• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim majör depresyonda

Eger gercekten major depresyondaysa (bunun teshisi tek seansta psikolog tarafından koyulamaz, psikiyatristlerin bile birden cok gorusme, test vs yapmasi gerekir) beraberinde intihar egilimi, bagimlilik davranislari, kendine aci cektirme egilimi gibi tehlikeli bulgularla seyreder. Ve genellikle sonrasi da tekrarlayan depresyona donusuyor yani esiniz iyilesse bile ömür boyu tedavi gormesi gerekebilir.
Itiraf edeyim, ben olsam koşa koşa bosanirdim bu adamdan.
bende nasıl bir ömür geçer diyorum fakat seviyorum yüzüstü bırakamam

Boyle onemli ruhsal durumlarda buyuk kararlar alinmamali, bosanmayi isteyebilir esiniz ama bunu bi sure ertelemelisiniz, bir sure ayri yasayabilirsiniz mesela, ruh durumu duzeldiginde karari tekrar degerlendirmeli. Tabii tedaviyi reddetmesi kotu olmus, tedavi mutlaka sart. Belki bi sure zaman gectiginde kendisi farkina varicak ve iyilesmek isteyecektir kim bilir.
su anda ben evimde o annesinde kalıyor zaten değişen birsey olmuyor normal yasantısına devam ediyor sorunu sadece benimle seninle huzurlu değilim,mutlu değilim diyor :(

Sanirim esiniz babasi kanser oldugunda bekledigi destegi sizden gorememis. Siz tartisma cikardiginiz icin ben bu haldeyken anlayisla karsilamadi diye kinlenmis.
Psikolojik durumu dolayisiyla da boyle adinlar atiyor.
Bence sakin olup alttan alirsaniz ve desteginizi ben dili kullanmadan gosterirseniz esiniz bosanma fikrini unutur.

Sanirim esiniz babasi kanser oldugunda bekledigi destegi sizden gorememis. Siz tartisma cikardiginiz icin ben bu haldeyken anlayisla karsilamadi diye kinlenmis.
Psikolojik durumu dolayisiyla da boyle adinlar atiyor.
Bence sakin olup alttan alirsaniz ve desteginizi ben dili kullanmadan gosterirseniz esiniz bosanma fikrini unutur.
benden nefret ediyor.sevmiyor istmiyor :( destek olamıyorum.

bende nasıl bir ömür geçer diyorum fakat seviyorum yüzüstü bırakamam

Ama bakin tekrar soyluyorum,
Major depresyonun teshisi asla tek seferde koyulamaz,
Major depresyonda olan biri, tedavi gormuyorsa gundelik yasamini devam ettiremez (calismak, temizlik, banyo, spor, seks yapmak vs) cogunlukla yatarak tedavi edilir...
Major depresyonla, depresyonu karsistirmamak lazim, burdan sallamak gibi olmasin ama kidemlo bir hasta olarak bana esiniz major degil, klasik depresyonda gibi geldi, adam gayet elini kolunu sallaya sallaya dolaşıp avukatlara gidiyor, major depresyondaki biri bu islerle ugrasacak yasam enerjisini bulsa zaten iyilesir. Bilmem anlatabildim mi...

sabah sağsalim kalkıyorsa yemeğini düzgün yiyip sağlıklı biçimde babasının bakımını yapabiliyorsa major değil normal depresyon yorumlardan okuduğum bu.biraz bahane ediyor sanırım.siz takipte olun.bir süre üstüne gitmeden izleyin.

Esiniz Mustafa Ulusoyun kitaplarini okusa keske, iyi gelir.

Hem annemi hem babami kaybettim. Yasadikca da ya birileri bizi topraga verecek ya biz sevdiklerimizin gidisini izleyecegiz. Hayat bu demek. Ama bugun ama yarin.

Nasil desem. Baska ne bekliyoruz ki? 500 yil sonsuza kadar hep birlikte olmayi mi?

H heygidihey gerçekten o kadar çok korkuyor ki kaybetmekten senden vazgeçiyor hem de pişman olacağını bile bile
ben olsam boşanma davasını açmam tamamen sessizliğe gömülürüm.Üstüne gitmesen kendi sana geri gelecek tıpış tıpış ve saçmaladım diyecek dava da açarsa açsın sen de ona göre davranırsın.Şu an seviyorum ayrılmayalım dedikçe işi inada bindiriyor gibi...

Ama bakin tekrar soyluyorum,
Major depresyonun teshisi asla tek seferde koyulamaz,
Major depresyonda olan biri, tedavi gormuyorsa gundelik yasamini devam ettiremez (calismak, temizlik, banyo, spor, seks yapmak vs) cogunlukla yatarak tedavi edilir...
Major depresyonla, depresyonu karsistirmamak lazim, burdan sallamak gibi olmasin ama kidemlo bir hasta olarak bana esiniz major degil, klasik depresyonda gibi geldi, adam gayet elini kolunu sallaya sallaya dolaşıp avukatlara gidiyor, major depresyondaki biri bu islerle ugrasacak yasam enerjisini bulsa zaten iyilesir. Bilmem anlatabildim mi...
bu sekilde bilgi verildi.Peki atlatırmı depresyonu depresyonda diye mi bu şekilde davranıyor:(

H heygidihey gerçekten o kadar çok korkuyor ki kaybetmekten senden vazgeçiyor hem de pişman olacağını bile bile
ben olsam boşanma davasını açmam tamamen sessizliğe gömülürüm.Üstüne gitmesen kendi sana geri gelecek tıpış tıpış ve saçmaladım diyecek dava da açarsa açsın sen de ona göre davranırsın.Şu an seviyorum ayrılmayalım dedikçe işi inada bindiriyor gibi...
doğru söylüyorsun ölüm sessizliğine büründüm şu anda

Esiniz Mustafa Ulusoyun kitaplarini okusa keske, iyi gelir.

Hem annemi hem babami kaybettim. Yasadikca da ya birileri bizi topraga verecek ya biz sevdiklerimizin gidisini izleyecegiz. Hayat bu demek. Ama bugun ama yarin.

Nasil desem. Baska ne bekliyoruz ki? 500 yil sonsuza kadar hep birlikte olmayi mi?
ah ah okumazki çok inat su anda hiçbirsekilde depresyonda oldugunu kabul etmiyor.

bu sekilde bilgi verildi.Peki atlatırmı depresyonu depresyonda diye mi bu şekilde davranıyor:KK43:

eğer majör depresyondaysa tedavisiz atlatamaz.
ama ben cidden eşinizin majör depresyon geçiriyor olmasına ihtimal vermiyorum,
ben de sevdiğim birinin kaybıyla majör depresyona girmiştim, bu süreçte başka hastalarla da birarada olmak durumunda kaldım, atak döneminde, bir de tedavi uygulanmadan, değil avukatla konuşmak, yatağından çıkacak enerjiyi bulamaz, zaten yarınla ilgili düşünceler, planlar yapmaz, aşırı kilo artışı ya da kaybı, aşırı uyku ya da uykusuzluk, bir madde, birey ya da duruma bağımlılık gibi dışardan da rahatlıkla gözlemlenecek semptomlar geliştirir. yani öyle bir psikologun 1 seanslık görüşmesiyle teşhisi koyulup ilaçsız terapisiz ayakta atlatılacak bir hastalık değil bu...

psikiyatri sitelerinde detaylı bilgi bulabilirsiniz, ben kısa bir tanım alıntıladım sizin için:

MAJÖR DEPRESYON NEDİR?
Depresyon, bir kişilik özelliği ya da “şımarıklık” değildir.
Depresyon, kişinin “kendisinin halletmesi gereken” basit bir durum değildir.

Sağlıklı insanlar, istenmeyen ya da hayal kırıklığına neden olan olaylar karşısında; karamsarlık, sıkıntı, üzüntü, keder gibi duygusal tepkiler verdiğinde, bu duygulara depresif duygular denir. Depresif duygular hayatın normal bir parçasıdır, çoğu durumda kendiliğinden kaybolur.
Majör Depresyon ise beyni etkileyen ciddi bir hastalıktır. Beynin belirli alanlarında ortaya çıkan kimyasal dengesizliğin hastalığın ortaya çıkışından sorumlu olduğu düşünülmektedir.
Hastalık olarak tanı konması için, kişinin şikayetlerinin en az iki haftadır sürüyor olması ve mesleki ve sosyal hayatını belirgin şekilde etkiliyor olması gerekir.
Majör Depresyon düşünceleri, duygu durum ve bazı bedensel fonksiyonlarımızı etkiler. Kişinin yemek yemesini, uyumasını, fiziksel dayanıklılığını, sağlıklı düşünce üretebilme yetisini bozar.
Majör depresyon, kesinlikle “geçici üzüntü hali” ile aynı şey değildir.

eğer majör depresyondaysa tedavisiz atlatamaz.
ama ben cidden eşinizin majör depresyon geçiriyor olmasına ihtimal vermiyorum,
ben de sevdiğim birinin kaybıyla majör depresyona girmiştim, bu süreçte başka hastalarla da birarada olmak durumunda kaldım, atak döneminde, bir de tedavi uygulanmadan, değil avukatla konuşmak, yatağından çıkacak enerjiyi bulamaz, zaten yarınla ilgili düşünceler, planlar yapmaz, aşırı kilo artışı ya da kaybı, aşırı uyku ya da uykusuzluk, bir madde, birey ya da duruma bağımlılık gibi dışardan da rahatlıkla gözlemlenecek semptomlar geliştirir. yani öyle bir psikologun 1 seanslık görüşmesiyle teşhisi koyulup ilaçsız terapisiz ayakta atlatılacak bir hastalık değil bu...

psikiyatri sitelerinde detaylı bilgi bulabilirsiniz, ben kısa bir tanım alıntıladım sizin için:

MAJÖR DEPRESYON NEDİR?
Depresyon, bir kişilik özelliği ya da “şımarıklık” değildir.
Depresyon, kişinin “kendisinin halletmesi gereken” basit bir durum değildir.

Sağlıklı insanlar, istenmeyen ya da hayal kırıklığına neden olan olaylar karşısında; karamsarlık, sıkıntı, üzüntü, keder gibi duygusal tepkiler verdiğinde, bu duygulara depresif duygular denir. Depresif duygular hayatın normal bir parçasıdır, çoğu durumda kendiliğinden kaybolur.
Majör Depresyon ise beyni etkileyen ciddi bir hastalıktır. Beynin belirli alanlarında ortaya çıkan kimyasal dengesizliğin hastalığın ortaya çıkışından sorumlu olduğu düşünülmektedir.
Hastalık olarak tanı konması için, kişinin şikayetlerinin en az iki haftadır sürüyor olması ve mesleki ve sosyal hayatını belirgin şekilde etkiliyor olması gerekir.
Majör Depresyon düşünceleri, duygu durum ve bazı bedensel fonksiyonlarımızı etkiler. Kişinin yemek yemesini, uyumasını, fiziksel dayanıklılığını, sağlıklı düşünce üretebilme yetisini bozar.
Majör depresyon, kesinlikle “geçici üzüntü hali” ile aynı şey değildir.
Yok bunların hiçbiri o zaman normal depresyonda kendisi atlatması çok sürer mi.depresyon dolayısı ilemi bu tür düünceleri işin içinden çıkamadım

Back
X