Eşim kendini ifade edemediği için sürekli tartışıyoruz

Çok Afedersiniz, Ama Adamı Siz Bu Hale Getirmişsiniz..
Eşiniz Resmen Dengesizleşmiş..

Bence Gidin Mutfağa Bir Türk Kahvesi Yapın..
Karşılıklı Oturup İçin..
Neyse Sıkıntı Konuşun.

böyle bir konuda eşimin dürüstlüğünü sorgulamazdım açıkçası.

Çok Afedersiniz, Ama Adamı Siz Bu Hale Getirmişsiniz..
Eşiniz Resmen Dengesizleşmiş..

Bence Gidin Mutfağa Bir Türk Kahvesi Yapın..
Karşılıklı Oturup İçin..
Neyse Sıkıntı Konuşun.
ben zaten normalde sıkıntısı olan ve bunu konuşmayla halleden ailelere imreniyorum.bizim konumuz uzuyor uzuyorda başka yerlere geliyor buda beni artık sıkıyor.şu an eşimle ayrı odadayız ve ben onunla görüşmek istemiyorum şu an çünkü hep aynı konular hep aynı konular sıkıldık ikimizde

arkadaşların yaptıkları yorumlara katılıyorum ve eklemek istediğim şunlar var,
bence siz biraz değil baya baskıcısınız.birazın altına sığınmayın bir kere.
eşinizin sizden izinsiz gık demesini bile istemiyosunuz.
tamam bişey anlatıcanız tutmuş, o da dinlememiş, burda abes davranmış ama bu davranışa karşı siz haddinden fazla abartmışsınız.nasıl yani falan demek yerine gidip, eşinize sokulup iki mıncıklasaydınız eminim ki şimdi daha iyi olurdu.
eşiniz sizi ezberlemiş artık.ve siz değişcem diyosunuz ama değişimin yanından bile geçemiyosunuz.

ılımlı olmayı denemedikçe bu böyle uzar gider, sonuçta hep tartışma halinde olursunuz ve mutluluğunuzu kaybedersiniz bakın.
adama höt höt yapmayın.öpün koklaşın oynaşın cilve yapın ne biliyim.bu kadar basit bi konu için ne kendinizi üzün ne de eşinizi.

böyle bir konuda eşimin dürüstlüğünü sorgulamazdım açıkçası.

düşünüyorumda bende niye olmuyor ben içimde ne varsa isterse eşim kızsın yinede saklamam ve söylediğim şeyin arkasında dururum.mesela biz eşimle bir tartışma yaşar5ız.konu çok basittir ama yok sen öyle dedin yok ben böyle dedim yok ben böyle düşündüm diye diye tartışma büyür.ben eşimin içini nereden bilicem o söylemezse ben okuyamam ve hep böyle sorgulayamam söylesin yani kızsam bile en azından çelişki olmaz.

içinizde ne varsa saklamazsınız tabi. çünkü içinizden geçeni söylediğinizde karşınızdaki insan size'' neden öyle söyledin'' '' şimdi sen ne demek istedin'' ''onu neden o şekilde söyledin de bu şekilde söylemedin'' diye dır dır etmiyor

Diyorum ya konu size basit gelir diye.tartışmalarımızı anlatsam bu mu dersiniz karşıdan basit ama özünde başka.ben tabiki bu kadar değilim kızmıcağım normal bir konu olsa bile eşim kendinden emin değil nasıl desem söylediği şeyin arkasında olamıyor.bu belki benim baskımdan belki değil.artık sıkıldığım için bu tarz tartışmalardan öpmek bile içimden gelmedi.alttan aldığım çok konu oldu.ama benim istediğim ne konu olursa olsun esöyledği şeyle içindeki duygu birbirini tutsun.ben böyle düşünmüştümde ama demedim demesin.desin bana anlatsın yani.zaten bir sürü problemler yaşadık.iş bekliyoruz kaç aydır elimizkulağımız tlfnda e ailesiyle problemler yaşadık kolay değil yani

İlk yazdığım yoruma cevap yazmadın ama olsun, ikincisini yazayım. Öncelikle eşinin yaptığı da doğru değil, ben de kızardım beni dinlemeyip sus demesine.
Ama her zaman o birşeyle ilgilenirken konuşuyorsan, dikkatini dağıtıyorsan haklı da olabilir. Biz de sonuçta sizi tanımıyoruz, o yüzden yorum yapmamız çok zor. Ben mesela eşim televizyon izlerken hele çok sevdiği birşey varken önemli birşey anlatmam, benle ilgilenirken sohbet ortamında anlatırım.
Eşinizin yaptığının dürüstlükle alakası yok, bazen insan nezaketen farklı da düşünse karşısındakini kırmamak için bakşa şey söyleyebilir.
Mesela bir arkadaşın aldığı bir şeyi gösterir, beğenmezsin ama o beğenmiştir, çok güzel güle güle kullan dersin bu da sonuçta dürüstlük değil, herkesin zevki başkadır o beğenmiş sonuçta. Ama senin fikrini almak istiyorsa, bunu aldım ama nasıl giysem mi falan dese beğenmediğini dolaylı olarak anlatabilirsin.
Benim bir arkadaşım çok beğenerek bir takı almış, giyeceği elbiseye yakışıp yakışmadığını sordu ben de ya ben pek inci sevmiyorum ama sen seviyorsan bu kıyafetle değil de şununla takabilirsin dedim.
Bu arada siz olsanız kızmaz mısınız demişsiniz, gözümde canlandırdım benim için önemli bir şeyse ve eşim türk filmi sonuçta kim bilir defalarca izlemiştir, bir sus yat dese (diyemez de demiş olsa) ya televizyon izlicem diye beni dinlemiyorsun diye trip yapar çeker giderdim. Ama büyütülecek bir şey değil bu, arada kavga çıkarmaya gerek yok, gelir gönlümü alır olay kapanırdı. Onu dürüst olmamakla suçlayıp olayı büyütmeye gerek yok.

evet eşim kızmaz bana ama gerçekten ben sadece içindekileri bana tam anlatmadığı için kzıyorum yani ne bileyim herkes ister eşinin içindekileri söylemesini

sizi anlamaya çalışıyorum ama aynı psikolojideki insanlar (iş beklemeniz, ailevi sıkıntılarınız) olaylara aynı tepki veremez ki.
eşiniz çekiniyor sizden, bunu çelişki olarak algılamayın.

Selam ..............
Erkekler baskı altında olmaktan pek hoşlanmazlar.evde sürekli oturmayıda sevmezler,kendi başlarına birşeyler yapmak isterler..eşiniz biraz sıkılmış olabilir..dışarı çıkmıyorum falan diyormuş,siz sizinle evde oturmasını istiyorsunuz sanırım...
Sizden başka bir hayatı olmasın istiyorsunuz bence,ama bence yanlış yapıp,yanlış düşünüyorsunuz.......
Bence biraz kendi haline bırakın....
Eşiniz kendini ifade edemiyor değilde belki söylediği şeyin sizi sinirlendireceği veyahut kırılacağınızı düşündüğü için söylemek istemez..çünkü sizin huyunuzu biliyordur...
Buarada 9 yıllık evliyim..
Yanlış anlamayın nacizane fikrim....

yorumunuz gözümden kaçmış afedersiniz..aslında önemli olan eşimin abna susu demesi değil.bende eşime çok önemli birşey olduğunda susu diyorum ama içimdekini söylüyorum sevdiğim dizi olduğu için susu dedim şimdi konuş diyorum.ama benm kızdığım konu eşimin önce yat dinlen dedim demesi sonra yok o anlamda söylemedin susu anlamında söyledin deyince ilk dediği lafa birde evet kızıcan diye söylemedim demesi.ee baştan söylese ya kızıcan diye dese ya sanki ben anlamadım.demek istediğim içindekini bana söylemiyor kızıcam diye ben buna kzıdım.

eşiniz şu an iş bekliyor sanırım eşinizi yüreklendirin bence kızsanız bile bazen tepki vermeyin sakin bir anda konuşun ama sizin tutumlarınız eşinizin başarılı olmasında etkili
benzer şeyler hepimiz yaşadık ama konuşarak tartışmadan halletmek gherşeyede tepki vermemek gerek..

zaten gerekli olan durumlarda alttam alıyorum ama eğer insan içindekini eşine söylemiyorsa bunun ne işle nede bunalmayla ilgisi vardır bende bunalıyorum bazen ama içimde dışımda bir her zaman

Herkesin karakteri aynı değil,onun da senin gibi olmasını bekleyemezsin.
Sen de söylemişsin,eşin normalde az konuşan,sakin bir insanmış.
Şu an iş sıkıntıları da olduğu için,zaman zaman içine kapanıyor veya konuşmak istemiyor olabilir.
Bence bu ara fazla üzerine gitme,ona kendi kendisiyle kalacağı zamanlar tanı.
Dışarı çıkacaksa çıksın,veya sen çık o kalsın.Bu ikinize de iyi gelir.Sürekli dipdibe oturunca hatalar daha çok göze batar ve büyür.
Mesela çok sık görüştüğümüz arkadaşlarımızın bile bazı huyları zamanla gözümüze batar,sıkılırız.
Eşin sana birşey anlattığında müdahale etmeden,sorgulamadan dinlemeye çalış.
Senden korkuyor mu bilemem ama seni idare etmeye çalışıyor besbelli.Kavga çıkmasından korkuyor olabilir.

Söyleyeceğim şeyi yanlış anlamayın ama sizde de bir ifade problemi gördüm. Kim kime ne demiş. Niye demiş okurken canım çıktı.

İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına yapmayalım...

Evet aynen beni idare etmeye çalışıyor bunu görüyorum ama eşim ister sakin olsun ister sinirli nasıl huyda olursa olsun bana içindekilri söylemesini isterim bunuda ona defalarca söyledim

Söyleyeceğim şeyi yanlış anlamayın ama sizde de bir ifade problemi gördüm. Kim kime ne demiş. Niye demiş okurken canım çıktı.

İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına yapmayalım...
o ayrı bu ayrı burda bir olayı yazıya döküyorum ama eşim benimle yüz yüze konuşuyor.bir tutulucak şey değil ben eşimin içindekileri gizlemeden ben kızsam bile her zaman bana söylemesidir beni üzen budur.

3 yıllık evliyim diyosun ama 3 aylık evli gibi davranıyosun.
adamı rahat bırak biraz
istediğin şekilde ifade etmek zorunda değil hiçbişeyi, huy değişmez, öyle kabul edin gitsin
baktın tartışma çıkıyo sus, içinde kalsın laflar boşverin
bi zaman sonra içinde kalan o lafların ne kadar anlamsız olduğunu anlarsın

sen tartışırsan eşin tartışır.. öyle düşün. kavga etmemek için sorumluluğu al üstüne susan sen ol haklı da olsan
eşini boğarsın bu şekilde, iş daha büyür, evlilikte huzur olmalı.

yok neden sus dediği çelişkiliymiş belli değilmiş,, çok basit bişey bu her evlilikte olur ve kimse takmaz
ama sen eşini değiştirmeye çalışıyosun sürekli.. vazgeç.. olduğu gibi kabul et.

Evet aynen beni idare etmeye çalışıyor bunu görüyorum ama eşim ister sakin olsun ister sinirli nasıl huyda olursa olsun bana içindekilri söylemesini isterim bunuda ona defalarca söyledim

erkekler kadınlar gibi açık ifade etmezler kendilerini
senin eşin biraz da az konuşuyomuş..
yapacak bişey yok alış bu haline..

sen defalarca söylüyosun diye değişsin mi adam böyle basit bi konuda
sürekli seni değiştirmeye çalışsa mutlu olmazdın sanırım

biraz sert yazdım kusura bakma, çocukluk ediyosun çünkü bunu gör istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…