- 27 Kasım 2010
- 14.167
- 596
- 413
anlattım zaten biraz baskıcıyım diye ama ben kendimi değiştirmeye çalışıyorum.eşim ben kızıcam diye alınıcam diye korkuyor nasıl kelime seçiceğini şaşırıyor resmen heyecenlanıyor.ben serbest bıraktığım zamanda böyle sıktığım zamanda benim eşim böyle ama değiştiremiyorum bu huyunu.
ben olaylardan çabuk etkilenen birisiyim aslında eşimle çok farklıyız ama ben anlayamıyorum.sice bunun dürüstlükle ilgisi yok mu?eşimin benim baskım yüzünden böyle olduğu mu anlaşılıyor yazdıklarımdan?peki siz olsanız kızmazmıydınız.kafam çok karışık ne düşünüceğimi bilmiyorum
ben zaten normalde sıkıntısı olan ve bunu konuşmayla halleden ailelere imreniyorum.bizim konumuz uzuyor uzuyorda başka yerlere geliyor buda beni artık sıkıyor.şu an eşimle ayrı odadayız ve ben onunla görüşmek istemiyorum şu an çünkü hep aynı konular hep aynı konular sıkıldık ikimizdeÇok Afedersiniz, Ama Adamı Siz Bu Hale Getirmişsiniz..
Eşiniz Resmen Dengesizleşmiş..
Bence Gidin Mutfağa Bir Türk Kahvesi Yapın..
Karşılıklı Oturup İçin..
Neyse Sıkıntı Konuşun.
böyle bir konuda eşimin dürüstlüğünü sorgulamazdım açıkçası.
düşünüyorumda bende niye olmuyor ben içimde ne varsa isterse eşim kızsın yinede saklamam ve söylediğim şeyin arkasında dururum.mesela biz eşimle bir tartışma yaşar5ız.konu çok basittir ama yok sen öyle dedin yok ben böyle dedim yok ben böyle düşündüm diye diye tartışma büyür.ben eşimin içini nereden bilicem o söylemezse ben okuyamam ve hep böyle sorgulayamam söylesin yani kızsam bile en azından çelişki olmaz.
arkadaşların yaptıkları yorumlara katılıyorum ve eklemek istediğim şunlar var,
bence siz biraz değil baya baskıcısınız.birazın altına sığınmayın bir kere.
eşinizin sizden izinsiz gık demesini bile istemiyosunuz.
tamam bişey anlatıcanız tutmuş, o da dinlememiş, burda abes davranmış ama bu davranışa karşı siz haddinden fazla abartmışsınız.nasıl yani falan demek yerine gidip, eşinize sokulup iki mıncıklasaydınız eminim ki şimdi daha iyi olurdu.
eşiniz sizi ezberlemiş artık.ve siz değişcem diyosunuz ama değişimin yanından bile geçemiyosunuz.
ılımlı olmayı denemedikçe bu böyle uzar gider, sonuçta hep tartışma halinde olursunuz ve mutluluğunuzu kaybedersiniz bakın.
adama höt höt yapmayın.öpün koklaşın oynaşın cilve yapın ne biliyim.bu kadar basit bi konu için ne kendinizi üzün ne de eşinizi.
İlk yazdığım yoruma cevap yazmadın ama olsun, ikincisini yazayım. Öncelikle eşinin yaptığı da doğru değil, ben de kızardım beni dinlemeyip sus demesine.ben olaylardan çabuk etkilenen birisiyim aslında eşimle çok farklıyız ama ben anlayamıyorum.sice bunun dürüstlükle ilgisi yok mu?eşimin benim baskım yüzünden böyle olduğu mu anlaşılıyor yazdıklarımdan?peki siz olsanız kızmazmıydınız.kafam çok karışık ne düşünüceğimi bilmiyorum
evet eşim kızmaz bana ama gerçekten ben sadece içindekileri bana tam anlatmadığı için kzıyorum yani ne bileyim herkes ister eşinin içindekileri söylemesiniiçinizde ne varsa saklamazsınız tabi. çünkü içinizden geçeni söylediğinizde karşınızdaki insan size'' neden öyle söyledin'' '' şimdi sen ne demek istedin'' ''onu neden o şekilde söyledin de bu şekilde söylemedin'' diye dır dır etmiyor
İlk yazdığım yoruma cevap yazmadın ama olsun, ikincisini yazayım. Öncelikle eşinin yaptığı da doğru değil, ben de kızardım beni dinlemeyip sus demesine.
Ama her zaman o birşeyle ilgilenirken konuşuyorsan, dikkatini dağıtıyorsan haklı da olabilir. Biz de sonuçta sizi tanımıyoruz, o yüzden yorum yapmamız çok zor. Ben mesela eşim televizyon izlerken hele çok sevdiği birşey varken önemli birşey anlatmam, benle ilgilenirken sohbet ortamında anlatırım.
Eşinizin yaptığının dürüstlükle alakası yok, bazen insan nezaketen farklı da düşünse karşısındakini kırmamak için bakşa şey söyleyebilir.
Mesela bir arkadaşın aldığı bir şeyi gösterir, beğenmezsin ama o beğenmiştir, çok güzel güle güle kullan dersin bu da sonuçta dürüstlük değil, herkesin zevki başkadır o beğenmiş sonuçta. Ama senin fikrini almak istiyorsa, bunu aldım ama nasıl giysem mi falan dese beğenmediğini dolaylı olarak anlatabilirsin.
Benim bir arkadaşım çok beğenerek bir takı almış, giyeceği elbiseye yakışıp yakışmadığını sordu ben de ya ben pek inci sevmiyorum ama sen seviyorsan bu kıyafetle değil de şununla takabilirsin dedim.
Bu arada siz olsanız kızmaz mısınız demişsiniz, gözümde canlandırdım benim için önemli bir şeyse ve eşim türk filmi sonuçta kim bilir defalarca izlemiştir, bir sus yat dese (diyemez de demiş olsa) ya televizyon izlicem diye beni dinlemiyorsun diye trip yapar çeker giderdim. Ama büyütülecek bir şey değil bu, arada kavga çıkarmaya gerek yok, gelir gönlümü alır olay kapanırdı. Onu dürüst olmamakla suçlayıp olayı büyütmeye gerek yok.
zaten gerekli olan durumlarda alttam alıyorum ama eğer insan içindekini eşine söylemiyorsa bunun ne işle nede bunalmayla ilgisi vardır bende bunalıyorum bazen ama içimde dışımda bir her zamaneşiniz şu an iş bekliyor sanırım eşinizi yüreklendirin bence kızsanız bile bazen tepki vermeyin sakin bir anda konuşun ama sizin tutumlarınız eşinizin başarılı olmasında etkili
benzer şeyler hepimiz yaşadık ama konuşarak tartışmadan halletmek gherşeyede tepki vermemek gerek..
Herkesin karakteri aynı değil,onun da senin gibi olmasını bekleyemezsin.
Sen de söylemişsin,eşin normalde az konuşan,sakin bir insanmış.
Şu an iş sıkıntıları da olduğu için,zaman zaman içine kapanıyor veya konuşmak istemiyor olabilir.
Bence bu ara fazla üzerine gitme,ona kendi kendisiyle kalacağı zamanlar tanı.
Dışarı çıkacaksa çıksın,veya sen çık o kalsın.Bu ikinize de iyi gelir.Sürekli dipdibe oturunca hatalar daha çok göze batar ve büyür.
Mesela çok sık görüştüğümüz arkadaşlarımızın bile bazı huyları zamanla gözümüze batar,sıkılırız.
Eşin sana birşey anlattığında müdahale etmeden,sorgulamadan dinlemeye çalış.
Senden korkuyor mu bilemem ama seni idare etmeye çalışıyor besbelli.Kavga çıkmasından korkuyor olabilir.
o ayrı bu ayrı burda bir olayı yazıya döküyorum ama eşim benimle yüz yüze konuşuyor.bir tutulucak şey değil ben eşimin içindekileri gizlemeden ben kızsam bile her zaman bana söylemesidir beni üzen budur.Söyleyeceğim şeyi yanlış anlamayın ama sizde de bir ifade problemi gördüm. Kim kime ne demiş. Niye demiş okurken canım çıktı.
İğneyi kendimize, çuvaldızı başkasına yapmayalım...
Evet aynen beni idare etmeye çalışıyor bunu görüyorum ama eşim ister sakin olsun ister sinirli nasıl huyda olursa olsun bana içindekilri söylemesini isterim bunuda ona defalarca söyledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?