor acaba? Eşinizin yerinde olup sabit maaşı olsun isteyen bilmem kaç kişi vardır. Millet işsizlikten kırılıyor, hiç mi gözü görmüyor bunları?
Şahsi fikrim eğer istifa ederse pişman olur, işletme tecrübesi olmayan çok kişi öyle kafe mafe bir şeyler açıp batırıyor. Boş hayaller diyorum.

Çiğ köftenin revaçta olduğu yıllar geride kalmadı mı ya? Memuriyeti bırakıp çiğ köfteci açmayı ummak mantıklı değil bence. Zaten hangi parayla açacak? Esnaf olmak kolay mı? Hayatında kaç kere ne satmış da kolayca işleyen bir dükkan hayal ediyor acaba? Eşinizin yerinde olup sabit maaşı olsun isteyen bilmem kaç kişi vardır. Millet işsizlikten kırılıyor, hiç mi gözü görmüyor bunları?
Şahsi fikrim eğer istifa ederse pişman olur, işletme tecrübesi olmayan çok kişi öyle kafe mafe bir şeyler açıp batırıyor. Boş hayaller diyorum.
Kendisi denizci bi kaç belgesi var her yerde iş bulurum yeter ki bu işten çıkayım diyor bi öyle diyor bi böyle bi ara başka işler düşünüyordu falan. Benimle tanıştığı yıl aslında istifayı düşünüyormuş ama benimle evlendiği için istifa etmemiş vs vs sonraları bunları benim yüzüme vuruyor yani senin yüzünden bu mesleğe devam ediyorum gibi gibi

Kendisi denizci bi kaç belgesi var her yerde iş bulurum yeter ki bu işten çıkayım diyor bi öyle diyor bi böyle bi ara başka işler düşünüyordu falan. Benimle tanıştığı yıl aslında istifayı düşünüyormuş ama benimle evlendiği için istifa etmemiş vs vs sonraları bunları benim yüzüme vuruyor yani senin yüzünden bu mesleğe devam ediyorum gibi gibi
Yüzünüze vurmaya hakkı yok. Bunlar evlenmeden önce konuşulacak konular. Belki bilseniz evlenmeden önce gelinen nokta çok daha farklı olurdu. Bana bir adam evlenmeden önce sabit işimden istifa etmeyi düşünüyorum dese mesela evlenmem. Evlenmeden önce tabi ki maddiyat, iş güç konuşulur. Ne konuşacağım başka kara kaşını kara gözünü mü? Sizinki bir şeyleri saklamış, şu an sıkıntıyı siz yaşıyorsunuz.

Suçlu gibi hissettiriyor ki yapacağı saçmalığı destekleyin diye.

Kızlar merhaba eşim askeri personel 5 yıldır çalışıyor ben de öğretmenim son zamanlarda işlerinin iyice yoğunluğu sebebiyle eşim sürekli şikayetçi mutsuz psikolojim hiç iyi değil gecem gündüzüm yok diyor istifa edecekmiş seneye sözleşmesi bitiyormuş. E ne yapacaksın dedim Çiğköfteci dükkanı açarım diyor. Daha yeni araba aldık onun borçu var kiradayız memleketlerden uzaktayız. E nerde açacaksın diyorum senin istediğin bi şehir var mı sen oraya tayin iste ben de orada açayım diyor ve bunları seneye yapacakmış?
Biliyorum ki kaynanam durmaz madem istifa ettin gelin buraya taşının diyecek ölüyor oğlum oğlum diye yıllık izinlerimizde sürekli problem çıkarıyor bi kere 15 tatilde gezmeye başka şehre gittik oraya gitmedik diye triplendi bu yaz gittik kısa kaldınız diye triplendi falan aşırı kontrolcü biri 4. 5 günde bir muhakkak beni arar naotınız napıyosunuz diye sürekli hayatımızı öğrenmeye çalışıyor. Beni aradığı kadar kendi oğlunu arasa ses etmem bile yeter ki beni arayıp durmasın sürekli. Eşim de ailesine ses edebilen biri değil bu gittiğimizde sürekli benim adıma kararlar aldılar görümcem de kaynanam da eşimde orada olduğu halde ses çıkarmadı hiç birine sinir küpü olup döndüğümle kaldım. Bi aklım diyor boşan git zaten çocuk falan da düşünmüyorum 2 buçuk yıl oldu evleneli ama sorumsuzlukları sebebiyle çocuk fikrinden çoktan uzaklaştım ben istemiyorum zaten… her neyse sizce bu iş mantıklı mı kendi kendine böyle konuştu konuştu kendi içini rahatlattı çıktı gitti işe dün sabah 7 ye kadar uyuyamadım sinir stresten tayin dediğin şey öyle kafana göre hop olmuyor istifa ederse eş durumu da yapamam artık işim iş dışına kalır o da olur mu olmaz mı Allah bilir. Normalde seneye tayin dönemimiz…. Sürekli köyündeki arkadaşlarından bahsediyor yok onlar iş kurmuş da köyde neymiş buradaki iş arkadaşları da kendi memleketlerine tayin isteyip orada istifa edip iş kurmuşlar vs vs . Ben de dedim eğer sen de böyle bişey düşünüyorsan istiyorsan ben yokum kendin gidebilirsin dedim . Ben memlekete gidicem diye bişey düşünmedim sen nereye tayin istersen orası olsun diyor gerçekten aşırı çıkmazdayım
BEn de ogretmenim ve esim askeri personeldi sozlesmesi doldu istifa etti dedim iş kurmak zor ozel sektor zor diye dinlemedi 3 yilda perisan olduk simdi ozel sektorde surunuyor benim de beynimi yiyor para yetmiyor diye. Istifa etsin de görsün dünya kac bucakmiş. Size kolayliklar diliyorum isiniz cok zor..

yer gok unv mezunu ınsanlar artık canı sıkıldıkca egıtımını arsa cıkartıyor. belgesı egıtımı sertıfıkaları topluyor 4 dıl ogrenıyor acıkta kalabılıyor da bu ıs bulurum ben her yerde mantıgı ozguvenı nerden gelıyor. cıkofte ısı yalan olur. daha cok borclanırsınız. sonra ne ıs olursa yaparım mantıgıyla gırer asgarı ucretten az bı yuksege .. gecınmeye calısırsınız eşim bilgisayar muhendisi ve yazılımcı. en kolay halıyle 11 saat fabrikada duruyor. beynı gozunden akıyor işten geldiğinde. bazen gece 11 de gelıp yemek yıyip yatıyor. gidip bi kıtapcı mı acsam dıye hayal kurardı bazen . musterı gelene kadar kıtap okurum falan dıye gulumseyerek anlatırdı. e oglumuz var ve hamıleyım. borcumuz olmasa da kafasına esenı yapacaagı gıbı bı bırıkımımız falan yok. cocuk olmasa derdım ki senı mı kırıcam 1 2 yıl zorlanırız. ama bı dene derdım. evet onemsıyorum ıstedıgı ısı yapmasını ruhunun kafasının dınlenebılmesını ıstıyorum sevınce evet o da hayata bı kere gelıyor yasasın dıyorum ama oyle lalalaallala olmuyor hayat. senın cocugun yokmus ama borcun varmıs.. borç da beklemez. durun ben 1 yıl sonra odeyım dedırtmezler ust uste bıner. ve borc stresı kavga kıyamet bosanırsın zaten

Devlet memuru olduğunuz için o size güveniyor! Şu an özel sektörde ekonomik ortam sıkıntılı para akışı yok yılların firmaları ayakta zor duruyor.kendisinin düşündüğü gibi hangi şehirde olursa olsun (deli özgüveni sanırım) ben çiğ köfteci dükkanı açarım aynı geliri elde ederim böyle bir pembe ortam yok.rezil olursunuz valla evliliğin izin bitişine kadar gider bu allah korusun

Adam manyak galiba.Sizi böyle saçma sapan şeyler için kolayca suçlayan,borç içinde olup şuursuz hayaller kuran, anasına danasına çokça ezdiren birine çok fazla taviz veriyorsunuz......

Garanti bir iş yokken diğer işten çıkmak çocukca keşke dükkan açmak o kadar kolay olsa valla ben açarım öyle olsaydı ama evdeki hesap çarşıya çoğu zaman uymaz. Bence sizin maaşa güveniyor hatta çalışmak istemiyor gibi geldi bana ki bu tipte erkekler de kadınları aşırı yorar. Kadın çalışmasa evi temizler yemeği yapar ama erkek onu da yapmaz. Borcunuz da varmış kiralar ateş pahası iş dükkan açmakla olsa neyse bunun ticari zekası var, kirası var, yönetebilmesi var eşiniz şu an ütopyada gibi geldi bana. Kesinlikle tavrınızı net bir şekilde koyun.

Eşiniz çit kırıldım narin birisine benziyor daha bu işin başı neler neler çıkacak, sinirden kendinizi yiyip duracaginiza karşınızdaki kişiye herşeyi açık net bir şekilde endişelerinizi evliliğinizi tanıştığınız da istifa edeceğini söylediğinde tüm duygu düşüncelerinizi aktarın çok net şekilde

Benim arkadasimin kendisine ait cig kofte zinciri vardi, franchise verip, oradan gelen paralarla baska yatırımlar yapiyordu, lezzetliydide cigkoftesi, ustelik tam da revacta oldugu yillarda zincirlesmisti.

Simdi o zincir 2018'deki krizden sonra hizla cokuse gecti, cunku kim neden sacma sapan bir bulgur koftesinin kilosuna 300-400 lira versin ki? (600 grami 335 liraymis, ohannes uzun zamandir yemedigim icin bilmiyordum bu fiyatlara ciktigini)

Eskiden bir dürümü 1-2 lira arasinda değişirken okul cevrelerine kuruluyordu, cocuklar ogle arasinda karnini doyurmak icin alir yerlerdi simdi bi dürümü Allah bilir ne kadar olmustur, hatta sepetten bakayim en uygun dürüm 145 lira gozukuyor, bunu hangi alt gelir grubu yiyecek Allah askina?

Cigkoftenin hedef kitlesi ogrenci ve alt gelir grubudur, o yuzden bu sekilde yazdim.

Kocaniza soyleyin, engin ticaret fikrini baska bir isletme modeli icin kullansin, cok şuursuz bir hayal bu.

Back
X