• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim kilo aldığım için bana TIR diyor

Herkesin sevgi dili farklı. İki tarafında güldüğü eğlendiği bir şey olsaydı haklısın fakat her hareketinde yok tır yok pehlivan demesi bence saygısızlık. Komiklikten çıkıyor bir süre sonra. Bir de hassas bir dönemde olan biri için.
Bak böyle anlatsan ne kadar güzel. Sen direkt eşine laf saydığın için tepki gösterdim. Yangına körükle gitmek gibi. Yoksa kimse kimsenin şakasını kaldırmak zorunda değil dediğin gibi.
 
Amacı gizliden aşağılamak olan "şakalar" vardır. Bu öyle değil çok belli, takılıyor sadece. Tabi konu sahibi yine de rahatsız oluyorsa güzel bir dille söyleyebilir. Kadına gaz vermeyin lütfen.
Benim amacım kimseye gaz vermek filan değil, bunu nereden çıkarttınız? Burası online bir platform, hiç tanımadığı insanlara bakıp kocasını bosayacak değil konu sahibi.
Herkesin sevgi dili başkadır. Ben bir kadın olarak ne karşımdaki erkeğe böyle bir yorum yaparım ne de yapmasına izin veririm. Sadece kadın olarak bir erkegin en normal gününde bile dana gibi olup hiç tipine bakmadan 40 kilodan 50 kiloya çıkmış karısına tır demesi beni sinirlendirdi. Konu sahibinin anca yüzüne kan gelmiştir ne tırı yani. Ben mesleğim gereği her tür insana denk geliyorum ve kadinlarin maruz kaldığı güzellik baskisindan nefret ediyorum. Doğuma makyajla gelen, çevre baskısı yüzünden az yiyen karnı çıkmayan, kocasindan korkup göğüsleri emzirirken porsuyecek diye estetik parası biriktiren, lohusayken bile doğum yaptın gobegin duruyor diye dalga geçilen kadinlar gördüm ve görüyorum. O yüzden kimseye fikrimi belirttigim için bir internet sitesinde hesap vermeyecegim. Hamile olan erkekler olsaydı değil kilo almanın göze batması bu durum teşvik edilen bir norm olur, kutsal görülürdü.

Yani sunuda biliyorum kocasıyla sokak ortasinda bağırıp çağırmayi, küfürlü konusmayi, toksik şakaları seven kadında var, şaşırmıyorum yorumlarınıza. Konu sahibi bunun espri olduğunu düşünse kafasına takılıp konu açmaz, bence her yetişkin insan bilir az çok karşısındaki laf mı dokunduruyor espri mi yapıyor? Bunu ses tonundan veya kullandığı tarzdan bile anlarsın. Bana kalırsa bu tür konular evliliği zedeleyen şeylerdir, bir taraf içine atmak zorunda kalır ve bunlar birikir. Görünüşünuzle dalga geçen kisiye az çok bilenirsiniz. Bu anlamda konu sahibini begenmedigi şeylere gülüp geçmesini tavsiye etmem, bundan hoşlanmadığını açıkça söylemeli. Sadece bir taraf düşünmeden konuşmasın, diğer tarafta özgürce hislerini soyleyebilsin.
 
Back