Biz eşimin tayini çıktığı zaman sürekli o ilçede kalacağını zannediyorduk. Sürekli üst bölgelere gidip aylarca gelmeyeceği aklımızın ucundan geçmiyordu ki. Daha öncede doğuda kaldık ama böyle olmamıştı. Türkiye de terör bitti deniyor ama öyle değil, herşey tv de gösterildiği gibi değil. Sadece burada ki teröristler suriyeye kaydı o kadar. Hain haindir buranın teröristleri şimdi hem Esat a hem sınırdan bizim askerlerimize saldırıyor. Pkklıların çekildiği falan da yok şuan da kendilerine bol bol yeni eleman topluyorlar. Doğudaki aileler perişan pkk öyle şirin gösterildi ki doğuda ki gençler pkk ya gidiyor. Aileler çocuklarının peşine düşemiyor.
Her neyse benim de ilk görev yerim g.doğuydu bekardım o yıllarda ve ben çok ağlamıştım arkadaşlarımdan komşularımdan ev sahibimden ayrılırken, bana çok annelik, babalık, kardeşlik yaptılar ve ayrılırken --acaba bir daha buralara gelebilir miyim görüşebilir miyim bu insanlarla-- diye çok düşünmüştüm. Eşimle gitmekte de bir sakınca görmedim seviyordum çünkü oraları. Şuan da bile gözlerim doldu. Batıda her kesimden insan olduğu için kimse en yakınında ki komşusuna bile güvenemiyor kapısını açamıyor ama orada öyle değil. Dışardan gelen memurlara zaten en yakın davranan sahiplenen insanlar gerçekten size zarar vermeyecekleri en garanti olan insanlar oluyor. Ya köy korucusu oluyorlar ya vatanını çok seven insanlar. Ben kaldığım yerde 1 kez olsun çocuk tacizi olayına, yolda sokakta sözle elle tacize şahit olmadım. Komşularım eve dönerken karanlıkta korkmayayım diye akşamları beni okuldan almaya gelirlerdi. Neyse konu dağıldı o günlerim geldi aklıma.
Evet haklısınız ama sonuçta şimdi de eşime yurt dışı görevi çıkmış 1 yıllığına yurt dışına gidecek. Batıdayım yine 2 çocuğumla yalnız kalacağım. Yani bizim için batı doğu fark etmiyor. Ben evlenirken kiminle evlendiğimi biliyordum çünkü ailemde çok asker ve polis var. Eşlerinin ve çocuklarının nasıl yaşadıklarını biliyordum. Ama eşim eş ve baba olarak sorumluluklarının önceliklerinin farkına varamadı. Bu gün konuştuk söyleyeceklerimi söyledim. Bir daha bu tarz bir davranışta oturup konuşup tartışmayacağım neden yaptın demeyeceğim. Gerçekten sürekli kontrol ederek şüphelenerek ömür geçmez. Koskoca adam 40 yaşına gelmiş.
Biliyorum o da bana başka konularda çok destek oldu. Göğsüm alındı hep destek oldu, biraz düşününce o günlerimde yanımda olduğunu elimi bırakmadığını düşündüğüm de bu sefer ki olayı bir şekilde kapatmaya karar verdim. Ama açık açıkta söyledim saçma sapan insanlar için saçma sapan nedenlerden benden gizli maddi olarak çocuklarımın hakkını başkalarına vermeye hiç hakkı yok.