Eşim, k.Pederim ve organ nakli

kesenmakas

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2014
1.518
1.380
158
Hanımlar Merhaba,
Oncelikle çok musait olmadığım cvp yazmakta geçebilirim .
Konuya tecrübe sahibi arkadaşlar varsa onlarin yorum yapmasını ayrıca istiyorum.
K.pederim böbrek nakil hastası. Yaklaşık 15 yıl önce nakil olmuş. Şu an değerleri yüksek ve yeniden nakil olmasi gündemde.
Biz eşimle bir süredir bazı sorunlar yaşıyoruz son 1 ayda ayyuka çıktı ve aile terapisine gidiyoruz.
Son 3 4 gündür ben şehir dışında olduğum içinde uzun uzadıya gorusmemistik.
K.peserim konusunda da hastalığı hakkında çok detaylı bilgiye sahip değilim. Sadece değerlerinin yüksek olduğunu ilaç tedavisi yürütüldüğünü biliyorum.
Konuya gelecek olursak bu sabah eşim ise giderken bana sigarayı bıraktığını söyledi. Sebebi de nakil olması halindeki duruma hazırlık için dedi. Eşimin yaşı 35. E bu durum ne zaman ortaya çıktı dedim zaten babamla konuşuyorduk dedi.
Yanlış anlaşılma istemem. Böyle bir durumda babasına böbreğini verip vermemesine ben karışamam. Vebal altına da girmem. Fakat bir süredir gündemde olup konusulanbir konu için eşimin bana danışması yada fikrimi alması gerekmez miydi?
Zaten evlilikle ilgili çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hassasiyetim fazla olduğundan mi abartiyorum bilemiyorum. Ama kırgınim.
Dedigim gibi böbreğini verip vermemesi noktasinda yorum yapamam. Fakat bu benimle paylaşılması gereken bir konu değil mi sizce.
Bu arada yaşadığımız sorunlardan dolayi bebek olayını ve bu tedavi için yapılması gereken Varikosel ameliyatını ertelenmişti eşim. Her iki olay da aynı döneme raatliyor. Nakil olmasi halinde yeni bir ameliyat riskli olur mu olmaz mı vb gibi konuları da doktorla konuşmamış. Böyle bir karar alırken bunları da hesaba Katmasi gerekmez miyi? Sonuçta babanın hayatı hesap edilirken kendi hayatına da bakması lazım değil mi?
Sizce eşime nasıl yaklaşmalıyim?

Edit : 10.sayfada eşimle konusmamiz yer alıyor arkadaşlar.

Son düzenleme:
Kesinlikle haklısın sorulması konuşulması gereken ciddi bir konu. Bu konuyu öyle ya da böyle aşıp inşallah babası da iyileşirse sıra sizin tedavi konusuna gelir. Yalnız doktorlarla siz de konuşun diğer ameliyatı ne Zaman olabilir diye. Vücudu Nasıl etkilenir vs

Yapacak bişey yok galiba nakil konusunda o yüzden fikirlerinixi yakınmanızı dile getirip bekleyin sabırla

babasına böbreğini vermek için sizden izin mi almasını bekliyorsunuz ?

boşuna alınganlık yapıyorsunuz bence bu konuyu çok dillendirmeyin yanlış anlaşılırsınız.
Hanim efendi yazdıklarımı okuduysaniz ben bu konuda eşime bir şey diyemem diye özellikle belirttim. Böylesine hayatı bir konuyu bir süredir de bu noktaya geleceği tahmin edilen bir konuyu benimle paylaşması gerekmez miydi acaba. Sadece buna içerledim.

Hanim efendi yazdıklarımı okuduysaniz ben bu konuda eşime bir şey diyemem diye özellikle belirttim. Böylesine hayatı bir konuyu bir süredir de bu noktaya geleceği tahmin edilen bir konuyu benimle paylaşması gerekmez miydi acaba. Sadece buna içerledim.

yani aslında ilk aklına düştüğünde söylese sizinle paylaşsa güzel olurdu ama söylememeyi tercih etmiş çokta hassas bir konu ne deseniz yanlış anlaşılır en ufak bir mimiğiniz bile batacaktır eşinize.

Esinizle evlendiniz diye bobreginde soz hakki oldugunuzu mu zannediyorsunuz?
Ayip cok ayip

Hanımefendi dikkatli okumamissiniz sanırım.

Yanlış anlaşılma istemem. Böyle bir durumda babasına böbreğini verip vermemesine ben karışamam. Vebal altına da girmem. Fakat bir süredir gündemde olup konusulanbir konu için eşimin bana danışması yada fikrimi alması gerekmez miydi?

Sizi en başından haberdar etmeliydi bence de ancak siz baya kopuksunuz anlaşılan ki bunu sizinle paylaşmamış. Ancak bu saatten sonra size düşen destek olmak ve kafanızdaki soru işaretlerini tatlı dille gidermek. Zaten aile mevzusu hassas bi durum söz konusu sakın olaki yıkıcı yaklaşmayın derim. Adamcağız sizin kırgınlığınızla mı uğraşsın babasının canıyla mı. Geçmiş olsun bu arada...

Hanımlar derdim neden benden izin almadı neden bana danışmadı değil sadece neden paylaşmadi, paylaşılması gereken bir konu değil mi diye soruyorum.
Yoksa bir hayat söz konusu iken Tribe girecek değilim.
Adam ın o anda canı yanmış aklına bile gelmemiş olabilir
Sizin bana niye danışmadı diye düşünmeniz değil
Oturup kp inize üzülmeniz gerek
Tabi gıcık kapmıyorsanız :)

Hanımlar derdim neden benden izin almadı neden bana danışmadı değil sadece neden paylaşmadi, paylaşılması gereken bir konu değil mi diye soruyorum.
Yoksa bir hayat söz konusu iken Tribe girecek değilim.
Eşine bir sorsan bunu? Tatlı dille neden haberim yok bende kendimi o psikolojiye hazırlardm deseniz ne olur kavga mı çıkar ?

Böyle bir kararda sanırım bende eşime neden sormadı diyemezdm. Ayrıca naklin uyu saglayacagi da belli degil sadece tedbir almis. Doktorlar zaten bir ton teste tabiî tutacak . Ha deyince olmz bu işler. Sakin ol canım

15 yıl önce nakil sırasında eşim daha genç diye teste tabi tutmamislar. Dedesi vermiş böbreğini. Şimdi aile içinde kan grubu tutan tek kişi eşim. Bakalım. Allah hayırlısıni versin. Allah başımızdan eksik etmesin.

Bu zaten zor bir durum ve zor bir karar.Sizinle enine boyuna konuşup aklını bulandırmak istememiş olabilir.
Yapılması gereken belli olduğuna göre yapacak bir şey yok.Şimdilik ötesini düşünmeyin,önceliğiniz bu ameliyatın sağlıkla atlatılması olsun.Varikosel amelyatı zaten çok küçük bir operasyon,merak etmeyin.

konuyla alakalı ilk paragrafınız da, bana danışması,fikrimi alması gerekmez miydi,diye sormuşsunuz.sonradan gelen olumsuz yorumlara istinaden,danışması değil,paylaşması demişsiniz.

paylaşması gerekirdi ama danışması gerkmez.sizin babanız olsa,danışır mıydınız,paylaşır mıydınız?ben olsam sadece ,böyle bir karar verdim diye söylerdim.

Yahu tamam babasıdır, babalara annelere canımız feda tabiiki de, böyle önemli bir konu da eşinin rızasını alacak, nasıl size mi soracak dersiniz? Olabilir mi böyle birşey ya, kesinlikle rızasını almak zorunda. Kadın izin vermedi diyelim vermeye kararlı ise de kadının gönlünü almak zorunda. Ne demek size mi sorcaktı. Riski az da olsa o masada kalma durumu var, ameliyat bu boru mu, siz neden bahsediyorsunuz Allah aşkına?

15 yıl önce nakil sırasında eşim daha genç diye teste tabi tutmamislar. Dedesi vermiş böbreğini. Şimdi aile içinde kan grubu tutan tek kişi eşim. Bakalım. Allah hayırlısıni versin. Allah başımızdan eksik etmesin.
Gülüm kan uyumu değil ki sadece böbreğin de uyum sağlaması önemli olan . O yüzden pat diye almazlar ameliyata. Evet haklisin söylese çok güzel olurdu sonuçta esisin. Ama çok da tepki verme. Babamı kalpten kaybettim kalp lazım olsaydı eşime sormazdm ben gidiyorum derdim. Zora girince duygular öyle karışık oluyor ki anlatamam. Ben eşime evlenmek istemiyorum yoluna bak bile dedim çünkü ortada bi baba var ve çok acı bir durum elinden bisey gelmemesi.

Back
X