Siz gitmeyin. O gitsin.
Anladığım kadarıyla birikiminiz de yok, eve giren para üzerinde kontrolünüz de yok, değil mi?
Paranızın olmaması, eşinizin siz denetlemek amacıyla kullandığı bir yöntemse ve gelirini sizinle paylaşmıyorsa bu hem bir kusur hem de çok etkili bir şiddet yöntemidir.
Aile Mahkemesine gerekçeleri ile bildirerek eşinizin size uyguladığı ekonomik şiddetin yasaklanmasını isteyebilirsiniz.
Talebiniz kabul edilirse sizin ve çocuklarınız için kullanılmak üzere nafakaya karar verilecektir.
Ayrıca eşinizin evin alışıldık giderlerini ödemesine de karar verilebilir.
Ayrıca yaşamakta olduğunuz evin size ve çocuklarınıza tahsisi kararı da verilebilir.
Bu kararları çıkarttırırken bir yandan da boşanma davasını açın.
Maddi yardım vb için Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma birimlerine, Vakıflara başvurabilirsiniz.
15 yaşındaki bir çocuk madde kullanan bir ebeveynle aynı çatı altında??? Ben olsam "Başlarım böyle kocaya" der, kapının kilidini değiştirir, eve almam o adamı. Siz bir de koynunuza almışsınız. Herkesin kocası böyle mi, bu normal mi diye sormuşsunuz ama çocuklarınız adına dile gelip soruyorum size: "Sizce herkesin annesi böyle mi? Sizin gibi mi? Sizin davranışlarınız, seçimleriniz, tepkisizliğiniz normal mi?"
Siz kocalardan sorumlu değilsiniz hanımefendi, siz kendinizden ve çocuklarınızdan sorumlusunuz!